Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szili Balázs

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Józsefváros Polgármestere kirúgott egy tisztviselőt. A köztisztviselő bírósághoz fordult. Eddig szokványos ügy. Az Önkormányzat ügyvédje tisztában van azzal, hogy a munkaviszony felmondása törvénytelen, ezért azonnal elfogadja a köztisztviselő 4 millió Ft-os peren kívüli…..
Szili Balázs 2014.05.23 01:30:17
Egyetértek, hogy a pénzmaradvánnyal történő machináció, messze nem azonos súlyú probléma azzal, hogy kap-e emléktáblát olyan író, aki a fajelméletet hirdette. Valóban értékzavarra utal, ha csak az utóbbi esetben alakul ki hosszas vita.
A teljes képhez azonban hozzá tartozik, hogy az emléktábla újdonság, a pénzmaradvány mizériának viszont van előzménye. Tavaly és tavalyelőtt is szóvá tettem a költségvetés tervezésekor, hogy jelentősen alábecsült a pénzmaradvány. Mindkétszer letagadták. Gondoltam rá, hogy bemondok egy sokkal nagyobb számot és fogadást ajánlok, hogy melyikünk jár közelebb a megvalósuló pénzmaradvány összegéhez, de végül nem vittem a bohózat irányába a testületi ülést. (Így is sokszor érzem annak.) Tavaly is most is szóltam, hogy jelentősen túlteljesítettük a tervezett pénzmaradványt. A Pénzügyi osztály vezető válasza után kérhettem volna szót és mondhattam volna: "Kedves Párizs Edit! Ha Ön szerint teljesen természetes, hogy nem sikerül 500 %-os eltérésnél jobb eredményt produkálni a pénzmaradvány tervezésekor, akkor Ön teljesen alkalmatlan a pénzügyi osztály vezetésére!"

De ha ezt mondom, akkor Márta helyben lefordul a székéről!

Valószínűleg igazságtalan is lennék, mert inkább arról lehet szó, hogy a pénzügyi osztály vezetője teljesíti az elvárást. Az elvárás meg az, hogy a választás évében legyen minél több szabadon felhasználható pénzmaradvány. Ez utóbbi véleményemnek (mivel nem bizonyítható állítás) kérdésbe burkolva adtam csak hangot. Jogos a kritika, hogy határozottabban kell az álláspontunk mellett kiállni.
Most így pár nappal a választás után kezdeném azzal, hogy bár narancssárga az ország nagyobbik része, Budapesten 8 választókerületben a kormányváltók jelöltje győzött, egy még, a 15. számú – Kunhalmi Ágnesé* – billeg, annyira szoros az eredmény. Józsefvárosban sajnos…..
Szili Balázs 2014.04.13 00:52:29
Rendkívüli szomorúsággal tölt el, hogy annyira komolytalan embernek tartasz, hogy azt feltételezed, agyamra ment a választási vereség és hasamra ütve, vagy az ujjamból szopva, összehordok, hetet-havat, csak azért mert az önkritika teljes hiányában, képtelen vagyok szembe nézni a valósággal.

Azt hittem, hogy vagyunk olyan kontaktban, hogy ha kétségeid vannak az általam leírtakkal kapcsolatban, akkor a kérdéseidet nekem teszed fel. Telefonszámomat, email címemet ismered. Ezek szerint kapcsolatunkat rosszul ítéltem meg, a jövőben van mit átgondolnom!

Kérdéseidre, ha már nyilvánosan tetted fel, nyilvánosan adok választ:

Hát honnan veszed ezt? És hol vannak a bizonyítékok, hol az erre utaló jel, vagy legalább valakinek a nénikéje, aki netán hallott hasonlót?

Ilyenkor mindig eszembe jut az intelem, „aki politikai pályára adja a fejét, az ne legyen sértődékeny.” Igyekszem úgy tenni, mint ha igazi kérdések volnának ezek, és nem kérdésnek álcázott vélemény, miszerint hülyeségeket beszélek.
Nos, nénikék, ángyikák, ipam-napam pletykáiból nem szoktam posztot írni. Utaló jelekből sem. Tetszik, avagy nem, Budapesten 1066 személy szavazólapja(i) eltűntek! Honnan veszem? Ahonnan választás után tájékozódni szokás, a valasztas.hu-ról.

