Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrsmihaly

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az alma egész évben csodás gyümölcs, íze, felhasználhatósága, fogyaszthatósága miatt. Az ősz közeledtével aztán még kedveltebbé válik, hiszen hazánkban ekkor érkezik el a beérési időszaka. Ilyenkor én is még nagyobb örömmel vásárolok, készítek belőle különféle desszerteket, használom köretnek…..
Orsi írásában talán az első hazaérkezés csalódásairól szóló rész az, ami a leginkább elgondolkodtató, hogy az ember miként esik ki abból a baráti körből, ami Magyarországon élete egy fontos része volt – legalábbis az ő esetében így történt. Az írás a Magyarország…..
mrsmihaly 2015.07.10 12:50:03
@Zoole[uk]: jol latja, 31 ev utan is igy erzek mint a poszt iroja
Ádám harmadik éve él az Egyesült Királyságban (korábbi tapasztalatairól itt és itt olvashattok), írt egy kis számvetést arról, hogy mit ért el, mit nem sikerült megtalálnia, és mi értelme van még egyáltalán annak, hogy még Angliában van. Kérdéseit a poszt végén…..
mrsmihaly 2015.02.13 16:11:12
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: szerintem mindenütt maganyosnak erezne magat.Nem elegge szocialis, Miert masoktol varja hogy szorakoztassak. Ezert neki is kell nyujtania, ugyanis 1 kapcsolat az adok-kapokrol szol. Mindegy hogy hova költözik, a beallitottsaga eleve negativ.
mrsmihaly 2015.02.13 16:34:21
@snygg panda: attol függ, hogy kikkel van kapcsolatod. En ezt sosem erzekeltem, pedig vegyes a tarsasagunk, sok a jo fej sved közötte. Persze attol is függ szerintem, hogy milyen a te szemelyiseged.
Az „Én városom” sorozat keretében ma egészen különleges helyekre is eljutunk nektek köszönhetően. Ráadásul ma azok kíváncsisága is kielégülhet, akik nem csak az élet napos oldalát szeretnék látni, mert például Dávid Új-Delhi nem annyira szép arcába is betekintést ad.…..
mrsmihaly 2014.10.11 20:58:00
@diggerdriver: köszönöm, a Batyam volt :-(
mrsmihaly 2014.10.11 21:23:31
@diggerdriver: köszön megegyszer, a facebookon nagyon sok minden fel lett rakva Tiborrol. Aki kivancsi ra, megtudja nezni.
mrsmihaly 2014.10.11 21:38:31
@diggerdriver: Julius közepen derult ki hogy rakos, oktober 9.-en pedig örökre elment. Oktober 27.-en lesz a temetes.
Nem akármilyen történet következik ma, hiszen szerzője, Andi többször is megjárta Malajziát, megtapasztalta az elmenés és hazaérkezés gyötrelmeit és örömeit, majd döntött és ma már Ausztráliában él. Érdemes végigolvasni a történetét, szerintem sok tanulsággal szolgál.…..
mrsmihaly 2014.09.24 11:24:18
@radirpok123: Gratulalok, nekem nagyon tetszett a leirasod. Plana a vege ahogy befejezted, hogy Te egy utazonak erzed magadat. En is azt hoztam magammal az anyamtol, hogy tanulj-tanulj, mert barnit is hoz az elet, amit megtanultal, ateltel Soha Senki nem tudja elvenni törled. Minden utazas 1 uj elmennyel gazdagit amit csak is Te eltel meg es a Te szemed altot. Imadok utazni es Uj elmenyeket atelni, 1 utazo maradok 1 eletben at. Sokan szoktak beirni, hogy Persze hogy utazgat , keresi magat a gyökereit. A valosag sokkal egyszerubb, ha megöregszem es elek, lesznek elmenyeim, amiket senki nem tud elvenni.
mrsmihaly 2014.09.24 17:23:09
@LittleG.: ugy kell elni hogy ezeknek a betegsegeknek kisseb legyen a lehetösege hogy kitörjön nalam. Ezzel az erövel az utcara sem mehetnek ki,nehogy a cserep a ferjemmel essen. Ilyenkor szoktam azt mondani, nalam a pohar felig televan, nem pedig felig ures. Ezt nevezem pozitiv hozzaallasnak.
mrsmihaly 2014.09.24 17:29:38
@Cascabel: sajnalom, De nem elek drogokkal, es meg nem is probaltam ki öket. Eddig sem hianyoztak es ezutan sem fognak hianyozni az eletemböl. Miböl gondolod hogy nekem az kell mint Neked? Mi masok vagyunk szerencsere, es nalam masok az ertekrendek.
