Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tohotom01

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy tál csodás pacal! Mi is lehet ennél jobb ha igazi, férfias ételt szeretnénk készíteni. Persze sok embert megoszt és ezt sajnálom is, hiszen nagyszerű alapanyag. Az még inkább sajnálatosabb, hogy itthon legtöbben csak a pörköltet ismerik, mint elkészítési módot. Oké-oké,…..
Gyermeki izgalommal, kalandvággyal vártam az utazást. Először életemben egy másik kontinensen... Tíz nap New Yorkban, egyes-egyedül, turistaként. Két kisgyermek anyukájaként – ez nagy luxus volt számomra. Ami az egyes egyedült illeti, legjobb barátnőm is a városban volt ez időben, de mivel ő…..
tohotom01 2014.02.08 15:27:59
Birom ezt a kiralyno vagyok, megnezem a lenezett New Yorkot tipusu embert aki nem tudta otthon fizetni a svajci frankos hitelet, igy kitantorgott svajcba, gondolom takarit vagy apol valakit ;) Elore leszogezem nem en fikazok, csak bantanak azok a szavak, bekepzeltseg ami egy csoves ember tollabol fakad. " szuk odu " ???? igen ahoz kepest amiben az atlag magyar lakik, en gyufasdoboznak hivom. Csoda hogy birtal benne egyaltalan letezni, nem semmi volt toled. Sokan nem ugy beszelik az agolt, ahogy magacska tanulta ?? Lehet hogy a te angolod a szar es ezert nem erted ? " kiejtesem szerint helyinek is gondoltak " ez most komoly ? Aztan honnan a francbol tudod te ezt ? Vagy csak gondolod ? " tulzasba vitt hutes " Te olyan jo dolog am egy igazi magyar aki 10 nap alatt vagja az itteni dolgokat ? Vagy ha ez csak a te velemenyed az rendben van csak ne csodalkozzal, mint amikor a sivatagba talalkozol egy tevevel. Tudod az ott megszokott dolog, tetszik vagni ? Atipikusnak tartod a szelektivgyujtest itt ? Te megsugom a magyar mindent masol, de azt is rosszul, itt mar akkor volt szelektiv szemetgyujtes amikor anyukad meg a francia wc re jart az udvar vegebe. Aztan utoljara erdekesek azok a magyarok akik otthon allandoan a rossz dologkat halljak az USA rol aztan amikor kijonnek megvaltozik a velemenyuk, vajon nem e voltal agymosva idaig ? Miert is van ez ? Na most meg koszonj el szepen es menj vissza abba a csodalatos svajci faluba tehenet fejni vagy takaritani.
tohotom01 2014.02.08 22:26:40
@Keszthelyi Virág: simogatas ? Hihihihihi Kosz megvan mindenem ;) legalabb is azt gondolom. Egyet nem birok, amikor kessel villaval eszik a zsiroskenyeret. Amugy mindig probalom vedeni az USA-t mert ugy erzem hogy alaptalanok azok az urban legendak amivel illetik ezt az orszagot, ennyi. Meselj, tul sokat talaltam el az eletedbol ?
Forrás: Europress-AFP Andrey Stenin Egyszerűen hihetetlen, ami ukrajnában történik. Nagyon durván elszabadultak az indulatok, a tüntetésnek már több halálos áldozata is van, valamint többszáz sérültje, mindkét oldalon. Összeszedtem a netről némi képanyagot, hogy érezzétek a…..
tohotom01 2014.01.25 01:09:10
@sey21: Ugyan ez a velemenyem, mint neked. Biztos szep dolog ha kiirjak hogy jakab geza kepei de ki a faszt erdekel, max akik a berkekben melzonak ok ismerik egymast es ertekelhetik egymas munkalyat. Nekem nem mond semmit amig legalabb vilaghiru nem lesz. Nem beszelve hogy utana ha veszelyes ki is lohetik szegenyeket.
tohotom01 2014.01.25 16:28:47
@Média Panda: En elhiszem hogy vannak szabalyok es van etiket, ezt alairom, de momentan az egyszeru embernek mint nekem, nem kulonosen erdekel. Azt is utalom amikor minden nap 20 szor bemondja a sajat nevet a riport elott es utana is, szerintem borzalmas.
Az USA-ban öt év alatt harmadára esett a földgáz ára, ami 250 ezer forintnyi rezsicsökkentésnek felel meg az átlag háztartásban.Minden évtizednek megvannak a maga sikerágazatai, melyek vonzzák a befektetni való tőkét, táplálják a növekedést és munkahelyet adnak. A 90-es…..
tohotom01 2014.01.01 18:39:40
@Módfelett Kényelmetlen: az egeszsegugyi rendszer nem a legjobb, bar fenyevekre van a magyartol, az arak borsosak, te hallottal mar egy fekat is hogy panaszkodott mert nem lattak el, vagy nem mutottek meg ?????? Szerinted mar nem lenne tele a sajto ezekkel a hirekkel ? Gondolom kb vagod mennyi csovinger niga van itt ?