A józsefvárosi adatokat kiírtam:
1. szavazókörben -1 szavazólap, listás és egyéni
7. szavazókörben -1 szavazólap, csak egyéni
9. szavazókörben -1 szavazólap, csak egyéni
11. szavazókörben - 2 szavazólap, listás és egyéni
12. szavazókörben -1 szavazólap, csak egyéni
13. szavazókörben -6 szavazólap ebből 5 listás és egyéni, 1 egyéni
16. szavazókörben - 1 szavazólap, csak egyéni
19. szavazókörben -1 szavazólap, csak listás
20. szavazókörben -1 szavazólap, csak egyéni
21. szavazókörben -1 szavazólap, csak egyéni
34. szavazókörben -1 szavazólap, csak egyéni
36. szavazókörben -3 szavazólap, csak egyéni
37. szavazókörben -1 szavazólap, csak egyéni
41. szavazókörben -1 szavazólap, listás és egyéni
44. szavazókörben -2 szavazólap, csak egyéni
51. szavazókörben -1 szavazólap, csak egyéni
52. szavazókörben +1 szavazólap, csak egyéni (itt többlet volt)
53. szavazókörben -1 szavazólap, listás és egyéni
59. szavazókörben -5 szavazólap, csak egyéni

Tehát Józsefvárosban, egy szavazókörben eggyel több egyéni szavazólap, 13 szavazókörben összesen hússzal kevesebb egyéni szavazólap, egy szavazókörben eggyel kevesebb listás szavazólap, 5 szavazókörben tízzel kevesebb listás és tízzel kevesebb egyéni szavazólap. Szívesen meghallgatom a véleményedet, hogy szerinted ennek mi lehet az oka?

S a három pontban előadott képzelt forgatókönyv, ha még el is képzelhető egyfajta logika mentén, hát a sokszáz szavazókör árgus szemű ellenzéki biztosa ne fogott volna legalább egy halvány gyanút, ha másban nem, hát a konspirációban járatlan bérszavazók nyilván feltűnő jegyeket mutató viselkedése láttán? Hogy van az, hogy annyi ilyen-olyan bejelentés mellett, ez sem kapott sehol, egy jogi eljárás megindításához elegendő bizonyítékot?

Most én kérdezek! Vajh, mit is kellett volna tenniük az árgus szeműeknek? Belekukkantani a borítékba, hogy üres-e? Vagy egyenesen a választó zsebeit kellett volna kiforgatni, hátha van benne, hozott szavazólap? Ugye, nem gondolod komolyan, hogy amit nem lehet bizonyítani, az nincs is?

És az EBESZ megfigyelői?

A szavazófülkébe bizony ők sem mehetnek be!

Talán azok is kormánypártiak voltak?

Nem, ők függetlenek.

Hát tényleg nincs lejjebb?

Mindig van lejjebb.

Muszáj nektek átvennetek a fidesz 2002-es gátlástalan, eszement paranoiáját, amellyel egy "szép új világ" kezdetét hirdették meg a "new speak" nyelvén? Hát nem veszitek észre, hogy most is úgy táncoltok, ahogy ő fütyül? Hogy partnerek vagytok abban, amiben ti csak nyeretlen kétévesek vagytok, az "újmagyarban" karaktergyilkosságnak nevezett, közönséges rágalmazásban?

Nem muszáj.
Nem veszem észre.
Szerintem itt Te vagy, aki rágalmaz.

Mi ez a többes szám? Mint tudod, nem erősségem a párttal egyeztetett véleményalkotás. Van is bajom belőle elég, úgy hogy maradjunk az egyes számnál.

Komolyan nem éreztek - itt kerületi szinten legalábbis - semmi késztetést az "elmúlt nyolc év" valódi számvetésen alapuló, a fokozott elszigetelődésetek okait kíméletlenül feltáró szembenézésre?

Komolyan, pont tőlem kérdezed?

Kihez és mihez akartok még hűek lenni? Az illegális mozgalmár-hagyományokon alapuló mindenáron-összetartás akolmelegéhez, mely óvja az övéit a fehérterrortól? A mindent felülíró hűséget az imaginárius PÁRT iránt?

mierzsebetvarosunk.blog.hu/2014/04/11/122_szomoru_vasarnap
Ha ilyennek gondolsz, akkor nem sok emberismerettel rendelkezel!

Tudjátok hova és mily módon volt felírva "A Hűség a Becsületem" dicső jelmondata?

A Hungaristák tarkójára van tetoválva az SS jelmondata. De nekem ehhez mi közöm?

