Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mokuspanna

355 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hány farmer nadrágot és kabátot selejtezel le évente? És a családtagjaid? Itt az ideje, hogy valami igazán menőt készíts belőlük, ahelyett, hogy a kukába kerülnének, ha már leszolgálták a maguk idejét eredeti funkciójukban!..
mokuspanna 2019.12.04 11:25:25
@bomberhopper: Köszi a kritikát és sajnálom, hogyha te nem találsz számodra szimpatikus ötletet, igyekszünk mindig újakat hozni. :)
A Providentet pedig nem szeretnénk semmiképp rád beszélni - remélem, nem érzed így, mert az a célunk, hogy eljusson a segítség ahhoz, akinek arra van szüksége.
Ha megírod, te milyen ötletekre vágysz, próbálunk olyanokat is hozni! Köszi!
mokuspanna 2019.12.04 11:29:54
@geegee: Helló! :) Sok cikkünket a Provident támogatja, így mi is segítjük őket abban, hogy eljussanak azokhoz, akiknek az ő segítségükre van szükségük, ezért a cikkek alján egy ajánlót láthatsz, ott is plusz ötletekkel.
Sajnálom, hogy nálatok olyan a közösség, hogy félnél kirakni egy ilyen lábtörlőt, de bízunk benne, hogy sokaknál ez nem okoz gondot. Egyébként meg használt farmerből van elég, csinálj a házban mindenkinek! :D
mokuspanna 2022.02.01 16:07:52
@Szemerszkiné Fodor Enikő: A fotók mind pinterestről vannak, azokat felhasználhatjuk pontos forrásmegjelölés nélkül is elviekben, de köszi, hogy szóltál, ennek pontosan utánajárunk!
Van egy csúnya radiátorod otthon, amit nincs szíved lecserélni, mert a működésével nincs semmi baj, mégis rontja az összképet? Erre jó megoldás lehet a radiátorfestés. Ha kíváncsi vagy a részletekre, tarts velem!..
mokuspanna 2019.06.13 12:37:57
@Jankove: Elképzelhető, de sajna azt még nem próbáltuk, így nem merném ajánlani. Olyan szakit keresnék, aki csinált már ilyet!
mokuspanna 2019.06.22 22:51:01
@Jankove: Javaslom, nézz körül a partnercégünknél, a szakemberkereső cégnél: joszaki.hu és ha nem találsz megfelelő szakembert, keress nyugodtan, igyekszem segíteni! ;) hello@duhosmokus.hu
Ha mosogatógépet szeretnél venni, de bizonytalan vagy abban, hogy melyiket válaszd, akkor a legjobb helyen jársz. Bemutatom, hogy milyen szempont alapján lehet összehasonlítani a különböző mosogatógépeket, és saját tapasztalatokkal is várlak...
mokuspanna 2019.03.08 14:05:05
@soiree: A fát és cserépedényt nem a mosogatógép miatt nem teszünk bele, hanem az egészségünk miatt, mert beszívja a mosogatás során a vegyszeres vizet és abban inkább ne "áztassuk" ezeket. Az ezüsthöz nem tudok hozzászólni, de a felső kategóriás gépekben létezik külön kristályprogram is. Szerintem a gyakran mosogatógépet használ mókusolvasók segíteni fognak! ;)
Lehet karácsonyfadísz a fára, függődísz az ajtóra, dekoráció a karácsonyi csomagolásra, vagy akár készíthetsz belőle szélcsengőt vagy mécsestartót, esetleg kismókusoddal kéz- és talplenyomatot. Sokoldalúan felhasználható és mindenki észre fogja venni, hogy nem egy szokványos só-liszt-gyurma. Hidd…..
mokuspanna 2019.01.09 11:47:40
@slurfje: Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, magával szippantottak az ünnepek.
Remélem, útközben találtál megoldást és nem maradtak a díszek a nyujtófán. :)
Ha nagyon ragad, akkor vagy nem főzted elég ideig és túl sok víz maradt benne, vagy valahogy nem lettek jók az arányok. Ilyenkor plusz kukoricakeményítőt kell hozzárakni és alá is bőven és akkor már biztos, hogy nem ragad oda! Legközelebb így próbáld!
Ezen a télen többször is kaptunk egy-egy üveg pálinkát. A legtöbbje jófajta házi volt: kajszi, vilmoskörte, cseresznye, vegyigyümi. De volt közte egy, amit még az ellenségeimnek sem kínálnék, nemhogy a barátaimnak. Valami hiba lehetett a főzés során, vagy nem volt túl jó az…..
mokuspanna 2019.01.09 11:45:01
@Hegyesi Csaba: Szuper, hogy erre jártál s örülök, hogy kipróbáltad (majd írd meg, hogy milyen lett az íze :)).
Legegyszerűbb úgy leszűrni, hogy egy bármilyen szűrőbe raksz gyógyszertári gézt, mert azon minden apró dolog fennakad!
A végső színe/átlátszósága/stb., függhet a méztől is, de ha gézzel szűröd le, akkor lesz a legtisztább!
