Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoli Kovács Négy

24 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
#532 2010-ben az Economist egy kellemes cikkben kifejtette, hogy a hadviselés belépett az 5. domain-be, a kibertérbe - a négy tradicionális (land, sea, air, and space - USA terminológiában már a space is jó ideje játszótér katonásdihoz is) mellett. Ez így nem sokat kéne hogy jelentsen, (mégse egy…..
#529 Az űrhajózás és a számítózás olyan elválaszthatatlanok, mint a magyar ember és a panaszkodás. Ezt tuti a NASA-nál is így gondolták, mert amikor Kennedy híres 1962-es beszédével rácsibészeltette az egész amerikai nemzetet a holdutazásra, az első megrendelés tárgya, amire szerződést kötöttek az a…..
Zoli Kovács Négy 2019.07.20 14:16:34
@GFO: ezt totál átérzem.
Zoli Kovács Négy 2019.07.22 02:28:39
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: mivel itt a téma (lényeg) az AGC, nem látom, hogyan hagytuk ki a lényeget azzal, hogy a földön használt gépekről nem írtunk. meg a szkafanderekről sem, pedig azokról is lehetne sokat. vagy későbbi programok számítógépeiről. bármit ide citálhatsz ami kapcsolódik ide és kijelentheted, hogy kimaradt a lényeg, mert arról nincs benne szó.
nem verseny, nem kell ennyire belefeszülni. nem disszertáció, semmi sem maradt ki amit nem akartunk beleírni. és rengeteg minden kimaradt, amit nem akartunk. (sokkal hosszabbat is könnyedén lehet írni a témából, könyvekre elég elérhető anyag van és ez is itt pl egy vágott verzió.)
Zoli Kovács Négy 2019.07.22 02:44:47
@Zoli Kovács Négy: idecitál egy szó, tudom.
Kiberblog Kémek a SaaS-fészekben 2018.10.05 10:28:35
Előre is elnézést, ezt a címet már nagyon régen el akartam sütni, bár a tartalommal nem teljesen koherens. Ha meg akarnám magyarázni, akkor azt mondanám, hogy a Super Micro baromi sok datacenterben jelen van, a VPS-ek és bérelhető szerverek (valamint AWS szerverek) jó része is Super Micro…..
#528 Zsarolóvírus - ransomware: jó ideje létezik már a műfaj, rengeteg változata zsarolgat most is épp szerencsétlen user-eket világszerte és több alfaja van, mint ahányféle csokit ismer Gombóc Artúr. Sőt, még csak nem is az utóbbi évek termelte ki a kibertrógerekből ezt a fajta pénzszerzési…..
Zoli Kovács Négy 2017.05.21 12:55:42
@Kovacs Nocraft Jozsefne: most megnéztem, egyetlen smiley van az utolsó kommentedben, de ezt is csak az erről kapott értesítő emailben látom.
Zoli Kovács Négy 2017.05.21 13:01:24
@Kovacs Nocraft Jozsefne: azt viszont nem tudtam, hogy azonnali kurvaanyázást vált ki, ha nem kapsz reakciót (pl megköszönést) a kommentedre határidőn belül. ez elmúlt 10 percben "jöttem ide", sem péntek este, sem tegnap nem nyitottam meg - sőt, nem is voltam mindig gépnél -hétvégén ez előfordul velem. az anyázásra azt hiszem nem érdemes válaszolni, a többit köszönöm.
további kellemest.
Zoli Kovács Négy 2017.05.21 13:05:14
@Kovacs Nocraft Jozsefne: na kipróbáltam - életemben először - a moderálás funkciót. ahogy sejtettem, azzal SEM lehet egy kommentet módosítani, maximum eltüntetni teljesen. technikai problémát sejtek a dolog mögött.
#526 Nagy szavak ezek a címben, hiszen a tűz és a kerék után a WIFI az ÚR legnagyobb áldása, de valójában inkább egy hölgy volt. Legalábbis részben. A Metro-Goldwyn-Mayer egy ünnepelt és külső kúróssági jegyekkel kellemesen megáldott színésznője ugyanis a negyvenes években meglepően sokat tett…..
#525 A milánói makaróni és a bécsi szelet - előbbi nem, utóbbi viszont jó eséllyel olasz eredetű - mellett akadnak ételek amikről mindenki tudja, hogy honnan származik, csak rosszul. Most ezekből MAZSOLÁZUNK. A cím meg tök hülyeség. nachos  Mexikói csinálta először, de az USA-ban. Ignacio Anaya -…..
