Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FilmBaráth

1650 bejegyzést írt és 1021 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Békebeli romantika. Nagyon jól tud esni a szürke hétköznapokon, mert visszarepít egy régen letűnt korba, a boldog békeidőkbe, hogy aztán megmutassa a Nagy háborút is. Romantikus történelmi regény, de nem a habos-babos fajtából, nagyon is hihető a történet, nem csak a szép időket mutatja be, hanem a…..
Üdítően eredeti krimi. Bevallom őszintén, a cím miatt lettem nagyon kíváncsi a könyvre, azt hittem, egy bérgyilkos famíliáról lesz benne szó, de egyáltalán nem erről van szó, ennek ellenére mindvégig fenn tudta tartani az érdeklődést a szerző, kár, hogy pont a legvégére fogyott ki a szufla a…..
Szívet melengető könyv a családról. Ritkán olvasok mesekönyvet, de Finy Petra neve garancia volt számomra, hogy különleges alkotásról lesz szó, és nem is csalódtam, ez a könyv úgy jó, ahogy van.  Nincs benne semmi különös, mégis benne van minden, ami számít. Mert a családi együttléteknél semmi sem…..
Festőien szép történet. Budai Lotti egyre jobban ír, egyre jobb könyvek kerülnek ki a keze alól. Már a sokadik alkotásához van szerencsém, öröm volt végigkövetni a fejlődését, mostanra már kiforrott a stílusa, jól kezeli a tollat (billentyűzetet), a tehetség jó értelemben vett rutinnal párosult,…..
Jól van ez így. Ez egy remek történelmi regény a kalandozások koráról. Kevéssé ismert ez a korszak, ezért rengeteg információra tehetünk szert a könyv által, amely egy igazi időutazás egy régen letűnt korba. Egyáltalán nem üres történelmi tabló, nagyon is életerős karakterek jelennek meg előttünk,…..
Hiánypótló könyv a menopauzáról. Nagyon kellett már egy ilyen. A menopauza a mai napig tabutéma, pedig ez egy olyan állapot, amellyel minden nőnek szembe kell néznie. Jómagam 47 éves nő vagyok, még innen a menopauzán, de már vastagon benne a perimenopauzában. Elkezdtem hízni, hullik a hajam, és a…..
Csajos gasztrokrimi. Nem fekszi meg a gyomrot, kellőképpen szórakoztat, fenntartja az érdeklődést, de a gasztrovonal erősebb benne, mint a krimi. Bevallom őszintén, én a borítóba szerettem bele, annyira hangulatos volt, ezért kíváncsian fogtam kezembe az elsőkönyves írónő alkotását. A csajos…..
Habkönnyű nyári kaland Bíró Szabolcs módra. Ezúttal nagy csaták nélkül, de a kalandfaktort tökéletesen kimaxolva írta meg a szerző ezt a szórakoztatva tanító ifjúsági regényt, mellyel bebizonyította, hogy nemcsak a középkort ismeri kiválóan, hanem Eger történetét is. Jómagam nagyon régen jártam…..
Mit tennél, ha tudnád, hogy eljött a világvége? Kétségbeesnél vagy keresnéd a kiutat vagy belenyugodnál? Nagyon izgalmas téma ez, hiszen létezésünkről tesz fel nagyon kényelmetlen kérdéseket, melynek mélységeit még ebben a szórakoztató formában is átélhetjük. Markovics Botond nem akarja megúszni a…..
Hétköznapi szerelem. Pont ez a jó benne, mert akármelyikünkkel megtörténhet. Nincs ebben a sztoriban semmi különleges, mégis jó érzés olvasni, mert felhívja a figyelmet az élet olyannyira fontos kis dolgaira. Mert sohasem tudhatjuk, milyen aprócska esemény indítja el a földindulást a kis életünkben,…..
Tabudöntögető könyv a gyermektelenségről. A főhős úgy dönt, hogy nem akar gyereket, és ki is tart emellett, akkor is, amikor egyre több gyerek születik körülötte, a barátai pedig családosak lesznek. Nem kell feltétlenül egyetérteni vele, azonban el kell fogadni, hogy mindenki saját maga dönti el,…..
Régmúlt idők Budapesten. Vidékiként mindig nagy örömmel nézek szét a fővárosban, amelynek különleges hangulata van. Ebből a könyvből pedig megismerhetjük jó néhány legendás helyét és lakóját, csak győzze az olvasó befogadni az információk tömkelegét. Akadnak itt írók, mágnások, sőt, még…..
Egy remek urban fantasy. Ezt kapjuk a szerzőtől, aki egy nagyon jó kis könyvvel ajándékozott meg bennünket. Kalandos úton jutott el hozzám ez a kötet, amelyre éppen ezért annyira kíváncsi lettem, hogy azonnal elkezdtem olvasni, amikor végre kézbe foghattam. És abba sem tudtam hagyni, azonnal magával…..
