Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gizi Bé

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában sokszor jár az eszemben a Futásról nőknek mottója: „Fuss a saját utadon”. Érdekes, de mégis mintha most sikerült volna megtöltenem ezt a mottót saját tartalommal, így végre tényleg magaménak érzem. Kellett ehhez egy olyan időszak, amikor kényszerből ugyan, de nem tudtam versenyeken…..
Gizi Bé 2020.06.11 19:00:55
<3
Történt egy tragédia, melytől még mindig hangos a sajtó. Egy kisgyermek veszítette életét, a hírt - megrázó mivolta mellett - méggyorsabban terjesztette, hogy ezúttal egy ismert előadó kisfia volt az áldozat (nyugodjék békében!). Talán így mégtöbben "magukénak érezték" a tragédiát, méginkább…..
Kilométerkövek 37 2018.07.20 16:20:14
Bevallom, hogy a születésnapom környékén mindig kicsit nosztalgikussá válok. Idén lettem 37 éves, aminek maximum csak azért van jelentősége, mert 40 évesen UTMB-t szeretnék csinálni. A majd' 170 km-es, 10.000 méter pozitív szintkülönbségű verseny teljesítése a Mont Blanc körül afféle régi álom, amit…..
Gizi Bé 2018.07.23 20:05:56
Aranylábú gyerekek, mi a fasz van veletek, hogy így egymásnak estetek? Menjetek ki futni inkább, hogy leeresszétek a gőzt, mint a Szaffiban a vörös parókás Feuerstein lovag. Összeugrasztani, bizonygatni szakágak, módszerek, "iskolák" alsóbb- vagy felsőbbrendűségét hova vezet? A napokban jelent meg…..
Gizi Bé 2018.02.14 15:30:26
Az elmúlt jó pár hetet lelki hullámvasúton töltöttem, ezért sem írtam, mivel nem lett volna semmi pozitív hozadéka. Olyannyira nem, hogy inkább csak csendben begubóztam és dagonyáztam az önsajnálatban. Most már rendben levőnek látszom – remélem tényleg így van, és nem csak „látszom” – ezért…..
Gizi Bé 2017.05.12 17:09:10
Most hogy már sikerült magamat valamelyest túltenni a hazatérés utáni depresszión, írok pár szót az ausztriai sítúránkról. Amint azt már korábban is említettem, a szüleim bevállalták a kicsi gyerekeink felügyeletét, így csakúgy, mint tavaly, idén is elmehettünk egy pár napra kettesben, a férjemmel…..
Gizi Bé 2017.03.23 22:33:10
Előre figyelmeztetlek, hogy most elgurult nálam a gyógyszer és a szövegben súlyos megállapításokat fogok tenni nem egyszer nyomdafestéket nem tűrő alpári stílusban. Számomra itt ért véget az akadémista díszmaszlag és a mindenhez ultraliberális megmagyarázósdi-belemagyarázósdi. Ha nem tetszik, akkor…..
Gizi Bé 2016.06.16 08:50:55
@Kelly és a szexi dög: Van egy rossz hírem. A bene kint van, él és virul a másod fokig szabadlábon. Hétvégén pl. a Börzsöny Trailen integetett a "szimpatikus fiatalember" www.facebook.com/TrailRunningHungary/photos/a.1058231374259622.1073741915.348281938587906/1058232934259466/?type=3&hc_location=ufi
A poliamória egy olyan kapcsolati forma, ahol több, mint két ember szerelmes egymásba. Tartós, hosszú távú elköteleződés egynél több emberrel. Ezek az emberek vagy együtt élnek, vagy nem, vagy egyszerre szexelnek vagy nem, vagy mindenki mindenkivel vagy nem, ezt mind el kell…..
Egészen elképesztő történetek érkeznek a Magyarország és én pályázatra (a héten még várom az írásokat). A mai szerzője, Erzsébet több mint három évtized után volt kénytelen feladni tanári hivatását és vágott neki a határátkelésnek. Tavaly október óta él…..
Gizi Bé 2015.04.29 11:43:11
@Bebbi: Előfordulhat, hogy anyagilag rosszabbul jár (mondjuk nem ismerem a nyugdíj számítás csínját-bínját, de a 31 év mo-i és a 10 év angliai munkaviszonyután járó nyugdíj sztem több, mint a 41 év sima mo-i.), de ha végül valamivel kevesebbet is kap, élt egy minőségi, szorongás nélküli 10 évet. Ezt pénzben nem lehet megfizetni.
Hát itt az első esti megérkezésem utáni 3.esti, tehát beköltözési első,talán 2.sör. Szóval 3 napig a főnökömnél laktam. Azt mondta,az ő háza az enyém is. Hát ezt azért nem vettem készpénznek,mint Emilio Estevez a Haláli fegyver című filmben az 1. randin. Érezze otthon…..
Balázs menni Hollandia 1.hétvége 2014.09.27 19:48:42
Hát kezdjük. Első körben leszögezném,hogy Által doktornő által jöhetett ez a blog létra. Per pill nem is tudom,hogy miről írjak. Annyi minden van. Az elmúlt 3 napban a kedves és új főnökömnél laktam és mindig változó emberekkel,de esténként jófajta,hazai pálinkával…..
