Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jacques francois

9 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egybehangzó értesülések szerint Xavi meghozta a döntését...
A RAC1 információi szerint a Barcelona már kiválasztotta a januárban igazolandó középhátvédet a csapat védelmének megerősítése céljából. ..
jacques francois 2018.12.20 13:17:07
@Maestro10: ha szerinted rabiot egy szürke eminenciás, akkor síkhülye vagy a focihoz XDXD már elnézést XDXDX
A tegnap bemutatott 5 film után következzen a lista első fele, lássuk tehát, melyik az 5 legjobb Stephen King-adaptáció. 5. Tortúra / Misery (1990) Annie Wilkes. Akár King rajongó az ember, akár nem, ezt a nevet illik megjegyezni. Az egyik oldalon ő áll: Annie, a jó lelkű,…..
jacques francois 2013.11.02 20:47:02
@Mária: mint írtam a lista szubjektív, nekem azok abszolút nem tetszettek amiket felsoroltál
jacques francois 2013.11.03 12:13:22
@Jegkoko: a film kicsit több mint két órás. mellesleg igényes kommented olvasva, hozzád valószínűleg a fűnyíró ember áll legközelebb king adaptációi közül.

@mentásheregolyó: kit érdekel h a tortúra nem könyvhű? ha elolvastad volna a bejegyzés első részét, direkt leírtam, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A FILMEKET értékelem. mit nem lehet ezen érteni?

@kicibodár: köszünjük hozzászólásod, az említett helyesírási javítva. reméljük máskor a témához is hozzá tudsz szólni valami értelmeset.

