Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erdelyi Klara

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben Párizsban nemzetközi békediktátumot készítenek elő Izrael számára, Moszkvában Mahmúd Abbasz Fatah-mozgalma és a Hamasz arról kezd tárgyalni, hogyan űzhetnek el 600 ezer zsidót a földjükről – Júdeából, Szamariából és Kelet-Jeruzsálemből, amelyet a leendő palesztin állam számára követelnek.…..
Erdelyi Klara 2017.01.15 16:12:54
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Erre majd visszatérhetnék - egy két nemzedék multán - mikor egész Európában az iszlám lesz többségben.... és hajnalban a muezzin kántálása ébreszt fel, az asszonyok, lányok pedig talpig csadorban járnak - szóval akkor elég lesz eldönteni hogy kié a föld ..... de szerintem egyértelmü lesz akkor már, minden döntés helyett vagy nélkül is....
Erdelyi Klara 2017.01.15 16:21:44
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: amugy meg szabadna tudnom, hogy Samaria MIÓTA arab ? - mert valahol lemaradhatttam, az utolsó értesüléseim szerint - igaz ez a Bibliából származik - Samaria népének egy részét Assziriából telepítették be olyan 2700 évvel ezelött, akik viszont tudtommal nem arabok voltak, hanem asszirok ..... amugy viszont a zsidó jelenlét, még ha nem is nagy létszámmal, de folyamatos maradt napjainkig is, ugy Samariában mint Izrael egyéb földrajzi tájegységeiben is, mint Judea, Galilea, de Edom, Moáb, Ammon ( nagyjából a mai Jordánia ) területén is .... Miröl beszélünk akkor?
A tengerészgyalogság 66 éves, nyugállományú tábornokát választotta Donald Trump leendő védelmi miniszterének. A Pentagon új vezetője az egyik legtapasztaltabb stratégának számít az amerikai hadseregben, aki az Iránnal kötött atompaktum legélesebb kritikusa volt, nyugdíjaztatása is részben a Barack…..
Terjedelmes interjút adott Friderikusz Sándor az Indexnek, amelyben többek között felidézte Németh Sándorral való személyes telefonbeszélgetését is. Ebben állítása szerint a Hit Gyülekezete vezetője számon kérte őt, "miért akarja Orbán Viktor vesztét?" Németh Sándor a Facebookon válaszolt a…..
Egy nappal azután, hogy az ISIS Magyarországot is megfenyegette, meglepő és nyugtalanító elemzést közölt a Commentary magazin. Mint írják, az Iszlám Állam Al-Naba című kiadványa felszólította az európai dzsihadistákat, hogy a jövőben ne az Izrael elleni harcra összpontosítsanak, hanem a “közeli…..
Nagy Imre november 4-én hajnalban, a szovjet invázió megindulása után mondta el híres rádiószózatát. A "Csapataink harcban állnak" beszéd öt rövid mondatát azóta szinte mindenki megismerte. A miniszterelnök másik, ha lehet még drámaibb beszéde azonban 50 éven át ismeretlen volt a nyilvánosság…..
Június 5-én döntött a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága a “Lambert kontra Franciaország” ügyben. Helybenhagyták a francia Államtanács 2013-as határozatát, mely szerint meg kell szüntetni a 39 éves, egészséges, autóbaleset miatt éber kómába került Vincent Lambert…..
Erdelyi Klara 2015.08.28 14:04:30
@prolee: Egyetértek Veled - minden embernek így kellene gondolkozni erröl a dologról ... aki nem így gondolkozik, attól meg kellene kérdezni, hogy ha róla volna szó, ugyan mit szólna a "lassú éh- és szomjhalálraitéléséhez" .... hátha lenne benne egy kicsivel több empátia.....
Augusztus 9-én jött világra Nick Vujicic és felesége, Kanae második kisfia, Dejan. A végtagok nélküli evangélista családjának gyarapodását hatalmas ováció fogadta a közösségi…..
Két nap alatt kétmillióan látták a YouTube-on ezt a megdöbbentő rejtett kamerás videót, amin a Planned Parenthood abortuszvédő szervezet igazgatója magzatok testrészeit árulja, vacsora közben egy elegáns étteremben. A kongresszus azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben, ami az…..
Több mint egy évvel a bemutató után eljutott a Saul fia oda, ahová először kellett volna: Németországba. A fogadtatás megdöbbentő: a nagy német lapok többsége szerint a film „láger­giccs”, „szellemvasút”, „kizsákmányoló erőszak-pornográfia”, egyszóval: “hányingerkeltő”, és “ugyanazt a…..
A 65 éves Annegret Raunigk a legidősebb nő a világon, aki négyes ikreket vár, és ezzel komoly vitát váltott ki Németországban. Raunigk terhessége téma internetes fórumokon és tévéműsorokban egyaránt. Az angol-orosz szakos tanárnőt túlnyomó részt kritika éri, kevés…..