Nemrégiben jelent meg a blogon egy történet egy magyar lányról, aki sikerrel valósította meg az álmát és lett saját erejéből cukrász, elsősorban cupcake-eket árulva. A jelek szerint Angliában van igény a magyaros ihletésű tortákra, hiszen mai szerzőnk, Dee az előző posztot…..
mrsmihaly 2014.09.23 20:56:17
@Dee Hamori: Gratulalok, a kitartasodhoz es az ugyessegedhez. Tudod Itt nem divat sikeresnek lenni, mert akkor " fenyezed magadat" ! Ezt megkaptam mar többször Itt a blogon. Ne törödjel senkivel, csak a celodat tartsd a szemed elött, es akkor minden almodat valora Tudod valtani. Mindig jobb ha irigyelnek, es nem pedig sajnalnak :-)
Határátkelő Választások 2014.09.14 06:38:00
Ez az ősz a választások jegyében telik majd, ma Svédországban szavaznak, csütörtökön pedig a skótok döntenek arról, önállósodnak-e, aztán Magyarországon lesznek önkormányzati választások, és ott van még egy csomó minden, amit most nyilván kifelejtettem, de ti majd…..
mrsmihaly 2014.09.16 16:28:39
@blackhair-lady: Felek, hogy ez nem lesz jo nekunk, akik dolgoznak. Emelni fogjag az adot, kell a penz a bevandorlok fenntartasara
A mai poszt szerzője, Gabi három éve tért vissza Angliába, ahol korábban au pairként dolgozott. Ma, tulajdonképpen számára is teljesen meglepő módon, egy kis vállalkozás tulajdonosa, melyben saját készítésű süteményt árul. „Mikor 2009 karácsonyán hazaköltöztem…..
mrsmihaly 2014.09.12 18:48:30
@tanato: nem Svajcban elek, de lehet hogy hasonloak a törvenyek Europan belul. Szocoalis alapon fizetett nyugdij csak akkor jar, ha itt elsz az orszagban.Tehat valamiböl meg is kell elned Itt . Aki elhagyja az orszagot, mar nem szamithat a szocialis segelyre. Az mas, ha valaki Itt dolgozott hosszu eveken at, es adozott az allamnak. Eleri a nyugdijas kort, oda költözik ahova csak akar. A nyugdijaert ö dolgozott es fizetett hosszu eveken at, es az jar amig el .
Ha már oktatás és iskolakezdés, akkor jöjjön most egy írás a sokszor példaképként állított skandináv országok egyikéből, méghozzá Svédországból. Ahogy a korábbi posztok kommentjeiben is már többször elhangzott, meg kutatások is bizonyítják, az oktatási rendszerre…..
mrsmihaly 2014.09.10 21:07:07
@geegee: nem kell izgulni, azert van csak 3 szobajuk, mert annyit bereltek ki abban a szallodaban ez az iroda. szoval fel a fejjel es varjal nyugodtan.
mrsmihaly 2014.09.10 21:36:05
@mrsmihaly: ajanlani tudom öket, itt foglaltam Thajföldre szallast, es szuperul müködött. Ingyenes a valtoztatas is, es sok nyelven fennt van az oldaluk: agoda.com
mrsmihaly 2014.09.10 21:39:13
@geegee: agoda.com
Niki élete gyakorlatilag egy hét alatt fordult meg, bár már régóta tervezgette a határátkelést, az szinte egyik napról a másikra történt meg vele. Így jutott ki Németországba, ahol sok minden kiderült, például az, hogy a nyelvtudása nem sokat ér. Az első időszak nehézségei…..
mrsmihaly 2014.09.04 20:28:50
@adg [Au, Darwin]: miert kell allandoan forintban szamolni a fizetest, amit idegen orszagban keres ? Ezt SOSEM fogom megerteni. Euroban kapja a fizetest, es Abbas is fizet, nem pedig forintban az uzletben. Szerintem mar ezt meglehetne tanulni. Azt kell nezni, hogy az adott orszagban mennyi a vasarlo erteke a megkeresett fizetesenek!