@nmy79: hiányolod az állatemetőt? ha a bejegyzés első részét is olvastad volna láthatnád h ott van a 9. helyen.
jacques francois 2013.11.03 14:01:17
@NY124 (Darvas Tamás): igen, nagyjából ez a lényeg :)
Idén szinte ömlesztve kapjuk a sci-fiket, ami az elmúlt évek meglehetősen szerény termése után valamennyire elégtételként fogható fel. Azonban nem számítottam arra, hogy a nagy dömping közepette pont egy szinte a semmiből érkező, független alkotás lesz az egyik legjobb. Még azt…..
Halloweenhez közel mi is lehetne egy aktuálisabb poszt a blogon, mint egy top 10-es lista a horror koronozátlan királyától Stephen Kingtől? Egy olyan lista, amely az én szívemhez nagyon közel áll, hiszen aki ismer, az tudja, hogy élek-halok a Mester műveiért. Könyveit, filmjeit néha éj nappallá téve…..
jacques francois 2013.10.31 18:59:25
@Majolie: azt ugye tudod h zelda szerepét egy fickó játszotta el? :D nem találtak olyan sovány nőt mint amilyet szerettek volna.. :D
jacques francois 2013.10.31 20:27:10
@Majolie: egyébkét a legviccesebb az egészben h a rendező csaj is eljátszhatta volna, ha megnézed ezt a képet, minden adottsága meg van hozzá XD
msgphoto.com/sitetest/wp-content/uploads/2011/07/marylambert.jpg
jacques francois 2013.10.31 21:27:14
@REMY: nah, én attól a "nőtől" fosom mindig össze magam. szerintem az egyik leghárdkórabb lény akit betettek horrorba :D
Smoking Barrels Mama (2013) 2013.10.29 00:01:00
Tekintve, hogy az utóbbi időben 10-15 milliónál nagyobb pénzeket nem adnak egy horrorra, lassan már minden ilyen műfajú film automatikusan meglepetéssikernek számít, a producerek pedig büszkén mutogatják a filléres befektetéssel összehozott 8-9 számjegyű bevételt. Nem csoda…..
Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb horror-zsánereleme az a kézikamerás felvevési mód volt, amely még anno a ’90-es évek végén, az Idegleléssel került igazán a központba, valódi reneszánszát azonban a 2007-es Paranormal Activity óta éli. Mai két alanyom is ezen a vonalon…..
Mostanában nem készülnek jó gengszterfilmek, Miért? Egyszerűen azért, mert napjainkban a bűnözés világa sokkal fehérgallérosabb lett, mint korábban, a mai modern technika feleslegessé teszi a fizikai erőszakot, egyre inkább a számítógép veszi át az übercool mordályok helyét.…..
Sokat gondolkodtam a 10 legjobb Jack Nicholson filmen, egyetlen dolog azonban nem volt kétséges: a legjobb csakis a Száll a kakukk fészkére lehet. Emlékszem, amikor először láttam, teljesen letaglózott a film, még a Ragyogás sem fogott meg ennyire, pedig az sem volt egy…..
A WWE franchise időről-időre kidob egy közepes kategóriájú filmet. Általában saját udvarukon kapirgálnak, és a főbb szerepek egyikét valamelyik éppen befutott pankrátoruk kapja. Az elmúlt időszakban ezen a tendencián azonban helyenként változtattak, elég csak a Dead man down-ra…..
Cosmina Stratan tavaly robbant be a köztudatba A dombokon túl c. román film (amelyről remélhetőleg hamarosan itt is olvashattok) főszerepében, és egyből meg is kapta érte a Cannes-i filmfesztivál legjobb színésznőnek járó díját.  Idén nem díjat átvenni, hanem díjakat…..
Brian De Palma a gengszterfilmek (és a remake-ek) koronázatlan királya újra akcióban. Nagyszerű hír volt ez nekem, hogy a mester hosszú hallgatás után újra kamera mögé állt, és jó szokásához híven ismét egy „régebbi” darabhoz nyúlt hozzá. A régebbi kifejezés azért…..
A talán kicsit elkésett időzítésre szolgáljon magyarázatképpen, hogy amikor ez a film aktuális volt, annyi rosszat hallottam róla, hogy már az ingerküszöbömet sem érte el. Pedig az előzetes marketinganyagok egy látványos és pörgős akciófilmet ígértek - és tulajdonképpen ezt…..
Smoking Barrels Parker (2013) 2013.08.04 00:01:00
Taylor Hackford közreműködött például Az ördög ügyvédje és a Ray című filmekben is. Így joggal vártam, hogy a Jason Statham és Jennifer Lopez fémjelezte Parker egy jó kis bosszúfilm lesz. Ahol nem csak a csontok fognak törni és a golyók röpködni, hanem lesz…..
Smoking Barrels New World (2013) 2013.07.20 00:01:00
A napokban az egyik kedves szerkesztő kollégám hívta a fel a figyelmemet a koreai filmipar egy újabb gyöngyszemére, s miután a szívemhez oly közel áll ez a műfaj, egy percig nem haboztam a mű megtekintésével. Jó szokásomhoz híven először a stáblistával átfutásával kezdtem,…..
A cím már árulkodó. Nem egy katolikus bentlakásos suli mindennapjait ismerheti meg az, aki megnézi Ted Demme filmjét. Sokkal inkább George Jung életét, aki a ’70-es évek nagypályás drogdílere volt. Az egész mozi megspékelve olyan színészóriásokkal, mint Johnny Depp, Ray Liotta…..
Ettem-e már valaha ketchupos, mákos, tökös, halas palacsintát? Megkóstolnám-e? Nagyjából valami ehhez fogható kérdés kerített hatalmába, amikor hónapokkal ezelőtt megláttam, hogy lassan bemutatásra kerül az ázsiai kontinens egyik, hanem a legismertebb rendezőjének…..
Az elmúlt időszakot főként az Enterprise fedélzetén  és nagyon cool, de nem túl mélyenszántó akciófilmekkel töltöttem, úgy éreztem most jött el az ideje annak, hogy végre megnézzek egy "igazi" filmet. Olyan filmet, aminek mélysége van, és katarzist ad. Mivel mostanában…..
Az elmúlt napokban nézelődtem egy kicsit blogunk „várótermében” és megakadt a szemem FilmBaráth kollegina egyik írásán, nevezetesen a Timur Bekmambetov rendezte (Abraham Lincoln, a vámpírvadász is az ő nevéhez kapcsolódik) Nappali őrségen. Miután tudvalévő, hogy e darab egy…..
Nagyjából két-három héttel ezelőtt az egyik mélyen tisztelt szerkesztő kollégám, kisebb segítségért fordult hozzánk: elkapta a láz, hogy kedvesével egy romantikus estét töltsön el egy sorozatgyilkos társaságában. Természetesen semmi rosszra nem kell gondolni, mindössze egy…..
Ezúttal egy újabb drámát hoztam nektek, mégpedig a Doug Liman (Bourne-rejtély, Mr. és Mrs. Smith, Hipervándor) rendezte, megtörtént eseményeken alapuló, politikai hangvételű Államtrükkök című filmet. Az Egyesült Államok Irak elleni háborús stratégiájába egy újabb…..
Alapvetően amint a 60-as, 70-es évek fordulóján kialakult az autós üldözés eleme az akciófilmekben, rögtön népszerűvé vált, és egyből megjelent rengeteg elengedhetetlen kelléke, amelyektől többnyire azóta sem tudott megválni. Rendre az alapfelállásnak megfelelően két autó…..
jacques francois 2013.03.03 16:53:00
@vegtelenpenz: mint minden ilyen lista, ez is szubjektív. minek kellene vajon odaírni, hogy "szerintem"? mindenki tudja h ez egy filmes blog, a szerkesztőknek van saját nézete, véleménye amit közzétesz. olyan toplistát, sehol, semmi kapcsán nem fogsz találni, ahol majd minden kommentelő elégedetten bólogat, hogy ez bizony így van. az meg, hogy egy értelmetlen, felesleges, hiányos poszt, pont annyira szubjektív megjegyzés, mint a blogger top10-es listája. egyébként pedig szívesen várjuk, a Te tökéletes listádat, hogy mi, kis buták végre tényleg megtudjuk, hogy melyek a legjobb autósüldözések (mert gondolom Te mindet láttad már és nem hiányosak az ismereteid)
jacques francois 2013.03.04 11:27:47
@vegtelenpenz: továbbra is szeretettel várjuk a Te tökéletes top 10-es listádat. ha az is olyan jól megy mint a fikázás, meghajlunk előtted :)
Március érkeztével egy újabb mozis hónap is kezdetét veszi, és ahogy a tavasz (és a nyár) közeledik, a stúdiók is egyre jobban elhalmoznak minket új filmekkel. Ennek keretében láthatunk a filmszínházakban 3D-re építő és kevésbé 3D-re építő fantasyt, mexikói és francia…..
Először is engedjétek meg nekem, mint a Smoking Barrels új tagjának, hogy innen üdvözöljem a blog Olvasóit, illetve többi szerkesztőjét. Bemutatkozás terén nem vagyok túl bőbeszédű, legyen rólam elég annyi, hogy a harmincas éveim elejét taposom, foglalkozásomat tekintve…..