Regisztráció Blogot indítok
Adatok
benktomi91

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
OKJ képzések Nevelőszülői OKJ 2015.05.20 10:31:07
Igazán komoly feladat felnevelni a bajba jutott vagy szülők nélkül mradt gyerekeket, illetve azokat, akiknek a szüleiket a gyereknevelésre alkalmatlanná tették. Mégis egész sokan vannak olyanok, akik megbírkóznak ezzel a feladattal. Ennek ellenére nekik sincs könnyű dolguk, hiszen…..
Szeptember 1-jétől teljesen megváltozik az Országos Képzési Jegyzék működése, amiből mi annyit fogunk érzékelni, hogy hosszabbak és drágábbak is lesznek a képzések. Éppen ezért mindenkinek azt ajánlják, hogy augusztus 31-ig jelentkezzenek a tanfolyamokra, hogy így még a régi…..
Szeptembertől nagy változások lesznek az OKJ-ben a kiadott legújabb kormányrendelet szerint. Ennek értelmében számos képzés megszűnik, ezenfelül a tanfolyamok drágábbak és hosszabbak is lesznek. De miket is érdemes tudni az új OKJ-ről? Az Országos Képzési Jegyzék a…..
Nagyon sokféle okunk lehet arra, hogy frissdiplomásként valamilyen államilag elismert OKJ-s tanfolyam elvégzésében lássuk a megoldást: lehet ez a sikertelen első álláskeresés, a pályamódosítás, illetve a továbbtanulás vágya is. A lehetőséges pedig igen szerteágazóak,…..
Mivel nagyon megéri a középiskola után OKJ tanfolyamra jelentkezni, még mielőtt belevágnánk egy egyetemi szakba, ezért sokan vannak, akik jelentkeznek ezekre az OKJ képésekre, ami miatt a helyek is nagyon gyorsan fogynak. Az OKJ-t még mindig sokan választják amiatt, mert ezzel…..
Nemrégiben egy közös felmérést végzett az eduline.hu és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, melynek eredményei sok felnőttképzéssel foglalkozó céget és OKJ-s intézményt meglehetett, hiszen a teljesítményük ezzel a statisztikával maximálisan el lett ismerve, hiszen a…..
A szakértők úgy látják, hogy minden új változás ellenére, továbbra is megéri a középiskola után szakképesítést szeretni, mert egy piacképes OKJ-s szakmával a kezünkben sokszor nagyobb esélyünk van becsatlakozni a munkaerőpiacra, mint egy gyakorlati tapasztalatot nem adó…..
Az utazásügyintéző OKJ tanfolyam hallgatói az idegenforgalmi marketing tevékenységeket sajátítják el, hiszen az utazásügyintéző OKJ-s szakember az utazáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat értékesíti, tájékoztat, információt nyújt partnerei számára. Az utazásügyintéző…..
Folyamatosan megy a pörgés az OKJ-s tanfolyamok rendszerén, közben pedig úgy tűnik, hogy minden működik. Persze az összezavarhat valakit, hogy vannak olyan felnőttképzések, amelyek nem OKJ tanfolyamok… De mi is a különbség? Vagy hogy működnek ezek egyáltalán?   Az…..
Évente továbbra is több százezren vizsgáznak valamilyen OKJ tanfolyamon és továbbra is rengeteg képzés közül válogathatunk, így már csak az marad kérdésként, hogy mit adnak ezek az OKJ tanfolyamok, illetve, hogy a megszerzett papírral mennyit érünk majd a…..
Az új OKJ megjelenésével együtt szárnyra kaptak azok a hírek is, mely szerint a felnőttképzés nemcsak átalakul, hanem olyannyira megdrágul, hogy sokan már nem lesznek képesek az egyes OKJ tanfolyamokat finanszírozni, így a felnőttképzés rendszere összeomlik. Azonban hiába…..
Vannak sokan, akik azért jelentkeznek felsőoktatási OKJ képzésekre, mert úgy tudják, hogy az itt szerzett krediteket be lehet számíttatni akkor, ha továbbtanulnak egy alapképzésen. Igaz-e mindez? Beszámítanak-e a felsőoktatási OKJ-s szakképzéseken szerzett kreditek az alapszakokon?…..
