Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prado

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Mint kormányrudat használta a reményt és a félelmet; az egyiket, hogy féken tartsa az athéniak önteltségét, a másikat pedig, hogy felemelje és vigasztalja őket, ha kedvüket vesztették.” (Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok)   HAZAFIAS KÖTELESSÉG MARADNI ÉS EMELNI A…..
Prado 2013.02.28 10:12:29
@Bélabáttya:

Szivemből szólottál. Van két gyermekem, fogalmuk nincs, miért jobb a magyar, mint a román, miért létezik olyan, hogy antiszemitizmus, miért KELL egy eszme érdekében jövőt vagy életet áldozni, ha mások megkövetelik. Szabadok és boldogok. A 21. században élnek.

Én nem akartam eljönni. Mások kényszerítettek rá, ezelőtt tizenkilenc évvel. Ahogy múlnak az évek, egyre jobban érzem, soha, senki nem tett akkora jót velem,
mint hajdanvolt ellenségeim.

Extra Hungariam non est vita... Valami hasonlót mondott a kisvakondnak az anyja is.

Hölgyeim és Uraim. Jó esetben van ötven, többé-kevésbé cselekvőképes évünk, húsztól hetvenig. Mennyit áldozunk önként, zavaros, atavisztikus eszmék hirdetőinek?

Azt hittem én is, mint sokan mások, ha az oroszok kimennek, majd akkor - de hát a hülyeség politikasemleges. Nekem már nincs arra időm, hogy új fordulatokban bízzam. Ha tettem is, mindig csalatkoztam. Mostanság pedig minden volt eszményem,
kokárda, ötvenhat, Szózat, meggyalázva a szemembe röhög.

Ez a döntés minden felelős ember szuverén joga. Senkit se biztatok. De visszautasítom, hogy bárki is alázza a távozókat. Mindenkinek joga van a boldoguláshoz. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy gyermekei számára a legteljesebb jövőt biztosítsa.

Egy életünk, jó esetben ötven cselekvőképes évünk van.
Visszajátszásra, újrakezdésre lehetőség nincs.