Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DNes

32 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dini Hotel Blog Nagy Pillanat 2015.12.17 18:54:09
Podmaniczky utca. Várakozással, feszültséggel teli az utastér levegője. Szinte érezni a pórusokból kiáradó feromonokat. A küzdj vagy menekülj elemi ösztöne. Pedig maga a hangulat nyugodt, a rádióban komolyzene szól. Valamivel éjfél után vagyunk, úgyhogy az utak üresek, de…..
Annak köszönhetően, hogy Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) a Viadal után a Mészárlás végkimenetelébe is erősen belepiszkál, kitörölhetetlenül forradalmi jelképpé válik, és az ennek nyomán Penam-szerte kitörő lázadásokra a Kapitólium durva megtorlóakciókkal felel.…..
DNes 2014.12.01 02:45:11
@Santino89: SPOILER Peetát egyébként nem azért engedték haza, hogy megölje Katnisst, hanem ez is az elme-játék része, hogy Snow megmutassa, hogy mindent elpusztít, amit Katniss szeret stbstb.

ez a könyvben le van írva, az már más kérdés, hogy a filmbe valamiért került egy mondat, hogy "gyilkolásra lett programozva" vagy mi

@Zalaba_Ferenc: ja, a könyvben nincs benne a túszmentő akció, se a beszélgetés Snow és Katniss között, szóval, éppen ahogy te tartod ésszerűnek - csak egyszerűen szép csöndben hagyta, hogy elvigyék

persze most mindkettőtök mondhatja, hogy "de mi a filmről beszélünk és ez önmagában attól még hülyeség"...

...és igazatok lenne :D
Épp a héten készülök új számítógépet venni; elég az hozzá, hogy 2006 után kiadott PC-játékokat már meg sem próbáltam telepíteni a mostanira. És ha még azt is elárulom, hogy okostelefon hiányában az internetet használni csak otthon vagy a munkahelyemen szoktam (és a köztes…..
Dini Hotel Blog Így jártam... 2014.04.04 20:39:20
FIGYELEM! SZPOJLERES, a végkifejlettel foglalkozó gondolatok következnek! Igen, tudom, hogy le vagyok maradva, sajnos az időm nem engedte, hogy előbb a végére járjak a generáció meghatározó sitcomjának. Sőt még most sincs időm, úgyhogy ez egy hirtelenjében leírt, 5 perccel a…..
DNes 2014.04.06 02:35:28
@doggfather: Elmondom minek nevezem: forgatókönyvírói alapszabálynak, esetleg sitcom szabályszerűségek. De azért pont olyannak mondani a két kapcsolatot szerintem túlzás. Egész máshogyan lett tálalva, a tündérmese faktor azért itt a lehető legminimálisabbra lett kalibrálva.