Stílusos stílusparódia. Szánom-bánom bűnömet, de én még olvastam  Júlia és Romana "regényeket" , amelyeket ez a könyv kifiguráz, és sikeresen rádöbbentem, hogy tökéletesen hozza a feelinget a szerző, ahogyan a '90-es évekét is, igazi időutazás volt ez az alkotás. Tökéletesen idilli és romantikus a…..
Jó kis military sci-fi. Iszonyatosan távol áll tőlem ez a műfaj, azonban mivel Scalzi lesz az idei Könyvfesztivál vendége, nagyon megörültem neki, hogy az ő alkotása lett a NIOK e havi közös könyve, mert ezáltal lehetőségem nyílt arra, hogy kilépjek a komfortzónámból, és nem bántam meg. Akciódús,…..
Szómágia felsőfokon. Mi mást lehet várni Esterházy Pétertől? A csöppnyi kötetben ezúttal nem szépirodalmi alkotások találhatók, hanem esszék, illetve a Mindentudás Egyetemén tartott előadása azon tárgyban, hogy mi az irodalom? Hatalmas kedvencem volt egykoron ez a sorozat, annak ellenére megnéztem…..
  Cotton Malone visszatért és ez jó nekünk. Mert ismét kaptunk egy remek történelmi kalandregényt, pergő cselekménnyel és izgalmas rejtélyekkel. Ez már a sokadik Steve Berry regény, amelyek színvonala újabban ingadozik, ez azonban a jobbak közé tartozik. Nagyot lendített a könyvön, hogy végre…..
Időtálló klasszikus. Nagyon régen olvastam, régen terveztem, hogy újraolvasom, most jött el az ideje. Teljesen más élményt adott, mint kamaszkoromban, most már, túl a negyedik X-en teljesen mást látok benne, mint régen, azonban az nem változott, hogy nagy hatást gyakorolt rám. Nem csoda, hogy még…..
  Két remek képregény. Pozsgay Gyula egy kiváló képregény alkotó aki egyáltalán nem mellesleg tatabányai, ezért számomra dupla öröm volt, hogy kézbe vehettem ezeket a gyönyörű kivitelezett alkotásokat, amelyek annak ellenére lenyűgöztek, hogy teljesen hidegen hagynak a repülőgépek és a légi…..
Kívül-belül gyönyörű könyv. Simogatja a lelket, gyönyörködteti a szívet és fantasztikusan néz ki. Amikor megtudtam, hogy a NIOK augusztusi közös könyve Sara Nisha Adams új könyve, azonnal tudtam, hogy nekem ez kell! Nagyon tetszett az írónő előző könyve, A könyvlista, ezért biztos voltam benne, hogy…..
Egy jó regény a tatárjárásról. Ezt kínálja nekünk Benedek Szabolcs legújabb könyve, amelyet nem csak a történelem szerelmeseinek érdemes elolvasniuk, hanem mindenkinek, aki szereti a jó regényeket. Szánom-bánom bűnömet, de én eddig még nem olvastam semmit a szerzőtől, a téma keltette fel az…..
Van olyan jó a könyv, mint a film. Márpedig az szerény véleményem szerint nagyon jól sikerült, számomra katartikus élményt jelentett. Direkt megvártam ezzel a könyvvel a filmet, mivel gondoltam, hogy magasra fogja állítani a minőségi lécet, nem is csalódtam, nagyon értékes alkotásról van szó.…..
Kiváló regény, nem csak könyvmolyoknak. Mert a mondanivalója mindenkinek szól: hogyan építsük újra az életünket, mi az, ami igazán számít, mi az élet értelme, mennyit adhat egy család, mennyire fontosak a barátok, és minden mindennel összefügg. És természetesen nem maradhat ki az sem, hogy milyen…..
Aki a legtöbbet veszítette Mohácsnál. Nemcsak az országát, a királyát, hanem a férjét is, akivel óriási szerelemben éltek. Habsburg Máriáról kevés szó szokott esni, pedig méltatlanul ítéltetett feledésre ez a különleges királynő, hiszen kiemelkedően tehetséges uralkodó volt, ha csak rajta múlt…..
Ránk kacsint a szürrealizmus. Bevallom őszintén, nem tudtam, hogy ki az a Leonora Carrington, a borító és a fülszöveg keltette fel az érdeklődésemet, ezért fogalmam sem volt róla, hogy mi vár rám ezzel a könyvvel. Mert ez bizony egy műfajilag teljesen behatárolhatatlan alkotás, amelyben minden és…..