Zoli Kovács Négy 2016.02.17 22:00:46
@szarok rája: hülye IS vagyok.
#524 A Star Wars birodalom atyjáról - későbbi megerőszakolójáról - most olyan nagyon nem fogunk megemlékezni. Ennek több oka van: egyrészt az, hogy a klasszikus trilógia óriási sikere legalább annyira múlt az - egyébként Lucas által - ügyesen összerakott stábon és róluk a hardcore fanokon kívül nem…..
#521 A világ legelső elektronikus hangszere kevés eki fogyasztót csapatott szét feltalálása óta, létezésének értelmét egyetlen szereplése indokolja a Szellemirtók nyitójelenetében, és hacsak nem kerül be a hipszter inventory-ba a lomography mellé, akkor egyhamar nem is várható…..
#519: 12 hülye állat sorozat! Valójában ezek közül egyik állat sem hülye, mert nem elvárás velük szemben, hogy a városi önálló életre való alkalmasságban, és problémamegoldó skillekben felvegyék a versenyt velünk. Mi viszont nagyon hülyének érezzük magunkat, ha rájuk…..
#518: 12 hülye állat sorozat! Valójában ezek közül egyik állat sem hülye, mert nem elvárás velük szemben, hogy a városi önálló életre való alkalmasságban, és…..
#515 A hatodik érzék témával rajtunk kívül mások is foglalkoznak, de néhányan ezért még pénzt is kapnak. Egyre több valódi tudós folytat ilyen irányú tök menő kísérleteket. Dean Radin pszichológus pl.jó ideje azt vizsgálja, hogy hogyan reagál különböző képek…..
#513 Kevin Mitnick - a világ első celebhackere, cyber-prankster, ma egy jól menő tanácsadó cég tulajdonosa - éveken át életvitelszerűen szopatta az USA hatóságait. Ő volt az első, aki mint számítógépes bűnöző került be a híradásokba, talán rémlik is a neve, ha 1990 előtt…..
#511 Az Úr azért rakta a földbe a dinoszauruszcsontokat, hogy próbára tegye a hitünket - mondta egyszer egy amerikai prédikátor MC. Sokak szerint meg pont a prédikátor urat tette ezért a Földre. Mi az utóbbiakhoz húzunk. A keresztények - akiket a startup idején még ateistáknak…..
#508 Vedd el mindenét a 90-es évekbeli Snoop Dog-nak, kivéve a ruháit és megkapod a La Sape (Société des Ambianceurs et des Personnes Élégantes - The Society of Taste-Makers and Elegant People rövidítése) klub elnökét. Itt kiemelnénk az ELEGANT-ot. Nem ciki, ha még nem hallottál…..
Zoli Kovács Négy 2015.07.02 12:34:05
@Treffikutya: több helyen is Brazzaville-t találtam meg mint a mozgalom központját / starthelyét.
azt írtuk mi is, hogy többet költenek a cuccokra, mint pl lakhatásra, de a források sehol sem említenek üzletben vásárlást. csak secondhand, illetve Európába emigrált rokonok által bolti lopásokkal beszerzést.
az viszont, hogy ilyen körülmények közt nyomják ezt stílus mindenek felett dolgot nagyon metál. szimpatikus. (nem a bolti lopás)
#506 A Jurassic park írója (Michael Crichton) - ahogy az lenni szokott - a könyvben sok részletet jobban kidolgoz, így többek közt szerepel pár sor a parkot üzemeltető software rendszer forráskódjából (C - a kompúteres arcoknak ez mond valamit) is, valamint a matematikus (Ian…..
#503 Kevésbé híres pályaívet futott, de a szovjetek is összevagánykodtak egy űrsiklót. A program - és az első példány - neve Buran volt, ami szumma egy tesztrepülést élt meg, de legalább sokba került. A nekem is kell, ha a másiknak van óvodás attitűd nagyhatalmi változatának…..
Zoli Kovács Négy 2015.06.15 14:32:33
@xclusiv: A másolás dologhoz annyit fűznék hozzá, hogy két bot hasonlósága nem ugyanaz, mint két autó karosszéria hasonlósága. Ennyit a rakétás felvetésedről. De ennél is fontosabb szerintem az, amit fentebbi kommentben nyilván olvastál, hogy ez (az ipari kémkedés/másolás vádja) nem napivagányság vélemény. Csak annyit írtunk, hogy ez is felmerült nálunk okosabb emberek részéről.

