Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Raffer Attila

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem bizony. A címben lévő állítást utóbbi mondta, amikor arról kérdezték, zavarja-e, hogy egyre többen férnek hozzá illegálisan a munkájához. Szerinte éppen ezért értékelődik fel az élő show-k szerepe, mert az tele van megismételhetetlen pillanatokkal. Mindig mást kapsz a…..
Az első etapban tapasztalt sárlavina után mindenki azért szorított, hogy az idő valamennyire megjavuljon, de nem így lett végül. A szervezők viszont mindent megtettek azért, hogy állapotba hozzák a pénteken teljesen leamortizált talajt, a feltúrt részeket ledöngölték, ahol nagyon…..
A Balaton Sound első két napja igazából egyetlen dolog miatt marad igazán emlékezetes, ezt meg mindenki tudja, aki az elmúlt két napban hallott legalább egy félmondatnyi híradást a helyszínről. Az időjárásra még csak azt sem lehetett eddig mondani, hogy változékony, mivel…..
Tudjátok, van az az érzés, amikor tíz minősíthetetlenül rossz vagy maximum közepes lemez után rátalálsz arra az egyre, amire nem nyomsz egyből shift+delete-et, sőt, idővel nagyon jóban lesztek egymással. Hiába van telerakva a playlisted mindenféle más cuccal, valahogy mindig…..
Nagyon régóta nem rengette meg semmi annyira az elektropop világát, mint a Chvrches debütáló albuma, a The Bones Of What You Believe többek között nálunk is bekerült a tavalyi év 20 legjobb lemeze közé. A csapat korelnökét, Iain Cookot faggattuk a nyolcvanas évekről, a…..
Dubfire és Sharam kultikus Deep Dish-e még 2006-ban vált szét, azóta a tagok szólóban járták a világot, és összerakosgattak pár igen kemény slágert (mondjuk ezt és ezt), de olyan sikeresek valahogy sosem tudtak lenni, mint együtt. Még januárban felbukkant egy rejtélyes honlap,…..
A tavalyi debütlemezükkel nagyon nagyot szakító Chvrches megint bebizonyítja, hogy coverzenekarnak sem utolsók, ugye korábban a Bauhaus magyar vonatkozású számát dolgozták kicsit meg, de most máris itt a következő alany, ami nem kisebb név lett, mint az Arctic Monkeys. És hát nem…..
Azt nem tudom, hogy a Wu-Tang Clan mennyire kezdi cikinek érezni, hogy egy éve ide-oda csúsztatgatják az új albumuk megjelenését, de most a Sugar Factory Films kedveskedik kicsit helyettük is a várakozó fanoknak. Az eddig nem sok vizet zavaró Youtube-csatornájukon (ami mindössze 81…..
A jelenleg Kínában élő, de amúgy belga ambient-producer Brock van Wey (vagy ha úgy jobb, bvdub) nem arról híres, hogy sokáig üljön egy új megjelenésen, sőt, igazából nála az számít rendkívülinek, ha egy évben nem jön ki legalább vagy 3-4 lemeze. Nem ez volt a helyzet a…..
A norvég diszkó egyik legkiemelkedőbb alakja, Todd Terje nemrég jelentette be, hogy a rengeteg egekbe magasztalt kislemez után most végre összerak egy teljes szerzői albumot (It’s Album Time), amit ha minden jól megy, április elején már hallgathatunk is. Erről a korongról futott be…..
Múlt héten magyar gitárzenét között válogattunk, most viszont elektronikusra váltunk dalmegosztásban, és gyakorlott svédasztalos zabagép módjára igyekeztünk a hazai színtér minden szegletéből kotorászni, szóval aki egy háromórás ambient DJ-szett ívét akarja a tovább…..
Hétvégén tették nyilvánossá a DJ Mag szokásos évi top 100-as listáját, ami a szakma legmegosztóbb rangsorának számít. Na, nem azért, mert az elektronikus tánczene rajongói azon vitatkoznak, hogy milyen kevés különbség van az amúgy nagyon technikás és tehetséges lemezlovasok…..
