Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FilmBaráth

1418 bejegyzést írt és 1020 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az öregedés tényének elviseléséhez nem kevés humorérzék szükségeltetik. Mert bizony hiába a 40 az új 30, a biológia sajnos nem hazudik, szembe kell nézni a ráncokkal, az elkényelmesedéssel, és azzal, hogy már itt fáj és ott fáj. Tapasztalatból mondom ezt, hiszen 43 éves…..
Pont tíz évet késett ez a könyv az életemből. Ugyanis ekkor kezdtem el teljesen a nulláról megtanulni sütni-főzni, és mivel nem volt anyukám, akitől elleshettem volna a praktikákat, kénytelen voltam a szakácskönyvekre hagyatkozni és a saját káromon tanulni. Ezen folyamat részei ma már a családi…..
Garabonciás egy könyv ez. A borító alapján az ember lánya rákészül egy jó kis romantikus történelmi regényre, aztán mindjárt az elején rájön, hogy ez itt inkább amolyan magyarosch fantasy lesz, amelyben feltűnnek a magyar hiedelemvilág olyan alakjai, mint a lúdvérc, vagy maga…..
Soha nem volt még olyan népszerű a vegán konyha, mint mostanában, aminek több oka is van. Egyrészt sajnos egyre nő az ételallergiások száma, és ebben az esetben kiváló alternatívát jelent ez a tej és tojásmentes sütési-főzési módszer, másrészt pedig szerencsére egyre…..
John Difool - nak nem kicsit van elege ebből az egész univerzummentésből. Már régen elveszítette a fonalat,  a sötétség és a fény egy olyan dimenzióban harcol egymás ellen, amit nem tud és akar érteni, a fia nem sokat törődik vele, gyermekének anyját is fontosabb dolgok…..
Szabó T. Anna prózája egyre letisztultabb, miközben olyan költőien szépek a mondatai, mint a versei. Amennyire nyers és kiforratlan volt első prózakötete, a Törésteszt, annál lágyabb, nőiesebb, és csapongóbb ez a könyv. A kis történetek főszereplője maga a szerző, aki…..
Egy rahtan sohasem téved. A királynő elit testőrségének tagjai félelmetes harcosok, az egész birodalomban tisztelik őket, ha rájuk bíznak egy feladatot, azt tűzön-vízen keresztül végigviszik. Ezúttal azonban hangyányi hiba csúszott a számításba. Pontosabban egy jó magas,…..
Oszkuláció. Nem tudom, melyik tudós találta ki ezt a szakszót a csókolózásra, de tuti biztos, hogy nem volt éppen szerelmes hangulatban, mert olyan rideg és érzelemmentes, hogy az ember lányának utána jó ideig kell nézegetnie Jason Momoát, hogy megjöjjön a kedve a romantikához.…..
Húsz évvel ezelőtt szerettem bele egyetlen pillanat alatt az Ezeregy éjszaka hangulatába. Kairóban egy fárasztó nap végén az idegenvezetőnk elvitt bennünket a piacra, és amint megcsapta az orromat az ott sorakozó rengeteg fűszernek az észbontó illata, azonnal tudtam, hogy elvesztem.…..
A korona árnyékában létezni nem éppen életbiztosítás. A trónért és a hatalomért, valamint annak megtartásáért ugyanis mindent megtesz egy uralkodó, főleg, ha I. Erzsébet – nek hívják. A Tudor-házból származó királynőnek nem volt könnyű fiatalkora, hiszen édesanyját…..
Az űrbéli Rómeó és Júlia történet végre folytatódik, és egyre jobb lesz.  Pedig az első rész sem volt semmi, de a második simán túltett rajta. Az alkotók fantáziája kimeríthetetlen, a szöveg továbbra is eszméletlen és mocskos, és ezúttal jobban megismerkedhetünk a nem…..
I. Erzsébet angol királynőről töménytelen mennyiségű információval rendelkezünk, de a legnagyobb titka mindmáig rejtve maradt. Steve Berry olyan jól megírta ezt a fikciós történetet, hogy még egy hozzám hasonló történelemrajongó is komolyan elgondolkodik rajta, hogy tényleg,…..
A Marvel első női szuperhős filmje látványos, vicces, de sajnos tökéletesen felejthető lett. Pedig a Brie Larson tökéletes választás volt a főszerepre, a kettősük Samuel L. Jackson-nal remekül működik, a CGI-orgia sem maradt el, mégis egy macsek vitte el a show-t. A kilencvenes évek feelingjét…..