Abból meg, hogy nem olvastál a Buran pusztulásával kapcsolatban robbanásról szerintem nem az következik, hogy napiszar vagyunk. Itt is olvashatsz róla news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1983638.stm , bár erre is mondhatod azt, hogy ki tököm az Mr. Gorbunov. :)
(de még az angol wikipédiához mérhető index.hu is őrá hivatkozva írt szinén robbanásról: index.hu/tudomany/bajkonur/)

Meg az is érdekes, hogy ha kamu, akkor vajon miért is kamuznánk ezt? Vagy miért pont ezt? Megannyi kérdés.
Zoli Kovács Négy 2015.06.15 14:50:31
@xclusiv: ja, igen! azt is megemlítettük, hogy fejlettebb volt. de már korábbi kommentben is ismételni kellett. :) valamiért mérgesen kicsit felületesen olvasnak a népek.
Zoli Kovács Négy 2015.06.16 11:07:26
@xclusiv: nem vitatkoznék, csak a kérdésedre válaszul írom, hogy a bot az a rakéta KÜLSEJÉRE , az autó pedig az űrsikló KÜLSEJÉRE lett volna analógia. sajnos nem tudok neked olyan példát hozni, amibe ne lehetne belekötni, hogy az mégsem ugyanaz. ez a példák/hasonlatok sajátossága, hogy a magyarázni kívánt entitást csak egy bizonyos szempontból - általában erősen egyszerűsítve / sarkítva - jelenítik meg. (nyilván nem mondtam újat) És míg a rakétáknál - szerintem - elég egyszerű a KÜLSŐ (ezért hoztam példának a botot, bárminemű anális abúzus gondolatától mentesen), így az nem volt jó példa az ugyanolyan eredményekre. Űrkutatás, űrutazás, odáig oké, de a vita tárgyához szerintem semmi köze.

illetve még egyszer leírom: nem én állítom, hogy erős a gyanú a másolásra.

a Buránról jómagam 2000 körül olvastam először - azóta is előfordult párszor. nem vagyok szakértője. említetted, hogy olvastál róla korábban is. én is. meg sok egyéb másról is, aminek szintén nem vagyok szakértője, de egyeseket kiakasztó módon / stílusban írtam már róla itt. meg még lehet fogok is.

sajnálom, hogy így feldühít ez az írás. az meg hogy egy wouldhavebeenableto cikkben szereplő állítás itt leírtam lehet hibának felróni, de saját bevallásod szerint erről még nem hallottál. ha másért nem, ezért megérte elolvasnod - remélem. egyébként üzemanyagTARTÁLY és nem üzemanyag robbanása van a posztban, ahogy az orosz úr is mondta. huge blast, ez lehet a tartályban lévő gőztől is, de akár csak a benne lévő nyomástól is, de inkább nem találgatnék.

