Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabó Ferenc

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az emberi társadalom, mint mind élet a bolygón, a természet törvényeinek van alárendelve. A természet pedig a tiszta fajokat kedveli, a fajok keveredése mindig gyengébb minőséghez, degenerációhoz vezet. Magyarországon ma nehéz megmondani, kitől is származnak ezek a gondolatok...
Az éj leple alatt lerombolták Nagy Imre, a forradalom mártír miniszterelnökének a szobrát a budapesti Vértanúk (azelőtt Ságvári Endre) téren. Nagy Imre több okból is útjában áll az Orbán rezsimnek. Egyrészt, mert most azt kell hazudni, hogy a forradalmat a „pesti srácok” csinálták, (A mindig…..
Hosszú ideig tartotta – talán a számos jel ellenére is – magát az a vélekedés, hogy a Fideszen belül két erő, két éles ellentétben álló szellemiség feszül egymásnak. Az egyik oldalon az ifjú titánok, akik elvek nélkül, gátlástalanul teszik a dolgukat, ami nagyjából a pénzek professzionális szintű…..
Szabó Ferenc 2018.07.12 14:14:52
Bayer Zsolt
TGM: Kövér László és az ellenzék becsülete

hirdetés
KÖVESS MINKET
ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy.
Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik.
KÖVETEM | +
Kövér Lászlóról mindettől függetlenül is terjesztik, hogy „kommunista” volt, amiből egyetlen árva szó sem igaz.Annak ellenére, hogy legmélyebb sajnálatunkra nem tudjuk nagyra becsülni a parlamenti ellenzék pártjait, és a legszívesebben megfeledkeznénk a létezésükről, mégis: ellenzékiek vagyunk. Ennek következtében a hivatalos ellenzék hibái valamiféle pszichológiai értelemben mégis ránk ragadnak, ostobaságai miatt kínosan érezzük magunkat. Bár lényegében nincs sok közünk hozzájuk.

Másrészt: bár a lehető legegyértelműbben elítéljük (olykor kikacagjuk) a jelenlegi kormányrendszer politikáját és világszemléletét, nem helyeselhetjük a regnáló jobboldal vezetőinek megrágalmazását és alaptalan gyalázását.

Tulajdonképpen szégyellem magam, hogy Kövér László védelmében eddig nem szólaltam meg – de hát mindennel nem foglalkozhatom –, pedig őt már igen régóta próbálják alaptalan állításokkal lejáratni. Olyan állításokkal, amelyekről én jól tudom, hogy nem igazak – s ezt már korábban föl kellett volna hoznom.

Az egyik ilyen régi ostobaságot – véletlenül – az „LMP-közeli” Reflektor blogon pillantottam meg (másutt is ismételgetik szakadatlanul). A cikk egyébként a többi közül is kiválik példátlan durvaságával: újabb tünete a magyarországi internetes „sajtó” szakadatlan és gyors színvonalsüllyedésének. Az érvelést meg a szellemességet az alpári gorombáskodás pótolja.

A kifogásolt passzus a következő:

„Ez a meglehetősen és őszintén szánalomraméltó alak […] az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársából nőtte ki magát antikommunistává.”

Arról nem szólva, hogy a „szánalomra méltó” két szó (a kezdetleges fogalmazás is föltűnő: mire vonatkozik az „őszintén”?), az írás címe még messzebb megy: „…ez az MSZMP-ből jött antikommunista barom”, szó szerint.

Az ugyan igaz, hogy Kövér László jobbra áll egykori önmagától (én meg balra állok egykori önmagamtól), de ennek – emberek változásának, átalakulásának – semmi köze a sokadszorra megismételt (hamis) tényállításhoz.

Ugyanis amikor Kövér László a Társadalomtudományi Intézetben dolgozott, a formális besorolás ellenére ez az intézet már az égvilágon semmiben nem különbözött más kutatóintézetektől, és ott segédmunkatársnak lenni – különben se nagy vasziszdasz – se volt más, mint bármilyen más (szerény) akadémiai vagy egyetemi állás vagy munkaszerződés. A beállítás (tudatosan) hazug.

