Regisztráció Blogot indítok
Adatok
babbaba

0 bejegyzést írt és 981 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Egyszer már dicsérhetnéd is a miniszterelnököt” - korholt a középiskolai osztálytársam. Figyelemmel kíséri a bejegyzéseimet, és néha fölhív. Eltűnődtem a megjegyzésén. Arra alapozta, hogy mostanában többször is írtam Orbán Viktor kommunikációjáról. Arról, hogy a koronavírus-járvány idején gyakran…..
via GIPHY Azért a kijárási korlátozások és önkéntes karanténba vonulások idején azt mondani, hogy a csomag címzettje többször sem volt otthon, hát ehhez kell pofa. Az Express One futárja elvileg járt Dávidnál, de erről sem Dávid, sem a bejáratot figyelő kamera nem értesült. A csomag története elég…..
babbaba 2020.04.17 04:30:52
@atal: Biztos, hogy kap listát. És biztos, hogy alapesteben azt követi. Elég bonyolult folymat az optimális sorrendet kiszámolni, ma már van arra egy program. Egy kézbesítő sem kap "találomra" csomagokat, hogy maga határozza meg az optimális útvonalat. Az gyors csődöt jelentene a fuvarozó cégnek.
via GIPHY Zsófi tollkabátja úgy eresztette magából a pihéket, mintha a kabát alatt folyamatos párnacsata zajlott volna. Akinek már volt ilyen, az tudja, hogy egy-egy toll néha normális, de itt nem csak ennyiről volt szó, úgyhogy Zsófi tudatos vásárlóként visszavitte a kabátot és kérte a minőség…..
babbaba 2020.02.18 07:59:47
@Zabalint: Ez elég egyértelmű. A metrón (sőt egyszer még a kettesen is), láttam már országgyűlési képviselőket (kétszer a Bokros Lajost is, akinek szerintem még járt is szolgálati autó), nem is egyszer. Magam is a tömegközlekedést választom, ha az az ésszerűbb, nem ragaszkodom ahhoz, hogy a céges kocsival járjak (sőt céges parkolóm is van) és idegeskedjem magam a belvárosban és elbasszam az időmet. Az a metróval el nem érhető külvárosokra ésszerű, meg a vidéki, külföldi utakra. Bár ott meg, ha messze megyek jobb a repülő/taxi.

Mindegy csak bizonyítja, hogy ki is valójában. Nálunk is azok ragaszkodnak a kocsihoz, akiknek nem is nagyon kellene, sőt, hogy egy közepesen szart vegyenek, eladósodnak egy életre. Hát ők tudják. Anno Olaf Palmét is egy moziból hazafalé gyaloglás közben ölék meg, pedig neki 100%.-hogy járt szolgálati autó. Ha akarta volna, még a wc-re is kiviszik. Intelligencia kérdése, hogy valaki ragaszkodik a kiváltságaihoz (vagy amiket annak érez), vagy sem.
babbaba 2020.02.18 08:08:24
@btprg: Az biztos, hogy a márkás cipőket az importőrök alkamazotttai fillérekért vehetik meg. Évi két-három párat.

De az árat messze nem csak az önköltség alapján képzik. Már én is ezelőtt harmic évvel, mikor hozzájutottam egy nagyobb tétel eperléhez, megszoroztam öttel a beszerzési árat és még úgy is napok alatt elkelt kiskerben. Miért is adtam volna olcsóbban?

