Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Komássy Ákos

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
S akkor eljött a képviselő-testületi nyár… - Beszámoló a Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. június 2-ai üléséről Első fejezet Ez volt az utolsó ebben az ülésszakban. Bár hivatalosan nincsenek ülésszakok a kerületi képviselő-testület életében, ezt az informális státuszt…..
Komássy Ákos 2016.06.14 10:01:23
A Corvin-sétány haladásával kapcsolatban szerintem a helyzet a következő:

A Corvin-sétány építése töretlenül halad előre. Gyakorlatilag az Önkormányzat ezzel kapcsolatos feladatait a lezárásról szóló szerződés és annak mellékletei részletesen összefoglalják, annak tartalmán érdemi változás nem történt. A csereszerződésekkel történő ingatlanrendezések után még a beruházó rendelkezésére áll több potenciális építési telek, elsősorban a Bókay utca és a Szigony utca között fekvő területen, de azoknak a hasznosítása/beépítése már elsősorban a befektető hatásköre. (Építési engedélyek, városképi eljárások, közterület-rendezések persze érintik az Önkormányzat tevékenységét, de automatikus építési kötelezettsége ezekre már nincs.)
Ami a legutóbbi képviselő-testületi döntés érdemi újdonsága volt, az a megállapodás ingatlan-csere jegyzéke II. részének három részre bontása. Erre azért került sor, mert három alcsomagban hatékonyabban intézhetők az ebből fakadó feladatok, ráadásul rengeteg párhuzamos munkafolyamat képezi a szerződés e szakasza megvalósításának részét, amelyek külön cserecsomagokként gördülékenyebben intézhetők. Szintén a szerződés melléklete a közterület-program, amely jellemzően önkormányzati közterület-rendezéseket tartalmaz. Itt látszólag valamelyest csökkent a feladatok száma. E közterület-felújítások azonban többnyire csak a Corvin-sétány lezáró megállapodásából kerültek ki, mert más forrásból, vagy más felújítási csomag keretében gondoskodik róluk az önkormányzat, így mindössze a beruházóval szembeni kötelezettség feloldása történt meg.

Röviden tehát, szerintem jól halad a sétány, az, hogy az eredetileg Corvin-sétányra kijelölt terület határán kívül még milyen további ingatlanfejlesztések valósulnak meg, egyelőre nem ismert.

Üdvözlettel:

Komássy Ákos
Nos. Itt az ideje, hogy a Szent István napi, bensőséges pofozkodásig fajuló Golgota téri ünnepélyes megemlékezés (és a körülötte zajló összevissza hazudozás) után visszatérjünk ifjú polgármesterünk korrepetálásához*. Mert a monszun ugyan elmosta a szemét egy részét, a…..
Komássy Ákos 2015.08.25 21:09:46
Tisztelt Bódis Úr!

Szándékosan nem reagáltam erre a Golgota téri cirkuszra. Mint tudja, a fideszhegemónia alatt lenullázott józsefvárosi médiatérben az ilyen hangulatkeltéseknek nem látom sok értelmét. Mint szintén tudja, ez a támogatásunkkal üzemelő blog több körben foglalkozott a Golgota balhé kapcsán megtörtént hazudozás és mellébeszélés valótlanságainak, ellentmondásainak feltárásával. Webes csapatunk, aktivistáink Virág Tamással és a virtuális tér további szereplőivel egyidejűleg hozzátették a maguk szeletét a tisztán látáshoz. Könnyen lehet, hogy ezt még folytatjuk is.

Önkormányzati képviselőként mindössze annyit teszek hozzá, hogy ez az idei augusztus 20. körüli purpárlé Józsefváros számára egy újabb gyalázatos szégyenfolt, amelynek élettartamát szerintem jobb is ha nem növeli még több pártpolitikai felhajtás.

Gyalázatos az a hecckampány is, amit Kocsis Máté egykori tanácsadója, Csécsei egykori jobbkeze és politikai hentese művel – sajnos ismét Józsefvárosban. Meg gyalázatos az a jól ismert kerületi fideszmódszertan is, amikor verőlegény külsejű és botrányos alakokat álcivil köntösbe bujtatva alighanem a megfélemlítés szándékával ráuszítanak civil tüntetőkre és utána, amikor kirobban a balhé a polgármesterrel az élen mind eljátsszák, hogy semmi közük az egészhez. Miközben a mikro méretű kerületi közélet minden szereplője nagyjából tudja, hogy kiknek a zsoldosai alakítottak az ad hoc színpadon.

Szerintem Józsefváros ennél jobbat érdemel!

Komássy Ákos