Sok sikert és egészségetekre!
Ha azt hiszed, hogy jövök egy unalmas sütőtökkrémlevessel, tévedsz! Oké, azt is megemlítem, mert nagy kedvenc nálunk is, de hihetetlen mennyiségű sütőtökvariáció van, amiknek, ha csak a tizedét kipróbálnám még idén, már mérgezést kapnék! No de, azért egy párral próbálkozzunk meg! Velem tartasz? :)..
mokuspanna 2018.11.17 17:39:33
@Krumpli Bogart: Szuper, nagyon örülünk. Jó olvasgatást! Köszönjük a visszajelzést! :)
Talán már hallottál róla Te is, hogy vannak olyan piackutatások, interjúk, amiken ha részt veszel, tényleg pénzt lehet vele keresni és biztos, Te is szívesen kipróbálnád. Mi is tudni akartuk, hogyan zajlik egy ilyen, így hát utánajártunk. Vettük a mókusfáradságot és…..
mokuspanna 2018.11.11 16:24:16
@Syracuse: Köszi, hogy jelezted a hibaüzenetet, én is szólok a mókuspartnerünknek, és ha még működik a rendszer, visszaírok neked és javítom is! :)
Egy igazi gasztronómiai bűnre csábítás fog következni. Ha diétázol, inkább görgess tovább, mert itt bizony folyni fog a cukor és a finomságok egész hada. Kivételesen az egészséges tanok felett szemet hunyok, és az élvezeteké lesz a főszerep! Bocsi!..
mokuspanna 2018.09.04 17:27:49
@Ureusz: Evőkanálra gondoltam, de nekem laposabb (kisebb) fajta evőkanalaim vannak eredetileg, szóval ez csak egy irányszám.
Mosd ki a mosógépedet, hogy újra régi fényében ragyoghasson! Tényleg csak egy mosás és nem fogsz hinni a szemednek...
mokuspanna 2018.08.08 20:36:05
@szandraaa88: Nyugodtan indítsd el üresen, én is úgy szoktam! ;)
Nem ettől leszel a legjobb szülő a világon, de biztos kapsz érte egy plusz ölelést, ha kismókusod ágyba kapja a reggelijét gyereknapon, persze igazán különleges módon tálalva. Ahogy ő azt megérdemli! ;)..
A legtöbb ember nem szívesen beszél a fogamzásgátlókról, mert egyfajta erkölcsi akadályt és szégyent érez, ha szóba kerül. Pedig egyiket sem kell! Ez egy nagyon fontos kérdés, amiről igenis beszélnünk kell. Uram, ne hidd, hogy ez kizárólag a nők dolga, mert ha baba érkezik, az a te egész életedet is…..
mokuspanna 2018.04.29 16:11:10
@MagyarPéter: Hú, de jó, hogy szólsz! Biztos, nem is tudunk mindegyikről... segítesz kiegészíteni? Köszi! És boldog névnapot! ;)
Vannak filmek, amiket a műfaj kedvelőinek majdhogynem kötelező látniuk. Filmek terén elég mindenevő vagyok, szerencsédre, mert így mindenféle filmes finomságra fel tudom hívni a figyelmedet. Az idei nyár még várat magára, de tavaly nyáron 5 film is kijött a mozikban, amire egy jó…..
Az interneten vásárolni nem nagy ördöngösség, de megvannak a maga fortélyai, amiket ha kihasználsz, nemcsak időt takaríthatsz meg, hanem pénzt és idegőrlő szaladgálást is, amikor a városban egyik boltból a másikba sietsz. Sokszor az internetről megrendelni egy terméket olcsóbb, mintha ugyanazt a…..
Ha tetszik, ha nem, hétfőn ránk törnek a jutalomért megvadult férfiak, és büdösre fognak minket locsolni! Ha nem szökünk el és hagyjuk magunkat! :) De miért is ne hagynánk? Igazából kedves hagyomány ez, csak valahogy már gyengébbek ezek a mai srácok és lusták a vízzel teli vödröket emelgetni!…..
Most két legyet mókust avokádót ütünk egy csapásra, mert enni és kertészkedni is fogunk. Gondolkodtál már azon, hogy az avokádó magjából hogyan lehetne növényt nevelni? Nem túl bonyolult, inkább türelem szükséges hozzá, mint energia...
mokuspanna 2018.03.06 09:55:05
@saját: Kicsit nézz körbe az oldalon és kukkants be a facebook oldalunkra is, ha kíváncsi vagy... mi mókusok vagyunk, így mókusozunk!
Amikor belépek a posta ajtaján és kihúzom a 462. sorszámot, és a váróban akkora a zsúfoltság, mint az olajoshal-konzerv belsejében, gyakran bosszankodom, hogy a 21. században ez már nem járja. Az értékes perceimet, óráimat tölthetném sokkal hasznosabban, vagy élvezetesebben is, pl. a kis családom…..
mokuspanna 2018.02.06 09:16:37
@Online Távmunkás: Jogos, és a csop. besz. valóban nagyon kényelmes, mégis, sokan kevésbé szeretik, ráadásul nagyobb ügyintézésel is jár, amire nem lehet mindenkit rávenni! Ez már csak ilyen! :) De mindig azt mondom, próbáljunk ki mindent, és döntsünk a tapasztalatoknak megfelelően! Jó is, hogy szóba került, itt az ideje egy új összehasonlító cikknek! Köszi az ötletet!
