Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tameva986

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sok olyan ember van most, akinek nem sikerült az egyetemi felvételi, ezért jelentkezett valamilyen OKJ képzésre, mivel úgy gondolják, hogy fontos lenne, hogy a kimaradó egy évet hasznosan töltsék el. Sokan azért is választják vidékiként ezeket az OKJ-s képzéseket, mert szeretnének Pestre…..
Meglehetősen sok furcsa nevű OKJ tanfolyam közül válogathatunk, az tény. A múltkor a Bors például felhívta a figyelmünket, hogy nem a juhtenyésztő ezek közül a legfurcsább, amiben igaza is van, hiszen vannak olyan, az Országos Képzési Jegyzékben szerelő szakma, melyek elég…..
Hosszabbak lesznek a képzések: az új kormányrendelet szerint az iskolarendszerű képzésen kívüli tanfolyamok minimális óraszámát is meghatározzák, így míg korábban néhány hónap alatt is hozzá lehetett jutni egy adott szakmához, most már lehet, hogy ez akár 1-2 évet is…..
Sokakkal előfordul, hogy nem veszik fel az áhított egyetemi szakra, azonban ilyenkor sincs minden veszve, hiszen így szabadon válogathatunk az OKJ-s képzések között is. Ha nem vettek fel, akkor érdemes megfontolni, hogy ezekre jelentkezzünk, hiszen így nemcsak egy szakma kerülhet a…..
Nagyon fontos, hogy az OKJ tanfolyamokra is úgy jelentkezzünk, hogy a céljainknak és a személyiségünknek megfeleljen. Persze az is fontos, hogy megnézzünk a munkaerőpiac igényeit, pontosan azért, mert csak úgy kaphatunk később piacképes, jól fizető szakmát, ha ezen OKJ képzések…..
A legtöbb intézmény ma már az OKJ bizonyítvány mellé állíthat ki Europass dokuemntumot is, amelynek segítségével a hallgató külföldön is vállalhat munkát szakképesítésének megfelelően. Azonban vannak olyan OKJ képzők, amelyek esetében nem állítható ki az Europass…..
A legtöbb intézmény ma már az OKJ bizonyítvány mellé állíthat ki Europass dokuemntumot is, amelynek segítségével a hallgató külföldön is vállalhat munkát szakképesítésének megfelelően. Azonban vannak olyan OKJ képzők, amelyek esetében nem állítható ki az Europass…..
A szerkesztő-műsorvezető OKJ tanfolyamok leginkább azoknak ajánlottak, akik érdeklődnek a riporterkedés, a szerkesztői feladatok vagy a műsorvezetés iránt. Azoknak ideális ez az OKJ-s tanfolyam, akik a későbbiekben a televíziók egyikénél szeretnének elhelyezkedni és ott széles…..
A rendszergazda OKJ-s szakemberek jó társaságban dolgozhatnak, miközben a high-tech eszközök használatát a mindennapok során alkalmazza. A rendszergazda OKJ-s képesítés ma már hiányszakmának számít, és viszonylag egész jól megfizetik, tehát érdemes beíratkozni ezekre a…..
A statisztikák az OKJ-s szakmákat három kategóriába sorolja: vannak a fejlesztendőek, a szinten tartandóak, illetve a csökkentendők. Az első csoport szakmáiban  sokkal több végzett szakembert tudnának foglalkoztatni, mint ahányan képzettséggel rendelkeznek, tehát kiemelkedően jók az elhelyezkedési…..
2013. szeptember 1-jétől az irodavezető OKJ tanfolyamokat már nem indítják el, ehelyett többféle képzéseket lehet választani, amelyek igen hasonlítanak a korábbi tanfolyamhoz: irodai asszisztens, ügyviteli titkár, illetve iskolarendszeren kívül még az ügyintéző titkári…..
A kereskedő OKJ képesítés különösen kiemelkedő helyen áll a piacképes szakmák sorában, hiszen ezen emberek munkájára mindig szükség van. A kereskedők számára hosszú távú munkalehetőségek és anyagi megbecsülés vívható ki a kereskedelemben. Az OKJ tanfolyam során olyan…..
Ma már az információs technológiák széles skálája áll a rendelkezésünkre, az élet minden területén megjelentek a számítógépek, tabletek stb, amikkel az üzleti élet, a termelés, a kereskedelem, a közigazgatás, a kultúra és a szabadidő jellege és sebessége is megváltozott.…..