A webmester képzés leginkább azoknak ajánlott, akik szeretnének magas fokú tudást szerezni a hálózatok kialakításában, működésében, illetve a szerverek működtetésében is. A webmester OKJ-s végzettség lehetővé teszi, hogy olyan szakemberekké váljunk,akik professzionálisan…..
A vállalkozási és bérügyintéző OKJ-s tanfolyamokról kikerült személyek nagyon hasznosak lesznek a különböző vállalkozások számára, hiszen ők fogják ellátni a különféle munkaügyi feladatokat, a pénzügyi-számviteli feladatokat, a szoftverek kezelését, valamint részt…..
A rendezvény és konferenciaszervező OKJ képzés úgynevezett ráépülés, ami azt jelenti, hogy csak az iratkozhat be a képzésre aki rendelkezik már utazásügyintéző végzettséggel, illetve egy alapfokú nyelvvizsgával. Hasonló OKj-s képzés a kulturális rendezvényszervező…..
A számítógépszerelő OKJ-s képzéseken a hallgatók elsajátítják a számítógép szerelésével kapcsolatos kompetenciákat, így olyan szakember válthat belőlük, akik alkatrészekből is képesek összeállítani egy komplett Pc-t vagy laptopot, arra operációs rendszert tudnak…..
A gyakorló ápoló készíti elő a beteget a vizsgálatokra, illetve asszisztál az orvosnak, sőt sürgősségi esetekben a munkakörének megfelelő beavatkozásokra is képes. Betegápolással foglalkozik, a gyógyszerezést, a transzfúziót,stb. biztosítja. Emellett az egészségeseknek is…..
Ez az OKJ képzés olyan embereknek kiváló, akik az egészségügy keretén belül szeretnének elhelyezkedni és, akik szívesen foglalkoznának újszülöttekkel, gyerekekkel. Az OKJ képzés a gyermekközpontú, empatikus személyeknek ajánlott és mivel belőlük kevés van, ezért ez a…..
Az újságíró OKJ tanfolyamoknak a legfőbb célja, hogy olyan szakembereket, közvetítőket képezzenek, akik képesek az információkat, gondolatokat eljuttatni az olvasóközönségfelé felhasználva széleskörű, naprakész és történelmi ismereteiket. Az újságírók napi szinten…..
Az már világos, hogy az egészségügy egy világszerte dinamikusan fejéődő ágaza, így ma már megéri e területen szakképesítést szeretni. A fizioterápiás szakaszissztensek különösen keresettek, hiszen a XXI. században az életmódbeli változások miatt egyre több ember küzd…..
A magyar ingatlanpiac látványos fejlődésen és átalakuláson ment keresztül az elmúlt években, aminek következtében egyre inkább kiéleződött a versenyhelyzet, ezért az ingatlanközvetítőkre sokkal felelősebb munkák hárulnak. Ezzel az OKJ végzettséggel ma már csak úgy lehet…..
Azt már mindannyian tudjuk, hogy nem minden OKJ képző tanítja az adott OKJ képzést egyforma színvonalon. Éppen ezért nagyon fontos, hogy jól válasszunk iskolát. Fontos például figyelni az óraszámra. Most már ugyan a kormány meghatározza a minimum óraszámokat, de még így is…..
Az OKJ képzők gyakran kínálnak olyan tanfolyamokat, amikbe a képzés elindulása utáni néhány hétben még be lehet csatlakozni. De mennyire jó lehetőség ez? Érdemes élnünk ele? Az új OKJ bevezetése óta egyre nagybb az érdeklődés a becsatlakozási lehetőség iránt, mivel…..
Ma már nagyon sok fiatal választja az OKJ képzéseket a diplomát adó szakokkal szemben, mert úgy gondolják, hogy egy gyakorlatorientált munkaerőpiacon ezzel több esélyük van. És ez így igaz: a mai világban a diploma értéke egyre inkább leértékelődik. A fejvadászok és…..
Szintek Az OKJ képzéseket többféle szinten hirdetik van: vannak alapfokú, középfokú és felsőfokú tanfolyamok is. Minden OKJ-s tanfolyamnak van egy azonosító száma, ebből az első 2 számjegy mutatja meg, hogy az adott OKJ képzést milyen szintű végzettséggel lehet megkezdeni,…..