Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fülönfüggő

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
EU KULT István hódított! 2015.08.24 12:34:02
Időpont: 2015. 08. 22. 21:00 Helyszín: Tápióság, Pest megye Esemény: István, a király rockopera élőben Egy telefon beszélgetéssel kezdődött, miután "kicsit furcsa hangulatban" álltam fel a TV elől az István, a király rockopera újabb bemutatása után. Egy szintén zenész,…..
Fülönfüggő 2015.08.25 23:59:01
Tisztelt Keresztes Pál!
Először is nagyon köszönöm a családdá nemesült közösség nevében,amiért észrevételeit ilyen őszintén közre adta.
Erősít minket abban a hitünkben,amit Ön is olyan jól látott,észrevett,nevezetesen hogy egy ilyen emblematikussá nemesült művet --és egyáltalán bármilyen művet-- csakis őszinte szeretettel,alázattal lehet és kell megjeleníteni.Én már ahhoz a korosztályhoz tartozom,aki felnőtt fejjel jelen lehetett a királydombi ősbemutatón 1983-ban,tehát vannak személyes élményeim a mű előadásával kapcsolatban.A tápiósági előadás megálmodója,motorja, rendezője és katalizátora Tóthné Ónodi Nóra volt,akinek elsősorban köszönhető mindaz,amit Ön szombaton este látott,hallott.
Magyar szakos tanárnőként már sokszor bebizonyította azt,hogy igazából egy "álruhás" rendezővel rendelkezik az iskolája és a község.
A szereplők kiválasztásától kezdve,a díszletek kölcsönzésén át egészen a rendezésig szinte mindent ő álmodott meg.Az egész község összefogott az ÜGY érdekében,Halasi Anita polgármester asszony és a Képviselő testület ,a helybéli lakosok,vállalkozók minden lehetséges eszközzel támogatták a darab színrevitelét.Május 23.-án volt az első megbeszélés,amelyen a támogatók és a majdani szereplők vettek részt.
Engem is felkért a rendező Asztrik szerepének eljátszására,de egy korábbi gégerákom következtében végül nem mertem vállalni annak ódiumát,hogy esetleg elrontsam hatvan ember munkáját.
Jól tettem,amint ez utólag kiderült,de szeretetből,tapintatból "megtartottak" és így lehettem ennek az egész felkészülési időnek a krónikása,fotósa,és csendes "szűz füle".
Ön nagyon jól összefoglalta azzal a néhány jelzővel a közös munkánk bemutatott jellemző tulajdonságait:
"Egyszerűen, őszinte volt, hiteles, hibátlan, merész, lelkes, színvonalas, alázatos, szeretettel teljes, tüzes..."
Ezek közül egyik sem valósulhatott volna meg,ha ebben a több mint hatvan emberben,nem élt volna az őszinte vágy,szándék arra,hogy önmaguk legjavát...a szeretetüket és tehetségüket adva létrehozzanak valamit,amivel majd remélhetőleg nyomot,pozitív nyomot hagynak a nézők,hallgatók szívében.
Egyszerű,őszinte,lelkes,alázatos, és valóban szeretettel teljes , jó emberek találtak itt egymásra,és a jóságukon felül tehetségben,kitartásban és szorgalomban sem szenvedtek hiányt.
A három hónap alatt hétről hétre,napról napra egy valóságos szeretetközösséggé váltunk.
Az Ön által felsorolt pozitív jellemzők, az eredmény másképp nem alakulhattak volna ki.
Szándékosan csak a rendezőnket nevesítettem,aki ennek a csodának a megszületésénél a "bábasszony" szerepét kiválóan végezte azáltal,hogy a szakmai kvalitásain túl maga is a szeretet forrása is volt,aki lelkesített minket,és erősítette a hitünket.
Még egyszer nagyon köszönöm társaim és az egész község,közösség nevében,hogy soraival jó hírét keltette az előadásunknak,Tápióságnak és az itt élő embereknek.
Tegye ezt a jövőben is,amennyiben ideje engedi!
Mosonyi Ferenc nyugdíjas tanár.
Vastag keretes szemüveg, boka fölött libbenő gatyaszár és kötött sapka vs. csokornyakkendő és kisestélyi - nagyjából erről szólt A Dal döntője, amiben eldőlt, hogy Bye Alex képviseli a magyar színeket a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntéssel lehet vitatkozni, de az…..
Fülönfüggő 2013.03.04 15:04:06
Én még azok közé a régi vágású őskövületek közé tartozom,akiket nem tud lázba hozni az előadó ruhája,ruhátlansága vagy extravagáns megjelenése.Szóval,hogy a lényegre térjek,ha ezt a dalt behunyt szemmel "csak" hallgatom,akkor véletlenül sem az fog az eszembe jutni róla,hogy ez a mű lenne a magyar DAL reprezentánsa Európában.By Alex-szel semmi gondom...Isten ments,hogy megbántsam.Feltehetően megvan az ő helye a magyar popkultúrában.Szimpatikus jelenségnek tartom.Arra viszont nem mernék mérget venni,hogy az általa interpretált nótára egy hét múlva is emlékezni fogok,de ez nem az ő "bűne,hibája"...számomra ennyi volt,nem több.A fazonja annál inkább beíródott az agyamba,de az a terület messze esik a zenei memóriám régiójától.A művek értéke,vagy éppen értéktelensége a mai világban relatívvá vált.Hogy ez áldás-e vagy éppen átok,nem az én tisztem eldönteni.Egyet azonban megtapasztaltam az életem során.A MÉDIA mindenhatósága,és az a képessége,hogy emberek millióit képes kulturálisan,mentálisan,politikailag és még ki tudja milyen rejtett területeken manipulálni,számomra elszomorító.Hogy a témánál maradjunk,határozottan állítom,hogy ma a gagyiból is lehet slágert faragni /bár a slágert egyesek eleve gagyinak tartják/,ha ezt ŐMÉLTÓSÁGA a MÉDIA akarja.És mit is akar a média? Jól nevelt konzumidiótákat,engedelmes fogyasztókat kitermelni.E tekintetben ez a pop szakma is...vagy mi eléggé el van prostituálódva.Hol is van akkor az igazi megmérettetés fóruma? Nehéz erre nyugodt lélekkel válaszolni.Most megint valami avas dolgot mondok...talán az ember legbenső énje,no meg az idő relációjában kéne keresni azt a műszert.Ismerek olyan zenészeket,akik nem nyomulnak ezerrel,"csak" szeretetből és tehetségük csendes megvallásával vannak ezen a pályán.Olyanok,akiknek minden megnyilvánulásuk arról szól,hogy alázattal megosszák mindazokat a kincseiket,amelyeket Istentől kaptak,és amelyeket gyémánttá csiszoltak.Én nekik drukkolok...ha úgy tetszik együtt vagyok velük...lélekben legalábbis.Ezért amikor elmondtam a véleményem a DAL kapcsán,egyúttal a magyar popzenei világ egyes főguruit is értékeltem...hát nem jelesre.
By Fülönfüggő