Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Macelek

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengeteg poszt volt már arról, milyen munkavállalóként külföldre menni, ennél jóval kevesebben választják a vállalkozói utat. Nos, Gábor a kivételek közé tartozik. Írásából kiderül, miért éppen Nagy-Britanniát választotta, és még arra is fény derül, hogy jönnek ehhez a csehek. Nem akármilyen…..
Macelek 2017.09.17 08:55:17
@masada:

1. Hogyhogy miféle tanácsadó? Ha pl adatbázisokat épített egész életében miért ne lehetne tanácsadó a témában? Szerinted egy Kft-ét hogyan lehet lezárni ha nem csődről vagy cégeladásról van szó?

2. Nem adnak bankszámlát külföldi cégnek csak ha van a cégvezetőnek magyar lakcímkártyája. Hiába panaszkodsz, lesz@r a bankfelügyelet is.

3. Éltél már Svájcban vagy ismered milyen adóterhek vannak?

Okoskodsz de nem tudsz semmiről semmit.
Talán már több korábbi írásomban is el-elszóltam magam a jövőbeli saját lakásomat illetően. Vagyis az azt övező kételyeimet, aggályaimat és reménytelenségemet illetően. Most kifejteném egy kicsit bővebben a dolgot, ha nem bánjátok. A pénztárcámat is felkínálom turkálásra. Egyrészt azért, mert nincs…..
Macelek 2017.07.10 13:37:44
@Fehér Nagyezsda: gyárban kezdtem a munkát 3 műszakban kis faluban (1 éves menekülttáborozás után) aztán költözés nagyvárosba, ott takarítás, építkezési munkák, sofőrködés. Utána sikerült a reklámszakmába elhelyezkedni kis tanulással iskolában meg autodidakta módon és onnantól kezdve DTP, multimédia, front-end design meg programozás.

Ha stabilan megveted a lábad akkor nem kell feltétlenül eltenni minden pénzt hanem érdemes élni inkább, világot látni :-) A saját ingatlanra gyűjtés majd ráér 10-20 év múlva is, illetve olyan időszakban amikor az adott helyen éppen lent vannak az árak.
Belsőség Így add el az autódat 2014.05.14 10:21:57
Vannak, akik az éjszakai utcán, esőben fotóznak mobiltelefonnal. És vannak, akik megadják a módját. (A végén a please epic!) ..
A Walking Dead ötödik évadában aztán kap zombit rendesen, aki szereti őket. Kritikánkban kifejtettük, hogy örülhet minden zombi rajongó, hiszen az új évadban igazán övék lesz a főszerep. Örülhetnek a rajongók azért is, mert a sorozat annyira sikeres, hogy már a hatodik évad…..
Macelek 2014.10.17 13:48:58
Az Iron Maiden egyike azon rock-dinoszauruszoknak, akik aztán tényleg a rockzene történelemkönyveinek aranybetűkkel írt oldalaira kerülnek. Ráadásul népszerűségük ma is legalább akkora - ha nem nagyobb -, mint a zenekar pályájának csúcsán a 80-as években. A Loudwire…..
Macelek 2014.09.29 14:13:29
@gigabursch: Az 1984-es budapesti koncert idején Bruce le is nézett az egyik tőrvívó klubba. Volt is meglepetés amikor felismerték.
Pethő András, az Origo volt főszerkesztő-helyettesének vendégposztja. A Lázár-per igaz története. Lázár János már többször is jelét adta annak, hogy nem feltétlenül örül a rejtélyes külföldi útjai iránti érdeklődésnek. Egyik nyilatkozatában még azt is megpendítette,…..
Macelek 2014.09.02 20:09:16
Határátkelő Értéktelenül 2014.07.16 06:49:00
Ma egy országelemző összehasonlítást olvashattok Iván tollából, aki maga is határátkelő. Egyébként nem ez az első írása a blogon, (aki a korábbiakat olvasná, az itt és itt teheti meg), egy biztos, hogy meglátásai korábban is élénk vitát generáltak, vitatkozni (ha kérhetem…..
Macelek 2014.07.16 13:32:18
Jó a poszt és haladás az is, hogy egyre többen látják mi az a "normális" értékrendszer aminek a mentén kellene gondolkozni.

