Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kosblogger

85 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak az életben olyan dolgok, amikről nem tudjuk eldönteni, hogy éppen oltári balszerencsének köszönhetőek vagy csak az élet próbál megedzeni minket a „szükséges rossz” megtapasztalásával. Nos, pontosan ilyen élményekkel szolgált a május 4-i díjátadó kötőjel híradós…..
  Azt mondják, akkor halsz meg, hogyha már nincs több, amit az adott életprogramodból kihozhatnál. Amikor már annyira sok a vadhajtás meg az agyonalapozott, méteres kerítés, hogy egész egyszerűen nem látsz ki saját magadból. Csalódsz, elvágsz szálakat, újra kihajtanak,…..
Kétnyelvű jegyzet a méhdemokráciáról, a média-erőműről és annak dolgozóiról, a Műcsarnok Közösségi Méz program apropóján. Ez a jegyzet felindultságból született. De mielőtt megindokolom eme felindultságom, hadd meséljek röviden egy jelenségről, melyet Thomas D. Seely…..
Ősszel folytatódik az X-Faktor 4. szériája, és az embereknek lassan kezd elege lenni a tehetségkutatókból, de mégis van rá igény és nézettség. Kezdjük azzal, hogy milyen tehetségkutatók is voltak eddig. Megasztár egy, kettő, három, négy, öt, hat. Csillag születikből volt…..
Egy kis Belgából átálmodott PRE-KOS: Reggel hét, ébredek a telóm kelteget úgyhogy jobb, ha máris kelek! benézünk a KOS-ba Mi van ott? Jocó meg a haverok forgatják a stand up-ot Hatalmas ökörködés kezdődik Van aki játszik, van aki nézi Egy kiscsoportos a kamerával távozik…..
A mai nap ismét megerősített abban, hogy nincsenek véletlenek. Mindig is azok közé az emberek közé tartoztam, akik hisznek a sorsban, és abban, hogy minden okkal történik. Ettől fogva, ha voltak is mélypontjai az életemnek,  úgy fogtam fel, mint a „szükséges rosszat”, amit…..
    Érdekes dolog megtalálni valamit, amiről azt hitted, végleg elveszett. Nem lehet véletlen. Egy időre el kellett veszítsd, és most, pont ebben a pillanatban kellett megtaláld. Mint a csók, ami sosem késik, mindig pont akkor csattan el, amikor kell. Ezt egy óriásplakáton…..
Szerelem és a szex. Nincs olyan ember a világon, akit ezek ne érdekelnének, és kevés olyan ember van, aki életében legalább egyszer ne lett volna szerelmes. Mióta világ a világ, ez a két dolog mozgatja legjobban meg az embert. Megszámlálhatatlan témájú film, zene, könyv, tényleg…..
Muszáj írnom valamit. Nyilvánvaló, hogy az embereket nap, mint nap impulzusok érik. Egyes dolgok elrohannak a szemünk előtt anélkül, hogy maradandó nyomot hagynának, mások nyomot hagynak bennünk, de nem tulajdonítunk nekik túl nagy jelentőséget. Ezért is mondom mindig, hogy…..
Minap bandukoltam egy tömeg közepén az egyik bevásárló központban. Folyton az járt a fejemben, hogy mit is kell vennem. Mint régen a reklámban: tej, kenyér, hercz-szalámi… Közben hallottam az emberek duruzsolását, néha érthetően, néha pedig csak foszlányokban.Épp a…..
  Moravia mondta volt, hogy az unalom nem a tevékenység hiánya. Hanem a kapacitáskihasználás hiánya. Az, amikor az ember nem ég ezer fokon. És a „nemégés” meg a „kiégés” között csak igekötőnyi a különbség. Meg személyiségtől függően néhány…..
A jelenlegi (sőt, már inkább volt) KOSosokon kívül a PRE KOS résztvevői is kipróbálhatták magukat a sportközvetítői székben. ..
Lelkes múzsa keresi művészi válságban szenvedő gazdáját! Amennyiben megakadt az alkotásban, legyen szó költészetről, szobrászatról, festészetről, vagy bármilyen más művészeti ágról, és ihletre, támogatásra lenne szüksége, hívjon! Remek referencialevelekkel és széles…..
féktelen utazás Jim Jarmusch szemével a világ körül Éjszaka a Földön öt világváros, taxi, sofőr és utas főszereplésével. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy egy tipikus, alacsony költségvetésű művészfilmet láthatunk, ráadásul két óra hosszúságúra elnyújtva. Azonban, ha…..
Bajban vagyok ezzel az írással, mert bármit firkantanék elé, lelőném a „poént”. A spoilerezésnél meg nincsen nagyobb hatásgyilkos. Márpedig én inkább vadásznám, mint kinyírnám a mélyen tisztelt impressziót. Kocsis-Meriadt Brigi -----   Találkozás   Ma…..
15 perc a modortalan taxissal és a meghökkentő történeteivel Már ketyeg az óra. A biztonsági öv becsatolva, a slusszkulcs elforgatva, indulunk. A járműben három utas tartózkodik, különféle hozzáállással. Az egyik, a kedves barátnőm Petra, aki ügyet sem vesz a taxisofőr…..
leültem a gép elé. hagyom, hogy sodorjon a gondolatár. majd irányítja a billentyűzeten a fáradt kezem. sok betű van már ezekben az ujjakban. hol diákújság hasábjain voltak olvashatóak e kezek nyomai, vagy fesztiválújságban, online magazinban, de még egy könyv sorai is ezzel a…..
Prokaj Ádám kisfilmje. ..
Első filmes fesztivál első kézből :) Aki válaszol: Józsa Gábor, a KEFE főszervezője. ..
Melegek, okostojások, széptevő ribancok avagy az alkohol rejtélyes elpárolgásának nyomában               Nem létezhet olyan budapesti egyetemista vagy már éppen lediplomázott örökkamasz, aki ne fordulna meg a pesti…..
  Így a suli vége felé egyre többet gondolkozom azon, hogy vajon miben változtam az elmúlt egy év alatt. Ha a külcsínyt nézzük, elkezdtem magas sarkút hordani és tapadós nadrágot meg rámentem a „vagánykodós, ejjdelazavagyok” ruhákra, mint a terepminta vagy a szakadt…..
Valami baj van velem. S nem is kicsi. Ilyen, és ehhez hasonló gondolatok, kérdések járták át az agytekervényeimet 2011 nyarán. 23 éves voltam, és még nem voltam szerelmes. Úgy. Kisebb-nagyobb kalandok persze bőven akadtak, de valami mindig hiányzott. Hol az időzítéssel volt a gond,…..
Egy bűnöm van, sváb vagyok! Málenkij robot a távoli Oroszországban Volt egyszer egy tábor, messze Magyarországtól. A volt Szovjetunió mélyén, elrejtve a világ szeme elől. Félelem és rettegés szaga terjengett, ködbe borult, szabadulni nem lehetett. Rabokat őriztek, zártak be…..
Ültünk apukámmal a konyhaasztalnál, ettük a szárazkolbászt a lila hagymával  (persze szigorúan update kenyérrel), és megváltottuk a világot. Megint. Mert hát mindenki hülye, csak mi vagyunk helikopterek.   Az úgy van, hogy vannak a helikopterek. Akik dinamikusan…..
Tán elillan egyszer, Ez a fájdalom, Mi ágyamhoz láncol. Örök néma vegyszer,   Tisztít, de mar, belül Szívem üres már, Széttörte egy mozsár. Csengő hangod elül,   Helyette villám kél, Csak téged tépked, Halványul emléked. S jő majd aki nem…..