Avicii - True(PRMD / Universal Island) A hivatalos megjelenés előtt a töménytelen rádiós felvételről és a márciusi Ultra Music-os fellépéséről (ahol kb. 40 percet játszott az albumról, élő hangszerekkel megtámogatva, amiért ott helyben meg is kapta a magáét) már szinte…..
Dnte - Moments(Mad-Hop Records) Focizni nem tudunk, a filmgyártásunk nagyjából a béka segge alatt van, de azért glitch-hopban és annak mindenféle mutációjában általában odatesszük magunkat, ha akarjuk. Tényleg, mintha karnyújtásnyira lennénk attól, hogy az itthon Cadik által…..
Major Lazer - Free The Universe(Secretly Canadian) A mostanában Skrillexszel is összebútorozó Diplo fémjelezte Major Lazer formáció új albuma gyönyörűen összefoglalja mindazt, amit a mai mainstream elektronikus zenében utálni lehet, ami azért szomorú, mert csak nagyon kevés…..
Disclosure - Settle(Universal) A future garage-mozgalom alatt ébredező UK garage-house-láz királya, a Disclosure kiadta azt a lemezt, amivel bizonyíthatják, a stílus újjáéledése több egyszerű egynyári trendnél. A Settle az a műfajnak, mint mondjuk a Ghost In The Shell a japán…..
Daft Punk - Random Access Memories(Daft Life/Columbia)  A Daft Punk kihátrált, köszönik szépen, egy ideig nem kérnek újra belőle. Egy nagyívű hátraarccal magára hagyták a szörnyet, amelynek felhízlalásában a Homework óta tevékenyen részt vettek. Ha valaki a három hónappal…..
A trap hódítása úgy néz ki, lassan véget ér, már öreganyáink sem tudnak egy-egy ernyedt félmosolyt elereszteni a legújabb Harlem Shake-videóra, máris itt egy új, feltörekvő EDM-zsáner, mely joggal pályázik arra, hogy a fősodor részévé váljon. A future garage kifejezés…..
Sena Dagadu - Lots of Trees(Irie Maffia Production) Az Irie Maffia sokcsápú polipként van jelen a hazai elektronikus zenei életben, tagjai cuppogós tapadókorongokkal kapaszkodnak a szcéna közel minden egyes rétegébe. Bár Columbo mostanság túlzottan is belemasírozott a fake-raszta…..
Brains - Full Range(Beats Hotel Records)  A brosteppel és egyéb faldöngölős elektroformulákkal egybeolvasztott dancehall breakbeat/drum'n'bass (fuh, még leírni is fárasztó) képében a magyar elektronikus színtér egyik legérdekesebb szereplője, a Brains hosszas stílusbeli…..
Zagar - Light Leaks(CLS Music/Mole Listening Pearls) Yonderboi mellett hazánk egyik legjövedelmezőbb zenei exportcikke, a Zagar csaknem hat év szünet után most olyan audioélményekre berendezett DeLoreanként invitálja a gyermekkor ábrándokkal teli mesevilágába a hallgatót, mely…..
Bonobo - The North Borders(Ninja Tune) Az emberek többsége valószínűleg már hallott Bonobót életében, csak maximum nem tud róla. A brit zenész muzsikája mindenféle szituációba nagyvonalúan belesimuló life-soundtrackként lépten-nyomon beférkőzik mindennapjainkba, szerepelt már…..
Brandt Brauer Frick - Miami(!K7 Records) A többnyire akusztikus eszközök segítségével megszólaltatott techno magányos képviselői négy év alatt már a harmadik albumukat állítják röppályára. Daniel Brandt, Jan Brauer és Paul Frick triója - akik minden fellépéskor egy komplett…..
Apparat - Krieg Und Frieden (Music For Theatre)(Mute) Sascha Ring legújabb lemezén új fejezetet karcol az elektronikus zene és a színház találkozásait összefoglaló, egyelőre pusztán elméleti síkon létező kötetbe: a német IDM egyik legismertebb élharcosa nem kisebb feladatra…..
AraabMuzik - For Professional Use Only(Duke Productions) AraabMuzik 2011-es Electronic Dreamje maga volt a tömény zsenialitás. Ezerszer hallott, innen-onnan összekukázott europop-formulák, valamint cukorprogi és trance sablonok eredeti kontextusukból való kiragadása és mennyezetszaggató…..