Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gmihaly

0 bejegyzést írt és 676 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nógrádi Györgyöt fél nap alatt kivégezte a magyar média Orbán Viktor-ellenes szárnya. A biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár néhány óra alatt szélhámos kóklerré vált, aki holdkóros összeesküvés-elméleteket terjeszt obskúrus tévécsatornákon. Nógrádi Györggyel…..
Elképesztő az a felelőtlenség, amellyel a rögeszmés német vezetés meg a hülye svédek Európára húzzák az embercsempészeknek extraprofitot termelő tömegárut azzal áltatva magukat, hogy majd be tudják építeni őket saját társadalmukba. Merkel részéről érthető a hazudozás,…..
gmihaly 2015.10.20 09:11:09
Kis finomítás: Kezdjük a Frank Birodalommal, az, amelyik az általuk "eltüntetett" kárpát-medencei avaroktól elzsákmányolta azt a rengeteg szekérnyi ezüstkincset, amelyről Nagy Károly a végrendeletében említést tett. A szlovák történetírás azóta is sulykolja az "avar-szláv" szókapcsolatot, a magyar "eretnek", nem "akadémikus" történészek pedig a "kalandozásokat", mint az elrabolt kincsek visszaszerzésére indított expedíciókat emlegetik. Nos, a nyugati, romanizáltabb frankok lettek a "neolatin" franciák, a keleti törzsterület germánjai - főleg azok, akikkel Árpád fejedelem csapatai megütköztek 907-ben, 11 évvel a honfoglalás után a pozsonyi "honvédő" csatában, voltak a keleti frankok. A belőlük, a magyarok visszakergetésére, vagy likvidálására verbuvált, hadvezérek és püspökök által vezérelt hadsereg pacallá veretett, az utána következő cirka 50 év "kalandozás", ami miatt annyit rinyáltak a krónikásaik, már csak ezért sem volt egészen "igazságtalan". A szomszédos szláv törzsek számára a kommunikációjuk "néma", érthetetlen volt, ezt az elnevezést vették át a magyarok is, számos, a mindennapi életben fontos szláv szóval egyetemben, így lettek ők németek, ők "teutonoknak" (teutsch, deutsch) nevezték el magukat. A "nemzetek" előtérbe helyezése a Kelet-Római Császárság (Baszileon Romanión, Rómania, alias Bizánc) lassú sorvadása, és a döcögő valláskritikus mozgalmakkal kezdődött, Konstantinápoly "eleste", Isztambullá válása volt az első fordulópont. Aztán persze volt több is. De addig is bitangsok lovettát facsartak ki a "bizánciakból", amellyel finanszírozni tudták a quattrocento, a cinquecento (reneszánsz) és a földrajzi felfedezések beindítását, majd az ottani javakból az eddigiek, és a "humanizmus" fejlődését, virágzását, "eredeti tőkefelhalmozásait", habzsidőzsijeit a drágalátos "európaiak". Térségünk pedig az akkori "globális" munkamegosztásban az őket "kiszolgáló", "második jobbágyság"-gal sujtott "viharzóna" lett, illetve a török hódítók nyomulásának vetették oda, martalékul. Ja, Bizánc is csak Eger várának diadalmas megvédése után hét évvel, 1559-ben, Hyeronimus Wolf fritz humanista tudós könyvcíme nyomán "létrehozott" kitaláció, történelemhamisítás, nem az első, amit jól beszopott a világ. A magyar miniszterelnök, az őt ért támadásoknál kulturáltabb hangnemben, ennek a "felhánytorgatásába" fogott bele, mivel hogy tényleg ismétlődni látszik a történelem, csak kicsit durvábban.
Pangea Megy a gőzös... 2015.10.18 22:18:54
A "régen minden jobb volt, de ha mégsem, akkor az legalább biztos volt" szemlélet jegyében gyakran hallhatjuk, hogy a magyar vasút ma is csak olyan sebességgel szállítja az embert, mint 40, 80, 100 éve. Vizsgáljuk meg ezt kicsit jobban, földrajzos szemmel: pontosan milyen módon szolgálta a vasút a…..
Földi László magyar-történelem szakos tanári diplomával rendelkezik, tehát nem buta ember. A volt hírszerző, műveleti igazgató, aki érintett volt a Nyírfa-ügyben és a Defend-sztoriban, sokszor szerepel a médiában, mint a biztonság, a hírszerzés, a külpolitika állítólagos…..
gmihaly 2015.10.19 12:48:59
@Leylandi: Konstantinápolynál is a kiskapun mentek be, "részletekben", mert az nyitva maradt. Ma Isztambul a város neve. NyEurópa pedig az "álnaív" hozzáállásával....
