Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hajneszt

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gazdag tápanyagforrás A mélybordó, rostdús, magokban gazdag gyümölcs sokszínű tápanyag-tartalmának köszönhetően számos egészségvédő hatással bír. Erős antioxidáns hatóanyagokkal rendelkezik, természetes gyulladáscsökkentő, hozzájárulhat a gyorsabb sebgyógyuláshoz, továbbá elősegíti a kollagén,…..
 Az édes-savanykás, bordó színű, magdús gyümölcs őshazája Irán, India és a Mediterránium területén található*. A gránátalmát már az ókori írásos emlékek is (lásd: Biblia, Korán, illetve a görög mitológia történetei). A gránátalma számos nemzet gasztronómiájának részét képezi: megtalálhatjuk – a…..
Mind a vörösbor és mind a gránátalma igen sok figyelmet kap mostanában, hiszen bebizonyosodott, hogy számos egészségügyi előny tulajdonítható nekik. Mindketten pozitív szerepet kaptak a kiegyensúlyozott, tápláló étrendben. Persze a vörösbort mértéktelenül fogyasztva visszájára fordíthatjuk…..
A gránátalma amellett, hogy kiváló forrása a C-vitaminnak és a folsavnak, még igen hatékony antioxidánsként is működik, így nagyon sok betegséget meg lehet vele előzni és lehet vele kezelni. A kutatások azt mutatják, hogy a gránátalma levének rendszeres fogyasztása előnyös…..
A gránátalma egy egzotikus gyümölcs, amiről már a Biblia is említést tesz. A gránátalmát széles körben fogyasztják gyümölcsként, de számos egészségügyi előnye van, annak ellenére, hogy csak elhanyagolható mennyiségű C-vitamint tartalmaz - 100 grammja 0,2 mg-ot -, ami még a…..
A gránátalma tápanyagai Egy kisebb méretű gránátalma meghámozása után körülbelül fél bögre maghoz juthatunk. Ekkora mennyiség csupán 72 kilokalóriát tartalmaz, ami nagyon kevés, ahhoz képest, hogy egy gránátalma elfogadható mértékben fedez egy tízórait, uzsonnát, vagy…..
A gránátalma magjai, vagyis a gyümölcs ehető belső tartalma, aprók, rubinvörösek és kicsattannak az édes és savanykás ízektől, ami mellett igen jelentős egészségügyi előnyökkel is bírnak. Ez sokaknak nem újdonság, hiszen a Biblia is testet és lelket gyógyító élelemként…..
Arthritis és már ízületi megbetegedések A meglehetősen közismertnek számító arthritis egy, vagy több ízület gyulladásával járó állapot, ami komoly fájdalmat és merevséget okoz, ami a kor előrehaladtával általában rosszabbodik. Az idősebb népesség köreiben az egyik…..
A gránátalma amellett, hogy kiváló forrása a C-vitaminnak és a folsavnak, még igen hatékony antioxidánsként is működik, így nagyon sok betegséget meg lehet vele előzni és lehet vele kezelni. A kutatások azt mutatják, hogy a gránátalma levének rendszeres fogyasztása előnyös a…..
A gránátalma egy egzotikus gyümölcs, amiről már a Biblia is említést tesz. A gránátalmát széles körben fogyasztják gyümölcsként, de számos egészségügyi előnye van, annak ellenére, hogy csak elhanyagolható mennyiségű C-vitamint tartalmaz - 100 grammja 0,2 mg-ot -, ami még a…..
A gránátalma az egyik legrégebbi gyümölcs, amivel az ember eddig találkozott. A gyümölcsöt már az ókori Egyiptomban és Rómában is termesztették, illetve a görög mitológiában számos pontos igen fontos szerepet tölt be a gránátalma. A gránátalma használatának gyökerei…..
Gránátalma receptek A gránátalma felnyitásakor egy méhsejthez hasonlítható membrán jelenik meg, ami körülveszi az arilokat, a piros gyümölcshússal körbevont magokat. A gránátalma felbontása nem egyszerű, de ma már nagyon sok videó és leírás lehet a segítségünkre. A…..
Az elmúlt években a gránátalmát úgy tartották számon, mint egy "szuperélelmiszer", azonban gyógyászati és kozmetikai előnyei is jelentősek. A gránátalma sok kultúrában, mint a jólét és a bőség szimbóluma, szerepel. Egészségügyi előnyei A gránátalma gazdag vitaminokban…..