Annál inkább, mert MINDEN egyetemi tanszék és kutatóintézet az MSZMP – amúgy akkoriban gyöngülő, lazuló – ellenőrzése alatt állt, nemcsak a Társadalomtudományi Intézet (első igazgatójának neve nyomán: „Lakos-intézet”).Az én szűrömet politikai okokból az ELTE-ről rakták ki (1981-ben), ez időben feketelistán voltam és munka nélkül – majd külföldi (amerikai, brit, francia) egyetemeken tanítottam, mert itt nem lehetett (ahogy ma se lehet, legalábbis nekem) – , ennek ellenére akkor se képzeltem, utólag se képzelem, hogy az akkoriban legálisan működő tudósok, professzorok, akár kezdő segédmunkatársak „árulók” vagy „ügynökök” lettek volna, mind a hetvenezren. (Mellesleg: a korábbi rendszerhez hű tudományos káderek is alkottak jelentőset, érdekeset vagy maradandót. Az élet bonyolult.)
Szabó Ferenc 2018.07.12 14:15:48
Megjegyzem, akkor is voltak olyan vakbuzgó pártlojalisták, mint ma, akik ellenezték, hogy a Kövér Lászlóhoz hasonló „gyanús” és „ellenzéki” figurák állást vagy akár ideiglenes munkaszerződést kapjanak, és elismerésünk azoknak, akik ilyen „elemeket” anno mégis alkalmaztak, bár nézeteikkel szemben bizalmatlanok voltak. Hogy az ilyesmit ma olyan emberekkel szemben használják ki, mint az 1989 előtt egyértelműen rendszerellenes fiatalember (Kövér László mai házelnök), az roppantul kiábrándító.

Kövér Lászlóról mindettől függetlenül is terjesztik, hogy „kommunista” volt, amiből egyetlen árva szó sem igaz.Ifjúkorában az volt az álláspontja, amit később elkezdtek „balliberálisnak” nevezni, ami azidőtt „szociális érzékenységgel” (ez is butuska terminus) kombinált szabadelvűséget jelentett, Kövér esetében mindig, annak idején is erős „nemzeti elkötelezettséggel”. Később persze konzervatívabb lett, mint oly sokan.

Kövér László jelenlegi működéséről alkotott véleményem egyszerűen nem tartozik ide. Nyilván ellenfelek vagyunk, és az Országgyűlés elnökének számos kijelentését és gesztusát abszurdnak érzem. Ez nem lehet azonban ok arra, hogy elhallgassam: ezt az embert rágalmazzák, ami tűrhetetlen. Ez a módszer és ez a tónus semmivel nem jobb, nem nemesebb a szélsőjobboldali-állampárti hecclapok mocskolódásainál.

S ha az „ellenzék” nem akar javítani a kormányzat által meghatározott átlagon, akkor mi a csudát ellenez?

Tamás Gáspár Miklós 24.hu

Kedves Gazsi!
Tökéletesen igazad van. Köszönöm!
"Botrányos fellépésével az LMP nem csak azokat sérti meg, akik a konzultáció lebonyolításában részt vesznek, hanem azt a több mint 1 millió 700 ezer embert is, aki már kitöltötte a konzultációs ívet. Mivel Brüsszelben elkezdték a Soros-terv végrehajtását, a kormány…..
Szabó Ferenc 2017.11.26 07:08:15
2017. NOVEMBER 24. PÉNTEK 15:09 2017. 11. 24. 19:07
HADHÁZY, A FŐDOBOZOLÓ
Nagy Árpád

Hadházy Ákos csütörtökön három különböző budapesti helyszínen tekinthetett bele a nemzeti konzultációs ívek feldolgozásába. Nem, az élő fába nem kötött bele, csak a dobozokba, hogy hiteltelenítse a nemzeti konzultációt.
Magvas facebookos gondolataiból idézünk:
„Egyik helszínen sem tudtak ugyanis arról mutatni BÁRMILYEN nyilvántartást (még egy nyomorult kockás lapot sem) hogy hány doboz érkezett be hozzájuk az adott napon és hány távozott.”
Ha a „helszinek”-től el is tekintünk, bizonyára magyarázatra szorulna a „doboz” fogalma.
Miért is kellene a dobozok számát nyilvántartani?
Hacsak azért nem, hogy ha Hadházy úr jelzi, neki a dobozok száma kell, vagy kiürítésük után esetleg haza szeretné vinni?
„Ráadásul a Koping Datorg ügyvezetője elszólta magát: azt mondta, hogy 13-a hétfőig maximum 400 ezer ív érmezhetett…”
Ha a Kopint(!) Datorg az „érmezett” íveket dolgozza fel, mi is a jelentősége annak, hogy oda mennyi ív vagy doboz „érmezett”? Semmi, talán csak annyi, hogy a feldolgozáshoz megfelelő ütemben „érmezzenek”.