A szociális gondozói OKJ képzettséggel egy megbecsült és magas felelősséggel járó munkát végezhetünk, ami során családoknál vagy intézményeknél helyezkedhetünk el és napi szintén végezhetünk különféle gondozói vagy ápolói feladatokat. Ez az OKJ tnafolyam leginkább…..
Folyamatosan azt tapasztaljuk, hogy hazai viszonyok között a piac egyre inkább beszűkülni látszik, ezért az újabb üzleti partnerek megszerzése elengedhetetlen a vállakozások versenyképességének növelésének. A közbeszerzéssel kapcsolatos szabályozás ismerete ma már…..
A mai világunkban az egészség mindennél fontosabb alapértékké vált, az emberek egyre több pénzt fordítanak egészségük megőrzésére, amit jól igazol az a tény is, hogy dinamikusan növekszik az igény a gyógyszertári asszisztensi OKJ-s papírral rendelkezők iránt. Tehát a mai…..
Az új OKJ rendszerében számos olyan tanfolyam közül válogathatunk, ahol virágkötészetet- és kereskedelmet sajátíthatunk el. Ezek az OKJ képzések nyilvánvalóan azok számára ajánlott, akik szeretik a természetet és a virgáokat, akikben kreatív energiák tombolnak és…..
Ma már nagyon sokan végzik el az újságírói OKJ tanfolyamokat. DE kinek is ajánlottak ezek a képzések és milyen lehetőségeket kínálnak majd később? Az újságírói OKJ képzés legfontosabb céljai Az OKJ tanfolyamokon olyan szakembereket, közvetítőket képeznek ki, akik…..
Ugyan a munkanélküliség aránya még mindig igen nagy, mégis vannak olyan munkakörök, amik folyamatosan várják a szakembereket. Az adatbázisokban állások ezreit lehet találni, az OKJ papírral rendelkező szakmunkások, értékesítők, informatikai szakemberek és egészségügyi…..
Bizonyára sokunkat érdekel, hogy milyen vizsgákkal lehet találkozni egy OKJ-s tanfolyam során. Most ezeket szedtük egybe. 1. modulzáró vizsga Minden egyes modul végén modulzáró vizsgát kell tenni. Ez áltlaában egy olyan belső vizsga, amit a csoportot tanító oktató állít…..
Az OKJ tanfolyamok szeptember 1-jétől is a legkülönbözőbb szakmákban indulnak és eltérő szinteken kínálják az egyes képzők ezeket a képzéseket az ismereteik bővítését célul kitűző hallgatók számára. A moduláris felépítéséről Az OKJ tanfolyamok moduláris…..
Manapság nagyon sok OKJ-s tanfolyamot indítanak és egyre több intézmény akkreditálja magát. Sajnos azonban van jónéhány iskola, aminek nem az a célja, hogy kiváló szakembereket képezzen, hanem sokkal inkább az, hogy minél hamarabb meggazdagodhasson. Éppen ezért nem mindegy, hogy…..
Az OKJ-s tanfolyam egy kiváló alternatíva lehet azok számára, akiknek idén nem sikerült bekerülniük a kívánt BA-s szakra, mivel 21 éves korig ingyenesen tanulhatnak, sőt a későbbiekben plusz pont is járhat az OKJ-s képzések után. Semmiképpen sem érdemes lustálkodással…..
OKJ tanfolyamok OKJ és a munka 2013.07.30 11:56:39
Ma már nagyon sokan választják az OKJ-s tanfolyamokat egy jobb élet reményében. Azonban fontos tudni, hogy egy OKJ-s papír nem feltétlenül elegendő a boldoguláshoz. A tanfolyamra vágyóknak mindenképpen érdemes utánanézni, hogy kik tanítanak az adott képzésen, hogy milyen a…..
OKJ tanfolyamok OKJ és a munka 2013.07.18 20:23:27
Ma már nagyon sokan választják az OKJ-s tanfolyamokat egy jobb élet reményében. Azonban fontos tudni, hogy egy OKJ-s papír nem feltétlenül elegendő a boldoguláshoz. A tanfolyamra vágyóknak mindenképpen érdemes utánanézni, hogy kik tanítanak az adott képzésen, hogy milyen a…..