Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Korvett5

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Csak arra figyelj, hogy miközben mászol lefelé az elefántcsont tornyodból a szűk csigalépcsőn és néha kényszerűségből kilesel az ablakon, vigyázz, hogy nehogy kiess. Szép volt, jó volt Miklós, de valljuk be őszintén, amit te műveltél az utóbbi 7-8 évben az minden volt, de értelmes és hasznos…..
Korvett5 2020.12.27 10:03:05
@karoly_4: beragadt a "küld" billentyűd ? Ennyi megismételt mocsokkal szennyezed itt a levegőt ! Menj sétálni szépen süt a nap !
8 könyvet ajánlok, olyanokat, amiket én kötelezővé tennék gimnáziumban. - George Orwell: 1984 - Aldous Huxley: Szép új világ - Margaret Atwood: A szolgálólány meséje - Virginia Woolf: Orlando - Harper Lee: Ne bántsátok a feketerigót - Stephen Chbosky: Egy különc srác feljegyzései - Dave…..
A nyugati civilizáció sikerei mögött én az ember alapvető természeti (=születéskori) állapotának intézményes felszámolását látom. Ez az állapot két tényezővel írható le: a félelemmel és a tudatlansággal. A félelem -- életünk féltése -- és nyomában az önfenntartás pszichológiai és viselkedési…..
Korvett5 2020.03.29 17:01:47
@DrGehaeuse: Ha kihaltak, örökül hagyták a föld szeretetét és a földet. Nem a piacozó kistermelőkről beszélek, hanem a jelentős innovációval bíró agrár szektorról. Kamion számra exportáló dísznövény kertészetekről, húsmarha tenyésztőkről, virágmag és napraforgó- kukorica vetőmag előállítókról, sorolhatnám.
Az agrár támogatási rendszer EU tagságunk előtt elkezdődött, nem ner találmány, ráadásul célzott támogatás a legtöbbje, nem a tagország határozza meg mire adja. Mellesleg elég hektikus , "vágjuk ki a szőlőt, telepítsünk szőlőt", mikor mit támogat. És most nem a rendszerváltáskori VIP hitelből ÁG-at felvásárló szerencselovagokról beszélek, mert az mind kifarolt /jó nagy haszonnal továbbadó / rájőve, hogy a "paraszti " gazdálkodás nehéz kenyér, időnként sovány haszon.
Akit ugye nem hall a nagyvilág,már jól ismerjük az Ismerős Arcok Nélküled című számából. Igen, most itt a lehetőség, hogy Székelyföld autonómiáját megvitassák Európa szinten. Mivel a rokonaim 95%-a Székelyföldön él, közöm van hozzá, hogy 2020-ban, hogy dönt az Európai Parlament, napirendre kerül-e…..
Az elmúlt évek sorozatos természeti katasztrófái, csapásai után, amelyek gyakran városokat, városnegyedeket tettek lakhatatlanná, elérkezett az idő, hogy a városfejlesztés területén is felkészüljünk az éghajlatváltozás okozta kihívásokra. Vajon milyen lesz a jövő városa, amelynek úgy kell…..
Korvett5 2020.01.20 16:31:45
@Hungryhorse: Nagyon erős az indulat, de itt talán inkább a vízről, annak hasznosításáról szól. Nem hiszem van e olyan városunk, településünk, ahol ne lenne értelme a csapadék víz "hasznosítására", a zöld felületek növelése ne lenne mindannyiunk kedvére. A levegő tisztasága egészségünk javára.
Ez nem klimahisztéria.
Coach-Co Jól látod, nagyi? 2020.01.07 17:27:00
Előrebocsátom, hogy semmiképp sem szeretnék korosztályi ellentéteket szítani! Az elfogulatlanság, tájékozottság  nem korosztályi kérdés!..
Egy olyan energiatermelő módszert fejlesztettek ki mérnökök az Egyesült Államokban, amelynek segítségével a nagyobb vezetékhálózatban áramló vizet lehet energiatermelésre fogni. A LucidPipe Power System tesztelésére San Antonio és Portland városa vállalkozott legméretesebb…..
