Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tyto Alba

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2010. október11-én Hétfőn délután East Midlands érintésével utaztam Rigába.East Midlands egy Nottingham közelében lévő repülőtér, mely várost a félóránként közlekedő reptéri busszal egy koraesti néhány órás városnézés keretében meg is látogattam. Az éjszakát…..
  Diákjainak és nőknek kell tudni arról, hogy kivel állnak szemben, saját biztonságuk érdekében, ebben csak a nyilvánosság ereje segít. A hatóságok évekkel kullognak az események után a bántalmazók elleni fellépésben, védtelen nőket és gyerekeket szolgáltatnak ki agresszoroknak. Legutóbb 14 év…..
Tyto Alba 2020.09.16 17:27:13
@Csapó Huba:

"Honnan tudjuk, hogy nem a nő provokálta ki passzív agresszíven ezt a tettet? "

"Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy semmilyen előzmény nem ok erre a szélsőségesen brutális tettre, viszont nem történt véletlenül. És hogy ez miért történt, érdemes megvizsgálni az előzményét. Annak a verésnek van egy története."
Akor most ezt a mondatot helyettesítse be az agyában a saját anyjával, húgával, lányával egyéb nőnemű hozzátartozójával. Hátha így menni fog a jobb megértés.
mert ha előtte volt egy veszekedés, kiabálás, anyázás, semmi, de semmi nem lehet indok arra, hogy 8 percen át a nyílt utcán/akárhol verjem a másikat, mint az állat.

MINDIG ÉS MINDENKINEK OTT A LEHETŐSÉG, HOGY ADOTT ESETBEN KISÉTÁLJON A LAKÁSBÓL/ELMENJEN A HELYSZÍNRŐL ÉS JÓL BEBA***A AZ AJTÓT/KIKÁROMKODJA MAGÁT/EGYÉB INDULATKEZELÉSI LEHETŐSÉGEK.
Itt nincs orvoshiány, nincs nővérhiány, a folyosón szinte nem lehetett haladni tőlük. Csak nagyfokú szervezetlenség, fejetlenség, és embertelenség. Kedves Praxis blog!   Egészen friss a történetem. Húsvét vasárnap reggel Mentő vitt a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájára. Éppen…..
Tyto Alba 2020.09.14 13:23:43
@jegeskaveee.: azóta se tudunk egy mással jobban kommunikálni, a magam részéről inkább gyűjtögetek egy-egy magánorvosi vizitre, mert emberként bánnak velem és azt tapasztaltam, hogy a vizsgálat is sokkal alaposabb és az orvos egész hozzáállása is teljesen más.
Tyto Alba 2020.09.14 13:24:12
"Bosszúpornóval" szétrombolni vezető politikai pályát jogásztól és politikustól különösen etikátlan. Európai és hazai viszonylatban ilyen bűncselekményre eddig nem volt példa. Cikkem egy botrányt kavart fotókat készítő volt barátnőről szól, aki közszereplővé vált.A jogellenesen felhasznált…..
Tyto Alba 2020.07.29 19:38:39
Iskolai lőterek ellen érvelünk, de horogkeresztes náci egyenruhát gyűjteni értelmiségi magatartás? A hazai liberális ellenzék újabb mentális csődje. Az Orbán-rezsim nem csak szavakban él háborús retorikával, de mindennapjainkat, már gyermekeket is érintő döntésekben jelenik meg az egyre inkább…..
Tyto Alba 2020.07.29 19:30:36
@Stenonis: Azt el kell ismerni, hogy a szerző rengeteg munkát beleölt az írásába.

és utána rögtön földbe s döngölöd: "Csak az a gond, hogy irtóztató baromság kerekedett ki az egészből..."

