Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovacspe

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mandiner szerzői, mint 2010 óta minden évben, idén is évet értékelnek. Kovács Péter írása. * Minden szilveszterkor elrebegem jókívánságomat: kevesebb hülyét és több jó könyvet kívánok az életünkbe. Sajnos ez 2016-ban sem jött be: jó íróink eltávoztak, a hülyék pedig egész jól érvényesültek.…..
Öveket becsatolni! Kezdődik a foci Eb! Én amúgy még mindig azt emésztgetem vigyorogva, hogy ott vagyunk. Harminc év után azt is élvezni fogom, ha úgy lezakózunk, mint anno Mexikóban. Tőlem károghatnak az ellendrukkerek: kedden zászló kiterítve a nappaliban, himnusz énekelve, és minden perc…..
Történhet 2016 nyarán „A labda gömbölyű...” (Ősi futballokos mondás) Először is elnézést kell kérnem Kedves Olvasóimtól. Önök megszokhatták az utóbbi hónapban, hogy minden nap jelentkezem a csapat körüli hírekkel innen Párizsból, most pedig már három napja semmi…..
A nappaliban ugrálok egyedül, mint egy hülye.  Vitray Tamás közvetítette: „Détári, lődd már be! Na végre, legalább ez bent van”. 1986-ot írtunk, Kanada ellen szenvedtünk a világbajnokságon. Ez volt a második gólunk és 2-0-ra nyertünk csapnivaló játékkal. Aztán…..
„Addig jó nekünk, amíg Kádár él!” – volt általános vélekedés gyermekkoromban. És valóban: a társadalom többsége így is gondolta. Sőt, mi több, ma is sokan úgy tekintenek a korszakra, mint egy régi, boldog békeidőre. Kádár és rendszere a lelkeket alakította át és…..
A Mandiner az elmúlt napokban különböző irányultságú véleményformálók cikkeit közölte az elmúlt négy év értékeléséről. A választás után rátérünk a következő, 2014-2018-as ciklusra: egy új cikksorozatban a Mandiner szerzői, bloggerei mondják el, mire számítanak,…..
 Kezdjük a legfontosabbal: Pintér Attila, a magyar labdarúgó válogatott új szövetségi kapitánya nem kapott ki első „mérkőzésén”, a 2016-os Európa bajnokság selejtezőinek sorsolásán. Ugyanis a magyar futball jelenlegi helyzetében simán elképzelhető lett volna, hogy olyan…..
Idén 2010-hez, 2011-hez és 2012-höz hasonlóan újra, immár negyedik alkalommal kérdeztük meg mandineres bloggereinket: hogyan értékelik a 2013-as évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. 2013-as évértékelő sorozatunkat…..
Mandiner blog Nekünk Pinyő kell? 2013.12.20 13:21:00
Pintér Attila (játékos korából ismert becenevén: Pinyő) szövetségi kapitánnyá történő kinevezésével az a legfőbb baj, hogy már megint mindenkit hülyére vett az MLSZ vezetése. Ment a nagy duma a hollandiai 1-8 után, hogy itt az ideje igazán neves külföldi edzőt hozni a…..
Egy zsenire emlékezünk: 400 éve, 1613. október 23-án választotta a kolozsvári országgyűlés Erdély fejedelmévé Bethlen Gábort, aki ezt meghálálva, nem csak Erdély legnagyobb uralkodójává, hanem a magyar történelem egyik leginkább tiszteletre méltó személyiségévé is…..
Én jó eredménynek tartom a magyar válogatott 3. helyét a selejtező csoportjában. Bár eredetileg is a harmadik kalapból sorsoltak minket, így papíron se előre, se hátra nem csúsztunk; valójában ez a kiemelési hely csak az elmúlt EB-selejtezők két, a mérkőzés végi…..
Igazán nem kegyes a futball Istene a sorsüldözött magyar fociválogatott tagjaihoz. Pár napja a holland válogatott negyedgőzzel, röhögve törölte bele a fapapucsát a papíron a világbajnokságért focizó, ám valójában tökéletesen láthatatlan légióként támolygó magyar…..
Szándékosan aludtam pár napot a magyar kupacsapatok szégyenletesen gyors kupabúcsújára, de így se tudok más címet adni ennek az írásnak, mint amit a sorsüldözött debreceni ultrák megfogalmaztak kórusban a jó nevű norvég Strömsgodset elleni szívás (0-3) utolsó perceiben. Ez a…..
Mandiner blog A másik Balaton 2013.07.13 08:01:00
Tudta Ön, hogy van az országban egy másik Balaton nevű hely is a magyar tengeren kívül? De hol és hogyan és miért? Most megtudhatja.Nincs könnyű dolga nálunk a figyelmetlen külföldi turistának, ha pusztán csak a modern technikára hagyatkozik a tájékozódásban. Hiszen könnyen…..
Tizenöt éve gólt se tudunk nekik rúgni, előtte azonban 65 éven át nem tudtak nyerni a magyarok ellen. Ami állandó volt: a folyamatos balhé a magyar-román meccseken. Tulajdonképpen minden válogatott meccs román meccs is egyben. Lehet bár Izland, vagy a trianoni traumához vajmi kevés…..
Vannak könyvek, amelyek nem állják ki az idő próbáját. Vannak, amelyeket évtizedekkel megírásuk után fedeznek fel. És vannak, amelyek önálló életet élve hatnak vissza írójukra. Sokszorosan ilyen Tormay Cécile Bujdosó könyve is. Szubjektív vádirat ez, amely a mai napig…..