Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyseg.org

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A TED (Technology, Entertainment, Design – technológia, szórakoztatás, dizájn) című konferenciasorozat már sokszor mondott, mutatott nekem hasznos, okos, érdekes gondolatokat. A sorozatot a non-profit The Sapling alapítvány rendezi. A fő jelszavuk: „ideas worth spreading”, azaz…..
Az a reggel is elég szarul indult. Elindultam a hűséges 190-es Mercinkkel Tatára, a Totalcar éves naggyűlésére, ahová együtt mentünk volna Drágasiposurral. De késett, ezért megtankoltam, hogy ezzel se teljen az idő. Elindultunk szép nyugodtan, hogy a Totalcarmagazine és a Totalbike…..
egyseg.org 2013.12.29 11:01:30
@ZYLO: én is erre gondoltam végig.
A városok kertes részein sokan panaszodnak az etetőkből elmaradó énekesmadarakra. Az enyhe időjárás mellett az esetek többségében nem a vadászgató macskák, hanem a szarkák tehetők felelőssé. Tavalyelőtt én is végigjártam a szarka-kálváriát. Azt a csatát megnyertem, de…..
Szóval kisebb-nagyobb botrány alakult ki abból, hogy Richard Dawkins a következőt Tweetelte: "A világ összes muszlimjának kevesebb Nobel-díja van, mint a Trinity College-nek egyedül. A középkorban mondjuk nagy dolgokat vittek véghez." All the world's Muslims have fewer Nobel…..
Készült számtalan remek vígjáték már az évek során és ha az Oscaron nem is aratnak az ilyen típusú alkotások, azért időről időre feltűnik egy-két vígjátékszínész, vagy akár film is a jelöltek közt. Alan Arkin A család kicsi kincséért nyert pár éve, de a profánabb…..
Szalai Miklós könyve, amely azt a vitát foglalja össze, amit a mai angolszász analitikus filozófusok Isten létéről folytatnak, két alapvető ateista érvet jár körül (Szalai Miklós: Létezik-e Isten? Ateista érvek a mai angolszász filozófiában. L’Harmattan, Bp., 2005). Az egyik a…..
egyseg.org 2013.06.25 11:16:28
@Ianas: Hagyd el. A másik oldalról sosem látszik... Aki ateista, max a szeretetet érti meg, mint fogalom. Annál mélyebbre nem merészkedhet. Akkor borul a belső világ, és jajaj! :)
Nyilván neki a szeretet sem AZ, és semmi nem AZ, de nem baj. Odáig legalább el mer menni. Ha már az a kérdése, hogy "hogyan maradok szerelmes", akkor úgyis eljut istenig. Addig meg hadd dagonyázzon.
A finalisták produkcióját elnézve nagyjából a műsor felénél egyértelmű volt, hogy az idei Britain’s Got Talentben komoly esélye van a magyaroknak a győzelemre, annak ellenére, hogy sosem voltunk a brit korona alattvalói. Hiszen a BGT-ben, ahogyan az a közönségszavazós…..
egyseg.org 2013.06.09 11:15:17
@Kurtz ezredes: Já-já. Hofit soha nem fogják utolérni. Nem azért, mert magyar volt. Azért, mert hihetetlen tehetség volt.
CURIOCITY Facebook majmoknak? 2013.06.06 17:35:19
Van-e más értelme a közösségi hálózatoknak, minthogy ismerőseinkkel vicces képeket osszunk meg, pasziánszozni hívjuk őket, vagy megtaláljuk ellopott autónkat? De még mennyire! Míg a Facebookon és egyéb közösségi portálokon a kutatók és adatbányászok elsősorban azért…..
Holtan találtak egy 14 éves gyermeket egy kínai elektronikai üzemben mely az Asusnak készít alkatrészeket, ezzel ismét felszínre került a gyermekmunka problémája az országban. Liu Fuzong május 21-én halt meg a Dongguani gyár alkalmazottjaként, jelentette a város Emberi…..
egyseg.org 2013.06.03 13:58:21
@lobster thermidor: ott a pont.

