Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cart

17 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalább egy évtizede nem jártam a saját pincémben. (Kivéve, mikor egyszer feltörték, de akkor is csak kívülről, a hegesztés és lakatcsere intézése végett.) Ugyanakkor tudjuk, hogy a megfelelő, freudista vagy jungiánus vélekedés szerint a pince egyúttal a tudattalan szimbóluma, ami idővel a nem…..
Chris Hülsbeck neve ismerősen csenghet az „öreg gamereknek”; több Commodre/Amiga játéknak is ő szerezte a zenéjét, de tevékenykedett PC-n is. Olyan játékok dallamait köszönhetjük neki, mint a Giana Sisters, Turrican 1-3, Apidya, Jinks, Bad Cat, de a Star Wars: Rogue Squadron részeinek muzsikájában…..
Újra itt vagyunk, folytassuk hát a videójátékok alapján készült televíziós műsorok és filmek felsorolását, ezúttal a múltkori résszel ellentétben eltávolodva a verekedős játékoktól.   Wing Commander Academy Az 1990-ben útjára indult Wing Commander franchise első ide illő darabja az 1996-ban…..
Mostanában elég sok filmben láthattuk Sofia Boutellát, általában vagy megcsúfítva, vagy a felismerhetetlenségig elmaszkírozva, mégis, szottyos múmiaként és amputált lábú gyilkológépként is irgalmatlanul ellenállhatatlan...
Cart 2017.04.19 20:50:31
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Cart 2017.04.15 14:33:30
@scal: Jaja, az öreg számítógépre/rendszetbe kellett menni, és átállítani a procikat... Fú, lehet ideje egy újbóli végigjátszásnak, nagyon ott volt a játék.
Mindig kíváncsian követem egy-egy podcastadásunk utóéletét, de ezúttal kicsit tartok is tőle - ugyanis a Philosról lesz szó, ami érzékeny pont a magyar játékfejlesztésben. Beszéltünk már a Checkpointban volt novotrade-esekkel, Digital Reality-alkalmazottakkal, magányos C64-hősökkel, éppen…..
Andreas Refsgaard és Lasse Korsgaard két fiatal dán programozó, akik Koppenhágában vezetik a Støj nevű kreatív kóderstúdiót. Mindenféle félkomoly projekteken dolgoznak, csináltak már például mozitrailereket néző algoritmust és arcgrimaszokkal befolyásolható zenét. Ezek után az már csak könnyed…..
Cart 2017.03.24 21:47:13
IDDQD Checkpoint 3x03: A BioWare 2017.02.26 22:52:54
Ti már várjátok a Mass Effect: Andromedát? Igen? Ez azt jelenti, hogy megbocsátottátok a haramdik rész végét? Ez is szóba került a legújabb podcastadásban, ugyanis a játék megjelenése kapcsán végigvettük a BioWare játékait és a hozzájuk kapcsolódó élményeinket, Baldur's Gate-től a SW: KotOR-on át a…..
Cart 2017.03.02 10:12:41
@feamatar: +1 Én PC-n, majd Xboxon próbáltam, de szintén elfogyott a lendület. A random bolygón ugyanolyan épület belsőkről már nem is beszélve.
Tudjátok, van ez a Vakondok 4 – Végigjátszás című dokumentumfilm, ami a magyar játákfejl... de hát persze, hogy tudjátok, egy csomó werkfilm volt a blogon, a rendezővel, Matusik Szilárddal pedig hosszan beszélgettünk nagyjából egy éve.   A film elkészült egy ideje, csak Szilárd fesztiváloztatta,…..
Cart 2017.02.23 19:14:17
Gondolom, nem én vagyok az egyetlen a blog olvasói közül, aki Bud Spencer és Terence Hill filmjein nőtt fel. Csak a Puffin lekvár ad erőt és mindent legyűrő akaratot. Pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt. Páncélautó nem, páncélautó igen. És még sorolhatnám. Szóval…..
Cart 2015.10.12 22:42:14
@enpera: come at me bro!
Retrorgia, retrogeek RetroGeek.hu 2015.05.11 17:59:35
Mióta neki álltam a retrorgiának, azóta dolgoztam párhuzamosan egy önálló oldalon, ami folytatása lenne ennek a blognak. Nincs bajom a blog.hu-val, de mindig is akartam egy saját weboldalt. Így szabadidőm egy részét rászántam a fejlesztésre, eredetileg drupal alapút akartam, de…..