De a ruháknál ezen felül meg kell fizetni a minőségi munkát is. Az a pár varroda (vagy annak a nagy része) ami még itthon megmaradt, nagyon magas minőségben dolgozik, nyugatiaknak. És megfizetik. Egy angol méretes szabó, szerinted ugynazat a minőséget adja, mint a konfekció? Lehet te sok különbséget te nem látsz, de aki ért hozzá és/vagy hordja is, az lát. Ha nem így lenne, éhen halnának hamar.
Orbán Viktor évindító sajtótájékoztatója első ránézésre rengeteg mindenről szólt, ám lényegében semmi újdonságot nem tartalmazott. Sokan új elemként értelmezik, hogy a miniszterelnök elismerte pártja vereségét az októberi önkormányzati választáson, ám ez körülbelül olyan gesztus volt, mint amikor az…..
babbaba 2020.01.11 06:38:20
@taga20☺: Very primitív, de legalább nem is szellemes.
    Maróth Miklós egy teljesen vállalhatatlan, ostoba és rasszista interjút adott a szélsőjobboldali Pestisrácoknak. Nem tehetünk úgy, mintha elfogadhatónak tartanánk ezeket a sorokat.  Több tucatnyi muszlim tanítványom volt és van, a szakterületemen is vannak muszlim hátterű kollégák, nem vagyok…..
Nem az Európa-ellenes, orosz-barát közép-ázsiai muszlim diktatúrákkal kollaboráló Orbán Viktor és Fidesz-Magyarország védi meg Európát a „szent harcot” folytató iszlamistáktól, hanem Macron és…..
Egy kisebb, fél óra alatt javítható kivitelezési hiba miatt nem szolgáltatja azt a szolgáltató, amire a naiv ügyféllel szerződött. Pedig ritka ám az ilyen kitartó ügyfél, még a végén felszereli magának. A Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. kábeles internetét használom. 2018 év végén az új,…..
babbaba 2019.09.13 03:49:42
@borso: A Diginél meg a Flip olcsóbb. Nekem ötven százalékkal (akkro váltottam, mikro négyől hatezerre vitték fel az árat), és ráadásul 5 Ft/perc a telefon, mobil irányba is. A Flip meg tulajdonképpen Telekom vagyis a volt Matáv. De ugyanúgy százx csatorna van, net és telefon. Nulla bajom van vele, sőt, nagyon jó az ügyfélszolgálatuk, míg a Digié csapnivaló.
babbaba 2019.09.13 03:55:33
@ekat: A T Flipp szolgáltaását megnézted már? Négyezer. (Nekem valamivel alatta, mert a legelején kötöttem.) és 5Ft/ perc telefon, mobil irányba is, 1.200-as net, jóval száz feletti TV csatorna. Akinek lehetősége van hülye, ha nem a legolcsóbbat veszi, ráadásul ahogy mondom, nagyon korrekt az ügyfélszolgálatuk. Flipp ként kell keresni, nem Telekomként, de az övék. Mondjuk videotár nincs, de én azt úgy sem használtam, mikro volt akkro se.
Az alábbiakban egy fiatal albérlő lány részletes helyzetleíró levelét olvashatjuk, aki az egyik legrosszabb szomszédfajtával kénytelen megküzdeni; a régebbi lakástulajdonosokra jellemző, maguknak előjogokat feltételező nyugdíjasokkal.   Üdv! Nekem is meggyűlik a bajom a szomszédokkal, és…..
babbaba 2019.08.20 03:57:27
@MAXVAL bircaman közíró: Ne hazudj! Ez még nálatok Bulgáriában sem működne. Egy majrés orosz szarkeverő vagy.
babbaba 2019.08.20 04:00:22
@Rollende Landstrasse: De van,. Nálunk volt bírság nem egyszer. Csendháborításért. Még előállítás is, mikor nem hagyták abba. Nem helyszíni bírság, de bírság volt a rendőr intézkedése nyomán.
babbaba 2019.08.20 04:14:21
@bandiras2: Nem midne házban ennyire majrésak az emberek. A rendőrség meg a mi kerületünkben igen jól működik. Még a polgármester is, ha elég panasz érkezik. Csak az ilyen prosztó mint te húzhatja a rövidebbet! Miért nem lehet inkább békességben élni?