Korvett5 2020.01.03 10:50:26
@: Igen, lásd Madeira egész áram ellátását a vízgyűjtő (!) hálózatba épített turbinák adják, -mellesleg magyar mérnök tervezte. - Ott még a víz is a hegycsúcsokon lecsapódó párából nyerhető, nem igényel plusz energia forrást. Erre alkalmas természeti körülmények és domborzati viszonyok kuriózumnak számítanak.
Tegnap este az ATV-ben Vadai Ágnes még annyira sem volt hajlandó elhatárolódni Gréczy Zsolttól, mint a DK elnöke. Gyurcsány „hülyeségnek” nevezte az önmagáról meztelen képeket készítő szóvivő produkcióját, Vadai szerint a fotókat „Valakik ártó szándékkal kiadták, kiszivárogtatták, ellopták.” Gréczy…..
Korvett5 2019.12.26 11:00:11
@Budai Nagy Antal: Kösz a napi humort, a felsorolt eseményekre még nagymama koromban is emlékezni fogok, bárhová fordul is a politika szekere. A szégyen az szégyen marad, még ha most jót is nevetek rajta.
Maximálisan értem én, ha elszakad a cérna. Csak nem szeretem. Hadházy Ákos a mai politikusi garnitúra egyik legtiszteletreméltóbb tagja, szélmalomharca a narancsos korrupció felderítéséért megsüvegelendő, kis túlzással egyedül többet tett azért, hogy kiderüljenek a rendszer sötét ügyei, mint az…..
Korvett5 2019.10.24 14:20:55
@inreallife: a parasztok dolgoznak, nem nézik a parlamenti cirkuszt, a városi "polgárok" amnéziában szenvedő megalkuvók, csámcsogjanak csak a lónak a legnemesebb részén.
Modern háziasszony Gulyásleves 2019.10.12 20:23:28
A gulyásleves igazi Hungarikum, amit szerte a világon ismernek. A hozzánk látogató külföldiek jelentős része biztos beül valamelyik étterembe egy tányér gulyásért. A hagyományos verzió marhalábszárral készül, de szokták főzni combbal és sertéshússal is. Én is váltogatom, hol marha-, hol sertéshúsból…..
Korvett5 2019.10.16 19:36:53
@Apátok_mi: Csak a paprikához szólok. A jó minőségű házi paprikát mindig magostól őröljük! Akkor lesz olajos selymes, ízletes.
Évekig éltem külföldön, most pedig hosszú ideje már a fővárosban lakom. Nem vagyok idevalósi, ezért gyakran megyek vidékre is. Európa több országában jártam már, és szeretnék még többe eljutni. Ennek ellenére az utazás mégis legrosszabb rémálmaim közé tartozik.   Gyerekkoromban nem igazán utaztam…..
Korvett5 2019.01.28 14:50:04
@Beer Monster:
Teljesen igazad van, hiába van már millió kellemetlenség kiküszöbölésére zseniális tudományos megoldás, a dilettantizmus mindenütt átsüt, és sajnos nem csak Mo.-on A repterek külön kategória, mint ha direkt szívatnák az utasokat, ál udvariassággal felsőbbrendűségi gőggel kekeckedni. Nem pánikolok, de gyűlölöm az utazást.
Egyre divatosabb az indukciós főzőlap, mert úgy reklámozzák, hogy gazdaságos, mivel csak az edényt melegíti és maradékhője sincsen. Csak akkor nem értjük, hogy miért van mégis "H" magas hőmérséklet jelölés az indukciós főzőlapunkon kikapcsolás után. Elég sok a félrevezető információ ezen a területen…..
Korvett5 2019.01.25 09:11:05
@Before: köszönöm a választ, és azt hiszem ez el is döntötte nálam a kérdést, inkább nem számolgatom mibe kerül a főzés, de nem rettegek hogy a gyenge csuklómmal le tudom e venni a tele fazekat anélkül, hogy visszakoccanjon. Marad a gáz. "Szívás átállni", hetven felett már nem szeretem a szívásokat. Főzni szeretek.
Mikor a Hír tévé visszafoglalása során kirúgták Kálmán Olgát a csatornától, mindenki szeretett volna egy nyilatkozatot kapni a műsorvezetőtől, aki azonban a felmondási idejére hivatkozva elhajtotta ezeket a kérdéseket. Most viszont az RTL Klub Reggeli műsorában ott volt Kálmán Olga és beszélt az…..