Fotó: facebook
Íme az ominózus Hadházy-féle poszt
Azután szintén az LMP fődobozolójától: „a legnagyobb hazugság, …hogy a menekültkrízis Magyarország EGYETLEN problémája”.
Valóban, kisbetűvel írva sem egyetlen problémája országunknak a menekültkrízis, még ha az egyik legsúlyosabb is, de még mekkora lehetne attól kezdve, hogy az EU ránk erőltet egy falunyi, vagy városnyi migránst, na meg azok hozzátartozóit…
És valóban, van még mit rendbe tenni, amire viszont az ilyen „helszínre” „érmező” fődobozolók és pártjaik bizonyosan képtelenek.

Fotó: Kormany.hu
Egy teremnyi konzultációs ívet nézett meg Hadházy, de ez nem zavarta abban, hogy pár perccel később azt hazudja, az egész nem létezik
Tudtam én, hogy ebből baj lesz. Nem szabad itt csak úgy viccelődni Magyarország egyik legpatinásabb heavy metal zenekarával. Volt ebben a posztban egy videó, amin az Óriás Ossiant játszik, akusztikusan. Ebben még semmi különös nincsen, mindenkiben él egy metálos, de az Óriás az…..
Szabó Ferenc 2015.12.24 06:40:15
@KUHULIN: Valaha régen az a mondás járta, hogy ha megfelelő számú írógépet kiteszünk a dzsungelbe,előbb-utóbb lesz olyan majom amelyik" kipötyögi" valamelyik gépen az Ember Tragédiáját is. Az internet viszont bebizonyította hogy ez nincs így. Itt van például ön is, mint élő cáfolat.
...méghozzá Fa Nándor sajtóirodájától. Ebből közlünk most egy bekezdést, változtatás és szerkesztés nélkül. Jelige: nagy ívben teszünk a disclaimer-re.         Ezúttal informáljuk Önöket, az érdeklődő média képviselőket, Fa Nándor nevében,  hogy a Fa…..
Szabó Ferenc 2014.12.24 09:18:48
Az első magyar szólóban földkerülő vitorlás 60 éves
MTI2013-03-08 09:30Nagyítás: [+] [-][Nyomtatás][Email]
Kopár István, az első magyar vitorlázó, aki egyedül, egy kikötéssel kerülte meg a Földet, miközben gyorsasági világrekordot állított fel, március 8-án hatvanéves.
Kapcsolódó anyagok
Polgár Csaba: Földvár a kedvencem
Fa Nándor földkerülő vitorlázó 60 éves
Kollár Lajos a vitorlásszövetség új elnöke
Vadnai Jonatán Európa Kupa-győzelme
Magyar bronzérem a jégvitorlás Eb-n
Szobrot emel Balatonfüred Bujtor Istvánnak
Túl van a nehezén a földkerülő kínai
Kimentették a hajótörött világjáró szólóvitorlást
Kopár István gyermekkorától vitorlázott a Balatonon. A gimnáziumban angol szakra járt, mellette kitanulta a nemzetközi távírászatot. 1971-től 1984-ig a Mahart Tengerhajózási Üzemigazgatóságánál dolgozott mint matróz, majd gazdasági tiszt. Elvégezte a Testnevelési Főiskola edző szakát, majd a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karának hajózási szakát.

Föld körüli útjára 1990. június 29-én indult el Salammbo nevű, Balaton 31-es típusú hajójával. Terve az volt, hogy a glóbuszt a legnehezebb hajózási útvonalon egy kikötéssel kerüli meg. A Gibraltárból Ausztráliáig vezető, 153 napig tartó első szakasz a vártnál is küzdelmesebbnek bizonyult: a hajó gyakran került viharba, és megesett, hogy navigációs műszerei működésképtelenné váltak.

November 18-án a több mint 100 km/órás szélben a hajó felborult, sok felszerelés tönkrement, Kopár István a megrongálódott hajóval csak nagy nehézségek árán érte el az ausztráliai Fremantle kikötőjét. Itt a magyarországi üzletmenetnek "hála" saját zsebből és baráti adományokból kellett a készletet összevásárolnia. Útját egyhónapos pihenő után, december 29-én folytatta. A Salammbo március 6-án érte el Dél-Amerika legdélibb pontját, a Horn-fokot. A második szakasz egyik emlékezetes élménye volt, amikor Kopár István és a BOC Challenge Föld körüli vitorlásversenyen résztvevő Fa Nándor összetalálkozott a déli félteke viharos vizein.