Remélem, választ kaptál a kérdéseidre.
Először röviden, szikáran maga a hír: pénteken a Kormányváltás pártjai utcafórumot tartottak a Nagyvárad téren, majd egy idő múlva Fidesz aktivisták és helyi vezetők simonkodó molinóval a pultok elé álltak, melyen jogosulatlanul az MSZP emblémáját használták. Rövid…..
Szili Balázs 2014.03.25 23:35:26
@vajdapeterutca:

1. Sajnos valóban kevés nyilvánosan véleményt formáló személy segíti a munkánkat. Azonban én nem tennék ez ügyben a pártok közé egyenlőség jelet. Jelen blog igazolja, hogy ha kevesen is vagyunk jelen a virtuális térben, de jelen vagyunk. Nem tapasztalom, hogy ez minden pártra igaz lenne.

2. Elolvasva a bizottságokhoz rendelt szakértők teljesítés igazolásait, könnyen megállapítható, hogy nincs alap szemrehányásra, hiszen azonos a nívó. Ez alól kivétel Antal Zalán és saját képviselőségem előtti szakértői munkája.
A kritika eddig jogos. Azt, azonban nem értem, miként értékelheted a Simongáborozást politikai vitának, amikor kizárólag provokatív szándékú akcióról volt szó. Ugyan miért kellene tudni Pál Tibornak arról, hogy honnan van Simon számláján pénz? Ezt hogyan lehet összehasonlítani Fleskár Melinda Önkormányzati működésre vonatkozó kritikájával. Itt, nem Pál Tibor tevékenységének a kritizálása történt. Csodálkoznék, ha nem éreznéd a különbséget.

3. Ez az ítélet, túlzás. Nem igaz, hogy nem kérünk számon és nem teszünk javaslatot. Abban igazat adok, hogy kevesebbet, mint Molnár Gyuri idején.
A közoktatásról írtak - talált, süllyedt...

+1 Azért, ezt az akciót pusztán kérdés feltevésnek hívni, hát... elég sajátos helyzet értékelés!
Ez a kérdés teljesen helyénvaló lenne a miniszterelnöki vitában. Már ha lenne ilyen!
JóVáros Blog Tisztasági festés 2014.03.04 17:54:06
Na, most fogok egy rohadtnagy pemzlit, és lefestem a frissen kirajzolódó Ördögöt, amit egyre többen festenek a falra. Oké, megy a kampánypszichózis, de maradjunk azért a tényeknél, mielőtt addig hülyítjük egymást, hogy elveszítjük önhibánkból, amit meg is…..
Szili Balázs 2014.03.06 18:52:06
@libsibolsika: A papírt valóban kicserélték, eredetileg ez egy Osztrák kampányfilm volt, és a szociáldemokrata párt neve volt a papíron. Ezt koppintotta le a FIDESZ. Úgy látszik önálló termékre nem futja...
JóVáros Blog Mivan??? 2014.02.20 07:08:46
Zuschlaggal, Hagyóval mikor tetszenek majd együtt kampányolni, Kedves Összefogás? Ugyehogy semikor, remélem. De akkor mi a frászt keres az egyik legesélyesebb Összefogás Jelölt kampányában állandó arcként egy agyonkompromittálódott, a Fidesz által bármikor leüthető kétes…..
Szili Balázs 2014.02.24 14:17:40
@08.szabogabor: "ha valaki bemegy egy bankba, és ki akarja rabolni, de nem sikerül, akkor Ő már nem bankrabló, mert nem adták oda Neki a pénzt?"

Ha valaki, akinek 200 000 Ft van a számláján, a pénzkivételi nyomtatványon 2 000 000 Ft-ot tüntet fel, és azzal megy a pénztárhoz, akkor közlik vele, ennyi pénz nincsen a számláján nem kapja meg a pénzt, visszaadják a papírt, és senkinek nem jut eszébe bankrablónak tekinteni.

Kivéve, ha Te vagy a pénztáros. :))
Szili Balázs 2014.02.24 14:13:39
@08.szabogabor: "Azt írtad, Zuschlagot leváltották. Nem váltották le, mint Magad is mondod, hanem lejárt a mandátuma."