Sajnos a probléma "Ez Magyarország..." legyintéssel van elintézve a legtöbb esetben. Bármerre néz az ember, bármit próbál intézni mindenhol a kínlódás, szervezetlenség, korrupció, a hozzá-nemértés virágzik.

Konkrét javaslatok:
- próbáljatok meg normális vezetőket választani párttól függetlenül helyi szinten. Ha ilyen nincs akkor tessék szervezeteket alapítani!

- tiltakozzatok minden alkalommal amikor nem tűnik a helyzet normálisnak (hivatalos levél, email, blog, nyilvánosság, tüntetés stb). Önkormányzat, posta, elmű, hivatalok stb. minden állami és az államot szolgáló intézmény ellen. Kérdőjelezzétek meg ha nem kaptok időben és normális választ.

- hülye és értelmetlen politikai vitákba ne keveredjetek bele ahol keserves emberek politikusokat szidalmaznak pro-kontra. Hallgassátok meg türelmesen a másikat, mondjátok el a külföldön szerzett tapasztalatokat.

- alapítsatok minél több pártfüggetlen civil szervezetet akiknek lehet beleszólása a helyi történésekben. Tájvédelem, környezetvédelem, műemlékvédelem stb.

- ne dőljetek be a politikusoknak, ne álljatok egyik párt mellé sem teljes szívvel és lélekkel mert ha ezek és leszármazottaik maradnak akkor még 50+ évig várni kell. Az évek óta politikából megélő politikusok egymás dolgait takargatják párttól függetlenül, nem szabad bízni bennük.

- ne sz@rjatok be! Nincs fekete autó meg munkatábor. Még egy egyszerű igazoltatást is kérdőjelezzetek meg, tegyetek panaszt!
Az atv hírműsorában a Rezesova-baleset rekonstruálásáról szóló riportot vezették fel éppen, a bemondónő pedig azt szerette volna elmondani, hogy míg a négy ember halálát követelő közúti balesetet okozó szlovák milliomosnő nem ment el a tragédia rekonstruálására, az…..
Az elmúlt öt évben többszázezer magyar munkavállaló, sokszor családostul költözött ki Nyugatra, a legtöbben talán Londonba, de szintén nagyon sokan Németországba, illetve Ausztriába, hogy a jobb megélhetés reményében kint keressenek boldogulást. Talán nincs is olyan kérdés,…..
Macelek 2014.06.04 08:55:23
@Életunt Cápa: pontosan így látom 18 év Skandinávia majd visszaköltözés után. Magyarországon beszopnak mindent az emberek és nem fogják fel, hogy mennyire szürreális világban élnek a saját hazájukban. Mindenre csak a karlegyintés és beletörődés "ez Magyarország" sóhajjal és a minimum jogaikért sem állnak ki. A kulturális sokk évekig tartott a visszaköltözés után amit a napi szinten zajló bizarr helyzetek okoznak a magyarországi élet számos területén. Mindenképpen jó lesz ha többen leszünk akik valódi demokráciákban szereztek tapasztalatokat és emberibb értékrendszer szerint gondolkoznak.
Macelek 2014.06.04 10:46:31
@t72killer: persze hogy nagyon jó dolog a nyugdíjjogosultság megszerzése (ami természetesen Mo-n lesz elköltve ha megérem). Egyenlőre az anyagi részét tekintve sokszor a penge élén kell táncolnom mint a legtöbb magyarnak körülöttem, de ezzel tisztában voltam, hogy így lesz amikor bevállaltam a visszatelepülést.

A lényeg a szemléletváltás: Mo-on az emberek többségében elvadult, torz világkép alakult ki. Ha ez megváltozna, és a saját jogaikért kezdenek kiállni, és megfelelő vezetőket választanak akkor a fizetések is gyorsabban fognak emelkedni. Amíg ez a fura rendszer van (fertő) addig nem lehet számítani felemelkedésre és minden fiatalt arra biztatok, hogy legalább pár évre menjen el innen.

