Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Transceps

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Omnibusz Busexpo 2019 2019.05.11 09:15:55
Szerdán lezajlott a huszonötödik Országos Személyszállítási Konferencia és a Busexpo 2019 rendezvény. Tudósításunk:..
Transceps 2019.05.11 21:18:27
@Sosi0089: Tourismo nem volt kint, Merci-ből az emlékeim szerint ha az ITK Reformot nem számítjuk mindössze az elektromos Citario volt kint.
Power kritikáját itt olvashatjátok Az ébredő Erő után azzal mentegetőztek a legtöbben és ütötték el a negatív kritikákat, hogy J.J. Abrams filmjének hatalmas feladata volt azzal, hogy újjáélessze a Star Wars-univerzumot, kielégítse a mindenért az asztalt verő rajongókat, és maga a rendező is…..
Transceps 2017.12.22 00:15:18
Sorolnák számos furcsa jelenetet melyet ha másképp valósítanak meg sokkal meggyőzőbb lett volna a film.

SPOILERES...

Kezdeném az elején. Megérkezik a Rend első három csillagrombolója és némi késleltetéssel a csatahajó is. Itt jön az első furcsaság miért nem Hux tábornok a csatahajó parancsnoka hiszen az a zászlóshajó a csatában, a legmagasabb rangú katonai vezetőnek ott a helye. Az első jel, hogy az a hajó bizony ki fog hullani. Aztán miért is nem állnak védekező pozícióba a rombolók ha tudják, hogy gyenge a vezérhajónak a védelme (a leírás szerint 26 löveg összesen, szemben a csillagromboló 1500+ ágyújával). Hol vannak a kíséretet biztosító TIE vadászok. Persze, hogy miért is ilyen gyenge a védelem egy ekkora hajón azt megint lehetne feszegetni.

Következő kérdés honnan van a X-szárnyúra szerelt plusz gyorsító és miért. Előre tudták, hogy szükség lesz rá? Az eszköz nem szabvány cucc a T70-esen és az előző csatában, ami talán egy napja se fejeződött be, még nem volt rajta. Nosza rakjuk fel jó lesz az valamire.

A bombázós támadással, ami egész jól lett kivitelezve, igazándiból két hiba van az egyik, hogy hol a csatahajó pajzsa (mivel azt nem lőtte ki Poe), a másik meg az is, hogy a három rombolón van összesen 442 TIE vadász. Miért is nem tudnak kilőni pár bombázót?

Mikor meg kiderül, hogy tudják követni a hajót a hipertérben miért nem válik szét a raj (elugranak három különböző irányba), legalább akkor a két kísérő hajó megúszta volna, egyszerre hármat nem tudnak követni. A követő technológia helyett behoztam volna egy interdictor cirkálót az is megakadályozta volna a hipertérbe ugrást és akkor nem kellett volna vacakolni a hipertér követő eszközzel.

Leia "űrsétája" a SW és a karakter meggyalázása. Lehet magyarázni a bizonyítványt de tudományosan bizonyított, hogy az ember max másodperceket tud túlélni az űrben (igen még egy Jedi is). Már eleve a robbanásba bele kellett volna halnia nemhogy még pár perc lebegés után visszasiklani a hídra. A Klónok háborujában Plo-Koon mester kisétált az űrbe de elötte jelezte, hogy pár percig képes elviselni a nyomást (fajának köszönhetően). Az is érdekes kérdés, vajon Leia, hogy került vissza a hajóra mivel a híd ajtaja nyilvánvalóan blokkolva volt, ki sem tudták volna nyitni neki, ráadásul ha ki is nyitják akkor kirepültek volna Poe-ék is mivel a túloldalt vákuum volt.

Mondjuk az egész támadás a cirkáló ellen amúgy is elég fura. Hogy tudják lőni a hajót a pajzson keresztül. A jelenetben látszik hogy a pajzs felveszi a csatahajó lövéseit ugyanúgy kéne védenie mind a vadászgépek ellen mind a torpedóik és lézereik ellen. A pajzsának simán ki kell bírnia egy vadászgéppel való ütközést ergo Kylo nem is tudott volna berepülni a hajó belsejébe amíg fenn van a pajzs.

Az elvonultan élő Luke aki nem akar hallani senkiről és semmiről és egy gyenge pillanatát sajnálva hátat fordít az egész galaxisnak elég hiteltelen. Yoda vajon hogy érezhette magát a III rész végén amikor nagyrészt az ő hibájából az egész Jedi rend elpusztult és a galaxis a Sith-ek kezébe került. Igen, elment ő is remetéskedni de mint az a Rebels-ből tudjuk ahol tudott segített és vár Luke-ra hogy kiképezze mégha kicsit noszogatni is kellet Ben részéről. Nem hiszem hogy Luke-nak nagyobb teher nyomta volna a vállát ezért egyszerűen nem hihető, hogy csak így hátat fordít mindennek. Rey viziója, a mátrixos jelenet, amikor nekiállt csettintgetni nagyon gyenge.

Luke film végi jelenete egész jó lett még ha nem is túl eredeti, hiszen a Dark Empire-ban (ami persze már nem kánon) már megcsinálta ezt egyszer de aki azt nem ismeri valóban újdonság lehetett. Mondjuk pont ebbe még nem kellet volna belehalnia. Ettől függetlenül így Luke sokkal méltóságteljesebb befejezést kapott mint annó Han.

Snoke filmbeli szereplése főleg a végső jelenete kissé ellentétes ahhoz képest amit addig megtudtunk róla. Ennyire nem legyen tudatában a környezetének, hogy a két számára egyedül veszélyes eszközt ne figyelje. Nem túl hihető.

Phasma szerepeltetése teljesen felesleges volt pláne hogy sok mindent nem csinált. Persze még ennyit sem kellet volna hiszen az ütközés után valószínűleg nem maradt volna senki sem életben a hajón. A hipertéri ütközés sokszorosan durvább mint a normál űrben. Egy olyan üközés ami kettévág egy ekkora hajót és megsemmisít még vagy 5 másik csillagrombolót olyan hatású, hogy már a rázkódástól mindenki meghalt volna a csatahajón.

Volt még pár furcsa dolog a filmben. Például, hogy kerül Rey vissza a Falconra. Az egyik percben még épp szétszakítják a kardot a következőben meg az ütközés után már a Falconon aprítja a TIE vadászokat. Átteleportált? Vagy a másik hogyan élte túl Finn, hogy belerepült az ágyú sugarába. Pár másodperccel korábban látjuk, hogy leolvad a lézerágyú a sikló elejéről és mint azt Poe lábkinyújtásos jelenetéből (az egyetlen valóban vicces jelenet) látjuk nem épp túl strapabírók a siklok. Beleolvadt volna az ülésbe ekkora hőnél.

Ezek és még számos elem miatt nem túl hiteles a film.
Transceps 2017.12.22 00:22:33
@Étteremkritikus: " úgy lett legendás jedi mester, hogy soha senkit se győzött le fénykard-párbajban"

Ha Darth Vader egy senki akkor valóban igazad van, bár szerintem számos Jedi kivégzőjét és a Klónháborúk egyik veteránját azért nem lehet senkinek nevezni.