Regisztráció Blogot indítok
Adatok
malacpassat

90 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ehhez képest ideiglenesen ki vagyunk vonva a forgalomból és egy garázsban álldogálunk. Meglepő, hogy ebben a blogban négy és fél éve nem történt semmi, mégis vannak, akik be-benéznek! Köszönjük nekik!..
Malacorrú 25 évesek lettünk! 2018.10.29 11:45:00
Fél év pihenő után megvan a műszaki vizsga is.Október 25-én lett meg, mert rosszul emlékeztem, de a malacorrút 1993 október 29-én helyezték forgalomba. A nagy öröm ellenére a malac egy éjszakát töltött itthon, aztán ment vissza a szerelőhöz, mert a nemrég kicserélt fényszórók erejével abszolúte…..
malacpassat 2019.07.29 10:04:20
@driver38: ez benzines és 70 liter
Malacorrú Törés és recsegés 2019.01.25 09:14:00
2019 január 20: egy kátyús úton óvatoskodva hatalmas reccsenés, majd onnantól mintha a bal hátsó kerék darálna valamit. Nem látszik semmi.2019 január 21: tűkön ülve és lassan haladva Vörösvár.2019 január 22. korán reggel MMS-ben érkezik a kép: a lengéscsilapító kiszakadt a helyéről Párban lehet…..
Az ókori görögök és rómaiak gazdag nemesei előszeretettel tartottak szolgát a toalett melegítésére. Ezek elsősorban kőből vagy márványból készültek így hűvösebb időben kellemetlen volt ráülni. A szolga akár fél napot is ücsörgött a hideg kövön hogy mire ura megérkezett, kellemesebb legyen a…..
Malacorrú Malacorrú: akkutöltés 2018.07.20 01:12:52
Mintha az óra nem lett volna pontos. Vagy állt?Kulcs nem volt nálam.Akkutöltő igen...
Malacorrú Golf olajcsere 2018.07.11 19:09:00
125.200 kmPilisvörösvári, Siklósi Művek..
Négy hónapja tettem le az öreg Passatot, azóta lejárt a műszakija is, most nem bírtam ki és megnéztem, mi van vele.Nem csöpög belőle semmi és a hosszú ácsorgás ellenére pöccre indul.Rajta még a márciusi tél kosza, el kellene vinnem a mosóba, de amilyen pechesek tudunk lenni, biztos akkor járna…..
Kedvenc Passatom még márciusban beállt a garázsba az új Michelin gumijaival, a 25. születésnapja októberban lesz, korábban mindig ősszel vizsgázott, idén sem lesz másképp.Pihenő van!..
Malacorrú Michelin, Golf 2018.04.10 18:39:00
Ma a Golf is új gumikat kapott.Budakeszi, Hofmann.Alacsony zajú darabok, tényleg érezhető.Csak egy kicsit volt ijesztő, hogy az utóbbi évben szabálytalanul közlekedtünk, ugyanis egy 2015 novemberi defekt óta szabálytalanul közlekedtem, mert a két hátsó guminak nem ugyanaz volt a mintája - a korukról…..
Malacorrú Behavazott golfpálya 2018.03.20 22:49:09
Vasárnap Borsodban lett volna családi program, ám a meteorológia ítéletidőt jósolt. Felhívtam néhány rokont, nem akarunk-e halasztani?Nem akartak, merthogy az ilyen előrejelzések felét sem kell elhinni és különben is Isten kezében vagyunk.Szombat este ezért újfent autót cseréltem, már csak nem…..
Mind azt hisszük, hogy sok mindent tudunk a napkollektorokról. Az a szörnyű igazság, hogy ez nem igaz. Biztosan akad olyan, aki néha összekeveri a napkollektorokat és a napelemeket, vagy nem is tudja, milyen típusú kollektorok léteznek, és melyiket mire használják. Ez a cikk bevezet egy picit a…..
malacpassat 2018.03.17 00:42:32
@FayRodisz: a polgi reggel meg este fürdik, de a hmv, azaz a használati melegvíz tároló eltárolja a szükséges forróvizet. Nálam negyedik éve működik a rendszer, áprilistól szeptember végéig csak a havi rendelkezésre állási díjat fizetem a gázműveknek. (árammal főzök, mert az a gazdaságos)
Malacorrú Költözés, csere 2018.03.14 14:32:22
Néhány éve egy kisebb hűtőszekrényt szállítottunk és az egész családban egyetlen autó volt, amibe belefért: a Golf. Pont a legkisebb.Most egy papír íróasztal miatt kellett a Golfról a Passatra váltani, mert a lapja és az ugyanakkora merevítője nem fért be. A február 19--én leállított malacorrú…..