Olyan szép magyar szokás, hogy egy külön- vagy ellenvéleményt csak úgy tudsz megfogalmazni, hogy cukorpapírba csomagolva leparasztozod a másikat.
Az Üvegplafon nőjogi portál az elhallgattatás híve, ezt üzeni a nőknek. Marton Lászlóval eltemette a közvélemény és média azt, amit Vári György most felszínre hozott: a beismerést és kibeszélést.  Vári György, idén 41 éves irodalomtörténész, újságíró, 2010-ben az LMP angyalföldi képviselőjelöltje…..
Egy történet, amiben csak egy dolog kellett volna az ügyfél boldogságához, a jófejség. De a Ryanair erre nem volt képes: hiába hibázott, hiába javította ki végül a hibát, nem sikerült ügyfélbarát ügyintézést bemutatni. Lányom osztálya, búcsúzó tanárukat egy Ryanair utalvánnyal akarta…..
Tyto Alba 2019.09.06 16:20:11
@heidt: pontosan
Mikor először jártam Velencében, akkor Münchenből indultam és a híres Brenner-hágón át jutottam el az "Adria királynőjéhez". Azóta azonban már más idők vannak, nem Münchenben élek, hanem Ausztriában, így a kiindulási állomás is (Puchberg am Schneeberg -) Bécsújhely lett. Időben megváltva a jegyet,…..
Modorosblog A forgalmi vizsga 2010.02.05 07:00:00
  -Pulsay Krisztián, tessék. -Szevasz Krisztiánkám, oktató József vagyok. -Á, jó napot kívánok, Józsi bá. -Szia. Azért hívlak, mert kiírták a forgalmi vizsga időpontját - jövő hét kedden, reggel 9-re kellene valahogy elkéretőznöd az iskolából. -Nem gond, Mutti ír…..
Sándor szerencsétlenségére pontek 13.-án adta fel kalibrálásra Nikon D7000-es fényképezőgépét, amit azóta sem találnak a DHL raktárában:Amit most leírok az nem vicc, tényleg megtörtént péntek 13.-án, pedig egyáltalán nem vagyok babonás. A történet azzal kezdődik hogy van…..
Tyto Alba 2018.12.28 21:10:50
@Fánkevő Fáncsi: Pontosan erről kéne beszélni. Alapból 50 ezerre van biztosítva minden küldemény, de a kiegészítő biztosítás 3800 forint, és nehogy már a DHL anyját szidják, amikor a posztoló felad 300 ezer forintos értéket, akkor azt rendesen kell biztosítani IS. Itt nem az a kérdés, hogy mire hány tanú van, nem a feladás tényét tagadja a DHL, hanem azt, hogy ő 30 vagy 50 ezernél a nem biztosított küldeményre nem fizet többet és mellesleg jogosan nem.
A futárszolgálatokra elég sok panasz érkezik hozzánk: nem egyeztetnek, nem jönnek, késve jönnek, nem hozzák fel, felhozzák, de mormognak, sérült a csomag, hiányos a csomag, és így tovább, persze, ha a napi kiszállított mennyiséghez viszonyítjuk a méltatlankodások számát, akkor talán egy fokkal szebb…..
Tyto Alba 2017.11.20 00:22:19
@szcsongor: viszont akkor életszerűen: ne vegye át a liftben, átvételkor inkább adjon 100-200 borravalót és forgassa körbe a dobozt, hogy sértetlen-e. Papír nélkül ne vegyen át semmit. Ha elromlott a PDA, kérje meg a futár, hogy telefonon hívja fel a főnökét és ragaszkodjon ahhoz, hogy valamilyen dokumentum készüljön. Ja, a DPD-ről rosszat vagy semmit; a futárukat a többedik vaterás csomag után meglérdeztem, hogy magának ennyire szar a fizetése vagy csak alapból nem szokott köszönni senkinek? Ledöbbent. és akkor mondtam neki, hogy ha új, akkor szólnék, hogy ez egy borravalós szakma, és ezzel a stílussal nem fog menni. Azóta 1. nem nyomja a csengőt, hanem normálisan csenget; 2. köszön
Nemcsak a Samsung Note 7-est vásárlók szívtak nagyot idén, hanem az Iphone 6s-re benevezők közt is néhányan, és úgy tűnik az ő bajaikat sem sikerül gyorsan orvosolni. Az iStyleban valami misztikus időkapu miatt nem feltétlenül segítenek az ügyfélnek: Tisztelt Cím! 2015.októberében vettem egy…..
Tyto Alba 2017.11.19 07:54:09
@borso: nem tudom osztani az álláspontodat. A régi előfizetőknek/nagy díjcsomaggal rendelkezőknak kamatmentes részletre adják a telefont. És ha már több mint 20 éve vagyok előfizető, miért is ne lehetne nekem egy iPhone-om? Az Androidos, évken át használt SonyEricsson Xperia után először ajándékba kaptam a fiamtól a 4-est, azt cseréltem tán 3-4 év után 6s-re, még garanciális, és most romlott el, kezdek félni, mi vár rám.