Szíriában immáron négy éve zajlanak harcok. A szíriai háború várható kimeneteléről Sógor Dániel történésszel, Közel-Kelet szakértővel beszélgettünk. Államnak tekinthető-e még Szíria? A legteljesebb mértékben. A szíriai kormányzat és az államigazgatás működik, az…..
Ha az embernek már van csinos focistadionja a kertje végében, birtokai akkorák, hogy ott sosem megy már le a nap, jószága, jobbágyai számosak, na, akkor mi kell neki? Mondjuk, kellene még egy sziget valami tengeren, mert az divatos, bankszámla Szingapúrban, mert oda még kevésbé lát…..
Szerencs városában 1923-ban a Magyar Cukoripari Rt. megépítette csokoládéüzemét. A szerencsi kakaó és cukor tehát közel száz éve híres Magyarországon, két kis bakugrással: a gyárat államosították 1948-ban (a németek fel akarták robbantani az egészet, mikor az oroszok…..
gmihaly 2015.10.17 12:33:45
@Buchhalter: És kik voltak az elkövetők? Kik voltak a tettesek? Kik voltak a részesek? A drágalátos hazai komprádor közgizdáink csak részesek voltak-e? A demokratikusan megválasztott döntéshozóink mikor, hol és hogyan lettek megvezetve, ha már egyszer tettesi pozícióra választotta őket meg a választópolgár ?
Mint tudjuk, a Bibó Szakkollégiumban tartott előadást a miniszterelnök idén tavasszal. A zártkörű eseményről valaki felvételt készített, ami viszont csak a napokban került napvilágra. Meggyőződésem, hogy ez egy újabb kommunikációs trükk csupán a Habony művek…..
Azoktól is elvette maradék illúzióit Orbán Viktor márciusban elmondott monológja, akikben élt még a remény, hogy a magyar politikában szerepet játszik az elvszerűség. A miniszterelnök egykori alma materében, a Bibó Szakkollégiumban beszélt saját utódlásáról, nem mindennapi…..
gmihaly 2015.10.15 14:22:18
@a nagy hohoohooo: Szóval Te vagy a Frédi? Vagy csak egy fogadatlan prókátor?
A Járókelő.hu-n közterületi problémákkal foglalkozunk, de sokszor nem csak hibabejelentésekkel, hanem kérésekkel is megtalálják a városlakók rajtunk keresztül az illetékeseket. Ilyen kérés futott be nemrég azzal kapcsolatban, hogy legyen a budapesti VII. és VIII. kerület közt…..
gmihaly 2015.10.13 10:30:35
@Союз: Biztos forrásból tudom, hogy ez nem igaz, a sínpálya problémáit műszakilag meg tudták oldani, de az ellenérdekeltek megvezették a döntéshozó elvtársakat, mert nagyon akarták a "városi autópályát". Amint azt a "Minden kezdet nehéz" című, 1960-as évekbeli magyar dokumentumfilmben már Major Tamás előadásában sóvárogva ki is mondták. Az elvtársi döntéshozatali rendszer pedig elég rugalmatlan volt, ha már egyszer bevették a dajkamesét.
gmihaly 2015.10.13 10:31:31
@Babette anyó húsdarálója: Melyik iskolai tankönyvből, vagy fejtágító brosúrából veszed ezt a sületlenséget?
gmihaly 2015.10.13 15:41:45
@Babette anyó húsdarálója: És ezt ki mesélte neked?
A Berlinálén mutatták be, és fontos díjakat zsebelt be: a legjobb férfi és női főszereplőnek járó Ezüst Medvét, amivel rögtön komoly Oscar-játékossá lépett elő. Legalábbis a sajtó az idén (mint szinte minden évben) egyébként meglehetősen kompetitív legjobb férfi és…..
  Az Alkotmánybíróság fittyet hány a jogbiztonságra és felrúgta eddigi gyakorlatát! A testület alapvető jogállami követelményekkel szembemenő határozatot hozott: mostantól a helyi önkormányzatok jogalkotásának korlátait már nem a jogbiztonság követelménye határozza meg. Vagyis: az Alkotmánybíróság…..
Jack Nicholson ma már fogalom, színészlegenda, pop ikon, akit tényleg bárki felismer. Persze nem volt ez mindig így, hiszen valahol el kell kezdeni a legendává válást és szerencsére általában vannak ezekről a pillanatokról remek fotósorozatok. Most is volt, belefutottam, és mivel…..
Az a „kultúra”, amit a menekültektől „meg kell védeni”, természetesen mindannyiunknak mást és mást jelent. Ez, amit írok alant, csupán egy aspektus. A mai nyugati lét kultúrájának lényege a fogyasztás. Legtöbb és leghatóbb erőfeszítéseinket ma azért tesszük, hogy a…..
gmihaly 2015.10.06 18:03:59
@31/48: Közünk?
