Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Goreczky Zsolt

7 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megírjam? Ne írjam? Ezen töprengtem egy sort, miután a bosszúság vaskos felhője immáron végre tovaszállt, hisz hülye vagyok az egészhez, mezei felhasználóként én mindig arra kattintok, ami mellé oda van írva, hogy "javasolt". De talán épp az általam képviselt vaskos réteg az,…..
Oké, a cím félrevezető: senki sem kíváncsi arra, mit álmodtál, főleg nem film formájában, feltéve ha nem egy vizionárius-féle direktor vagy karriered csúcsán vagy útban oda. Másról van itt szó, és a kérdés igazából az immáron hivatalosan is bejelentett Assassin's Creed-film…..
Amerikában a minap forgalomba került a két film történetét részben kiegészíteni, részben pedig összekötni szándékozó Start Trek-játék. A Digital Extremes (Unreal-sorozat, BioShock és BioShock 2) és a Namco Bandai (inkább sorolni sem kezdem azt a sok szépet és jót, amivel már…..
2012 októberében került a piacra a Resident Evil széria hatodik része, és azóta gyakorlatilag mindennek elmondták, aminek csak lehetséges. A kritikusok és játékosok között akadt olyan is, aki dicsérte, de voltak bőven, akik mélységes csalódásuknak adtak hangot. Az egyik…..
A mostanában, érthetetlen módon, divatosnak mutatkozó "adjuk az új résznek (ami nagy eséllyel reboot is) ugyanazt a címet, mint ami a legelső részé volt" trendet az Alone in the Dark, az Evil Dead, a Tomb Raider, és még sorolhatnám, kik után most a Thief sorozat is meglovagolja. A…..
Azon kívül, hogy minden jelenleg piacon lévő és a játék 2014-es megjelenésig piacra kerülő valamire érdemes platformra megjelenik, egyelőre nem sokat lehet tudni az Egyesült Királyság-beli Rebellion háza táján készülő Sniper Elite III-ről. A január 10-ei bejelentés óta a…..
Ahogy ígértem, itt a folytatás. Jöttek az újabb részek, az idő múlt, a zombik egyre többen, a főellenségek pedig egyre nagyobbak lettek, de a főszereplők egy másodpercet sem öregedtek - mintha csak egy sitcomban lennénk. Sőt, Leon egyre mozgékonyabbá vált. Megtanult rúgni,…..
Goreczky Zsolt 2013.03.10 19:22:24
@Pitypalatty úrfi: Érdekes sorrend és pontok. De legalább megint hallottam valami újat. :) Mint azt fentebb is mondtam, nem vagyunk egyformák. Én pl több atmoszférát és hangulatot találtam a 6-ban, mint az 5-ben.
Goreczky Zsolt 2013.03.10 19:27:45
@Pitypalatty úrfi: Az talán igaz, hogy visszatöltődő élet valóban nem a legnagyobb probléma, de azért a Mass Effect azt hiszem inkább akció-szerepjáték, a Red Dead Redemption pedig open-world akció-kaland, szóval nem ugyanaz a műfaj. Egy horror játéknak (akkor is ha már nem "survival" hanem "dramatic") sokkal kevésbé nézhetjük el az ilyen húzásokat. Ja, hogy a RE6 nem horror! Akkor miért hívja annak magát? Ha úgy adták volna ki, hogy "íme egy RE univerzumban játszódó akciójáték, talán kevesebben csalódtak volna. Megjegyzem gyorsan, hogy az Operation Raccoon City-t így adták ki. Pocsék lett, igen, de nem azért mert hiányzott volna belőle a beígért horror elem, hanem mert... na de ezt majd a zárócikkben úgyis elmondom. :)
Goreczky Zsolt 2013.03.10 20:37:01
@Pitypalatty úrfi: Az Ecstaticával nem játszottam. Majd pótolom... komolyan, mert érdekel. A 6 SPOILEREIVEL kapcsolatban meg annyit, hogy azt a holtan a székben ülést már a Silent Hill 2 elsütötte, a metró viszont nekem is tetszett. Részletesen is fogok róla írni, szóval nem szeretném előre kiüríteni a tarsolyom, sőt, az is jó kérdés, hogy vajon a 6-ra hány pontot fogok majd adni...