Ha gondolod, akkor legyen: Nem leváltották, csak nem választották újra. Bár szerintem, a leváltás formája, ha valakit mandátuma lejárta után nem választanak újra. Mindegy, ezen ne múljék, elismerem, pontatlanul fogalmaztam. Te viszont azt írtad, hogy Ákos elnöksége idején történtek Zuschlag ügyei, pedig nem elnök volt, hanem elnökségi tag. Ez több, mint pontatlanság, hiszen gazdasági manővereket az elnököt megkerülve nehézkes megoldani, de az elnökségi tagok simán megkerülhetőek.
Az én pontatlanságom inkább csak játék részedről a szavakkal, a te pontatlanságod ellenben csúsztatás.
Az a tragédia folytán világosan kiderült, hogy az Önkormányzat nincsen felkészülve az ilyen „égető problémák” megoldására. Az esetleges ideiglenes elhelyezést biztosító lakások kijelölése és felújítása három hetet vett igénybe. Az utcára került emberek azonnali…..
Szili Balázs 2014.01.12 02:05:04
@putyi8: Mindenkinek ez lenne az érdeke, nem csak azok számára, akik legálisan beköltöznének, hanem az Önkormányzat számára is, hiszen az üres lakáson csak költség van, a bérbe adotton meg bevétel.
Szili Balázs 2014.01.14 08:28:46
Évek óta megy az a játék, hogy a pénzmaradványt tologatjuk, ami egyáltalán nem helyes. 17 milliárdos bevétel mellett 5-6 százmillió Ft pénzmaradvány még normális. Nem véletlen, hogy a költségvetési tervekben nem is szokott nagyobb összeg szerepelni. A nagy indulatokat kavaró év eleji költségvetési vitában rákérdeztem, hogy tartjuk-e magunkat a hagyományokhoz, és ismét jelentősen alultervezzük-e a pénzmaradványt? A válasz az volt, hogy nincsen alultervezve, de pontosan nem lehet meghatározni a költségvetés tervezésekor a pénzmaradványt. A nem pontos meghatározás, szerintem azt jelenti, hogy 10-20 %-kal lehet tévedni. A jelenlegi, közel 3 milliárdos pénzmaradványra nincsen racionális magyarázat. A háromnegyedéves beszámoló vitájakor sem kaptam érdemi választ az okára. Ezt a meddő vitát, előttem Molnár Gyuri is lejátszotta, szólt, hogy szerinte jelentősen alábecsült a pénzmaradvány, elmondták, hogy nem, most nem, aztán néhány hónap múlva előkerültek mindenféle nem tervezett költségek a pénzmaradvány terhére, amiről kiderült, hogy 3-4 szerese a tervezettnek. Gyuri azt is megtette, hogy bemondta, mennyi lesz ténylegesen a pénzmaradvány, ami az elfogadható hibahatáron belüli becslés volt. Ez a rendszer, lehetetlenné teszi a normális tervezést. Lehet, hogy pont ez a cél, az improvizatív pénzköltés lehetősége, valamint a kampány évében a felhalmozás eredményeképpen nagyobb reklám lehetőség. Valószínűnek tartom, hogy a Józsefváros TV, a Jóhír Kft, stb. egyéb propaganda költségek elviszik a pénzmaradvány jelentős részét idén. De én rosszmájú vagyok…
Ezzel és az ezért folytatandó küzdelem eddigi feladataival készül a magyar baloldal az előttünk álló évre. Mindent elkövettek ellenfeleink az ország ellen. Orbán és hívei ügyködésének árát szinte mindannyian nyögjük, de a politikai marketing és a latin-amerikai stílusú…..
Szili Balázs 2014.01.11 16:47:36
@Attitude Adjuster: Nem ment 2008-ban csődbe az ország, a mainál jóval kedvezőtlenebb gazdasági környezetben sem. Akkor is meg volt a Közgép szoci változata, volt BKV-s párt finanszírozás, stb. Ha akkor elvették volna az emberek magánnyugdíj megtakarítását, akkor a parlamentet is lebontják "békés demonstrálók". Ilyen gátlástalan dolgok, mint a trafik pályázat, nem volt. A jobb oldali érzelmű embereknek ezt nem kellett titkolniuk, nem kellett félniük hogy emiatt veszélybe kerül az állásuk. Ugyan miért lenne a FIDESZ a kisebb rossz?
Olvashattunk már két írást a Magdolna-negyed program 3. 1,3 milliárd forintos közbeszerzésének előéletéről, most Molnár György és Szili Balázs után az ügy startpisztolyának eldördüléséről írok. A mai napon (május 13.) a Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság elfogadta a határozatot, amely alapján…..