Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FilmBaráth

1517 bejegyzést írt és 1021 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy király könyv a magyar királyokról. Valahogy így kell megszerettetni az ifjúsággal a történelmet: vicces formában is lehet hatalmas tudásanyagot átadni, a célközönség nyelvén szólva. Jómagam hatalmas kacajok közepette haladtam előre a királyok során, miközben azon ájuldoztam, hogy a lazaság…..
Tévúton jár sajnos néha-néha a szerző. Nem igazán sikerült eldöntenie, hogy filmforgatókönyvet vagy regényt ír, sokszor keveredik a két műfaj, amelynek eredményeként marad hiányérzet az olvasóban és igencsak töredezetté válik a cselekmény. Nagyon tisztelem a szerzőt azért, mert gondosan kerülte a…..
Mit tanulhatunk a feminista ikonoktól? Uraim, ne meneküljenek, Önök is meg fognak lepődni azon, hogy a mai modern nők mennyi mindent tanulhatnak a rég- és közelmúlt nagyjaitól. Külön piros pont jár azért, mert nem csak közismert hölgyekről szól ez a könyv, hanem olyanokról is, akiknek a neve vagy…..
Mi lesz abból, ha a rathan és a Patrei összefog a királyság megmentéséért? Egy nagyon jó fantasy. A sorozat első része hatalmas kedvencem lett, ezért nem volt kérdés, hogy a folytatást is el fogom olvasni, amit egyáltalán nem bántam meg, bár maradt bennem egy lehelletnyi hiányérzet. Ennek oka az…..
Egy világjárvány kellős közepén nyilván nagyobb érdeklődéssel fordulunk a korábbi időszakok hasonló kataklizmáinak története felé. Ez a könyv kimaxolja a leghalálosabb járványokat, amelyek előfordultak az ókortól napjainkig, ráadásul van bátorsága eljátszani azzal a gondolattal, hogy miként fordult…..
Az endometriózisról beszélni kell, mert nagyon sok nőt érint ez a betegség világszerte. Talán nem ilyen szabadszájúan, mint ahogyan a szerző teszi, de egyrészt amerikai, másrészt pedig kell az erősebb megfogalmazás, hogy jobban odafigyeljenek az olvasók a mondanivalójára. Minden tiszteletem a…..
A magyar Outlander. Mondom ezt úgy, hogy nem olvastam a könyvet és nem láttam a sorozatot, de azt tudom, hogy egy időutazós romantikus szerelmi történetről van szó, és alapvetően ez a könyv is ezt a szituációt adaptálja magyar viszonyokra. Adva van egy XXI. századi lány, aki hirtelen 1763-ban…..
Ki gondolta volna, hogy egy szótár mögött ilyen izgalmas történet rejtezik? Az Oxford English Dictionary szótár cikkeit önkéntesek írták, akik közül a legtermékenyebb egy bizonyos William Chester Minor volt, akinek széleskörű műveltsége olyannyira vonzotta a főszerkesztőt, Dr. James Murray-t, hogy,…..
Ez a korai zsenge nem a sorozat fénypontja. Erre részben magyarázatot ad az, hogy 2004-ben íródott, és Cotton Malone helyett egy bizonyos Miles Lord, atlantai ügyvéd üldözi a történelmi rejtélyeket természetesen egy szép és szenvedélyes hölgy oldalán. Vagyis a séma ugyanaz, mint máskor, ami egyrészt…..
A koronának ára van. Megkapsz mindent, de oda kell adnod érte cserébe a lelkedet. Ha uralkodó vagy, nincs magánéleted, helyt kell állnod a politika napi szennyében, el kell igazodnod az udvari intrikákban, irányítanod kell az országodat, háborúkat kell vívnod. Duplán nehéz, ha ezt nőként teszed. Ez…..
Orson Wells tömeghisztériát kiváltó rádióműsorának, a Világok harcának hangulata ebben a könyvben a csúcsra jár. Mert az alapsztori ugyanaz: itt vannak a földönkívüliek, ami alapjaiból forgatja ki a világot. Ebben a furcsa, COVID-os időszakban nagyon is fogékony az olvasó erre a sztorira, hiszen egy…..
Szuperkém család szolgálatra jelentkezik. Némiképpen másként, mint ahogy a filmben láttuk. Az alapsztori ugyanaz, de teljesen máshová kerültek a hangsúlyok azáltal, hogy a két főszereplőt családi kötelékek fűzik egymáshoz. És nem ez az egyetlen meglepetés, mindjárt az elején kap egy olyan csavart a…..