Ha minden a tervek szerint alakul, március 22-én kerül a boltokba a Resident Evil 6 PC-s verziója. Hogy mennyire várom? Ehhh. Az Xbox360 verziót már kipörgettem, és nem mondhatnám, hogy életre szóló élmény volt. Sokakkal ellentétben azonban engem nem ért különösebb meglepetés. A…..
Goreczky Zsolt 2013.02.27 10:42:32
@Zalaba_Ferenc: Igen, jelent meg. Amit írtam, hogy Networkről meg Live Arcade-ről leszedhető, az HD. PC-re viszont sajnos még a remake sem jött ki, nem hogy HD verziók :(
Goreczky Zsolt 2013.02.27 13:43:25
@batboy: Jogos, elnéztem. Bocsánat. Az első három rész nem HD (ettől még fenn vannak Networkön...).
Goreczky Zsolt 2013.02.28 18:12:03
@Zalaba_Ferenc: Épp akartam mondani, hogy a remake intrója egy iciri-picirit jobb, de látom mások is gondoltak rá :)Amúgy az ultimate fail azt hiszem a "színészi" alakítás a végén, amikor a szokásos 90es évekbeli hangalámondó pofa sorolja a szereplőket. De ha végigviszed a játékot, kiderül, hogy a "színészek" nem is adták a teljes nevüket a stáblistához, a tényleges kilétüket máig jótékony homály fedi. A Resident Evil 3 végefőcím-zenéje ellenben pl. a maga cheesy módján tök jó. Itt egy cover: www.youtube.com/watch?v=wbsAziVXKAw
Don Cheadle és Guy Pearce után rögtön két exkluzív magyar Vasember 3. posztert is megnézhettek nálunk. Előbbin Ben Kingsley látható, akinek poszteréről éppen csak a "Mandarint Lakatos Márk öltöztette" felirat hiányzik, az "Elolvasom" mögött pedig egy olyan posztert tekinthettek…..
aeon flux csi: two down, one to go 2013.02.24 13:34:00
Február 22-én, keleti parti idő szerint 20:00-kor befejeződött a CSI: New York (a CSI: New York-i helyszínelők) kilencedik évada. Hogy megspóroljak nektek egy kis guglizást (persze akinek nem inge...), ez hazánkban hajnali kettőt jelent. Mivel a hivatalos listát először csak március…..
Goreczky Zsolt 2013.02.24 20:32:14
@Gevin: No offense taken. :) Azért remélem az átjött, hogy pont Horatio Caine az, aki szerintem is tényleg csak egy dologra jó: hogy az ostoba szuperhősbeszólásaira ötletes paródiák szülessenek. A következő cikkem meg amúgy is teljesen más jellegű lesz, szóval remélem az majd jobban fog tetszeni. A cikkem pontosságának vitatását viszont továbbra sem értem...
Goreczky Zsolt 2013.02.24 21:04:53
@Gevin: Stay tuned. Hamarosan kiderül :)
Goreczky Zsolt 2013.02.25 15:54:35
@cineplex: Azt hiszem ezzel nagyon sokan vannak így. Én annyira sosem néztem, csak ha vmi extra történt (pl. amikor Tarantino rendezett két epizódot), de azokból a részekből, amelyekben Morpheus CSI-nak álcázva lépett be a mátrixba, szó szerint egyet sem láttam. Aztán hallottam, hogy Ted Danson váltja fel őt, és, mivel a Cheers hatalmas kedvenc, megnéztem néhány részt... aztán gyorsan egy nagy adag Cheers-t újra :)
A díjszezonban eljön a legrosszabbak ideje is, így meg is kaptuk a 33. Golden Razzie idei esélyeseit. Elöljáróban annyit, hogy az Alkonyat - Hajnalhasadás második fele tarolhat idén a maga 11 jelölésével. Mellette még két film merülhet el a málnásban: a Jack és Jill tavalyi…..