Gizi Bé 2014.09.28 14:31:39
Töprengtem egy kicsit azon, hogy a mai történet mennyire illik a blog profiljába, de aztán úgy döntöttem, hogy itt a helye. Nincsen benne szó külföldi beilleszkedésről, sem árakról, ám Pepe története (és tanácskérése) mégis fontos annyira, hogy megpróbáljunk segíteni…..
Amint ma minden hírportál megírta, immár törvényessé tennék az állampolgárok saját lakásában történő kikérdezéses-aláírásgyűjtős vegzatúráját. A törvényjavaslat benyújtói mondják, most az lesz szabályozva, hogy ne történhessen tiltott adatkezelés... Na ja. És…..
Gizi Bé 2013.03.27 12:49:56
@Schmitt Pali: Az egész rendszer erre a kib@szott félelemre épít...
Magyarország sok szempontból az egyik legjobb hely – írja mai szerzőnk, Pitytor, ám gyorsan hozzá is teszi: csak megélni nem lehet, különösen, ha az eddigi átlagosnál jobb életminőséget a munkanélküliség fenyegeti. Ráadásul egy kisgyermekes anyának gondolnia kell a gyermeke…..
Gizi Bé 2013.03.02 11:30:24
Mi ugyanezen tipródtunk, aztán belevágtunk 2009-ben.
A világ hatalmas, és nagyon szerencsések vagyunk, mert a XXI. sz-ban ott választhatsz otthont magadnak ahol csak akarsz. Ha rosszul választottál, mehetsz tovább. Akár egyedül, akár családdal. Ha a férjed erős szövetségesed, akkor bárhol meg fogjátok állni a helyeteket, mert tudjátok támogatni egymást. (Valószínűleg ez hiányzott ugye a korábbi kapcsolatodból).
A magyarországi lét nem csak azért problémás, mert az ember feje felett lebeg állandóan a munkavesztés, a bizonytalanság, hanem a környezet maga. Hiába Budapest a világ legszebb városa, ha azon a gyönyörű helyen csak szürkeség uralkodik az embereken. Viszonylag gyakran járok haza, átlag 3-4 havonta, és egyértelműen lehet látni a leépülést. Ilyen környezetben hiába van pénzed, te magad is a részesévé válsz a kollektív depressziónak. Épp ezért van az egyébként - szerintem - hogy sokan a kezdeti nehezebb körülmények ellenére külföldön mégis jobban érzik magukat. Optimizmust, jövőképet, mosolygós embereket látsz magad körül, és ez téged is motivál.
A gyerekekkel kapcsolatban pedig a döntő - legalábbis nekünk - az iskolai rendszer volt. Nekem nem elég, hogy mi is túl éltük valahogy, és még diplomát is szereztünk. Azt szeretném, ha a gyerekeim elfogadó, nyitott környezetben tanulhatnának, magukévá tennék a longlife-learning szemléletet, képesek legyenek bármikor váltani, és ők maguk is elfogadók, toleránsak legyenek. Használható nyelvtudásuk legyen. Nem konkrét tudást akarok nekik adni mindenáron, hanem inkább egyfajta szemléletet, amit otthon nem sajátíthat el. A kötelező erkölcstan, a vita a németnyelv elsőségéről, meg a latin bevezetéséről, a töméntelen lexikális tananyag, az osztályzás mindenhatósága, a röghözkötés, stb... ezek ellenében hat.
Az, hogy mi túléltük valahogy kulcsos gyerekként a panelban, és van olyan akinek sokkal rosszabb, nekem nem volt indok a maradásra.
Valaki írta fentebb, hogy a gyerek sosem fog számon kérni, hogy miért nem vándoroltál ki, abból fogja majd kihozni a legtöbbet amit kapott. Lehet. Lehet, hogy ők nem fognak számon kérni, de nekem nem az a fontos, hogy kívülről jön-e a számonkérés, sokkal fontosabb, hogy én magamnak megfeleljek.
A gyerekek jövőjének biztosítása csak egy pont a pro érvek sorában, kétségkívül igen erős.
Gizi Bé 2013.03.02 11:42:33
@Babette_: igen, ez szó szerint igaz. "Jó dóga van" és azt azért tudja, hogy meg is akarja tartani. Én ebben nem látok semmi kivetnivalót. Vagy te igen?
Gizi Bé 2013.03.02 12:17:46
@Pitykeőrmester: Miért kellene lejjebb adnia? Ha tud rá megoldást, hogy ne kelljen (pont ezt keresi), akkor hajrá! Ez visz előrébb, nem?
Hollandiában komoly hagyományai vannak az önkéntes munkának, odafigyelnek egymásra az emberek, és még környezettudatosak is. Persze a sok pozitívum mellett akadnak hátrányok is, például a lakáskeresés ott (sem) egyszerű – mint erre mai szerzőnk, Anna is rájött. „2012…..