Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FilmBaráth

1577 bejegyzést írt és 1021 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar Outlander folytatódik. Nem is akárhogy. Ezúttal a füredi földesúr kerül át a mi korszakunkba, ami természetesen nagyon izgalmas eseményekhez vezet. Kár, hogy a régmúltban játszódó jelenetek ezúttal nem tudtak elvarázsolni, habár rengeteg érdekességet megtudhatunk a bencések életéről,…..
Még mindig lehet újat mondani a dinasztiáról. Ebben annak ellenére semmi meglepő sincs, hogy eddig is nagyon sokat tudtunk a Habsburgokról, mert nagyjából ezer évre tekint vissza a történetük, ebből van mit mazsolázgatni. A szerző nem szimplán a családfát mutatta be nekünk, hanem megpróbált nagyobb…..
Kacagtató krimi. Egészen pontosan a sírva nevetős kategória, ami ebben a műfajban lássuk be, hiánycikk. Ebben a könyvben semmi sem biztos és még annak az ellentéte sem, annyira összekeverednek a szálak és tökéletesen kiszámíthatatlanok a fordulatok, hogy egyetlen pillanatra sem lehet unatkozni,…..
A kis sütikönyv. Így lehetne összefoglalni ennek a kimondottan édes könyvecskének az esszenciáját. Gyerekeknek készült ugyan, de a felnőttek sem unatkoznak rajta, garantáltan találnak benne új információt sütifronton. Formás kis darab, gyönyörű külsővel, de a belbecsben sem találhatunk…..
A klímaváltozás könyve. Nem jó olvasni, mégis fontos, hogy megtegyük. Egyrészt, mert a klímaváltozás valóban itt van a nyakunkon, és jobb, ha tudjuk, mi vár ránk, ha nem teszünk semmit annak érdekében, hogy megakadályozzuk vagy legalább megpróbáljuk lelassítani, másrészt viszont minden borzalma…..
A magyar Da Vinci-kód. Sok évtizeddel Dan Brown előtt született meg ez a különleges mű, amelynek igencsak meghatározhatatlan a műfaja, leginkább kalandregényként lehetne nevesíteni. Akad itt minden: romantika, titok, rejtély, misztika, bonyodalmak, minden adott egy szórakoztató alkotáshoz. Azonban…..
A politikus feleség, a színésznő és a családanya. Két tragikus és egy kiteljesedett élet. Winston Churchill három lánya nagyon különböző volt, a sorsuk is nagyon másként alakult, de sohasem veszítették el egymást, nagyon erős volt a családi kötelék közöttük. A Churchill família egy nagyon sajátos…..
A halott város, amely megőrizte nekünk a múltat. Pompeji egy legenda, amelyről most egy kiváló történész ad nekünk teljes képet. A várost 79-ben elpusztította egy vulkánkitörés, amely évezredeken át konzerválta a pillanatot, egy igazi időkapszuláról van szó, amelyet nem is olyan régen fedeztek fel…..
Francia sikkel elővezetett történelmi krimi. Marie Antoinette udvarában eltűnik néhány nagyon értékes gyémánt, és a titkosszolgálat helyett egy borbélyra és egy varrónőre vár a feladat, hogy előkerítse őket. Ezt meg is teszik, miközben végig vitatkozzák az egészet. Nagyon hangulatos az egész könyv,…..
Filmes Kolozsvár. Különleges időutazásra indulunk ebben a könyvben, a filmkészítés hőskorába érkezünk, amikor Kertész Mihály A tolonc című alkotását forgatja. Ifjú középiskolásaink nagyon talpraesetten vesznek részt a forgatási munkálatokban, miközben megismerik a kort, és hatalmas kalandokban lesz…..
Mekkora a szerepe az életünkben a szülői mintáknak? Hatalmas, és nagyon sok időt és energiát kell ráfordítanunk, hogy ezeket megértsük, ellenkező esetben soha nem fogunk tudni önálló, független életet folytatni. Döbbenetesen nagy volt a csalódottság ezzel a könyvvel kapcsolatban, sokan gondolják,…..
Egy nagy nemzet pusztulásának krónikája. Szívfájdító olvasmány, szomorú végigkövetni, hogyan fogyatkoztak meg vagy haltak ki teljesen az indián nemzetségek, hogyan kényszerítette rezervátumokba a fehér ember az egykor a saját földjeiken szabadon száguldozó büszke népeket. Mindannyiunk kedvencei, a…..
