Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ingenium rusticus 2 / reloaded

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ByeAlex @ Zöld Pardon, 2013.05.04. Ha az embert élete legrosszabb koncertélményéről kérdezik általában egy túlzásba vitt ivászattal egybekötött tinédzserkori emlék jut először az eszébe. Nekem viszont jó ideig ByeAlex Zöld Pardonban adott koncertje lesz az első reakcióm,…..
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.05.05 23:54:59
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.05.06 08:04:17
Tavasztól őszig madárfészek, télen hófogó... ..
Igazi időt csak Gil ötödik napján tudtunk egymással tölteni. Szerdától folyamatosan találkozói és vacsorái voltak. Az egyik konferenciavendég szervezett neki minden napra és estére programot. Volt olyan nap, hogy nem is találkoztunk. Ha ez egy igazi couchsurfing hostolás lett volna,…..
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.05.06 02:41:46
@wmiki: Neked az orvosoddal kéne találkoznod.

Vagy menj el sámánhoz, javasasszonyhoz, bánom is én, de valamit sürgőssen kezdj el szedni!
  Az asztalon. "Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. A gyalogos, az őrvezető és a géppuskás a padon foglaltak helyet, a hússaláta az asztalon, egy tálban." (Rejtő Jenő: A három testőr…..
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.05.05 07:25:21
Rövid leszek ma, de a hét sírvaröhögős történetét nem hagyhatom ki a blogból, elvégre valamikor ezek a blogok igazi kis mini történelmek lesznek. :-)  Szóval a  Magyar Nemzet okozta a mai derültséget, úgyhogy köszönjük meg neki egy poszttal. A trafikmutyi három napos…..
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.05.04 03:34:25
Uj Péter hírblogja a 444.hu április 29-én, kevéssel 10 óra előtt elstartolt, hogy meghódítsa a magyar online média-univerzumot. A Magyar Jeti Zrt. kiadásában indított weblap szerkesztősége korábban a jetivalasz.hu-n tevékenykedett, amit ők a 444.hu werkbogjának szántak, azaz…..
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.05.04 03:05:14
@chocco channel: Én sem.

Ma átfutottam az oldalt.

A 444 és a Cink dizájnja eszembe juttatja a Comodore plus 4-emet.
A héber köszöntést nem értem, hacsak a titokzatos háttéremberek nem is olyan titokzatosak.
Az írások felületes szarok. Valakinek biztos felüdülés egy tinilány farmer shortjában pózoló szegedi csávóról egy kimerítő postot olvasni, ahol a Picsaember kifejezést vagy harmicszor írják le, nekem nem.

A hozzá kapcsolódó herepata kifejezés is nagyon vicces lenne ha még masszívan gandzsáznék, de már rég elmúltam harminc.

Egy tovább butított Index, ahol az UP lufi végre pukkan egy nagyot. Egy éven belül.
Már megint mivel van probléma? Csak nem a kommunikációval? Pedig kezdtek jól kicsivel jobban alakulni a dolgok, a Magyar Nemzet teljes oknyomozó csapata talált egy MSZP-közelinek vélt trafiknyertes, igaz, pár óra múlva kiderült, hogy fideszes. Nem baj, a próbálkozás dicséretes,…..
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.05.04 01:32:56
@sírbateszezazegész: "Még mindig családon belül házasodtok?" LOL!!:))
Van egy olyan pillanat a legtöbb, egyedül útnak induló, a szeretteit, családot (akár csak ideiglenesen) hátrahagyó határátkelő életében, amikor elgondolkozik azon, vajon helyesen döntött-e, és mit keres ő egyáltalán ott, ahol van. Tapasztalatom szerint ez szinte független attól,…..
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.05.03 23:06:00
@J.László: Ez van most is. Túl sok választást nekem se hagytak, de ha kihúznád a fejedet a seggedből és körbenéznél látnál csodákat!
Mint sok nagyváros, New York sem mentes a rágcsálóktól. Elsősorban a patkányok okoznak gondot. A problémára sajátos megoldást találtak ki Manhattanben: kutyákkal vadásznak rájuk. Sajátosan nagyvárosi megoldást találtak kutyáik kondícióban tartására a New Yorkiak, akik az…..
Örülünk, Vincent? Lúgosítás* 2013.05.01 03:35:00
E cikk eredeti változatát a Környezetvédelem.co.hu internetes lapnak írtam, még tavaly. Ottani írásaimat a jobb oldalsávban, a "P/c szerint a világ" rovatba kattintva olvashatjátok; a két utolsó azonban nem jelent meg (ez egyúttal azt jelenti, hogy a jövő héten hozom a…..
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.05.01 21:28:01
Pontosan így van, ahogy a post írja. Sav-bázis egyensúlynak hívják.

