Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jenilon

48 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan kell azonosítani a bútorok faanyagát? Ez elsőre igen nehéznek tűnhet, de a tapasztalatszerzéssel egyre könnyebb lesz. Az a gyakorlat, hogy a fenyőbútort meg kell szagolni és tapintani, valamint alaposan megvizsgálni a színét és az erezetét, hogy megállapíthassuk a minőségét. A fenyőbútor…..
Ha szeretnél órákat tölteni a fenyőbútorod renoválásával, akkor van értelme annak, hogy megmutasd a két kezed munkáját és lezárd a fenyőbútor felületét, mert így megvédheted azt az elkövetkező években. A jó famegmunkálás meglehetősen nagy mértékben képes megnövelni a fenyőbútor minőségi kivitelét és…..
Van néhány terminus technicus, amelyek szorosan kapcsolódnak a fabútorok készítéséhez, és amelyek újra és újra feljönnek. Mit jelent, ha a gyártó azt mondja, hogy az adott bútor keményfából készült? Vagy puhafából? Mesterséges fából? Itt a lehetőség, hogy megismerkedjünk ezekkel az alapfogalmakkal,…..
A rönkből készült bútorok egyre népszerűbbek, így már nemcsak tűzifaként lehet felhasználni a borovi darabokat, hanem mi magunk is készíthetünk belőle bútorokat. Persze fontos, hogy a megfelelő formára vágjuk ezeket a fenyőfa rönköket, mielőtt felhazsnáljuk őket. A fenyő…..
A francia polírt gyakran megtaláljuk az antik fenyőbútorokon. Ezt gyakran tévesen nevezik a fenyőbútor egyik fontos kiegészítőjének, azonban az tényleg igaz, hogy ezzel a felületettel a fenyőbútornak egy kemény, nagyon fényes, tükörszerű lezárást tudunk kölcsönözni. A…..
A fenyőbútor magyarországi története alig száz éves múltra tekint vissza, sőt a hazai bútorgyártás is csak az 1800-as évek végén indult útjára önálló iparágként. De nézzük is meg e történet fontosabb állomásait.   Az 1800-as évek előtt a falvak ácsmesterei…..
Ha új bútort szeretnénk vásárolni az otthonunkba, akkor tudni kell, hogy mi módon juthatunk hozzá a számunkra legideálisabb fenyőbútorhoz. Az áruházak száma, a fenyőbútorok típusai és a lehetőségek végtelenek. Elsőként tehát fontos, hogy meghatározzuk, hogy milyen típusú…..
Ha szereted magad készíteni a dolgaidat, illetve van érzéked a kreatívkodáshoz, akkor a fenyőbútor festése egy igazán nagyszerű módja lehet a hétvége hasznos eltöltésének. Legyen szó akár egy új, lezáratlan fenyőbútorról vagy egy régi darabról, a fenyő festése igazán…..
A fenyőfából készült bútorok valamiféle földöntúli eleganciát sugároznak magukból. Nagy előnyük, hogy sokféle formájú és stílusú darabot meg lehet belőle…..
Egy bútor minőségét a laikus vásárlónak nehéz megállapítani, éppen ezért néhány fontos dologra igyekszünk felhívni a figyelmét.   -Fontos, hogy nem elég, ha egy bútor külsőre tetszik nekünk, hanem meg kell nézni azt is, hogy megfelelően használható-e. Sok esetben a…..
Ez is az az év, amikor sokan megfontolják, hogy felújítják a házukat vagy a lakásukat. Lehet, hogy éppen egy dekorációs projektet szeretnénk megvalósítani, de az is előfordulhat, hogy csupán néhány szoba hangulatát élénkítenénk fel. Bármelyikről is legyen szó, az biztos,…..
Az IKEA az egyik legismertebb bútoráruház a világ minden táján. A fiatal és hipszter közösség körében kedvelt leginkább, mivel ezek a bútorok a legtöbb esetben megfizethetőek, illetve sokféle lehetőséget kínálnak a lakberenedezésre. Az IKEA-nak egyaránt vannak lelkes…..