a kérdéses mondatot javítom, mert valóban nem tudhatom biztosan, ha Mr. Gorbunov is csak maybe-zi.
#500 Egy amerikai matematikus (Edward Kasner) 9 éves unokaöccse gügyögte ki magából először a googol szócskát (1938-ban), amit nem tudni miért, de a matek szakos rokon kisvártatva ráaggatott egy kikúrt nagy számra, konkrétan a tíznek a századik hatványára. A milliárd ugye már…..
Zoli Kovács Négy 2015.06.09 10:56:21
@Bakacsin:
"New advances in LCD technologies could eventually validate the belief that black is better. Newer types of LCD include a dynamic dimming capability that changes the strength of the backlight based on the image being displayed. Heap also points out that many of the new monitor technologies such as LCDs backlit with light-emitting diodes (LED), plasma screens and organic LED screens do not have a constant backlight so we will see larger savings with Blackle as these new monitors replace the CCFL LCDs,"
forrás: www.scientificamerican.com/article/fact-or-fiction-black-is/
Zoli Kovács Négy 2015.06.11 15:17:49
@Kopi3.14: a címet nem, de ezt valóban. :)
javítom.
#497 Fogságba esni egy háborúban nem kunszt, de négyszer már azért értékelhető eredmény. Négy koreainak sikerült. Szerencsétlen srácokat még a japán seregbe sorozták be, ahol már eleve semmi keresnivalójuk nem volt - de legalább volt rá esélyük, hogy valaki beszéli a…..
Zoli Kovács Négy 2015.05.28 22:51:42
@Xiaolongimnida: valamint pont a koreai japán megszállás(ok) miatt vélhetően a japánok már szót értettek velük dirigálás szinten.
Zoli Kovács Négy 2015.05.29 10:38:50
@babhun: mit?
Zoli Kovács Négy 2015.05.29 10:42:46
@babhun: hadtestet, hadosztályt is írhattam volna. nyilván 4 ember nem egy légió, ahogy egy fogságba ejtő hadsereg sem utazási iroda. ahogy a besorozás oka sem az etikett volt. nem tudom értesz e. :)
#495 A hidegháborúnak köszönhetjük a GPS-műholdakat, a számtalan pillanatot, amikor hajszálnyira voltunk az atomháborútól és a 45 év paranoiát, ami szült pár érdekes sztorit. A szovjet kémműholdak képei alapján például az elemzők arra jutottak, hogy valami nagyon fontos…..
Zoli Kovács Négy 2015.05.21 11:38:11
@Doryyka: van egy teljes pláza alatta. (pentagon city mall)
#494 Aki utazott már repülővel Sármellék – Debrecen viszonylatnál picit komolyabbat, az észrevehette, hogy két pont között nem az egyenes volt a legrövidebb út. Ha például Londonból New Yorkba repülünk, akkor a gép először Izland irányába repül, hogy egy elnyújtott…..
#492 Hajlamosak vagyunk úgy elképzelni az ókor tudósait, mint egy csapat tógás hipsztert akik rajzolgatnak a homokba (épp felfedezvén a földrajzot - bocsánat) és néha - ha elég sokáig csinálják - ebből véletlenül kijön a másodfokú megoldó meg az éppen rajzolgató…..
#488 A Fiat Multipla és a legújabb (2008-as) Pepsi logó közös pontja, hogy mindkettő kapcsán szuperhős képesség szintjére lett emelve a marketing, de egyik sem klasszikus módon a termék-vásárló vonatkozásában. A Multipla formatervezőjének (Roberto Giolito) szépérzéke…..
#486 Afrika temérdek beteg állatot kitermelt már államfőnek, a tébolyult legfelsőbb vezér / kontinens  mutató a XX. században elég magas arrafelé. Uganda egykori diktátora Idi Amin Dada - "az ugandai hentes" - még kicsit közülük is kilóg, bár valójában mind kilógnak az…..
Zoli Kovács Négy 2015.04.30 14:25:18
@Bolcs_es_szexi: jogos. elkaptál. :)
(javítva.)
#418 A Vissza a jövőbe trilógia időgépeként elhíresült DeLorean DMC-12 a valóságban a fluxuskondenzátor nélkül is elég furcsa szerkezet volt. Eleve a kaszniját rozsdamentes, csiszolt acélpanelek alkották, amiről a például a madárszart és felkenődött bögölytetemeket a…..
Zoli Kovács Négy 2015.04.27 23:11:33
#483 A természetnek van humora, ezt a kacsacsőrű emlős már bizonyította - olyannyira, hogy az első Európába került kacsacsőrű emlős hullákról a tudósok azt hitték, hogy csak hírcsárdás hülyülés - de rajta kívül is bővelkedik a bolygónk a totál elbaszott…..