A legszebb, hogy azt hiszik páran, nekik joguk van a szomszádaikat biosszantani. De ha megteszik, és a szomszádságuk nem fél a kis parasztoktól, rájönnek, hogy nem. Nincs joguk.
Már megint vannak egyrészt a szakmai-tudományos szempontok, másrészt pedig a család üzleti érdekei. És hát tudjuk, melyiké az elsőbbség...
babbaba 2019.07.16 08:01:48
O1G
        A magyar parlament elnöke nem tartja egyenrangúnak a melegeket, és a pedofilokhoz hasonlítja azokat a melegpárokat, akik örökbe fogadnának egy gyereket.        Ruth Davidson, a skót konzervatív párt elnöke, mesterséges megtermékenyítés után szülte meg gyerekét, egy nővel él együtt. Leo…..
Az EU tagság egyik legnagyobb haszonélvezője Magyarország. Ezt az állítást még a Brüsszellel évek óta hadban álló magyar kormány sem tudta érdemben cáfolni, bár – ahogy szokták mondani – igény lett volna rá. Ennek ellenére úgy „ünnepli” a Fidesz az európai közösséghez csatlakozásunk 15 éves…..
babbaba 2019.05.13 04:16:12
@Jakab.gipsz: Ostoba vagy, akinek a Párt által vetített ellenségkép nélkülözhetetlen, hogy megmagyarázza imádott istenei hibáit.
A sajtóbeli patkányozás furcsa állomásához érkeztünk. Néhány hónapja ugyanis volt már egy botrányocska, amely 48 óra alatt elhalt. A történet úgy kezdődött, hogy átadták rendeltetésének a Budapest Honvéd utánpótlását nevelő Magyar Futball Akadémia létesítményeit. Az ünnepségre meghívták Détári…..
A Závecz Research és a Medián is rekord magasságba mérte a Demokratikus Koalíciót. A Fidesz erősödésén kívül - ennyit érne a családvédelmi hazugság? - ez az egyik legfőbb tanulsága a frissen közzé tett adatoknak. Úgy látszik, minél jobban nyomja a Fidesz a "Gyurcsányné-projektet", annál jobban…..
Ma már a vak is látja, hogy a Fidesznek esze ágában sincs az Európai Néppárton belül maradni, így lényegében csak idő kérdése, mikor vágják el azt a vékony köteléket, ami most még a kereszténydemokraták pártcsaládjához köti őket. Orbán Viktor kétséget sem hagy afelől, hogy a néppártiak helyett a…..
Nincs már szükség Orbánra. ..
babbaba 2019.04.02 03:14:48
babbaba 2019.04.02 04:23:01
@munkasokolodacsap éjjen a demokracia: Jól van! Mehetsz a tányér levesért! Ma is megdolgoztál érte.
babbaba 2019.04.02 06:00:06
@munkasokolodacsap éjjen a demokracia: Én semmit. Nem vagyok éhenkórász, aki egy tányér levesért kampányol. Hogy te mikor és kitől, az kérdés, de a leves biztos. Ne keseredj el, ma sem halsz éhen.
Arról már előző posztomban írtam, miért elképesztő baromság az értelmezhetetlen melegpropagandára hivatkozva megpróbálni tiltani az LMBT-diákokkal kapcsolatos racionális helyzetkezelő előadásokat, de most Dúró Dóra által a médiában körbefutott a javaslatuk, amelyet tényleg beadtak, és - atyaég - még…..
babbaba 2019.03.27 08:06:28
@ebella: Sajnos az átlag IQ 100 körül van. Vagyis a durván a fele ennél hülyébb. Na ők képesek mindet leegyszerűsíteni, hogy a szánalmasan egyszerű világképükbe beleférjen mindenki és lehessen utálni bárkit, aki nem a mi kutyánk kölyke.
babbaba 2019.03.27 08:14:07
@babbaba: Nem nagyon tudná megmagyarázni a picúr, hogy az egyik esküszegés, hogy menti a másikat, vagy miért lesz kisebb súlyú Dúró esküszegése, ha más is esküt szeg. De itt már csak ez a szint.
Ezeket a dolgokat egy jó felszolgáló soha nem mondaná el egy vendégnek, pedig nagyon fontos lenne tudnunk. Így lehetővé tettem néhány kiváló hazai szakembernek (egészen különböző profilú és árszínvonalú helyekről), hogy névtelenül mondja el, mi zavarja őt a napi munkavégzésében, a vendégekkel való…..
babbaba 2019.03.11 10:14:13
@Nancsibacsi: Egyetértek. ha nem muszáj, nem megyek étterembe. (Néha sajnos kell, ha tetszik, ha nem.) Gyűlölök a kajámra félórákat várni.
Épp tegnapi hír, hogy 2018-ban összesen 4 évet késtek a vonatok  idehaza. A MÁV szerint ezzel "a magyar vasúti személyszállítás járatpontossági adatai alapján az európai középmezőnyben foglal helyet." Ettől még a vonatok pontatlansága iszonyú sok bosszúságot okoz sok embernek, néha egészen meglepően…..
babbaba 2019.03.09 12:48:50
@Sir Gombóc: Ne hülyéskedj már. ahhoz, hogy utazzak előbb olvasgatnom kellene? Ha minden héten változatnak rajta akkor sűrűn, ha hetente utazom? Régen kaptam egy jegyet és azzal aznap akkor utaztam amikor akartam. Lehet ezt bonyolítani, de ettől nem lesz népszerűbb a vasúti utazás. Most nekem is kicsit elment tőle a kedvem. Legközelebb, ha ingerem lesz rá, inkább választom a kocsit.
babbaba 2019.03.09 19:16:40
@Sir Gombóc: Idióta vagy te. Aki azt mondja, hogy nekem mint utasnak kötelességem a járatszámot minden szóbajöhető megálló vonat esetében tudni, arra nem lehet mást mondani.