A Mo-on élő külföldiek vagy visszatelepülő emberek szerint a "magyar módszer" lényege a következő: ami rosszul működik azt úgy kell hagyni, mert úgy is működik.
Sokan szoktak "panaszkodni" a kommentekben, hogy a skandináv otthonokból hiányoznak a színek, minden fehér és unalmas. Nos. most nem fogtok csalódni, mert egy igazi színes konyhába kalauzollak Benneteket, ahol a kék szín dominál. Én imádom a kéket, főleg, ha ilyen szép türkiz, mint…..
Már csak pár hónap és Tarlós mester átadja szeretett városlakóinak a négyes metrót, az elmúlt húsz év egyik legnagyobb elkúrását. Persze a bukásra álló kőbunkó főpolgi helyében bárki más ugyanezt tenné. Nem az ő saruk elsősorban, a fekália ügyes tálalásában és…..
Több olyan külföldet is megjárt ismerősöm is van, aki hosszabb-rövidebb ideig élt Magyarországon, esetleg most is ott él. Vannak köztük magyarok, akik több évtizedes külföldi élet után tértek haza, és vannak külföldiek, akik valamilyen oknál fogva letelepedtek Magyarországon.…..
Macelek 2013.10.14 15:04:57
@ezanicknevem: rólam nem tudsz semmit mégis idevetíted tényként miért mentem el. A poszt kérdése nem az volt amit külön nekem is leírtál (hanem az hogy hogyan látják a külföldiek Mo-ot!!!).

Abban a témában, hogy a külföldiek hogyan látják hazánkat sem trianonnak és sem a zsidóknak nincs köze, talán az építészetet kivéve! Megvan ezeknek a témának is a fóruma, ott érdemes próbálkozni vagy inkább a haverok között, felesleges ezzel győzködni engem vagy esetleg mást tucatnyi bejegyzésben. Ezzel csak ellenszenvessé teszed magad és elzavarod a különféle tapasztalatokkal rendelkező embereket aki esetleg hozzászólnának. Te beszéltél már külföldivel ebben a témában egyáltalán? Felismered magad abban a tipikus karakterben amiről írtam?
Macelek 2013.10.14 17:41:53
@ezanicknevem: végül is semmi közöd a témához de nyomatod a süket dumát. Fogalmad sincs mi a véleménye a külföldieknek Magyarországról de erőlteted a trianoni témát és még engem is lecseszel, hogy itt más a kérdés... nemigen lőttem mellé, tipikus mintapéldánya vagy annak a karakternek amit említettem korábban.
Bár állítólag az EU miatt 2006 novembere óta az utasnak kötelező lenne műanyagzacskóba csomagolni a parfümöket, Frank csak március óta találkozott a rendkívül idegesítő jelenséggel Ferihegyen. Zacskót ugyanis nem biztosítanak, ezért azt az újságosnál lehet venni 100…..
Macelek 2013.06.29 00:28:48
@gio: a zacskót nem kérni kellene - ha már olyannyira fontos dolog ez a tömeges cipőbenézés a magyar reptéren - hanem természetesnek kéne lennie, hogy felajánlják. Apropó, miért nem csak az olyan cipőkbe néznek bele amibe tényleg el lehet dugni valamit? Miért nem nézegetik ennyire a cipőket más reptereken, ott hogy oldják meg a biztonságot?

Miért nem tudnak egy nyílt teret összehozni ha zártban nem lehet dohányozni? A törvényre egyszerű hivatkozni, mit tesztek annak érdekében, hogy ez megváltozzon? Miért nem takarítják ki a hiéna taxisokat a terminálból?

Hogy a fenébe ne minősítenék amikor látom máshol hogy mennek a dolgok, hát nem vagyok vak! Miért nem mentek tanulmányútra?