Adatok
István Kónya
2 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Tavaly novemberben jartunk itt, mikor a fonokunk meghivott minden nala dolgozot vacsorara. (Meg a mosogatost is)Folytatom... Kerlek, nezz vissza kesobb...
Valentin nap. Igen, na de hova is vigyuk a baratnonket? Ezt a kerdest tettuk fel a munkatarsammal 1,5honapja; mikor megprobaltunk asztalt foglalni Gordon Ramsay ujdonsult csillagos ettermebe ami Bordeaux varosaban talalhato alig par honapja.Persze hogyan is gondoltam, majd epp csillag szerzesnel…..
Sok mindent lehet mondani a magyar szakács oktatásra, de azt nem, hogy nem tanítottak meg minket normálisan rizst főzni. Bár az is igaz, hogy ezzel a japánok nem értenének egyet, de a dolognak ezt a részét most hagyjuk.Az ember azt gondolná, hogy ez egy egyszerű művelet. Kevés olajban…..
István Kónya
2014.03.05 23:01:06
@jEnci: hat sokkal lazabb. Itt egy sima bisztroban ahol csirket sutnek soval borssal, is kepesek szerviz vegeig orditani veled , ha hust magas langon sutsz serpenyoben , es belangol 1masodpercre. Mivel utanna mar szen izu lesz a hus.
Igazabol itt franciaknal az a nehez , hogy 5x annyit kell dolgozni azert , hogy annyira becsuljenek mint 1 franciat. Nehany helyen meg akkor is leneznek.
Igazabol itt franciaknal az a nehez , hogy 5x annyit kell dolgozni azert , hogy annyira becsuljenek mint 1 franciat. Nehany helyen meg akkor is leneznek.
világevő
Emiatt sírt Ramsay és a Michelin kalauz megjelenése előtt már megjelentek az állítólagos csillagok, itt a valóság...
2014.02.24 12:06:47
Rengeteg kritika éri továbbra is a Michelin kalauzt, persze ezek között nem ritka az sem, ahol a sértettség a fő motiváció, ha épp nem sikerült még csillagot kapni, vagy éppen bukott az illető. A francia kalauz megjelenése előtt már kiszivárogtak az állítólagos változások, de…..
István Kónya
2014.02.25 23:42:21
Készülök már nagyon a következő párizsi gasztrotúrámra, éttermi asztalfoglalásokkal és tervezgetéssel, na meg persze kutatok is a jól bevált helyeken, hogy milyen újdonságok, vagy éppen még általam fel nem fedezett régiségeket lenne érdemes végigjárni, kipróbálni,…..
István Kónya
2014.02.19 23:47:45
@világevő:
A francia kiadásra gondoltam. :) Tavaly már február közepén az újságosoknál is kapható volt.
a b d'or hungary oldalon kb. ugyan azok az adatok vannak mint a buvosszakacson. Várunk,
ps: Guy Savoy pipa, de mégse.
Bekerülhettem volna, de mivel nem tudtam "tout suite" (másnap) kezdeni, ezért ez a lehetőség elúszott. :S
Tervben van párizsba való költözés, ha ott leszek megpróbálom újra. :) Ahogy mondják "cest la vie"
A francia kiadásra gondoltam. :) Tavaly már február közepén az újságosoknál is kapható volt.
a b d'or hungary oldalon kb. ugyan azok az adatok vannak mint a buvosszakacson. Várunk,
ps: Guy Savoy pipa, de mégse.
Bekerülhettem volna, de mivel nem tudtam "tout suite" (másnap) kezdeni, ezért ez a lehetőség elúszott. :S
Tervben van párizsba való költözés, ha ott leszek megpróbálom újra. :) Ahogy mondják "cest la vie"
István Kónya
2014.02.18 23:33:48
Kicsi OFF:
@világevő: Kedves András, nem tudsz róla, hogy mikor várható Michelin Kalauz megjelenés? EU , és a France kiadás érdekelne. o.O tavaly ilyenkor már kezeimben fogtam a 2013-as kiadást.
2. Szűk 2 hónap múlva Bocuse d'Or, ki lesz az, aki képviseli apró, hazánkat?
@világevő: Kedves András, nem tudsz róla, hogy mikor várható Michelin Kalauz megjelenés? EU , és a France kiadás érdekelne. o.O tavaly ilyenkor már kezeimben fogtam a 2013-as kiadást.