Hol a boldogság mostanában? Sokszor feltettük magunknak ezt a kérdést, ugye?. Ebben a furcsa, zárt világban, amikor az embernek nincs hová menekülnie önmaga elől, sok mindennel szembe kell néznie, és ehhez jól jönnek a kapaszkodók. Kepes András könyve ilyen, főleg azért, mert nem mondja meg a tutit,…..
Boszorkányosan jó lett a második évad. Jó sokat kellett várni rá, de megérte. A sikerrecepten nem változtattak az alkotók, romantikában sincs hiány, ahogyan az időutazásban rejlő minden lehetőség is kihasználásra kerül, a színészi játékra sem lehet panasz, a látvány pazar, bennem azonban maradt egy…..
Egy jó sorozatot tudni kell abbahagyni. A szerzőnek sajnos nem sikerült. Ami nem azt jelenti, hogy ez nem egy jó könyv, de a Mindenszentek-trilógiának sajnos a közelében sincs. Egy korrekt alkotásról van szó, amelyből elillant a varázs. Pontosabban akkor él csak igazán, amikor a Bishop-De Clermont…..
Itt van a történelmi szelfi, itt van újra, és még mindig tetszik énnekem. Lőrinc László előző könyve az Árpád-korról elképesztő sikert aratott, nemcsak az olvasók szerették nagyon, hanem a Magyar Gyerekkönyv Fórum (HUBBY: az UNESCO és az UNICEF szervezetéhez kapcsolódó Gyermekkönyvek Nemzetközi…..
Vajon hogyan élte túl a háborút Hitler előkóstolója? A könyv igaz történeten alapul, vagyis már az elején tudjuk, hogy túl fogja élni Rosa az eseményeket, azonban az, hogy hogyan, nagyon megrendítő. A sztoriban ugyanis az az igazán ütős, hogy egy olyan német nő szemén keresztül kísérhetjük végig a…..
A vérszerződésig vezető út egyáltalán nem volt nemes és felemelő. Tele volt erőszakkal, ármánykodással és viszállyal. Ugyanakkor nem hiányoztak belőle az érzelmek, a tragédiák és a humor sem. Vagyis inkább emberi volt, mint hősies, de aki ismeri a szerzőt, az nyilván tudja, hogy erre számíthat, és…..
Cotton Malone legújabb kalandja határozottan a sorozat jobban sikerült részei közé tartozik. Steve Berry könyvei ugyanis alapvetően hoznak egy jó szórakoztató szintet, azonban vannak köztük jobban és kevésbé jobban sikerült darabok. Mivel mostanában inkább az utóbbiak voltak túlsúlyban, ezért nagyon…..
Vajon mi lesz abból, ha a Menny és a Pokol összefog azért, hogy megmentsék az emberiséget? Egy zseniálisan jó kis fantasy. Már az első részt is imádtam, naná, hogy a perceket számoltam addig, amíg megjelenik a folytatás, ami szerencsére jobb lett, mint az előző, pedig az sem volt gyenge darab.…..
  Finnugor. Miért? Mert a nyelvészek azt állapították meg. Egészen konkrétan Budenz József német-magyar tudós 1880 körül bebizonyította, hogy a magyar finnugor nyelv.  Ebben semmi újdonság sincs, így tanultuk az iskolában, de azért nem árt az ismétlés, főleg, ha olyan kiváló tanár segít…..
Negyedjére sem okozott csalódást a Panthera, sőt! Szintet lépett a Kertész Erzsi által épített univerzum, ezúttal a havonjárók nyomában repülünk, távol a Párductól, hogy annál jólesőbb legyen a hazatérés. Már a harmadik rész végén látszott, hogy legközelebb Jávor lesz a kalandok középpontjában,…..
Végre egy jó sorozat Nagy Katalinról! A történelmi hűség ugyan finoman szólva sem az erőssége, már csak azért sem, mert egy szatíráról van szó, viszont rendkívül szórakoztató és elgondolkodtató. Ugyan időnként túltolják a fekete humort és a látvány fontosabb, mint a tartalom, de összességében…..
Idén tavasszal olyan szinten csapott bennünket pofon a történelem, hogy minden valószínűség szerint életünk végéig emlegetni fogjuk. Az egész emberiséget érintette a világjárvány, a mindennapjaink egyik percről a másikra változtak meg teljesen, hogy aztán meglepő gyorsasággal hozzászokjunk a…..
Mulan története újragondolva is ütős. Merthogy ez a könyv nem más, mint a Disney-film átirata, amely egy kicsit nehezen indul be, de aztán annyira magával sodorja az olvasót, hogy csak ritkán jut eszébe az eredeti. Pedig a főszereplők nem változtak, itt van nekünk Mulan és Li Shang kapitány, a…..