nálunk talán azzal kezdődhetne a FT, hogy a vidéki magyaroktól vesszük az élelmiszert, köztes hiperlánc nélkül. erre kb. megvan a lehetőség ma is.
Mások mellett Odett, az Anna and the Barbies, Zoohacker, a Kaláka és ByeAlex is Fonogram-díjat kapott vasárnap a Fonogram-VOLTfolió közös gálaesten a Millenáris Teátrumban. Az év hazai dala Majka, Curtis és BLR Belehalok című száma lett, az életműdíjat Leslie Mandoki és…..
egyseg.org 2013.06.03 11:25:27
Sajnos nem az enyém, hanem Nikáé, aki Finnország északi részén, Rovaniemiben él, ott, ahol Joulupukki, a finnországi Mikulás is. Mindemellett persze fény (méghozzá a hónapokig tartó nyári...) derül egyebek között arra is, miért nagy kihívás egy külföldinek az…..
Amikor egy kettévágott karrier találkozik az önmérséklet és az alázat hiányával, akkor íródnak olyan könyvek, mint az Én, a szexmániás, Szepesi Nikolett tollából. Négy ma is aktív – nevét nem vállaló –, olimpiát megjárt úszóval közösen próbálom megfejteni, milyen…..
"Szelíd ember vagyok, tehát nem fenyegetőzésképpen mondom, de hogy ha mi egyszer politikai szempontokat akarnánk egy ilyen pályázati rendszerben érvényesíteni, ott egy, azaz egyetlen baloldali sem nyerne". Trafikország, örülj és hajbókolj! A nagy testvér figyel téged. Tudja, hogy…..
egyseg.org 2013.05.19 09:22:38
Postmode HANEBRINK hegynek felfelé 2013.05.14 01:45:45
Arról volt már szó, hogy mivel érdemes nekivágni egy ejtőernyős ugrásnak, és Indiana Jones bringája is kapott már posztot. Míg egyikük pár pillanat alatt hadra fogható, a másik a felfedező expedíciók hangulatát adja meg. De az új jégkorszak beköszöntével, vagy az…..
Már elég régen fontolgatom, hogy érdekes lenne utánajárni, vajon mi motiválja azokat a külföldieket, akik határátkelésre adják a fejüket, miért indulnak el és mit várnak az új élettől – végül pedig érdekes, hogy az előzetes elképzeléseik beigazolódtak-e. Úgyhogy a mai…..
Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász szerint semmi baj nincs az Egyesült Államok növekvő államadósságával, mivel csak amerikaiak tartoznak amerikaiaknak. Az ING közgazdászai összeszámolták a föld országainak teljes adósságállományát, beleértve az állami, a pénzügyi…..
Bevallom, örömmel olvastam a mai történetet, mert kicsit más szemszögből mutatja be Magyarországot – kicsit talán másképp láttatva a mindennapokat. Írója, Móni, angol férjével 36 év után költözött vissza Magyarországra, és bár akad, ami nem tetszik neki, most mégis…..
Néhány órája robban a világban a hír, miszerint Angelina Jolie eltávolíttatta melleit. Édesanyja mellrákban halt meg, tíz évig betegeskedett és nem akarta ő is kitenni magát ennek a veszélynek. (És nőtársai figyelmét is szeretné felhívni a betegségre!) A színésznő orvosai…..
Ma ismét egy szigetországi poszt a soros, de azt gondolom, hogy az igazi üzenete nem korlátozódik Angliára. Tetszik, hogy Istvánék egyszerűen azért költöztek Londonba, mert szerették volna kipróbálni magukat és úgy gondolták, az, hogy uniós polgárok, jelent is…..
Egymásba kapaszkodó áldozatok holttestét ásták ki a romok alól Dakkában, ahol több ezer munkást temetett maga alá egy összeomlott gyárépület. Fotó: Taslima Akhter - TIME Több ezer fotó készült az elmúlt hetekben a bangladesi tragédiáról. Van köztük rengeteg mozgalmas kép…..
egyseg.org 2013.05.09 10:29:55
Eltekintve attól, hogy Stohl Buci olyan fejet vág az egyik képen, mint aki éppen most akarja leszakítani valakinek a fejét és belehányni a tüdejébe, az István a király legújabb feldolgozásához (IK30, baszki, ez a hivatalos neve) készült felirat és állatfej igencsak indigóval…..
egyseg.org 2013.05.07 09:32:44
@Hypofx: Nah! Azért ezt nem jelenteném ki. Akkor sem, ha a plakát eredetisége kérdéses.
Onlinemarketing blog Bohócsors 2013.05.06 21:48:22
Azt szokták mondani, ha megtámadnak valami hülyeségért, akkor az azt jelenti, sikeres vagy. Én azt látom, ez nagyon igaz. Néha bele-belefutok olyan furcsa beszólásokba, olyan kis trollkodó tréfákban, amikből süt a rosszindulat, és érzem belőle azt a fajta lenéző irigységet, ami…..
Környezetünk védelméért sokat lehet és kell is tenni, rengetegen elkötelezett hívei az ökotudatos életmódnak, sokaknál azonban nem része a mindennapoknak a környezettudatos viselkedés. Pedig az ilyen gondolkodásmód könnyen elsajátítható, és apró dolgok a rohanó mindennapokban…..
Megfigyeltem (így bőven több mint 600 poszt után nem nagy kunszt, persze), hogy érdekes hullámokban jönnek az írások, mintha egyik vonzaná a másikat, így aztán ma megint egy angliai történet következik. Számomra Róbert írásának a vége volt a legérdekesebb, amikor arról ír, a…..
egyseg.org 2013.05.06 20:55:51
@Rindlia: Kösz az írást. Fontos kérdéseket feszegetsz a hazatérés kapcsán. Vagy épp kint maradás... Nehéz egy olyan országba visszatérni, amelyik nem ígér jövőt. És nehét egy olyan országban maradni, ahol nem vagyunk otthon. Kitartás. Lesz ez még jó ország :)

Üdv itthonról.
Sápot szednek a vesztes trafikosoktól, miközben a Fülöpházán nyertes Szabika boltja nagyobb lesz, mint a polgármesteri hivatal. A Fidesz közben a nyomok eltüntetésével foglalkozik. Lapszemle. Ahogyan a kisgazda korrupciónak a “dokumentumok”, a szocialista virtcsaftnak a Nokiás…..