2. Szűk 2 hónap múlva Bocuse d'Or, ki lesz az, aki képviseli apró, hazánkat?
A címet nyilván nem gondolom komolyan, csak pont beszélgettünk egy barátommal, hogy milyen szörnyű nagy divat lett a hasonlóan hangzatos címadás, igyekszem a jövőben önmegtartóztató lenni a témában. Addig is viszont egy tényleg zseniális és egyszerű ötlet arra, hogy hogy lehet…..
Minden évben szigorú szakmai zsűri választja meg a franciák emblematikus kenyerei közül a legfontosabbnak, a bagettnek az aktuális legjobbját. Óriási jelentősége van ennek a címnek, ugyanis eleve kígyózó sorokat jelent a győztes pékség előtt, ráadásul még az Elysée palota…..
István Kónya
2013.05.02 23:44:49
Miközben Budapesten is egyre hódít a mexikói konyha, vagy legalábbis annak az erősen Tex-Mex irányú büféverziója, a világban, főleg az Egyesült Államokban kezdik felismerni, hogy többet tud ez, mint különböző tortillák megtöltögetése csípős cuccokkal. Na nem mintha azzal…..
István Kónya
2013.03.28 16:13:12
@világevő: Ha gondolod, törölheted. :D
A csillagokkal kapcsolatban volt egy hozzászólásom,amiben kifejeztem, hogy egyáltalán nincs Fair-Play a közép európai országokkal szemben.
Igazából megértem, hogy ilyenekbe nem akarsz belemenni, mivel talán megtagadnák az információt tőled.
Csak mivel "szólásszabadság" van, ezért megtettem.
Ezt is természetesen a blogíró/blogtulajdonos dönti el mit enged meg hozzászólásban.
Viszont azért, egy email-t eltűrtem volna kevés ejnye fogjam vissza magam mert... :)
Számomra ettől még a Világevő az világ eszik,s kedvelem a bejegyzéseidet. Dönthetnél úgy is, hogy az információkat,élményeket megtartod magadnak.
Mégis megosztod velünk, amiért 1000 köszönet.
A csillagokkal kapcsolatban volt egy hozzászólásom,amiben kifejeztem, hogy egyáltalán nincs Fair-Play a közép európai országokkal szemben.
Igazából megértem, hogy ilyenekbe nem akarsz belemenni, mivel talán megtagadnák az információt tőled.
Csak mivel "szólásszabadság" van, ezért megtettem.
Ezt is természetesen a blogíró/blogtulajdonos dönti el mit enged meg hozzászólásban.
Viszont azért, egy email-t eltűrtem volna kevés ejnye fogjam vissza magam mert... :)
Számomra ettől még a Világevő az világ eszik,s kedvelem a bejegyzéseidet. Dönthetnél úgy is, hogy az információkat,élményeket megtartod magadnak.
Mégis megosztod velünk, amiért 1000 köszönet.
István Kónya
2013.03.28 18:24:48
@világevő: Ennél a posztnál lett törölve. :)
vilagevo.blog.hu/2013/03/14/itt_van_a_2013-as_michelin_kalauz_hogy_allnak_a_csillagok
Ha a konyhán vagyok akkor nagy szám van, viszont a fent említett jelzők egyáltalán nem jellemzőek rám, s nem használtam a hozzászólásomban.
Nem is szeretnék bele menni. Ami elmúlt, annak vége.
Törölve lett, s kész. Biztosan volt oka amiért úgy döntöttél, ez nem szerepelhet a hozzászólások között.
vilagevo.blog.hu/2013/03/14/itt_van_a_2013-as_michelin_kalauz_hogy_allnak_a_csillagok
Ha a konyhán vagyok akkor nagy szám van, viszont a fent említett jelzők egyáltalán nem jellemzőek rám, s nem használtam a hozzászólásomban.
Nem is szeretnék bele menni. Ami elmúlt, annak vége.
Törölve lett, s kész. Biztosan volt oka amiért úgy döntöttél, ez nem szerepelhet a hozzászólások között.