Az út végére az élelmiszerek nagy része tönkrement, így az utolsó hetekben valósággal éhezett: csak kevés csokoládén és mazsolán tartotta fenn magát.

Célját azonban elérte, és nem egész egy év után, 1991. május 14-én kikötött Gibraltáron, gyorsasági világrekordot felállítva. Visszatérése után azt nyilatkozta: "Fa Nándor útja a BOC Challenge versenyen egy amatőr profi módon előkészített vállalkozása volt - az én utam egy profi amatőr módon végigcsinált próbája".

A következő évben ugyancsak a Salammbóval barátja, földije és edzőtársa, Cittel Lajos társaságában indult az Amerika 500 éve elnevezésű versenyen; a rajtnál I. János Károly spanyol király az összes résztvevő közül egyedül őt fogadta. A versenyen, amelynek résztvevői Kolumbusz hajóinak útvonalát követve szelték át az Atlanti-óceánt, és ott értek célba, ahol egykoron a felfedező megpillantotta az általa Indiának vélt amerikai kontinenst, saját kategóriájában a második helyen végzett. Az Újvilágba érkezve átadhatta George Bush akkori amerikai elnöknek Török Zsolt térképész remekművét, egy Kolumbusz-kori, az amerikai földrészt ábrázoló térkép hasonmását, amelyet hajójuk vitt magával.

Kopár István 1993 és 1995 között több versenyen állított fel rekorderedményeket, a Miami-Azori-szigetek közötti utat napi 150 tengeri mérföld sebességgel tette meg; első magyarként szerezte meg az ARC óceáni átkelő versenyen a KapryÍs trófeát, ezúttal Sörös Jenő barátjával. 1996-1997-ben a Hongkong Challenge Földkerülő vitorlásversenyen elnyerte a Sir Edward Heath Kupát mint a leggyorsabb Föld-kerülő hajó kapitánya. Ezzel a versennyel nemcsak egyedülálló magyar sportteljesítmény született, de Kopár Istvánnak csaknem egy évtizedes, nemzetközi sportdiplomáciai tevékenysége is véget ért.

Számos díja között szerepel a Haza Szolgálatáért Érdemérem bronz és az 1997-ben neki ítélt Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje. 1998-ban Balatonalmádi díszpolgárává avatták. Sok külföldi díjat is átvehetett, 1994-ben az exkluzív Cruising Club of America Blue Water kitüntetésre jelölték, 1994-ben a Slocum Society örökös tagjává választották.

A magyar vitorlázás kiválósága jelenleg az Egyesült Államokban él. Floridában dolgozott hajóépítő műhelyben, az Amerikai Vitorlás Szövetség megbízásából oktatókat képzett, ma New Yorkban egy vitorlás klubot vezet. Nemrégiben jelent meg Kihívás, a Szilas pataktól Connecticut folyóig című könyve, amely fotókat és DVD-mellékleteket is tartalmaz; az első rész a Salammbo Föld körüli útjának leírása, a második rész a megvalósított álmot követő útkeresés, az életút szakmai és emberi számadása.
From: v.attila@mtva.hu To: h.arpad@kormany.hu Subject: felavattuk bazdmeg! Kedves Árpád! Mint láthattad A Tévében, az előzetes egyeztetéseknek megfelelően levezényeltük a Félmilliomodik akciót. Remélem minden stimmelt kívülről, és a Vezér is kielégítőnek találta a népnemzeti…..
Sajtos Sándor Imre. Jól jegyezzük meg ezt a nevet és ezt az arcot. Ő Tahitótfalu polgármestere, azé a településé, amelynek lakosai napok óta heroikus küzdelmet vívnak a hömpölygő Duna vize ellen. Homokzsákot töltenek, gátat emelnek, próbálják menteni, ami még menthető egy…..
Szabó Ferenc 2013.06.09 19:18:34
Az önmaga és a világ által generált adósságválságban lassan fulladásos jeleket mutató Orbán-kormány szánalmas kísérleteket tesz arra, hogy befeketítse, a nyomor, a pusztulás időszakának tüntesse fel Magyarország 2002 és 2010 közötti történelmét. Ezért az aláíbbiakban…..