Tedék románca jó pár fokozattal keserűbb és nem csak egy 7 évadon átívelő "we were on a break"-ben merül ki.
Dini Hotel Blog Dallas Buyers Club 2014.02.27 21:05:28
Nem mondom, hogy a most következő film a legjobb az Oscar esélyesek között, mert nem láttam az összes filmet, azt viszont kijelenthetem, hogy én ennek fogok szorítani. Egy rövid bejegyzés következik. Dallas Buyers Club(2013) Rendezte: Jean-Marc ValléeÍrta: Craig Borten,…..
Dini Hotel Blog Az életem zenében 2014.02.18 21:47:22
Ne sírj… Elvégre a párod melletted sétál, és akármennyire is rohadtul tériszonyod van, ne szédelegj, ne rinyálj, csak mosolyogj és tégy úgy, mint aki nem 20 méter magasan sétál egy rácson. Férfi vagy az istenit! -- Ezt mondogattam magamban a Papp László Budapest Sportaréna…..
Mint mostmár bizonyára mindenki észrevette felrobbant az internet Philip Seymour Hoffman halálával kapcsolatban, és szeretnék szerény felületemmel beállni a sorba. Nem fogok itt nagy tudású filmszakértőként díszelegni, nem ismerem behatóan a munkásságát, ezért részemről a…..
Nem tudom ki hogy van vele, de én szeretem, amikor egy rendező kihívás elé állítja magát. Mert hát mit lehet tenni három kritikuskedvenc, díjakra felterjesztett és érdemes színészi alakításokkal tarkított film után? Tom McCarthy (Az állomásfőnök, A látogató, Győzzünk…..
Dini Hotel Blog Év végi… 2013.12.30 22:17:55
Boldog Új Évet kívánok minden kedves olvasónak, és filmkedvelőnek! Tudom, hogy nem ezért kattintottál, de azért jobb ezt letudni már az elején, és akkor mára ennyit a formaságokból. Köszönöm, hogy itt vagy! --- Miután a barátnőm elkísért, hogy két órás extra dózist…..
És két filmet is hozott! Igenigenigen tudom, megint kimaradt kettő hónap. Meglepően sokan kérdezték tőlem, hogy mi a helyzet, miért nem írok, és ezt nagyon köszönöm nekik. Sajnálom én magam is, sok munkám és kevés szabadidőm, csak rövidebbet/kevesebbet engedett volna, azt meg…..
Hosszabb kihagyás után újra, s mostantól már aktívan jelentkezik a PhilmExpo!  Újrakezdésünk első cikke pedig nem kritika, vagy filmajánló, hanem egy exkluzív cikk. Minden műfajnak vannak védjegyei, vagy ha úgy tetszik jellegzetességei. A vígjátéknak a happy end, a…..
DNes 2013.11.08 11:47:18
A horror műfajnak én sem vagyok kedvelője, de szerintem nagyon rosszul érzékeled ezt a filmzsánert. A horror lényege nem a kognitív és logikus felépítés. Az angol kifejezés - shit happens - éppen ilyen helyzetekre igaz, vagyis ahol a baj megeshet, ott meg is fog esni és igen, ha úgy kívánja a helyzet, minden összejön, hiszen közönségfilmről beszélünk. Ha belenéznél egy forgatókönyvíró, vagy akár producer fejébe, tudnád, hogy ők nem foglalkoznak a klisék kerülésével, sem azzal hogy akárkinek élvezhető legyen a film. Nekik csak az a lényeg, hogy a célközönséget, akik tisztában vannak a műfaj jellemzőivel - szórakoztassa. Felesleges felhánytorgatni a logika hiányát ezeknél a filmeknél, hiszen itt inkább zsigeri érzelmek kiváltása a cél, és ez igaz minden horrorra, legyen az camp movie, giallo, gore, vagy slasher.

A többi műfajról már nem is beszélve. A happy end nem a vígjáték sajátja, hanem úgy alapból a high concept műfaji filmeké, a realitás pedig manapság úgy egész hollywoodra jellemző tulajdonság, ha észrevetted, a reálistól legmesszebb álló képregényfilmek is erre törekednek.

A pontjaidra külön nem térek ki, de maradjunk annyiban, hogy a legtöbb horror manapság inkább önironikusan használja ezeket a közhelyeket.

És még egy kérdés:

Mi ebben a cikkben az "exkluzív"?