Végre, elindult a sávos szállítási díjak kialakulása. Sávok eddig is ki voltak alakítva a foglalásnál, de ugyanazokkal az árakkal. Most már nem fixáras, hanem különböző összegekkel találkozhatunk a táblázatban. És ez jó. Helyes. Lássuk, mitől függ, hogy mennyit…..
mokuspanna 2018.02.05 13:19:49
@Jozsef Rozs: Nagyon szeretnék neked válaszolni, de nem fogok tudni, sőt... félek, hogy a Tesco is csak annyit fog mondani, hogy "Majd lesz!", illetve kérdés, hogy van-e nálatok rá elég igény!? Tudod, ha csak páran vennétek igénybe a szolgáltatást, akkor nekik nem éri meg. :( De szépen, fokozatosan indították és terjesztették ki a házhoz szállítást, úgyhogy lehet, hogy csak egy kicsit türelemmel kell lenned, és hozzátok is elérnek! De azért egy hívást megér, kérdezd meg a Tescót! ;)
Annyi háztartási tippet és trükköt lehet olvasni a neten, hogy igazi mázlistának kell lenni ahhoz, hogy ne szaladjunk bele néhány totális sületlenségbe. Lehetetlen az összes ilyentől megvédeni magunkat, de hogy neked ne kelljen feleslegesen kísérletezned, most egy újabb elméletet vettem górcső…..
mokuspanna 2018.02.03 00:56:10
@Labasmaz: Mindkét ötletet köszi, ki fogom őket próbálni! ;) A fugatisztításra is... persze, hogy van tippünk, ráadásul nemcsak kipróbáltuk, de alkalmazzuk is! Nézd csak! - sporolok.blog.hu/2013/08/07/fugatisztitas_szodabikarbonaval De azért a fugacerkát kipróbálom!
Tudtad, hogy az Instagram a világ legnépszerűbb képmegosztó platformja? A 2010-ben debütált applikáció története igazi sikersztori: indulását követően 2 hónappal már 1 millió felhasználóval büszkélkedhetett, idén szeptemberben pedig ez a szám elérte a 800 milliót. Elég durva, igaz? A platform azóta…..
Ahogy közeledik a tél és vele együtt a hó, a fagy és a sötét hideg esték, az ember mókus nem is vágyik másra, mint, hogy beburkolózzon egy finom plédbe, a jó meleg szobában, és megnézzen egy könnyed filmet vagy kezébe kapjon egy jó könyvet. Sajnos a lazulás nem lehet teljes, ha a lakásban hideg van,…..
A karácsonyról és a húsvétról biztos te is mindent tudsz és ismered az eredetét is, ráadásul a hozzá kapcsolódó szokásokkal kapcsolatban is képben vagy. Ugye? De mi a helyzet a mindenszentekkel és a halottak napjával? Ha fogalmad sincs, de szeretnél képbe kerülni, egy gyorstalpaló segítségével…..
Halloween ünneplése elsősorban az angolszász területeken terjedt el, de egyre inkább tartjuk mi is. Mi mókusok, mindenképp! :) Ilyenkor ijesztő jelmezekben sétálnak a gyerekek háztól-házig és "Csokit vagy csínyt!" felkiáltással édességet gyűjtenek, a felnőttek pedig beöltözős bulikban mulatnak. Mi…..
Miért jó Magyarországon napelemes rendszert alkalmazni? Az egyik legfontosabb éghajlati tényező a napelemes rendszerek esetében a napsütéses órák száma. Hazánkban ez az érték éves szinten 2000-2300 órára tehető, ami ideális feltételeket biztosít a napelemes rendszerek számára. Az egyes évszakok…..
mokuspanna 2017.10.18 22:42:36
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Vitázzatok -
vagy inkább csak beszélgessetek - nyugodtan... de kérlek, a stílusra figyeljetek és ne személyeskedjetek! Köszi!
Sok mókusbarátomtól hallom, hogy mennyire sajnálja, hogy vége a nyárnak és szinte depresszióssá válik a napfény hiányától, vagy hogy már nem lehet csobbanni. Pedig az ősznek millió szépsége van, amikbe kapaszkodva simán kiszerethetünk a nyárból és élvezhetjük azt, ami van. ;) Ugye nem kell…..
Ha annyiszor kapnék mogyorót, ahányszor elfelejtettem valamit megvenni a boltban a hétvégi ebédhez, már biztos, hogy termésben fürdenék, mint Dagobert bácsi a pénzben, a Kacsamesékből. Hasonló lenne a helyzet akkor is, ha akkor kapnék finomságot, amikor ötletem sincs, hogy mit kellene főznöm. Ha…..