“Egy generáció, és eltűnik a vallás” - ígéri Lawrence M. Krauss, és ezt komolyan is gondolja. Az amerikai fizikus, akihez képest még jó barátja, Richard Dawkins is tépelődő idealista, nem elégszik meg azzal, hogy ateistaként egyszerűen tagadja Isten létezését, 21. századi…..
Erdelyi Klara 2015.04.11 23:53:12
Nem kell nagyon ölre menni "vallásügyböl" kifolyólag (sem) .... Minden vallás - mint olyan - ez emberek találmánya..... Isten - Jézus Krisztus nem vallás(ok)at akart létrehozni ..... azt csak az emberiség ilyen-olyan csoportjai hozták létre - különféle dogmáik kapcsán, különféle idökben.... Isten, mint Teremtö csak egyet akar: kapcsolatba lenni teremtményeivel ....- .....de akik valamiféle önös, rájuk nézve ártalmas és téves érdeküknek engedelmeskedve felrugták az Istennel való kapcsolatukat..... Isten ezt szeretné helyreállítani, ehhez iránymutatásul adta a Bibliát - amit az emberek javarésze vagy nem ismeri, vagy félreismeri és vallásokat csinált belöle.... Aki megismeri Istent a Bibliából az soha többé nem fog akarni semmilyen valláshoz tartozni, vagy ha korábban valamelyik valláshoz tartozott volna - azt is sürgösen otthagyja - mert az Isten semmilyen vallásra fel nem cserélhetö, semmilyen vallással nem pótolható, semmilyen vallással el nem érhetö és semmilyen vallásból meg sem ismerhetö ...Igy szerintem akárkik is és akármennyit is harcolnak a vallások betiltása mellett - tulajdonképpen csak a "téglát hordják" Isten Országa mielöbbi megvalósulásához .... ami amúgy hamarosan el fog úgyis jönni ide a Földre valóságos, fizikai, tapasztalati, látható módon.... Lehet most fujjolni, vagy megkövezni - vagy mittudomén hitetlenkedni is akár, ettöl még ez a maga idejében úgyis meg fog valósulni - mert Isten ezt mondta .....ennyi ....
Nem bízik az európai kormányok garanciáiban a kontinensen élő zsidóság jelentős része. A CBN televízió riportja szerint attól tartanak, hogy a jövőben megismétlődhetnek a párizsi, toulouse-i vagy koppenhágai terrortámadások az európai közösségek ellen. Milyen…..
Az egész internet felkapta Baby Waltert, egy elvetélt kisbaba döbbenetes fotóját. A 19 hetes Walter megrázó képe bizonyítja, hogy nem csupán magzat volt, hanem egy valódi emberi lény! Ennek ellenére az USA több államában legális még ebben a szakaszban is az abortusz!…..
Erdelyi Klara 2015.03.29 19:45:59
@Rongy Elek: Ez nem egy aljas propaganda, hanem egy tényfeltáró bizonyíték arról, hogy a magzat is EMBER - még ha kicsi is .... Az egy butaság, hogy a Földön csak 2 milliárd ember élhetne, mert ennyi a kapacitása élelemböl.... Honnan vetted ezt a számítást ? Csak nem közgazdász vagy szakképzett ökológus vagy ? Ha nem lenne a 10 % gazdagnál a 90 % -a az anyagi javaknak - akkor még a mostani dupláját is el tudná látni a Föld élelemmel ....Az elosztásnál van a hiba - hogy némelyeknek nagyon sok van, amiért a sokaknak meg kevés vagy semmi.... De az eredeti gondolathoz visszatérve - az ember akkor mondhat ilyet, hogy "bigott elletök" - ha elötte bele tudott abba gondolni, hogy vajon öt is egy ilyeb "bigott ellö" hozta-e a világra ? Mert másoknak - minden embernek - is kijár az a jog, hogy ha egyszer megfogant, akkor JOGA lehessen megszületni - és NE EGY másik embertöl - ez esetben éppen az anyjától - függjön az élete ....Lehet most megkövezni, de ettöl függetlenül számomra csak azok tudnak erröl kompetens véleményt mondani. akik önmagukkkal kapcsolatban is ki mernék jelenteni, hogy bizony "ök sem érdemesek az életre" - csak éppen annak idején (szerencséjükre) az édesanyjuk ezt másképp itélte meg ....Mert akkor hitelesen tudnák a véleményüket elöadni, ha önmagukkal szemben is ugyanazt a mércét használnák ..... máskülönben hiteltelenek számomra .....
„Vannak dolgok, amelyeket nem szabad megváltoztatni” – érvelt a melegházassággal szemben a nyíltan homoszexuális olasz divattervező pár, Domenico Dolce és Stefano Gabbana az olasz Panorama magazinnak adott interjújában. Kijelentésük vihart kavart, mindkét oldalon. Ebben a…..