Biztosan mindenkinek van bakancslistája, ahová mindenképpen szeretne eljutni. Persze sok célpont nem is olyan könnyen elérhető, vagy csak a repülőjegy annyiba kerül, mint máshol eltölteni egy hetet. Mindenesetre a CNN utazási oldala összeállított egy…..
Jelenleg 250 ezer idősödő vagy öreg ember van börtönben az Egyesült Államokban. Ennek oka a sok tényleges életfogytiglani ítélet, és a három csapás, vagyis az itthonihoz hasonló ítélkezési gyakorlat, ami a visszaesőket szigorúan bünteti.  Ezeknek az idős embereknek…..
Amikor az ember azt hinné, hogy már mindent látott, és semmi sem tudja meglepni, akkor jön egy amerikai, és megépíti a világ legbetegebb nyerges vontatóját. Nem tudom eldönteni, hogy Mike Harrah egy megalomániás őrült, vagy hithű gépbuzi, de hogy nem kicsiben játszik, az…..
tohotom01 2013.12.07 01:24:07
@Egy Srác: Akkor jo, nem csak nekem ugyan ez a velemenyem mint neked. Sok taho zsiroskenyer zabalo, irigykedve kopkod mindent ami amerikai, o meg eszi a peneszes kenyeret, kessel villaval, mert akinek sok penze van az nem tud am ugy elni mint ott bivalybasznadon ahol okosba vasaznak, na mindegy kar a szoert. Azt azert nem ertem hogy a szukagyuak es elvbarataik, miert is szapuljak ezeket az embereket, mas nep fiait nem szidjak kizarolag oket. Hat megsugom a szarukbol sem ehetnetek taplok.
„Az ésszerűen élő ember alkalmazkodik a világhoz. Az ésszerűtlenül élő a világot próbálja magához igazítani”…..
Kezdjük a hetet egy kis napsütéssel (ránk fér...), úgyhogy irány Dél-Alabama. A mai poszt szerzője, Rumitom IT-sként Németotszágban dolgozott, majd éppen a szubtrópusi napsütés kedvéért fogadott el egy amerikai állásajánlatot. Ma kiderül, hogyan is cuccolt át és miként…..
Az Egyesült Államokra nem csak 50 állam szövetségeként tekinthetünk. Az országot 11, markánsan elkülönülő, jól karakterizálható nemzet alkotja- legalábbis ezt állítja egy portlandi újságíró. Colin Woodard mély történelmi és szociológiai kutatómunka után- melyben…..
tohotom01 2013.11.13 14:58:30
@Conchobar: Nem akarok sokat beledumalni de irod hogy a magyarsagot osszekoti a tortenelmuk, csak nagyon hevenyeszve fogalmazok, melyik tortenelemre gondoltal ? Az aradi vertanukra akik kozott nem igazan volt magyar, vagy hogy meg kiralyunk sem akadt max 200 evenkent ? Az a szep magyar tortenelem ciganyokbol osszekeveredett nepekbol verbuvalodott mix nemzet. Az a rengeteg os kozott nem igazan talalsz magyart. Kezdjem a felsorolast ?
Az egyik kedvenc hús fajta, amit elég sűrűn szoktam készíteni. A bőrös húsok közül nem is szoktam mást venni, mert ezt lehet a legszaftosabbra készíteni. Egybensült bőrös császár: - egy darab bőrös császárhús (a képeken kb 70dkg) - 4 gerezd fokhagyma - 1 teáskanál…..
tohotom01 2013.11.09 15:13:24
@Jovanotti: hihiih en sem fitnesz konyhara akartalak inspiralni, hanem hogy ne a valyubol egyel, na mindegy nem sertegetni jottem, amugy sem ertem ezt a cikket, nem tanultunk belole semmit, max hogy hogy kell fozni zsirosan es hogy neked is volt anyukad, kepzeld masnak is van vagy volt.
tohotom01 2013.11.09 15:28:44
New York hangulata a hetvenes években egészen más volt mint manapság. A Times Square tele volt olcsó prostikkal és hajléktalanokkal, Brooklyn és Bronx egyes területein pedig olyan állapotok voltak, mint Szófia külsőn manapság. Ahol most drága lakások állnak, akkoriban még…..
(Az Üllői út a '70-es években, háttérben a "Bermuda-háromszög") Kispesten a kerület egyes részeinek elnevezése többnyire a település történelmi vagy beépítésével kapcsolatos előzményekre utal, mint például az óváros, a lakótelep, a kertváros, a wekerletelep vagy a Kuttó-dülő. Voltak csak időlegesen…..