Én nem vagyok vasutas, te meg igen. Én utas vagyok, akit ki kell szolgálni a lehető legjobban. Ha ezt csak úgy tudod megoldani, hogy egy más járatszámú vonattal juttatsz el a célállomásig mint amire jegyet kaptam (mert , hogy nem kértem járatszámra vagy akárminek hívjátok az biztos, csak egyet Ceglédről, Budapestre), akkor tedd azt. Leszarom, hacsak nem jössz és büntetsz meg, mert igénybe veszem a szolgáltatásodat. Meg kéne tőletek vonni minden állami pénzt, oszt utána abból élhetnétek, ahogy kiszolgáljátok a kuncsaftot.
babbaba 2019.03.09 19:20:29
@btprg: Egyértelmű. Amíg ilyen az általános hozzáállás a MÁV-nál (láthattuk itt is a MÁV alkalmazottaknak a véleményét), addig én nem akarok a fizető utasuk lenni.
Az Állami Számvevőszék ügyről hosszabban: unalmas és kontraproduktív. Csupán arra kiváló példa, hogy az ellenzéki oldalon, mennyire tehetségtelen politikusok, stratégiai látásmódra és helyzetfelismerésre képtelen, töketlen megélhetési wannabe emberek ülnek. Megint csak a saját választóikhoz tudnak…..
babbaba 2019.02.04 04:50:10
@ulpius66: A Jobbik megválaszolt a vádakra (a honlapjukon ma is megvan), de a vörösök szartak rá. Úgy tettek, mintha a méltánylandó érveik (hogy például a kiszfiúk még nagyobb előnyt élveztek, és, ha az övék jogtalan, akkor az még jogtalanabb), süket fülekre találtak, nem is válaszolnak azokra, ahogy azt egy demokráciában mindenképpen tenni kellene. Nem véletlenül kommunista indíttatású az összes Fideszes vezető. Ma is vörösök, csak ma azzal kevesebbet lehet lopni.
Egy éven belül a kormány mindent tudni fog rólunk, még a zoknink méretét is. Létrejött az összeesküvéselmélet-hívők rémálma. ..
babbaba 2019.01.26 03:13:02
@VT Man: Te nagyon beteg vagy, ha valamit ennyire utálsz és mégis olvasod. Annyi más lehetőség van, az M1-től, a megyei napilapokon á, az Origóig.
babbaba 2019.01.26 06:37:26
@szepipiktor: És a Fidesz a kétharmaddal nem tud olyan törvényeket hozni, hogy ne legyen alapja a korrupciónak? Szóval? Nem jó a vakhit, nekem elhiheted, Én éltem a szocializmus alatt is és tetű egy rendszer volt, de annak is volt vagy hárommillió vakhitű követője. Ma egyre jobban közelítünk újra afelé. Igaz az Orbán is kommunista volt először (csak utána lett egy évtizedre liberális), a családja is, ahogy a legtöbb Fidesz vezetőnek, persze, hogy azt a módszert tanulták meg.
babbaba 2019.01.26 06:38:00
@Hegyimеdve: Milyen jó, hogy az állami médiában fizetés nélkül dolgoznak.
• A magyarországi tiltakozások sikeréhez döntő, hogy az ellenzék a maga oldalára állítsa a vidéket  • Elszabadultak az osztrák szélsőjobbosok, Orbánt Európa megmentőjének tekintik és a legközelebbi választáson le akarják nyomni a Néppártot  • Nem tudni, mi okból, de a német liberálisok főtitkára…..
December végi történet, de azért elég sokkoló, főleg a horrorsérülést látva, amit csak a poszt legvégére mertem betenni, óvatosan scrollozzon, aki nem bírja az ilyesmit. Teljesen érthetetlen, hogy  miért nem adtak egy ragtapaszt meg egy kis Betadine-t a sérültnek a kincstáriból. Annyira abszurdnak…..
Most nem én vertem ki a biztosítékot a kommentelőknél, hanem ők nálam. A Zoom.hu-ról tűnődtem, és minden negyedik hozzászólásból kiderült, hogy álneves szerzője nem olvasta a megszüntetett portált, ennek ellenére markáns véleményt nyilvánított róla. Akik viszont olvasgatták, az állapították meg,…..
babbaba 2018.12.27 06:54:03
@ebella: Az általános tapasztalat, hogy azok akiket nem érdekel csak felületesen a politika és/vagy nem képesek megérteni, nem csak egy pártnak egy vezérnek lehet igaza, hanem az biztos, hogy legalább részigazságai minden szereplőnek vannak, azok többnyire a Fidesz minden szavát elhiszik. Akik értelmesebbek -és jóval kevesebben vannak az előzőeknél- azok nem, de valamilyen pitlák anyagi érdekből mellettük érvelnek.