István Kónya
2013.03.31 18:18:08
@világevő: Csak most válaszolok, mert a munka teljesen betemette minden percemet. :/ :)
Nem tudom, akkor valójában mi történt, mivel elküldtem az üzenetet, s következőnek mikor néztem a hozzászólásokat akkor, már nem volt jelen. o.O
UI: Kellemes Húsvéti Ünnepeket ! :)
Nem tudom, akkor valójában mi történt, mivel elküldtem az üzenetet, s következőnek mikor néztem a hozzászólásokat akkor, már nem volt jelen. o.O
UI: Kellemes Húsvéti Ünnepeket ! :)
A Világevő blogon alapvetően kizárólag pozitív jelenségekkel foglalkozom, az egész blog arra szolgál, hogy meghozza a kedvet a gasztronómiához, az evéshez, a főzéshez, az étterembe járáshoz. Ez most egy kivételes poszt lesz ilyen szempontból is, ugyanis egy étterem…..
István Kónya
2013.03.27 15:39:00
@stickfly822: Egyetértek.
Pesti Istvánt még a Babel étterem séfjeként ismerte és szerette meg a közönség, egyéni, nagyon kreatív, ráadásul gyönyörűen tálalt ételei miatt első sorban. Az utóbbi hónapokban "eltűnt", de most vasárnap újra megmutatja magát a Konyhakiállításon.
Itt épp Huszár…..
István Kónya
2013.03.04 16:02:35
@világevő: Kár, hogy Pesti kikerül. :/ Mindig is rajongtam az ételeiért. Nagyon precíz munkát végez.
Bábelről meg annyit, hogy a minőség nem fog csökkenni. Remélem mikor Júliusban hazautazom már nyitva lesz.
Így is már listán van a Costes,Onyx,SonkaArcok,Mák,s Bábelbe is szívesen vacsoráznék megint. :)
Bábelről meg annyit, hogy a minőség nem fog csökkenni. Remélem mikor Júliusban hazautazom már nyitva lesz.
Így is már listán van a Costes,Onyx,SonkaArcok,Mák,s Bábelbe is szívesen vacsoráznék megint. :)
István Kónya
2013.03.07 16:10:29
@jEnci: A kezdeményezés valóban régebben kezdődött, viszont még csak az elmúlt 1 évben kezdett el fejlődni.
Az egész hétvége a konyhákról szól a Budapest Sportarénában, a tegnapi nyitónapra ki is mentem körülnézni, itt a beszámoló, ilyesmikre számíthat, aki kilátogat, plusz a gasztroprogramok és bemutatók, amik folyamatosan zajlanak, ma többek közt Balatoni Brigitta…..
István Kónya
2013.03.04 13:22:09
István Kónya
2013.03.04 21:42:07
@világevő: Ezek ilyen Design Tárgyak. Dolgozni velük inkább Szenvedés, mint öröm. :)
Alumínium,Acél, eszközök jöhetnek szóba nálam. :)
Nagyobb strapabírás, könnyebb tisztítani.
Plusz ez a préselt fa bútorok se tartósak, ha víz kerül az illesztéshez.
Villany , és Gáztűzhelyben otthon villanyt használok, de a Gáztűzhely szerintem sokkal praktikusabb. Viszont mindkettőnek megvan az előnye, s hátránya.
Alumínium,Acél, eszközök jöhetnek szóba nálam. :)
Nagyobb strapabírás, könnyebb tisztítani.
Plusz ez a préselt fa bútorok se tartósak, ha víz kerül az illesztéshez.
Villany , és Gáztűzhelyben otthon villanyt használok, de a Gáztűzhely szerintem sokkal praktikusabb. Viszont mindkettőnek megvan az előnye, s hátránya.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
mindig ugy fozzuk ahogyan a tesztat, viszont mindenhez idozitot hasznalunk. 8:30percig fozzuk a rizset, azonnal elzarjuk majd 1 percig meg hagyjuk a vizben, utanna szurjuk. Persze ez fugg a rizs eredetetol minosegetol mennyi ido.
Timer jo keszulek hasznos dolog egy olyan konyhan ahol fontos a minoseg.
Ezert log a kabatomon 3db minden nap. :D
A mikros megoldason meg csak pislogok. Olyan szamomra mint a fagyasztott termek. Az etvagyamat elveszi, egybol erezheto az izen, es az illatan. Gyomorforgato.
Ps: Enci; mond meg a commisnak,hogy kap@#€%&!
Barcsak nekem lett volna 40000€ , hogy parizsban elvegezzem.