"A vér egyik legfontosabb tulajdonsága annak savassága vagy lúgossága. A szervezet savassága növekszik, ha a test savas összetevőinek mennyisége nő (a fokozott bevitel vagy a termelés növekedése, illetve csökkent kiürítés miatt), vagy ha a szervezet bázikus (lúgos) összetevőinek mennyisége csökken (csökkenő bevitel vagy termelés, illetve fokozódó kiürítés miatt). A szervezet lúgossága az ellentétes folyamatok eredményeként értelemszerűen növekedik. A szervezet savassága és lúgossága közötti egyensúlyt sav-bázis egyensúlynak nevezzük.

A szervezet a sav-bázis egyensúlyt pontosan szabályozza, mivel már kis eltérés is jelentősen befolyásolhat sok szervet. A szervezet több módszert használ a sav-bázis egyensúly fenntartására.

Az egyik lehetőség a vér pH-értékének befolyásolására a széndioxid kibocsátása a tüdőn keresztül. Az enyhén savas széndioxid az oxigén (amire minden sejtnek szüksége van) anyagcseréjének mellékterméke, ezért a sejtek folyamatosan termelik. A többi melléktermékhez hasonlóan a széndioxid is a véráramba ürül. A vér elszállítja a tüdőkhöz, ahol kilégzésre kerül. Ha a széndioxid felgyűlik a vérben, a vér pH-értéke csökken. A kilélegzett széndioxid mennyiségét az agy a légvételek gyakoriságán és mélységén keresztül szabályozza. A kilélegzett széndioxid mennyisége, tehát a vér pH-értéke nő, ha a légzés gyorsabbá és mélyebbé válik. A légzés sebességének és mélységének változtatásával az agy és a tüdők percről-percre tudják szabályozni a vér pH-értékét.

A sav- és a lúgfelesleg kiürítésével a vesék is képesek befolyásolni a vér pH-értékét. A vesék képesek befolyásolni a kiürített savak és lúgok mennyiségét, ezek a változtatások azonban a tüdők tevékenységénél lassabban jelentkeznek, a kompenzáció több napba telik.

A másik lehetőség a vér pH-értékének szabályozására a puffer-rendszer használata. Ez védelmet nyújt a hirtelen savanyodás vagy lúgosodás ellen. A pH puffer-rendszer gyenge, a normális pH-n egyensúlyban lévő savakat és lúgokat használ. A puffer-rendszer kémiai úton stabilizálja egy folyadék pH-értékét az abban található savak és lúgok arányának megváltoztatásával. A vérben található legfontosabb puffer-rendszer szénsavat (a vérben feloldódó széndioxidból keletkező gyenge savat) és bikarbonát ionokat (a neki megfelelő gyenge lúgot) alkalmaz.

A sav-bázis egyensúly rendellenességei az acidózis és az alkalózis . Az acidózis esetében a vérben túl sok sav (vagy túl kevés lúg) található, ez a vér pH-értékének csökkenéséhez vezet. Alkalózisban a túl sok lúg (vagy a túl kevés sav) eredményezi a vér pH-értékének növekedését. Az acidózis és az alkalózis nem számítanak betegségnek, hanem a szervezet egészét érintő rendellenességek következményei. Az acidózis vagy az alkalózis jelenlétéből az orvos arra következtethet, hogy valamilyen súlyos probléma áll fenn.