Megszoktuk, hogy itt vezér kell. Menthetetlenül keleti nép vagyunk, ha annak idején István a nyugati kereszténységhez is csatlakozott. A gondolkodásunk keleti, vezérelvű. A zöm összes felmenője is szolga volt, és ő maga nem annyira értelmes, hogy ősei mentalitását le tudja vetkőzni és valódi polgárság részét képezze. Hát még, ha szarul él és örülnie kell minden pár ezer forintos ajándéknak, amit a jó vezér odavet neki. Ha emellett még a pártmédia a döntő hírforrása, csak ez az eredmény jöhet ki, ami tönkreteszi már középtávon is ez egész nemzetet. Szerintem 2100-ra nem lesz itt csak négy-ötmillió magyar meg két-hárommillió cigány, pár tízezer máshonnan idevetődött pária. A pártvezetőkön és a gazdasági eliten kívül majd minden értelmesebb magyar elmegy a jobb világba élni, hiszen mindenkinek csak egy élete van.

"Mint oldott éve széthull nemzetünk."
A fideszes publicista soros-csicskák ellen hergel, az ellenzék a provokátorokra figyelmeztet. Polgárháborús a hangulat a közéletben...
babbaba 2018.12.17 11:57:24
@Gandosz: Ténylegesen pedig (adatokkal alátámáasztva nem kamuzással):24.hu/fn/gazdasag/2017/10/30/utolso-elotti-magyarorszag-a-regios-novekedesi-ranglistan/

"
A 11 közép-kelet-európai ország rangsorában mindkét évben a harmadik helyet foglalta el Magyarország, míg a múlt évben csupán a nyolcadikat lett.

Az egy főre jutó bruttó hazai termék vásárlóerőben mért értékét 2010 óta vizsgálva az uniós centrumhoz Litvánia 18, Lettország 14, Észtország és Románia 12, Lengyelország 8, Csehország 6, Bulgária 5, Szlovákia és Magyarország 3, míg Horvátország és Szlovénia 2 százalékponttal közelített."

hirhugo.hu/2018/08/07/a-statisztikai-hivatal-korabbi-elnoke-hatborzongato-adatokat-tett-kozre-magyarorszag-helyzeterol/