Trashnevelés A Liebster díj 2014.08.10 19:13:47
A minap szerény blogomat az a megtiszteltetés érte, hogy megkapta a Liebster Díjat. (A liebster németül kb.: a szeretett/számunkra kedves személy jelzője). Ez egy blogok és blogerek között terjedő virtuális vándorkupa, ami leginkább egy körlevélhez hasonul. A díjazottnak válaszolnia kell egy…..
     Nem akartam ilyen gyorsan kijátszani a Doom kártyát, de mikor megláttam ezt a videót egyből posztolhatnékom támadt. Ugye, mint az sokan tudják, a Doom szinte minden platformra kijött, amit játékra teremtettek kezdve a C64-től, az okos-telefonig (hehe, csak a Doom rpg…..
       Kövezzetek meg, de nekem elsőre kimaradt. A kettő alap, az megvolt, az Imperium Galaktika egyet viszont később, egy újság mellékletként szereztem meg. Akkoriban kevés időm volt, és annak ellenére, hogy az ízig-vérig magyar, "valószereplős" animációs, hídon…..
      Ezzel szerintem nem leszek egyedül; a Dune 2 volt a legelső RTS, amivel találkoztam. Az újfajta játékstílus hamar meghódított minket, valami más ez, éreztük akkor. Az intorját számtalanszor végignéztük, ahogy szétlövik a katonákat, vagy…..
        Mára sajnos megszokott dolog, hogy a reklámokat filmekkel szakítják meg, ellenben régen, nem volt ilyen szembetűnő  ez a fajta kapitalista gondolkodásmód. Persze voltak klasszikusok ("cascot akarok kötni", hurka reklám, "müszi") amelyekre sokan emlékeznek. Nekem azonban a…..
        Mikor anno karácsonyra megkaptam az első PC-m, a Doom már élőlegenda volt. A frissen megjelent Duke Nukem 3D is épp csak nekilátott a trónfosztásnak. Persze nekem nem volt szerencsém, a két legendás játék helyett, az én gépemre a „számtekboltos” gyerek valami…..
Retrorgia, retrogeek C64 me! 2014.07.22 06:00:00
        A minap találtam ezt az egyszerű online képátalakítót, amivel bárki kedve szerint komodorizálhatja magát vagy fényképeit.     Az oldalért katty a linkre: http://c64.superdefault.com/. Egy saját avatar átkonvertálása:        Híjá! Mehet a facebookra!..
      A Falcon Patrol igazi klasszikusként, szinte mindig előkerült a "commodoros napokon". Előnye volt a gyors “betöltés”, mind a két része megvolt a kazettákon - repülő és helikopter ellenséges -, valamint hamar le lehetett zavarni vele a köröket, vagyis kellően gyorsan…..
Még pár év, és a CD is beállhat a sorba. :) ..
Retrorgia, retrogeek Retro Gamer CD 2013.03.07 17:59:20
Ha most bemennék egy számítástechnikai játékokat forgalmazó boltba, és azt kérdezném, hogy akad-e náluk olyan max. 1-2 éves játék, ami Commodore 64-re jött ki, akkor valószínűleg ott helyben körberöhögnek. Pedig ez nem is annyira eszement kérdés. Például itt van a RGCD.…..
Retrorgia, retrogeek A jó vicc az, 2013.03.05 18:33:57
amit nem kell magyarázni: ..
Mint azt egy bejegyzéssel lejjebb írtam volt, Marioval Pc-n játszottam először, de már jóval korábban ismertem. Felénk nem igazán terjedtek el anno a konzolok, nem is tudtam senkiről, aki Nintendoval játszott. Viszont a TV-be akkortájt kezdett beszivárogni a nyugati (ez esetben keleti)…..
Retrorgia, retrogeek Kiárusítás 2013.02.27 06:00:00
volt az eBayen. Cpages2 nicknevű emberke úgy döntött, megszabadul a 91 darab, eredeti, dobozos, régi Pc játékától. Ezek közt akadtak ritka példányok (pl. Kingpin nagy dobozos verzió), meg olyanok is, amik a polcon hevertek még bontatlan csomagolásban, és egy…..