Sherlock és Budapest jó kombináció. A mesterdetektív bravúros nyomozásához kiváló hátteret biztosít Budapest, és az izgalmas krimin túl kapunk egy szatirikus társadalomrajzot is az 1920 - as évek magyar rögvalójáról. Mert miközben keresztbe-kasul bejárjuk a fővárost kedvenc Sherlockunkkal,…..
Egy irodalmi felnövés története. Talán így lehetne összefoglalni ennek a könyvnek a történetét, amelyben látszólag nem történik sok minden, mégis a szemünk előtt nő fel egy kislány mind szakmai, mind emberi tekintetben. Egy huszonéves lány élete első munkahelyén egy irodalmi ügynökségben szerzi első…..
Az igazi szerelem legyőzi az időt is. Karády Anna előző könyve nagyon magasra tette a lécet, de sikerült tartania a színvonalat, ez a regény is nagyszerűen sikerült. Ezúttal azt tudhatjuk meg, mi történik azután, hogy  a szerelmesek összeházasodnak, és hát nem egy habos-babos történet az övék,…..
A szerelemnek múlnia kell? Egyáltalán,mi az, hogy szerelem? Milyen érzelmek kötnek össze két embert 25 éven keresztül, ha nem házasságban élnek, hanem "csak" szeretők? Izgalmas kérdések, amelyekre megdöbbentően lírai válaszokat kapunk, ugyanakkor fájóan realistákat is. Mert mindkét félnek házastársa…..
Egy kolostornak is lehetnek világra szóló titkai. Nagyon mást kapunk ettől a könyvtől, mint amit a borító és a cím sejtet, mégsem fogjuk csalódottan becsukni. Bevallom őszintén, engem a borító fogott meg, és valami Dan Brown-szerű izgalmas nyomozásra számítottam, ehhez képest egy művészettörténeti…..
Azok az éjszakák pontosan olyanok voltak, mint amilyennek elképzeljük. Buják, feslettek, dekadensek. De így mulat egy igazi orosz nagyherceg. Aki olyannyira extrém életet élt, hogy még a sokat látott Romanovok sem tudtak mit kezdeni vele, ezért nemes egyszerűséggel kiradírozták az életükből. Így…..
Eljött a lovagkirály kora. Nagy Lajos uralkodásának kezdeti éveibe nyerhetünk betekintést Bíró Szabolcs segítségével, az írótól megszokott magas színvonalon. Anjou Károly biztos alapokon nyugvó birodalmat hagyott a fiára, azonban még túl fiatal volt ahhoz, hogy egyedül uralkodjon, ezért a valódi…..
A bolygó megmentését kezdd a ruhatáraddal! Ez nem üres szólam, tényleg sokat tehetsz a klímaválság leküzdéséért, ha egy kicsit jobban odafigyelsz az öltözködésedre. Lássuk be, hogy ha globálisan nem is tehetünk túl sokat bolygónk megmentéséért, a saját szintünkön igenis tehetünk lépéseket annak…..
Egy remek könyv egy meg nem írt könyvről. Michael Chabon végső kétségbeesésében írta meg ezt a könyvet, ugyanis nagyon szorította a határidő, ezért az a zseniális ötlete támadt, hogy arról fog írni, hogy nem tudja befejezni a már évek óta írt könyvét. Azonban ne egy dögunalmas írói szenvelgésre…..
Az első matematika professzornő küzdelmes élete. Szonya Kovalevszkajának valóban küzdelmes élete volt, hiszen szembement korának női szerepével, és elvégezte az egyetemet, majd tanított is. Ez a ma már teljesen hétköznapinak tűnő karrier az ő korában hatalmas siker volt, hiszen akkoriban (1868-ban)…..
Ránk zúdultak az újabb kalandok. Ennél jobb dolog nem is történhetne velünk, mert a színvonal továbbra sem csökkent, újra izgalmas események közepébe csöppenünk bele. A Panthera és a mi világunk egyre jobban összekapcsolódik, miközben még mindig tovább bővül a sorozat univerzuma, amely kiváló…..
A legszebb történeteket az élet írja. Wenckheim Krisztina igaz történetét Bauer Barbara meséli el nekünk olyan békebeli hangulatban, hogy szinte mi is ott érezhetjük magunkat Kígyóson, a "tanyán", nézzük végig a koronázást és leszünk tanúi, hogyan lesz egy árva kislányból felnőtt nő. Mert Krisztina…..
Megkaptuk a jussunkat. A Vaják 2. évada sokkal követhetőbb, mint az első, ami nem csoda, hiszen amíg az előző történetet több novellából kellett összeraknia az íróknak, most adott volt a könyvalap, amelybe nem kicsit kontárkodtak bele, de alapvetően jól tették. Akcióban most sincs hiány, azonban…..