Őszintén szólva én csodálom azokat az embereket, akik a jól bevált munkából képesek valami teljesen másra váltani és kockáztatva új életet kezdeni. Így tett mai szerzőnk, Franky is, aki szállodai irodai munkát cserélt a vasútra (mondhatnánk, hogy megcsapta a mozdony füstje,…..
Határátkelő Magyarok vízparton 2014.08.30 06:45:00
Véletlen folytán úgy alakult a mai válogatás, hogy csupa valamilyen vízparton élő/arra kilátó Határátkelő képeit sikerült összeszedni. Úgyhogy így a nyár végének közeledtével jó nézegetést mindenkinek. (Péter képe Floridából) Zsófi Pireusból küldött…..
mrsmihaly 2014.08.30 13:23:47
@www.aonang.hu (TH): Szia Cooper! Mar hianyoltalak, csak nem törtent valami baj? Regen szoltal hozza a posztokhoz. Voltal otthon az iden? Novemberben Punta Canaba utaztunk. Remelem a kedelyek lenyugodtak mar Thajföldön.
Határátkelő Az éjszaka ura 2014.08.29 06:43:00
Az éjszaka ura esetünkben nem egy dúsgazdag nagymenő, hanem egy kis észak-yorkshire-i hotel éjszakai portása, és ez az úri lét persze kemény munkát jelent, ráadásul egyedül. Korábban már olvashattátok Gábor írását angliai hét évének tapasztalatáról, ma kicsit mélyebben…..
Határátkelő Életem munkája 2014.08.25 06:41:00
Mai szerzőnk, Balázs egy olyan programmal jutott ki Németországba, amit a német Szövetségi Munkaügyi Hivatal dolgozott ki azért, hogy bizonyos hiányszakmákban külföldiek képzésével és munkába állításával pótolják a szakemberhiányt. „Sokat olvastam már korábban a…..
mrsmihaly 2014.08.25 11:30:46
@Aye aye: nagyon igazad van. Ezert gondoljak meg sokan 1000-el hogy erdemes -e hozzaszolni a poszthoz, vagy jobb csendben csak olvasgatni.
Alig pár nap múlva költözik Németországba mai szerzőnk, Ahatis, aki családját (igaz, csak egyelőre) hátrahagyva vállal munkát a müncheni reptéren. Kiderül, hogyan lesz egy verbálemigránsból (amit én egy igen találó kifejezésnek érzek :) ) valódi…..
mrsmihaly 2014.08.19 22:25:09
@Ahatis: Ne add fel! Hidd el, aki mer az nyer. Adj magadnak idöt, az elejen nagyon nehez, de minden evben kicsit könnyebb lesz. 10 ev mulva pedig az itt beirogato veszmadarak fognak irigyelni, mert volt kitartasod es nem adtad fel. Hidd el, mindenkinek vannak almai, de nem mindenkiben van eleg kitartas, hogy meg is valositsa azokat. Gratula elöre is, csak igy tovabb!
A határátkeléshez mindig elszántság és bátorság kell, de valamiért azt gondolom, fokozottan igaz ez 50 éves kor fölött. A mai poszt szerzője, Kata 53 évesen még csak most kezdi németországi életét, Magyarországon fejlesztőpedagógus volt, most egy idősotthonban…..
A mai poszt szerzője fiatal ember (arra kért, nevezzem csak Kisvárosinak), aminek azért van jelentősége, mert elsősorban a fiatalok szemszögéből láttatja a mai magyar valóságot – ami nem túl szívderítő, az írás ugyanakkor tükrözi az életkornak megfelelő naivitást is.…..
mrsmihaly 2014.08.08 20:13:36
A minap jelent meg egy poszt arról, a mai fiatalság (vagy legalábbis egy része) milyennek látja a mai magyar valóságot. A mai történet némileg erre rímel, hiszen Peti ugyan még Magyarországon van, de úgy látja, a lehetőségei nagyon szűkösek, ezért úgy döntött, ha augusztus…..
mrsmihaly 2014.08.08 20:10:17
@tanato: olvasd el legyszives a hozzaszolasokat is.
sokan a fiatalok közül nemtudjak, hogy kiröl is van szo :-(
www.monokli.com/hirek/kikapni-nem-szegyen-gyozni-dicsoseg
Ma ismét nyálat csorgatunk (én már túl vagyok rajta…), azaz jöjjön a szokásos gasztrosorozat egy újabb epizódja, ezúttal pénteken (hogy legyen idő és mód megvenni a hozzávalókat a hétvégére). Célterületünk Saarbrücken és környéke, kalauzunk pedig Theg, aki nem csak írt,…..
mrsmihaly 2014.06.06 16:51:40
@La Pantera: kerhetnem a receptet magyarul? Nem mindenki tud nemetul.