Az indiai konyha tájaira ezen cikksorozat berkein belül még nem merészkedtem, de ennek most vége szakad. Bár nem Indiában tanultam, szerintem ezzel az étellel mindenki a maga asztalára varázsolhatja egy picit az országot. Tudni kell rólam, hogy a curry megszállottja vagyok, az egyik…..
Jó-jó tudom, vége a farsangi szezonnak, de azért mutatok most nektek egy fánkocskát, ami attól különleges, hogy egyáltalán nem ünnepi. Lényegében egyszerűen csak egy köret, de ebben a műfajban szerintem fejedelmi...
Szmogriadó - január végén napokra korlátozták ennek okán egyes, alacsonyabb környezetvédelmi kategóriába tartozó gépjárművek közlekedését Budapesten, okozva ezzel bosszúságot több ezer ember számára. Ugyanakkor nem feltétlenül a gépjárműforgalom volt a legfőbb okozója a levegőminőség jelentős…..
Teljesen váratlanul, hat nappal a pozsonyi forgatások megkezdése előtt közölte Havas Henrikkel a TV2, hogy mégsem forgatnak vele a Pénzt vagy életet című műsorban - közölte a tévés személyiség a Facebookján. "Micsoda meglepetés! Levelet kaptam a TV2-től! Nem kellek nekik! Lelkileg teljesen…..
A Tanítanék Mozgalom december után február 1-re is tüntetést szervezett, ugyanis követeléseiket nem teljesítette a Kormány. De miért is tüntetnek, mit mutatnak ma a számok és kell-e aggódnunk a jövőt illetően? A korrektség jegyében három évszámot vizsgálunk meg és hasonlítunk össze, mely 1990, a…..
Korvett5 2017.02.02 09:22:03
@Ballib cenzúrázók réme 24:

Amíg a cigány felzárkóztatást segítő minden kísérletet /volt sok kiváló, próbálkozás/szegregációnak minősítenek " HŐS" jogvédők, és akár bírósági úton is elérik a felszámolását, addig miről beszélünk ?
Az egyre durvuló közélet mindenkiből a legrosszabbat hozza ki, így az egyre szélsőségesebb kommunikációban érhetjük tetten az országban uralkodó mentális, morális és szociális válságot. Ma már nem figyelünk oda olyan megnyilvánulásokra, melyek a hétköznapi nyelvhasználat elemeit nem elegyítik…..
A puha és lágy palacsintatészta titka hogy joghurttal készül.  Varázsszavak — a gyorsan és könnyen elkészíthető, és a lényeg hogy ettől még fantasztikusan finom  desszertet készítünk, mellyel bárkit elvarázsolhatunk egy tea kíséretében. Az évszaktól függően választjuk meg a gyümölcsöket. Tavasszal…..
Korvett5 2016.03.14 18:38:27
@meiszner.kati: Köszönöm szépen.
Már is érzem az illatát, gyerekkoromban sokat köpültem vajat, és Édesanyám így tartósította, mert a "kézi köpüléssel " készült vajból nehéz volt az írót kimosni, a vizet eltávolítani és hamar megavasodott. Nem volt csak valódi jégszekrényünk. Nincs új a nap alatt, nem az indiai konyha találmánya, magyar neve kisütött vaj.
Korvett5 2016.03.14 18:38:36
@meiszner.kati: Köszönöm szépen !
Trvtko azonnali hatállyal távozott a Tv2-tõl amit fèszbùkján egy idèzettel foglal össze: "Baltazár inkább meghal, de nem alkuszik". A távozása vèlhetõleg a Mokka legutòbbi adásában Berki Krisztián felè tanùsított magatartásával függ össze. Megnèztem az ominòzus felvètelt ès miközben az interjùt…..
Az ÁNTSZ betiltotta a Visszatérő című film vetítését. Az ok egyszerű: a film megtekintését követően a közönség 80%-a tüdőgyulladást kapott...
Korvett5 2016.01.28 09:50:58
@danialves: Bár az ötös lottóm lett volna olyan biztos, mint az, hogy egy ilyen poszt megjelenik. De padisah és BéLóg király !