Erdelyi Klara 2015.03.26 19:39:42
Azért ne tévesszük már szem elöl azt, hogy ha valami nem ideálisan alakul - ez esetben pl. némely házasság - az még nem ok arra, hogy a hagyományos értelemben vett családképet felcseréljük mindenféle más opciókra ... amelyek már csirájukban hordozzák az elkövetkezö generációk (már ha ezekböl származnának!) szellemi-lelki-testi nyomorúságát....Ez mindenképp vakvágány .... Ahelyett hogy a meleglobbi házasságkérdésével foglalkozik a mainstream media, söt ezt forszirozzák globális szinten is - sokkal inkább azzal kellene foglalkozni globálisan, hogy a már meglevö hagyományos - értsd férfi-nö kapcsolatokat "forszirozhatnák" a házasságkötés, gyermekvállalás felé .....ha már egyáltalán a házasság kérdésével akarnak foglalkozni .... Érdekes módon ez a kutyát sem érdekli, csak az, hogy a melegek házasodjanak-e, gyermeket nevelhessenek-e..... a hagyományos és normális férfi-nö kapcsolatoknál viszont, ahol ez lenne a nyilvánvaló, - és már bevált családi forma - ott egyáltalán nem lobbiznak a házasságkötésért és a gyermekvállalásért ....Fordítva van bekötve ez a világ ....már megint .... A szexuális irányultság és magatartás minden ember szigorú magánügye, ebbe nem lehet senkinek beleszólni, meg amúgy is a négy fal közé tartozik a jóízlés és etika értelmében, DE a család - természetesen a hagyományos értelemben, férfi-nö-gyermekek - az már nagyon is közügy, hiszen az a nemzet, a társadalom vagy bármely népcsoport legkisebb egysége és egyben a legfontosabb alappillére is - ha ebbe mesterségesen beavatkoznak, megváltoztatják és/vagy megszüntetik, akkor a nemzetet, a társadalmat bomlasztják és végsö soron alá is ássák ....Innentöl - reálisan nézve, - meg van számlálva egy nemzet napjainak száma .....Nagyon sok népcsoport tünt már el a népek süllyesztöjében a történelem során - megérne egy misét ezek okainak az alapos tanulmányozása - mert egyáltalán nem biztos hogy csak a kitört helyi vagy törzsi háborúk okozhatták bizonyos ókori nemzetek kihalását ....
Az emberiséget mindig is érdekelte az örök élet kérdése. Az ókori kultúráktól, az amerikai őslakosokon keresztül egészen a mai napig napirenden van ez a kérdés. Az egyik legmerészebb elképzelés Dmitrij Ickov orosz milliárdos kezdeményezése, a 2045 Initiative, amelyet közel…..
Egy rendszeresen Afrikában szolgáló magyar misszionárius kapta az alábbi beszámolót, a Közép-Afrikai Köztársaságból. A terrortámadás egyetlen túlélője nagybátyja annak a lelkésznek, akinek a gyülekezetében a magyar misszionárius három hónapja előadássorozatot…..
Erdelyi Klara 2015.03.03 12:34:14
@exhacker: Errare humánum est ....De amig erre (és Rád) fény derül, valami konkrét tárgyilagos dolog - amit megbeszélhetnénk ??? Csak hogy oszoljon a sötétség - legalább körülötted, ha benned még nem is ....De bizom abban, ennek is eljön egyszer az ideje....
Erdelyi Klara 2015.03.03 12:43:12
@Alick: A velük lojálisokat, meg az iszlám hitet elfogadókat az ISIS is békén hagyja - csak max. befogját öket szexrabszolgának - ez most ISIS-éknék az új adózási forma, úgy látszik ....Azért ha valaha olvastad az Egri Csillagokat - abból azért nem egy békés iszlámot ismerhettél meg amúgy ..... és Gárdonyinak esze ágában sem volt az iszlámmal szembeni ellenségeskedés, csak tárgyilagosan leírta a tényeket .... Biztos hogy jó pár elrabolt magyar kisgyerekböl neveltek át akkor is kis "jumurdzsákot" - egy mai dzsihádistát .... Ettöl függetlenül az tény, hogy akkor még nem voltak a török iszlám katonák ennyire leállatiasulva, mint a mostani ISIS mudzsahedek ...ezt el kell azért ismerni az objektivitás kedvéért ....
Erdelyi Klara 2015.03.03 12:50:08
@I_Isti: Elsösorban és legfontosabb imával támogatni az ilyen önfeláldozó bátor misszionáriusokat ....bár csak sok ilyen aratómunkást küldene a Mindenható, mert sok, rengeteg az aratnivaló .....