Az acidózis és az alkalózis a kialakulási októl függően lehet metabolikus vagy légzési (respiratórikus). A metabolikus acidózist és a metabolikus alkalózist a savak és a lúgok termelésének vagy kiválasztásának (vese) az aránytalanságai okozza. A légzési acidózist és a légzési alkalózist főként tüdő- vagy légzési rendellenességek váltják ki. "
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.05.01 21:46:51
@torró:

Ott hagytam abba a videót, amikor azt mondta, hogy a sóban lévő homok fekarcolja az ereket...
Thomas Poulter, aki nem félt az ismeretlentől Thomas Poulter neve sokaknak nem mond semmit, pedig erről a fizikaprofesszorról Byrd admirális még gleccsert is nevezett el, miután Déli-sarki expedíciója során Poulter megmentette az életét amikor az szénmonoxid-mérgezést…..
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.04.22 05:33:54
@Rocko-: Igazad van, hülye voltam. Kösz a választ!

@Schütii: Neked is kösz, a darun átsiklottam.
A Kepler űrtávcső fő célja, hogy megbecsülje, milyen gyakoriak a Földhöz hasonló égitestek a Tejútrendszerben: olyan nagyobbacska kőzetbolygók,  melyek Naphoz hasonló csillagok körül, a lakhatósági zónában keringenek, és potenciálisan alkalmasak lehetnek az élet…..
Még véletlenül sem lett a Határátkelőből gasztroblog, csupán annyi történt, hogy Sámán (aki eddig két posztot írt, itt és itt olvashatjátok el őket) újabb izgalmas és sajátos megközelítésű írással jelentkezett. Ez sem rövid, de ezt is érdemes elolvasni. A poszt végén…..
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.04.18 12:03:42
@Saman:

Előbb leszek mormon vagy egy buckalakó, (aki Alabamában veri a főutcán gumi kalapácsal a heréit megélhetési célzattal, egy kalappal maga előtt), minthogy veled megegyek egy Rákóczi túróst bármelyik nagy tükrös belvárosi cukrászdában még úgy is, hogy te fizetsz.

Remélem ebből sejted, hogy én, vagy bármelyik épelméjű ismerősöm mekkora valószínűséggel veszi fel veled a kapcsolatot...
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.04.18 12:35:01
@Saman: Szerencsételenek.

Önsegítő csoport helyzetből dobálózni! Na az már valami!
(LOL! Ezen besírtam!..)

Papito csak igazságokat mondott. Kár hogy ostoba vagy ahhoz, hogy felfogd.

Itt esik (jé!). Seattle.
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.04.18 12:38:25
@mzgldr: Emlékeim szerint van egy fia.
Egyre több internetező találkozik azzal a problémával, hogy a böngészőjében lévő Google kereső helyét átvette egy eddig ismeretlen, Delta Search nevű kémprogram. A felhasználók többségének elsőre nem is tűnik fel, hogy kereséskor nem a Google találati listáját látja,…..
"Úgy szeretném, ha lenne szerencsém" - énekelték 1997 környékén a vidéki diszkókban a félmeztelenül fejen pörgő Hip Hop Boyz-fiúk. Úgy látszik, a másik két taggal ellentétben a kopasz Real Actionnek (civil nevén: Szűcs Zoltán, bár nem rokonom) tényleg szerencséje…..
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.04.15 18:43:54
@...khm...: Hogy a rákba tudod idecitálni az aktuálpolitikát?!?

@nzk: Igen, különbözőek. Engem ki lehtett kergetni a világból a technóval, a Buffalo cipőkkel, Ukrán maffiával, susogós öltönyös "menedzserekkel", stb.

De persze voltak számomra is jó dolgok, blues zene reneszánsza, pinázások, stb..
Már a második napja zajlanak az elsősök beíratása, így természetesen máris újabb részletek látnak napvilágot ebből a sikertörténetből. Míg tavaly 100 195 elsős iratkozott be, idén a megváltozott jogszabályok miatt a becslések szerint kb. 20%-kal több. A területileg…..
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.04.12 21:53:04
@I_Isti: Aha. akkor most elmagyarázom, hogy megértsd. Nem tudok oroszul és nem azért, mert "vertek". Egyszerűen jött egy gengszter váltás. Orosz hanyagolva (sajnos) angol előtérben.

