Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katonmar

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A modern orvostudomány előtt őseink is használtak már sót, például Himalája kristálysót, amivel gyógyították is magukat. A Himalája rózsaszín só valóban a Himalája hegységből származik, innen a név. A kutatások azt mutatják, hogy az eredeti Himalája só körülbelül 84…..
A kősó és a kristálysó között már megjelenésben is sok különbség fedezhető fel. A kősó külső felülete matt és egysíkű, míg a Himalája só felülete csillogó és sokszögű szerkezetben fut ki. A Himalája só tehát már formájában is magasztosabb, amit annak köszönhet,…..
A magas vérnyomás igen sok ember halálát okozta az elmúlt években. Amerikában a halálozások harmadik leggyakoribb oka a magas vérnyomás. Éppen ezért nagyon fontos, hogy vérnyomásunkat megfelelően szabályozzuk: a diéta és a rendszeres testmozgás sokat segíthet. A Himalája só…..
A Himalája só egy rózsaszín sótömb, ami a Himalájában kerül kibányászásra. Dr. Janet Star, táplálkozási szakértő állítja, hogy a rózsaszín só 84 olyan ásványi anyagot tartalmaz, ami alapvetően szükséges az egészséges lét fenntartásához. Emiatt a Himalája só…..
A Himalája sólámpa a megvilágított Himalája sótömböket jelenti, amik számtalan előnyös tulajdonságot fejtenek ki. A Himalája sólámpák legfontosabb előnyei a következők: Természetesek, mivel a Himalája-hegység lábainál található földalatti bányákból mechanikus úton…..
Mint az ételek ízesítője, a só a világ minden táján teljesen hétköznapivá és népszerűvé vált. A só az egyik legalapvetőbb fűszerünk. Két olyan típusa van, a tengeri és a himalája, ami egzotikus ízt kölcsönözhet az ételeinknek. E sók közötti döntés attól függ, hogy…..
A Himalája só természetes módon tartalmazza a legfontosabb ásványi anyagokat és nyomelemeket, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi test számára. Bárkinek ajánlott ezért a Himalája só fogyasztása, de azoknak különösen, akik részt vesznek valamiféle testépítő vagy fitnesz…..
Mindenki tudja, hogy a só feloldódik a vízben, de mi történik, ha folyamatosan adjuk hozzá a sót? Egy idő után eléri az oldat azt a pontot, amikor a víz telítődik és kialakul egy tökéletes sóoldat, amit Himalája sótalpnak is neveznek. Amikor a víz telítődik, a só nem ülepszik…..
A Himalája sót ma már legalább annyi helyen meg lehet vásárolni, mint a közönséges asztali sót. A Himalája só szintén többféle formában van jelen a boltok polcain, lehet kapni tömbként, illetve finomra vagy durvára őrölt változatban is. Ráadásul a Himalája sóból még lámpákat is készítenek, amelyek…..
A közönséges só egy nátrium-klorid nevű vegyület, aminek jelölése az NaCl. A só a természet nagy részében jelen van, így például az ásványi halit és a sós tavak is tartalmazzák. De mik a legjobb forrásai a sónak? Természetesen a tengervizek. A tengerek átlagosan 2,6%-os…..
A legújabb fejlett technológia elvezetett minket a Himalája sólámpáig, amelyek képesek blokkolni a számítógépek, elektronikus kütyük károd hatásait. Ezek a Himalája sólámpák jól mutatnak az otthonokban, de a kollégiumokban, irodákban, autókban is jól használhatóak. A sókristályok bemelegítése…..
A Himalája sóról köztudott, hogy ez a legtisztább formája a sónak, éppen ezért természetes gyógymódnak minősül és terápiás kezelésekre használják már évszázadok óta. A legfontosabb előnyei közé tartozik a megnövekedett energiaszint és koncentráció, a fogyás, az alvás…..
A következőkben megosztunk néhány jól hasznosítható tippet és tanácsot, amelyekkel a Himalája sóval való történő főzés egyszerű és könnyedén kivitelezhető lesz. A Himalája só nagyszerű alternatívát jelent a hagyományos konyhasóval szemben, mivel a benne található 84 ásványi anyag és nyomelem számos…..
"Azon gondolkodom, hogy a hagyományos só vagy a Himalája só is jól fog-e működni fürdősóként a tengeri só helyett?" A kérdés bizonyára sokunkban felmerül, ha szeretünk foglalkozni azzal, hogy rendszeresen használjunk fürdősót. Azt azonban tudni kell, hogy minden esetben érdemes-e az otthon levő,…..
A Saindhava Lavana a Himalája rózsaszín só indiai elnevezése. A Saindhava kifejezés az ókori Sindhu királyságot jelöli, amelyet a Mahábhárata indiai eposz mesél el. A Sindhu királyság az Indus folyó völgyében létezett, a mai Pakisztán helyén. A Lavana sót jelent. Tehát a Saindhava Lavana azt a fajta…..
A só egy olyan ásványi anyag, amit már több kultúrában is igen nagyra értékeltek az évezredek folyamán. Homérosz például "isteni anyagnak" nevezte, de Platón is úgy írt le, mint az istenekhez közeli anyagot. Az ókori világban a só volt az egyik legkeresettebb árucikk és a mai emberek számára is…..
A Himalája sót rózsaszín sónak is nevezik, mivel általában halvány rózsaszín színt vesz fel. Ez egy természetes sófajta, amit Pakisztán hegyeinek bányáiban takarítanak be mechanikusan és elsősorban annak ásványi anyag tartalma, valamint feldolgozatlansága miatt becsülik oly nagyra. A nátrium és 84…..
Az Epsom só egy olyan recept, ami általában a són kívül csak egyetlen természetes összetevőt tartalmaz, mint például citromlevet, olívaolajat és vizet. Azonban ettől függetlenül még nem totálisan biztonságos ez a termék. A Harvard Medical School szerint az a meggyőződés, hogy a májunkat és egyéb…..
Az indiai fekete só vagy más néven a Kala namak vagy sachal egyfajta indiai vulkáni kőzet, amelyet gyakran használnak ízesítésre Indiában, Pakisztánban, illetve más ázsiai országokban. A "fekete" só valójában egy rózsaszínes-szürkés árnyalatot jelent a vas és egyéb ásványi anyagok jelenléte miatt.…..
A pikkelysömör egy krónikus bőrbetegség, amely során a bőrfelületen vastag, piros ezüstös pikkelyes foltok jelennek meg a bőrön. Ez a bőr egyfajta gyulladásos állapota, amely leggyakrabban 15-30 évesen jelentkezik, de idősebbeknél és fiatalabbaknál is előfordulhat. A pikkelysömör fő oka az, amikor…..