Nagyon szeret minket mostanában a CNN. Alig néhány napja osztották meg azt a listát, amely szerint Budapest a világ második legjobb városa holtversenyben Firenzével, most meg tessék. Itt a legjobb budapesti romkocsmák listája. Rövid történeti áttekintés után belecsapnak a…..
tohotom01 2013.10.25 17:30:35
@mojoking77: Miert az neked meglepetes hogy amerikarol meg a tobbi orszagrol csak idiota kritikus cikkek szoktak megjelenni, vagy ez neked ujdonsag baszki ? Etetted a csirkeket kozben, vagy keveset aludtal ma ?
tohotom01 2013.10.25 17:35:19
@mojoking77: Amugy a kritizalt irasomban szereplo utolso mondatomat elemezzem ki neked kulon, vagy eleg ha atolvasod szazszor ?
tohotom01 2013.10.25 21:28:40
@mojoking77: Biztos en vagyok a nehezfelfogasu, vagy nem egy szinten utazunk a vilagban, de ezt erthette a cikk iroja a tobbi, a mediaban megjelenulo altalanos negativ velemenyekkel, cikkekel kapcsolatban is ami az irigysegbol jelest erdemelne. Nem csak neki szantam, de szerintem o ertette is, rajtad kivul;)
Az előkészületek kitárgyalása után mai témánk ismét az interjúkkal lesz kapcsolatos, ráadásul egy vendégírás keretében. Engineer001 összegyűjtött néhány pontot, amire érdemes odafigyelni egy ilyen meghallgatás során. "Igen, igen, tudom, hogy volt már itt egy hasonló…..
. Ne mondja senki, hogy nem szóltam időben: a New York-i SoHóban, a Prince Street egyik 2005-ben felújított, műemlékvédett házában 5. emeleti loft eladó. A ház az utca több épületéhez hasonlóan Richard Berger tervei alapján épült 1889-ben. Egészen 1975-ig…..
A magyar lakosság átlagosan jövedelmének mintegy ötödét költi élelmiszerre és étkezésre, szemben a Nyugat-Európára jellemző 10-15 százalékkal.Régi igazság, hogy egy ország minél gazdagabb, a lakosság a jövedelmének annál kisebb részarányát költi el létfenntartásra,…..
tohotom01 2013.10.14 11:31:50
@Iván_a_muzsik: az a baj a magyarokkal hogy kessel villaval eszik a zsiroskenyeret es azt hiszik hogy az a legjobb a vilagon. Egyik vegletbol a masikba esel. Nem minden jobb nyugaton, de az meg egyenesen baromsag hogy nalunk a legjobb a pirospaprika, mi vagyunk a vizvilagnagyhatalom meg a tobbi, tudod ez a baj.
tohotom01 2013.10.14 11:35:02
@azekezetnelkulitelseolvasom: figyel te kis csira kocsog, avval irok amivel akarok es ott ahol akarok. Jo sok ekezet van a nickedben, buzika.
    A héten volt a szeptember 11-ei katasztrófa évfordulója És mi most megemlékezünk azokról a kutyákról is, akik a trégédia napján és utána mindent megtettek azért, hogy a World Trade Center romjai közül minden élő előkerüljön. Napjainkra már csak kevesen, 12-en…..
Az Egyesült Államok valóságos energiaforradalmat él át, a kitermelés robban, a gáz ára zuhan, az importfüggőség eltűnőben.Néhány évvel ezelőtt, amikor először lehetett olvasni olyan, elsőre furcsának tűnő kifejezésekről, mint palaolaj, palagáz, hidraulikus…..
tohotom01 2013.09.14 18:24:31
@Kara kán: Akkor nem is igaz hogy a magyar a legokosabb a vilagon ? Teljesen tanacstalan lettem. A forgoajtos magyar jon ki a leghamarabb is hazugsag akkor ? Mi a fasznak leskelodik es masolja ROSSZUL a magyar kulfoldrol, nem hulyek elnek ott ? Nem beszelve mi van azzal a dumaval amit szegeny magyar mar vagy 50 eve huhog hogy az USA-nak vege ? Azta milyen idiota ez a magyar!
A társadalomgazdasági tendenciák, valamint a családi csődeljáráshoz hasonló intézmények alapján van mitől tartanunk  A 2008-ban kirobbanó válság okozta társadalmi folyamatok megdöbbentő tendenciákra és jelenségekre világítottak rá jelenkori világunkban. Az egyik…..
tohotom01 2013.08.22 00:55:27
@fifibá55: A lenyegre tapintottal, azert nem volt idaig es ezutan is csak korlatozva lesz ( szerintem ) mert ehez allambacsinak hozza kell jarulni, valakinek allni kell a cekket. Az nem ugy van am hogy bevezetjuk aztan csacsi ?
Hollywoodról természetesen a sztárok és a csillogás jut az ember eszébe, ám Los Angeles ennél jóval összetettebb (és sokszor sötétebb) hely. Ezt próbálta megragadni a fotóművész Nguan, aki a város igazi arcát szerette volna megmutatni. Szavazz ránk a Goldenblog Közélet…..
Félrefordítások Zöldség 2013.08.17 13:50:33
Saját találat, egyenesen kedvenc Mester utcai zöldségesünktől (bónuszként feleségemet láthatjátok visszatükröződni): Nekem a Google Translate nem ezt dobta, tehát valami más remek programot használhatott a készítő, mert élő ember ilyet azért csak nem csinál. Én…..
Wow, már Budapesten is nyitott irodát az FBI. Nem vicc!  Az ügynökeiket erre felé városgondnoknak hívják, akik  Budapest legsűrűbben lakott, legforgalmasabb valamint turisztikai szempontból a legfrekventáltabb területein, jelenleg 72 körzetben végzik a városgondnokok…..