A gránátalma egy olyan gyümölcs, amit gyakran neveznek szupergyümölcsnek a magas antioxidáns tartalmának köszönhetően. A gránátalma eredetileg Iránban őshonos, a gyümölcs úgy néz ki, mint egy közepes méretű narancs, azonban héja vöröses, rózsaszín, bőrszerű. A…..
A gránátalma nagyon népszerű gyümölcs, nemcsak íze miatt, hanem azért is, mert teli van antioxidánsokkal, amelyek segítenek fenntartani a bőr egészségét és rugalmasságát. A gránátalmának számtalan más előnye is van. Most ezeket vesszük sorra, hogy világossá váljon, hogy ez…..
Nézzünk szembe a tényekkel: a borfogyasztás évezredek óta az életünk fontos része. Ez egy olyan tevékenység, amely a történelem során is nagy hangsúlyt kapott. De mi teszi a borivást olyan nélkülözhetetlenné? A bor elsősorban örömet szerez annak az embernek, aki megissza.…..
A gránátalma amellett, hogy kiváló forrása a C-vitaminnak és a folsavnak, igen hatékony antioxidánsként is működik, így nagyon sok betegséget meg lehet vele előzni és lehet vele kezelni. A kutatások azt mutatják, hogy a gránátalma levének rendszeres fogyasztása előnyös a férfiak egészségének…..
A gránátalma történelme egészen Kr. e. 4000-ig visszakövethető. Eredetileg úgy gondolták, hogy Kínában őshonos, de kiderült, hogy Krisztus előtt 100 körül került csak ebbe az államba, amikor a Távol-Keletről több kinccsel is érkeztek a kereskedők: a koriander, dió, borsó, uborka, lucerna, szőlő és…..
Bizony, a gránátalmát nyugodtan nevezhetjük a gyümölcsök királynőjének, hiszen számtalan előnyös tulajdonsággal bír. Ezt már igen korán felfedezték, ezért nem véletlen, hogy már az ősi időkben is szent gyümölcsként tekintettek rá. A gránátalma hazája Perzsia, ahol a gránátalma virágai és gyümölcsei…..
Amíg jellemzően egy késsel könnyedén fel lehet vágni a gránátalmát a hosszanti membránok mentén, úgy jellemzően igen nehéz dolgunk lehet, ha nincs a kezünk ügyében egy éles vágószerszám. Azonban fontos tudni, hogy a gránátalma megpucolását nemcsak késsel lehet elvégezni, hanem bármilyen éles…..
A gránátalma ízű szirup, a grenadine egy egyszerűen elkészíthető, savanykás sűrítmény, ami népszerű koktélalapanyagnak számít. A legjobb, ha otthon készítjük el, hiszen a kereskedelmi forgalomban kapható grandine-ok sok esetben egyáltalán nem is tartalmaznak gránátalmát. A grenadine azonban…..
Rengeteg "őrült útmutató" található az interneten, hogy mi módon lehet elválasztani a gránátalma magokat a héjától és a fehér membrántól, de a legtöbb nem működik olyan nagy hatékonysággal. A gránátalmát azonban nagyon gyorsan meg fogjuk tudni pucolni, ha egyszer rájövünk a dolog nyitjára. Csak…..
A gránátalma a termékenység jelképe volt az ókori kultúrákban, de ma is fontos szerepe van, például nagymértékben javítja a szív egészségét. Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy minden évben több százezer amerikainál okoznak problémát a vérrögök, amelyek gyakran vezetnek fogyatékosságokhoz és…..
A gránátalmának számos előnye van. Ez az édes gyümölcs a Punica granatum nevű lombhullató fán terem. Mérete lehet kisebb, mint a citromé vagy olyan nagy akár a grapefruit. Vastag, vöröses bőre alatt közel 600 mag található meg. Minden mag áttetsző, teli van vízzel, amit az úgynevezett aril tart a…..
Több tanulmány is igazolta, hogy már napi egy pohár gránátalma lé hatékonyan képes a nők és a férfiak esetében is kiegyensúlyozni a tesztoszteron szintet, aminek köszönhetően javul a szexuális aktivitás és nő a libidó. A gránátalmáról már korábban is köztudott volt, hogy nagymértékben javítja a…..