U.I.: "a vékony határvonal a jó és rossz horror között" résszel egyetértek
DNes 2013.11.08 13:18:43
@strekyke: sajnos nem győztél meg, de elfogadom az álláspontodat
Dini Hotel Blog A magyar ugaron 2013.10.01 16:11:20
Hazánkban a sorozatok gyártása nagyüzemi tempóban történik, de azt talán nem kell senkinek bemutatni, hogy ezeknek a produkcióknak a minősége alulról súrolja minden jó ízlésű TV néző elvárásait. Meggyőződésem, hogy egyébként teljesen igényes fogyasztók fordulnak a mai…..
Megmagyarázom a címet: úgy jártam, hogy a vonat késett húsz percet, így nem értem oda a pénztárhoz, hogy átvegyem a foglalást. Még szerencse, hogy a párom, akivel mentem máshonnan érkezett és előbb ért oda, de sajnos így is a rövidebbet húztuk, mert nálam voltak a…..
DNes 2013.09.14 17:49:34
@vidékiman: a rossz filmek sokszor jobban összehozzák az embereket... és tényleg így van :D
Csak Isten bocsáthat meg(Only God Forgives, 2013) Rendezte: Nicholas Winding Refn Írta: Nicholas Winding Refn Nicholas Winding Refn (NWR) rendező 2011-ben elérte mainstream áttörését Hollywoodban. Egy atmoszferikus, mindent elsöprő produkciót mutatott be a közönségnek, aminek…..
DNes 2013.09.07 15:57:06
@freddyD: nos, én is csak találgatok, de az újranézés ennél a filmnél tényleg csak javíthat az élményen
Dini Hotel Blog Dini Hotel ON! 2013.09.03 18:41:18
Vége van a nyárnak a gépezet pedig itt is beindul.A majd három hónapos inaktivitásnak most vége, és a következő három hónap már be is van táblázva. Sok-sok posztot töltök csőre, és nem is titok melyek azok;  lássuk a felhozatalt novemberig!  Ma este elmegyek…..
Dini Hotel Blog Esti filmajánló 2013.08.07 17:38:19
Tisztelt nyaralók! Hát igen, én is a Balaton partjáról írok, egy tablettáról, ezért elnézést kérek: a jól megszokott igényes design és minden szinten maximalista kivitelezés ezúttal elmarad - bár a felület korlátozott lehetőségei ezt eddig is jelentősen…..
Ezt a remek parkour-os verekedős videót francia kaszkadőr iskolás srácok készítették, van benne pár igen komoly mozdulat ahogy harcolnak az utolsó üveg vízért és bemutatják tudásukat. Csatlakozz hozzánk Facebook-on is! Ha tetszett, nyomd meg a gombot! ..
Brit tudósoknak a Harvard Egyetem zoológiai és genetikai kutatóközpontjának antarktiszi állomásán sikerült kifejleszteniük azt a retrovírust, melynek segítségével lehetséges az állat-ember-hibrid létrehozása. Jelenleg még az állati fél dominál, de az egér-alpaka kísérletek…..
Maratonunk első és második része Emelkedik a színvonal Most következik Adam életművének a krémje, az a négy film, amelyiktől még az én kőszívem is meglágyul egy pár sor erejéig. Sajnos megint azt kell mondanom; a többi filmje között érvényes csak ez az értékrend, ha egy…..
Maratonunk első részét itt olvashatod!   Szóval most, hogy lefektettük az alapokat, itt az idő végre filmekről beszélni. Komédiák a rosszabbik fajtából Senkinek nem kívánom azt a két hetet, amit átéltem. Pótoltam az Adam Sandler „hiányosságaimat”, ami nem…..
Hát aki ezt a címet most kapásból tudja értelmezni, az a Művészúr rajongója lehet, vagy legalábbis nagyon otthon van az életművében. De a célom pont az lenne, hogy a végére megértse minden Kedves Olvasó, úgyhogy nem is vesztegetem az értékes karaktereket, úgyis ez lesz az…..
A háromnegyed évszázada létező magyar szinkronszakma a filmkészítés egyik háttérterületéből művészeti ágazattá nőtte ki magát Magyarországon a kezdeti időkben és ennek megfelelően elnyerte a kritika és a közönség elismerését. A piaci lehetőségek kiszélesedésével…..
Dini Hotel Blog Nyári gondolat 2013.07.11 17:41:19
Előirat: Nem, a mellékelt fénykép nem ezért a bejegyzésért született, de gondoltam, ha már az előző posztban az arcomat adtam a mókához, ez a kép jó illusztráció lehet, ráadásul a címre is kellőképpen kínosan reflektál.   Sziasztok, egy kis helyzetjelentés,…..