A mi korosztályunk a padban tanult, nem a padon. A fegyelem fenntartásába akkoriban belefért egy lángos is, amivel nem feltétlenül értek egyet. A lényeg, hogy eszközök kellenek a tanárok kezébe, amivel 40 gyereket, kamaszt tudnak fegyelmezni.
Találsz erre rengeteg példát, hogyan oldják ezt meg verés nélkül, hadd ne soroljam.
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.04.14 21:51:56
@ügyfélszolgálatos: Veri azt az élet a sötét apjával, aki nem tud értelmezni egy mondatot.
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.04.15 18:30:16
@I_Isti: Irónizálásból kapsz egy egyest. Olvasd el újra a kommentemet és próbáld meg értelmezni, te ostoba tök.
A blog indulása óta már sokszor elmondtam, hogy szeretnék mindenféle véleménynek helyet adni, így azoknak is, akik a maradás, vagy (mint ebben az esetben) a hazaköltözés mellett érvelnek. Finoman szólva is túlzás lenne azt állítani, hogy Nyba írásának minden részével…..
Szeretjük a mozit. Tiszteljük a filmeket, és azokat a nézőtársakat is, akik hozzánk hasonlóan jegyet váltanak rájuk. De ezzel úgy tűnik, nem mindenki van így. Mesélj nekünk a legrosszabb mozis élményeidről, amiről nem a film tehetett! Alapvetően azt vallom, hogy a…..
Igen, joguk van demonstrálni, felvonulni, mivel kérvényt nyújtottak be és engedélyezték. De ez nem jelenti azt, hogy a társadalom támogatja, vagy mint egy agymosott tömeg, passzívan bámulja a szélsőjobboldali menetet.  Közeleg az Élet Menete és lassan itt van Május Elseje…..
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.04.13 03:50:38
Van egy ország Európában, ahol  az élet nem olyan, amilyennek látszik, ahol mindenki mást mond, mint amit gondol, mást csinál, mint amit mond, és mást szeretne, mint amit csinál. A színészek országa ez. Vannak itt politikai színészek, társadalmi színészek, banki színészek, drámaiak és erőszakosak.…..
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.04.13 02:48:02
Többször végigolvasva Attila Svájcból érkezett levelét, próbáltam olyan mondatokat (aztán már csak egyet) találni benne, amivel nem értek egyet – nem sikerült. Ami tulajdonképpen végtelenül szomorú. Hogy miért, az rögtön kiderül. "Sziasztok, jó napot…..
Minden harmadik amerikai szerint a klímaváltozás átverés, minden negyedik szerint egy titokzatos Világkormány összeesküdött a világ vezetésére, míg minden ötödik szerint összefüggés van a gyerekkori oltások és az autizmus között. 1. A válaszadók 37 százaléka szerint a…..
Fekete László Megmenekülési hajónapló – feminista terror made in USA című könyvének bemutatóján Fodor Éva, Kukorelly Endre és Dus Polett beszélgetett a szerzővel. A vitába a mindvégig feszülten figyelő közönség is beszállt, és egy idő után elszabadultak az…..
A Húsvéti média-szigetek című köztévés közlemény után egy még rémisztőbb beharangozó érkezett az MTVA sajtóbugyraiból. Kezdünk gyanakodni rá, hogy azért kellett majd ezer embert kirúgni, mert különben nem jutott volna mindenkinek elég tudatmódosító a házban. Csak…..
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.03.29 05:43:54
@mirx: Az Idő Urai! Hatalmas mese, gyerekkoromban én is imádtam, most visszanézve is tetszett.

Most linzerkarika, vagy beszélő tengeri szivacs, nem mindegy?
Ha már megvan az elhatározás (jobb esetben az új munkahely is), akkor jön a határátkelés egyik leginkább idegőrlő része: az ügyintézés. Mai hősünk, Gabriella amerikai férjéhez költözött ki – ha azt írom, hogy nem volt egyszerű dolga az ügyintézéssel, akkor még finoman…..
ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.03.26 20:30:59
@hagyma: "a vegleges utan 2 evvel meg lehet allampolgarsagot szerezni"
Nem két év házasság és még egy év? Tehát, ha három évig élsz az asszonnyal, utána kérelmezheted az állampolgárságot.

Mintha ezt olvastam volna a gov. oldalán.