A fenyőbútorokat gyakran társítják egy rusztikus megjelenéshez, emiatt sok ember gyakran nem tartja sokra, mivel rossz minőségű bútoroknak tartják ezeket. Azonban annak ellenére, hogy a fenyőbútor nem kerül annyiba, mint a keményfa társai, a cseresznye vagy a juhar bútorok, mégis…..
A fenyőfák különböző fajtáinak sok előnye és hátránya is van, amikkel fontos tisztában lenni, hogy mindig a megfelelő fajtát tudjuk a céljainknak megfelelően használni. Hasznos tehát tudni, hogy melyik fenyő milyen fajta célra alkalmas, és melyre nem.   A kemény…..
Fenyőbútor Fenyőtűből tea? 2015.03.31 09:01:36
A fenyőtűből készült tea egy hagyományos vad étel, ami különféle egészségügyi ellátásokra alkalmas aromás olajainak és magas C-vitamin tartalmának köszönhetően. A fenyőtűből készült teát érdemes kipróbálni a téli megfázás és a légúti fertőzések enyhítésére.…..
A fenyőfa padló egy klasszikus megjelenést ad bármelyik otthonnak. Sokan választják éppen emiatt ezt a megoldást, azonban néhány dologgal fontos tisztában lenni, mielőtt úgy döntünk, hogy fenyővel burkoljuk be a szobáink felületét.   A fenyőpadlóból rusztikus és…..
Jelen rohanó világunkban nagyon fontos, hogy otthonunk vonzó és kellemes hangulatú legyen, mert ez a hely az, ahol a fáradalmainkat kipihenhetjük. Egy ilyen otthon kialakításához sok tényezőre van szükség, de az bizonyos, hogy a fenyőbútorok lélegzetelállító és igen kellemes…..
A fenyőbútorok népszerűek. A fenyőbútorokat már évek óta használják, és most nagyon sokan dolgoznak azon, hogy ezek újra divatba jöjjenek, hiszen nagyon sokféle és modern formájú bútorokat is ki lehet belőle alakítani. A fenyő ugyanis meglehetősen sokoldalú faanayag, ami…..
A fenyőbútorok elismerten rugalmas fabútorok, éppen emiatt válthattak az egyik legkedveltebb bútorfajtává, mivel szinte bármilyen típusú bútort elő lehet állítani a fenyőből. Tény, hogy a fenyőfa végtelen lehetőségeket rejt magában, készülhet belőle többek között…..
A francia polírral általában az antik fenyőbútorokat fejezik be. Gyakran gondolják, hogy a fenyőbútoron nem alkalmazható a francia polír, de ez téves hozzáállás, mivel ezeknél is létre lehet hozni egy nagyon fényes, tükörszerű felületet. A francia polír egészen a…..
A fenyő az egyik leggykoribb puhafa, ami már az otthonokban, barkácsáruházakban is elérhető. Ha famegmunkálásról van szó, akkor sokféle fenyőfajta köül lehet választani, de persze nem szabad őket egy kalap alá venni, hiszen az egyes fajok esetében más és más munkafolyamatokkal…..
Nagyon sok puhafa, így a fenyő is, szebb, ha nem festve van, mivel így meg lehet őrini eredeti színét és mintáját, illetve így igazán jól fog passzolni bármilyen belső térbe. Azonban ahhoz, ha a fenyőbútorunk színe ne legyen túlságosan matt, érdemes használni egy fa…..
Ha azt tervezzük, hogy újrarendezzük a házat és beszerzünk néhány új bútort, akkor nagyszerű válastás lehet egy fenyőbútor beszerzése, pontosan azért, mert ez egy olyan lehetőség, amivel jobb és divatosabb megjelenést kölcsönözhetünk a házunknak. A fenyő ráadásul már…..
Ha szükségünk van valamilyen bútorra a nappaliba, akkor érdemes a fenyőből készült darabok közül válogatnunk, abban az esetben, ha az a cél, hogy pezsgővé és üdévé varázsoljuk az otthonunkat. A fenyőből számos különféle típusú bútor készülhet, a szekrényektől kezdve…..
A fenyőbútor története egészen a 17- századig nyúlik vissza, amikor hálószoba bútorként kezdték el használni. Az uralkodók sötét keményfából készült bútorai a legtöbb ember számára túl drágának bizonyultak, azonban a fenyő egy megfizethető lehetőséget jelentett, így…..