A Facebook algoritmusának változásával a médiaipar legrosszabb rémálmai válnak valóra. Már meg is van az első nagy áldozat, az elsősorban a nőkre összpontosító kiadó, a Little Things, legalábbis Joe Speiser vezérigazgató szerint...
malacpassat 2018.03.05 15:35:39
A malacorrúba - mint az egy 2011-es posztból kiderült - 2008-ban szereltettem fix Waeco ülésfűtést, amit olyan 20e Ft körüli összegért vettem és csak az egyik részét használtam föl, a másikat eltettem tartalékba. Felkerestem Szilágyi Józsefet a Dover Kft. XIII. Hajdú utcai telephelyén, aki ezt most…..
Malacorrú Kóser malac 2018.02.20 09:56:10
A napokban lőttem: eltüntették belőle a malacorrot.Kikóserolták.Így se rossz, de azért.....
Malacorrú Autócsere 2018.02.19 23:41:00
Malacorrú leállít.Golf elhoz.Keservesen, de beindul.Gondolkodom, hogy leveszem a malac akkujáról a sarut, ki tudja, most meddig áll ott és a fenének kell állandóan, hogy lemerüljön az akku. Végül hagyom a fenébe.A legutóbbi javítás óta felmerültek kérdések.Ugye úgy kaptam vissza, hogy nem állították…..
1. Húst árulnak a szabadban. Szakadó esőben, a forgalmas út melett, egy faasztalon. Nem túl higénikus ugye? Ilyen húst sosem vettünk, nem is fogunk. A legbiztosabb ahogy mi csináltuk. Saját magunk vágtuk le a csirkét, kacsát, kecskét, az biztos friss volt.    2. Furgonokból kiabáló emberek Ez…..
Lengőkar szilent.Eddig azt sem tudtam, hogy létezik ilyen.Az előző posztban említettem, hogy a malacorrú új Michelin Alpin gumikat kapott és a budakeszi Hofmannál jelezték, hogy az említett alkatrészeket nem ártana újra cserélni. 2018 január 15.Kimegyünk a malacorrúval Vörösvárra.A lengőkar…..
Kifejezetten csak magas hústartalmú, sertésvirsliket teszteltünk. Véleményünk szerint szabályozni kellene a minimum húsmennyiséget legalább 80%-ban, hogy ne kelljen annyi adalékanyagot, vizet, sűrítőanyagokat hozzátenni szegény húshoz, hogy kifőzés után még valami ehető dolog maradjon belőle.   ..
Malacorrú Ezt is megúsztam! :-) 2017.12.13 09:53:49
Most olvasom, hogy a Volkswagen 56700 Touareget hív vissza, mert olyan szoftvert találtak bennük, ami érzékeli a mérést és erre az időre meghamisítja a károsanyag kibocsátást. A háromliteres dízelekről van szó, amilyen nekem is volt és amin egy év mérgelődés után túladtam. Ha akkoriben nem hozom…..
Malacorrú Ritka együttállás 2017.10.31 14:14:25
Nem túl gyakran fordul elő, hogy egyszerre vannak itthon.A malacorrú volt a lakatosnál utókezelésen, eltűnt róla néhány fölösleges festékpötty és a hátsó lökhárító kapott egy kis kezelést, mert valahol egy fehér járgány nem fért el mellettem. (ugye tudjuk, milyen herótom van attól, ha mellém…..
Malacorrú Hazajött a Golf is 2017.10.16 14:11:08
A szép október hétfő reggelen telefon jő: elkészült a Golf.Elsősorban a rozsdásodásnak indult jobb első küszöb miatt mentünk dokihoz és megjegyzem, közben láttam egy hasonló korú IV-es Golfot, aminek ugyanott már félöklömnyi lyuk tátongott a lemezében, tehát jobb az ilyesmit csírájában elfojtani.Ha…..
2011 utolsó napján készítettem egy leltárt, amiben részleteztem a szeretett malacorrúm állapotát, rajta egy olyan fotóval, amin a tanksapka körül még csak kezdődött a rozsdásodás. Bő két héttel később bezárult a kör, akkor úgy nézett ki, az ABS-nek vége, nem tudják megjavítani sehol. 2015 július…..
A hétvégén mentünk 300 kilométert a malacorrúval.Az előző posztban jelzett fékprobléma már indulás előtt megszűnt, igyekeztem nem gyilkolni a verdát, meg a péntek esti csúcsban az autópálya külső sávjában szeretek cammogni és nem részt venni a belső sávban folyó idiotizmusban, amikor is a sok…..
ilyen volt:  ezen talán jobban látszik:  Visszakaptam úgy, hogy a sérülés nyomtalanul eltűnt, kikalapálták, lefényezték, továbbá a bölcsőt baloldalt meghegesztette és alvázvédte a a közeli szaki. Mindez 15.000 Ft-omba került, nem sokallom, már csak azért sem, mert úgy tudtam, hogy egy elem…..