FilmBaráth 2019.03.12 07:11:59
@Szergej Pub: Tényleg elírtam, javítottam, köszönöm.:-)
FilmBaráth 2019.03.12 18:18:54
@Szergej Pub: javítottam:-) azért macsek, nem flerken, mert nem akartam spoilerezni:-)
A cukorbetegség derült égből villámcsapásként robbant bele a családi életünkbe, amikor apukámról pár éve kiderült, hogy túl magas a cukra, és ha el akarja kerülni a nagyobb bajt, nagyon sürgősen életmódot kell váltania. Mivel egy háztatártásban élünk, ez azzal járt, hogy…..
Mi lesz abból, ha Christopher Moore a karácsony apropóján szabadjára engedi a fantáziáját? A szokásos abszurd agymenés, amelyben van minden a mókuspornótól kezdve beszélő denevéren át ásóval legyilkolt Télapóig. Nem olyan felejthetetlen darab, mint a Mocskos meló, de a konstans nevetőgörcs így is…..
Ugyan már, minek könyvet írni az ókori Rómáról, hiszen mindent tudunk róla, nem? I.e. 753. április 21-én alapította Romolus és Remus, akiket egy anyafarkas táplált, aztán jöttek a királyok, a köztársaság, majd a császárság. Felépült a Colosseum és a rengeteg, unalomig ismert híres épület, megépültek…..
  Ez a könyv nem fogja megoldani a problémáidat, de értelmesen rávezet arra, hogy ne menekülj előlük, hanem nézz szembe velük. A stílus amerikai, vagyis kicsit harsány, de a szerző nem mondja meg a tutit, viszont sokszor a saját példáján keresztül (vagyis hitelesen) mutatja be,…..
A húsevő séf, aki meghozta a kedvünket a vega ételekhez, ismét támadást indított az ízlelőbimbóink ellen. Yotam Ottolenghi összehozott egy legendás éttermet Londonban (NOPI), hogy aztán az érdeklődése a zöldségételek felé forduljon, és a Guardian című újság vegetáriánus…..
Nővéreim, ez az eset, amikor félre kell tenni a feminizmust, és egyszerűen csak jókat kell nevetni a filmen. Azért protestálnék, hogy sokkal több a pucér nő, mint férfi, de tekintettel a történetre, talán megbocsátható, és mivel nem igazán alfahímek voltak a főszereplők,…..
Ha tetszett a sorozat, odaleszel ezért a könyvért is. A boszorkányok elveszett könyve teljesen véletlenül került a szemem ügyébe, és akkora szerelem lett belőle, hogy azonnal be kellett szereznem a folytatást a könyvesboltból. Egy könyvtrilógia első részét mutatta be ugyanis a…..
Csodálatos meséket írt, de a legszebb és legfájdalmasabb történetet az élet írta a számára. C.S. Lewis, a Narnia krónikáinak írója a halál árnyékában élhette át azt az igazán mély érzelmet adó szerelmet, amelyre titkon mindannyian vágyakozunk. Richard Attenborough pedig gyönyörű filmet készített…..
Praliné Zsuzsi végre könyvbe öntötte nekünk, hogyan tudunk otthon is látványos desszerteket alkotni. A név Ötvös Zsuzsannát takarja, aki bölcsészként végzett ugyan, azonban Praliné Paradicsom című blogja sikerének köszönhetően ma már cukrászként dolgozik a legjobb hazai…..
Furcsa könyv. Besorolhatatlan. Abszurd és esszenciális. Nagyon rövid, de annál elgondolkodtatóbb. Kevéssel több, mint száz oldalon végigrohanunk a XX. század ismert díszletei között, miközben egy szerelemi háromszög résztvevőinek sorsát kísérhetjük figyelemmel. Kevés szóval…..
Azt hitted, hogy a vámpírok és a boszorkányok kimentek a divatból? Nagyot tévedtél. A Harry Potter és az Alkonyat szerelemgyermeke valami elképesztően egyedi tud lenni a műfaji sablonokon belül maradva, mindvégig fenn tudja tartani az érdeklődést, és még el is gondolkodtat. Ugyanis miközben az…..
Az első rész kritikája A második rész kritikája Nem gondoltam volna, hogy ebből a könyvből fogom megtudni, honnan kapta a mi gyönyörű Vértesünk a nevét. A trilógiából ez lett a kedvenc részem, némileg részrehajló módon főleg azért, mert szűkebb pátriámban,…..