Azt hiszem, a mai poszt népszerű lesz azok körében, akik a kiadások és általában véve a pénzügyek iránt érdeklődnek. A helyszín Ausztria, a szerző pedig az ottani országfelelős, Viktória, aki tételesen végigvette a bevételeiket és kiadásaikat, megmutatva, hogy spórolnak…..
mrsmihaly 2014.06.03 22:51:26
@Kövérmadár [swe]: igen, miert ne. Irjal ha szo lesz rola.
Határátkelő Ezer 2014.05.31 06:42:00
Nagyon nehéz bármit is írni a mai poszt elé, hiszen a blog nagyon komoly mérföldkőhöz érkezett, a mai ugyanis az ezredik poszt (a kezdetek még a postr.hu-n zajlottak, itt). Őszintén mondom, hogy soha nem gondoltam volna, hogy egyszer lesz ilyen, pláne, hogy kevesebb, mint 3 év alatt.…..
mrsmihaly 2014.05.31 19:28:17
@Határátkelő: Gratula az 1000. Poszthoz. Rendszeresen olvasom a hataratkelöt, de ritkabban kommentelek. 2013-ban 3 hetet töltöttunk Thajföldön, es talalkoztam 1 kedves posztoloval, aki Aonangban el es dolgozik.
Az eheti blogajánlóban egyfelől elmélkedünk azon, mi a különbség a svéd és a magyar élet között (és ez nem feltétlenül, vagy talán nem is elsősorban csak az anyagiakat illeti), aztán ügyet intézünk Ausztriában, végül pihenésképp ellátogatunk Chilébe, egészen pontosan…..
mrsmihaly 2014.05.26 13:52:10
@Gamma Leonis: " Nekem csak egy bajom van a tartósan, örökre külföldre költözőkkel, hogy a nehézségek ellenére a könnyebbik utat választották. Nem voltak elég okosak, tökösek, vakmerők, hogy a szülőföldjük gondozását és védelmét felvállalják. " latom savanyu a szölö. A bajod megoldasahoz ne masokban keresd a hibat. Pont ök voltak a tökös es vakmerö emberek,mert mertek felvallalni az elet nehez es göröngyös utjat. Nem mindenki gerince birja a hajlongast, a nyelve pedig rövid hogy nagy nyelvcsapasokkal dolgozzon felfele. Erre mondom en, a kenyes gyomruak hanynak ettöl az eletfelfogastol. Az utadat meg tapossad ki egyedul, ne arra varj, hogy majd csak jön valaki aki kihuz a sz@rbol!
Abban semmi újdonság nincs, hogy a brit főváros rengeteg magyar otthonává vált az elmúlt években. Persze London drága is, az időjárás sem olyan, mint Magyarországon, az ételek is mások, és persze sok embernek az elején meg kell küzdeni az előrejutásért. A mai poszt egy…..
mrsmihaly 2014.05.12 21:39:14
@Pernilla: ugyan mar, miert lenne 1 sertett ember irasa? Azert mert leirja a kezdeti nehezsegelket az uj elet kezdeten 1 idegen orszagban. Sokan csinaljak ezt vegig. Van akinek bejön, alltalaban a kemeny munka kamatozodik. Van aki nem birja a gyürödest, es megfutamodik. Miert baj, ha valaki öszinten leirja a valosagot. Miert kell meghazudtolni ha bejön neki, vagy ha nem ? Na ez a valodi magyar temperamentum !
mrsmihaly 2014.05.12 22:20:03
@Sanyi9: muszaj lesz, mert a jövöevtöl nem lesz nyugdijfizetes. Akik megkeresnek, azok a fiatalok elhagyjak az orszagot.
Az eheti blogajánlóba próbáltam minél változatosabb posztokat keresni, így szó esik majd arról, milyen 40 fölött külföldön (konkrétan: Dániában) beilleszkedni, van-e esélyünk a túlélésre, ha Törökországban kell autót vezetnünk és a végére maradt egy találós kérdés…..
mrsmihaly 2014.05.11 17:25:27
@TilosazA (En/Mum): szerintem a svedek szama sokkal jobb volt mint a nyertes dal