A Zugügyvéd még nagyon meg tud hökkeni  az emberi gátlástalanságon, amikor ilyen  történeteket olvas, mint az alábbi. Nyilvánvaló, hogy az ilyen körülmények között kikényszerített megállapodás megtámadható.Tisztelt Zugügyvéd,Válófélben vagyok. Férjemnek jól…..
Tyto Alba 2017.11.12 18:51:21
@mangalor: és így érzem én is.
Tyto Alba 2017.11.12 18:54:20
@ladycc: "Én itt egy gátlástalan férfit látok, és egy gyenge nőt, akit átvertek. A férfi, ha szerető apuka lenne, hagyta volna elmenni a nőt a gyerekkel, és támogatná őket anyagilag."
Paripafütty. Egy pasi ugyanúgy fel tud normálisan nevelni egy gyereket, mint egy nő. Anyukának kellett a lóvé. Nem kell ahhoz havi 75 ezer, hogy valaki elboldoguljon egy 3 évessel, sokan enneél kevesebből is élnek. Anyukának egygyermekesként jár az emelt családi pótlék, az önkormányzatnál kaphat rendszeres gyermeknevelési támogatást, az óvodában térítéscsökkentést... jah, akkor el kéne menni dolgozni. és még apuka a hülye, hogy elvitte? Nagyon jól tette, jobb sora lesz a gyereknek odakint.
Saját blogjában Kalmár Péter rendező az operett volt főnökét, Kerényi Miklós Gábort nevezte meg szexuális zaklatóként. ..
Tyto Alba 2017.11.05 19:17:30
fáymiklós Valamit mondani kell 2017.10.25 07:26:00
Nyilván kínos és értelmetlen bármit hozzátenni a Marton László-ügyhöz, meg ha az ember róla beszél, akkor magáról is beszél, vegyetek példát rólam, mennyivel jobb fej vagyok mint a rendező úr. Nem is róla szólnék, hanem a Vígszínház tegnap kiadott közleményéről, ami ötször is megérkezett a…..
Mai főhősünk neve, azt gondolom, hogy szinte teljesen ismeretlen előttetek. Azonban olyan érdekes az 1832-ben született Miksa mexikói császár története, hogy szerintem érdemes végigolvasni a posztot. Ki is volt Miksa császár, avagy születéskori nevén Habsburg–Lotaringiai…..
Az Új Egyenlőség interjút készített Perintfalvi Ritával és Török Csaba atyával, melyben többek között az Amoris Laetitia (AL) kérdését is érintették. Török Csaba atya nem csak hallgatásával nyugtázza, hanem rá is tesz a teológusnő hamis állításaira a polgárilag elvált újraházasodottakkal…..
Ha tetszett ez a novella, szavazz rá!..
Tyto Alba 2017.07.09 17:50:20
A "lúgos orvos" áldozata, Renner Erika mellett egész kálváriája során kősziklaként állt a társa, Balogh Attila, aki most nyílt levelet írt a harmadfok ítéletére váró Bene Krisztiánnak. Így kell embernek lenni...
A 19. század közepén élt Pesten fiatal könyvkereskedő. Jó barátja volt egy ifjú költő, bizonyos Petőfi Sándor. Aztán fordult néhányat a történelem közmondásos kereke és a békés könyvkereskedő, mint amerikai tábornok, épp 153 esztendeje, megkapta a legmagasabb amerikai kitüntetést, a Medal of…..
Tyto Alba 2017.06.06 20:26:31
Ami itt nincs, az nincs a városban. Legalábbis sokan ezt mondják róla. Idén 100 éves a kultikus hely, megújult köntösben várja, hogy köszöntsék fel.  A Naschmarkt nem csak egy piac, mely ebben a formában 1916 óta, pontosan 100 éve, szolgálja nap, mint nap friss, egzotikus árukkal az itt lakókat.…..
TINTA blog A retró. 2017.02.21 10:00:00
A TINTA Könyvkiadóban valljuk, hogy a szó az élet tükre. Kimondom ezeket a szavakat: kaftán, minaret, dzsámi, turbán és rögtön az oszmán-török korban érzem magam. A nyelvben ma is születnek és halnak meg szavak. Ezért fontosak a régi és az új szavak szótárai. A retró kornak, az 1960-as, 1970-es…..
A legtöbb hazai médiafelületen megjelent és pillanatok alatt el is terjedt a múlt héten (mno.hu, 444.hu, 24.hu), hogy egy vajdasági evangélikus lelkész lopta el több száz rászoruló gyerekek karácsonyi ajándékát. A hamis információ hamar bejárta az internetet, az azonban az eset mellett szintén…..