A svédeknek az elmúlt hónapokban háromszor is sikerült a magyar közvéleményt kihozniuk a béketűrésből. Először egy fogyatékkal élő kislányról derült ki, hogy egyetlen - Svédországban lakó - rokonánál való elhelyezése bedöntené az egész svéd költségvetést, ezért a…..
gmihaly 2015.10.06 17:45:42
@Rob67: Fütyikém, ők és a mi sznob firkászaink agyonfényezik azt az országot, a mienket pedig te is fikázod, mert szerinted az a sikk, az a jópofi. Tudod mit? Harcos kőműves üdvozlés (Mész a picsába).
Egyre elképesztőbb kijelentéseket tesznek magyar kormányzati tisztségviselők a menekültügy kapcsán, de ami viszi a pálmát, hogy most már lényegében a nemzetközi baloldal nyakába varrják mindazt, amit a világban migrációs válságnak szokás hívni. Lázár Jánostól Rogán…..
Kezeljük egy pillanatra hatalmi (név)értékén Magyarországot. Exportjának 80%-át multik adják, állami beruházásainak 95%-a jelentős uniós támogatással megy végbe, az adósságát nem tudja leszorítani, versenyképességben folyamatosan leszakad a regionális mezőnytől is,…..
gmihaly 2015.10.05 08:54:06
@HaFr: Voltak már hazánkban "iszlamista" törökök. Az albánok, bolgárok, románok, görögök,szerbek még többet tudnának mesélni arról, milyen szupi is volt az ő alávetettjeikként élni évszázadokon át. Piros pont: akkor még nem ölték amúgy tömeggyilkos módra a keresztényeiket, nem úgy, mint a szultáni uralgás végén az örményeiket. A kisázsiai görögök végül miért is húztak el az "anyaországukba"? Beírhatnánk a korabeli "Európa" intőkönyvébe: Szolidarítás órán mással foglalkoztam. Gyarmatosítással, gyarmatok kifosztásával, habzsidőzsivel, kivagyi páváskodásokkal, rablott, vagy "mosott" pénzekből, önfényezéssel, a rászedettek lenézésével.
Nemrégiben vettünk egy parabolaantennát, hogy a gyerekek tudják nézni a német gyerekcsatornák adásait. Korábban a youtube-on kerestem filmeket, találtam is, akár teljes sorozatokat is. Kedvenceink voltak többek között: a Lenas Ranch (egy francia sorozat, ami a magyar tévében is…..
gmihaly 2015.10.05 07:29:27
ülőkalauz írása Induljunk ki abból, hogy aki a Moszkva térnél nőtt fel (amikor az már és még nem Széll Kálmán tér volt), az szerencsésnek mondhatta magát. A főváros legjobb villamos- és buszjáratai (akkori hivatalos megnevezésük szerint: tömegközlekedési viszonylatai) közül választhatott, ha…..
Ha Magyarországra jösz, akkor engedd meg nekem azt a romantikus perverziót, hogy ellássalak néhány életviteli tanáccsal, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresen integrálódj az életünkbe! Íme a legfontosabb pontok, amik nélkül elveszett és kegyvesztett leszel. Magyarul szarul fogod…..
gmihaly 2015.09.17 16:30:57
@prognosys: Ez már nem jópafaság, ráadásul a "költői túlzás" már-már hazugsághalmazzá sűrűsödő megjelenési formája. A firkászka a zajos kisebbségből tévesen általánosít. Nem kéne. A csendes többség megismerése persze sok munkával járna, lustika firkászka!
gmihaly 2015.10.02 07:22:48
@prognosys: Jó, az autósokat én is utálom pl. Budapest elcseszéséért, a pl. drágalátos FŐMTERV "autósbarát" "városi gyorsút"-koncepciójáért amely miatt felszedték a vilingersíneket a Rákóczin, Bajcsyn, Üllőin. Meg ezt a primitív gőgöt mások is nyomatják, sokan pedig a látszat alapján nem a KRESZ-vizsgán, hanem makaón nyerték el a jogsit, mint Rejtőnél Gorcsev Iván a Nobel-díjat. De a többi firkászjópofival a tettes kitörölheti.
Most lenne szükség leginkább egy keresztény hitet védő, határozott egyházfőre, amikor Hágár unokái leplezetlen hódító szándékkal ugranak neki Európa keresztény népeinek. Kőszikla kellene ezekben a nehéz időkben, nem egy celebeskedő öregember. Erdő Péter szelídszavú…..