Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jky

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Hinni akarom, hogy minden a régi lehet. Hinni akarom, hogy nem egy halott civilizáció romjai vesznek körül. Hinni akarom, hogy közel kerülhetünk valakihez... de könnyebb, ha nem tesszük." Nem kell nyakig mártóznunk a káoszelméletben ahhoz, hogy tudjuk, minél nagyobb horderejű egy…..
jky 2014.09.09 16:06:23
@theus: Most komolyan egy maláj géphez hasonló eseményt hasonlítasz a sorozat alapfelvetéséhez? Előbbi egy valós, megmagyarázható, kinyomozható esemény (legalábbis elvileg, mert nem követtem, hogy mi lett vele), utóbbi meg nem.

Pont azért nem, és azért kellett, hogy ne az legyen, mert így másfajta drámát nyújt, mintha pl. egyszerű halálesetekről lenne szó. A halálesetek után van gyász időszak, azt le lehet zárni, kész. Itt viszont pont azért volt más, mert nem tudták a karakterek, hogy mi történt, hogy az eltűntek élnek-e, meghaltak-e, visszatérnek-e, van-e esély rá, hogy újra minden a régi lesz és stb. Remélem érted a különbséget a két dolog között. Pont, hogy a bizonytalanság miatt lett más ez a dráma. És erről szólt, ezen volt a hangsúly, ezt akarta bemutatni, nem a "nyomozást".
jky 2014.09.09 16:10:07
@jky: Ja, annyit még hozzá kell tenni, hogy a sorozat éppen ezért is az esemény után 3 évvel indít. Lehet, sőt biztos volt nyomozás, okok keresése stb. De nem vezetett sehova, senki nem tudta meg, mi történt.
jky 2014.09.09 22:31:17
@Deepblue Noir: De ezen a blogon 5-ös skála van csak, nincsenek fél csillagok/fél pontok. Vagy 4-es, vagy 5-ös. Ezért is változtatták meg az értékelési rendszert.
Írtunk már a belbecsről, és számba vettük a féltucatnyi kiadások egy részét, úgyhogy már a teljesség igénye is azt kívánja, hogy bemutassuk a kétféle steelbookot (a BD- és a BD3D-változatét), meg aztán elég szépek, nem igaz? Ráadásul aki most az Xpress.hu-n előrendeli…..
Valószínűleg kevesen vitatkoznának azzal a kijelentéssel, hogy a sci-fi a film médiumának legizgalmasabb zsánere. Már csak azért is, mert a tudományos-fantasztikumot gyakorlatilag nem is lehet zsánerkeretek közé szorítani, hisz olyan sokoldalú világról van szó, amely történeti…..
jky 2013.03.06 20:19:58
Brian De Palma bő öt év kihagyás után végre visszatér a rendezői székbe, hogy testes történetet meséljen szexről, vágyról, csalásról és gyilkosságról - szóval csupa olyan dologról, melyek a kisujjában vannak. A Passionben Rachel McAdams és Noomi Rapace - főnök és…..