Regisztráció Blogot indítok
Adatok
na_majd_én megmondom

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tizenegy éves lett a Wizz, s ennek örömére új színt kaptak a gépek, s ami a lényeg, a tavalyihoz hasonló, egyet fizet, kettőt kap akciót hirdetett a cég. A második jegy majdnem ingyen, 2500 forint adminisztrációs díjat kell érte csengetni. Dobjunk el mindent, menjünk foglalni!…..
Szeretjük a táblázatokat. Ebből például nagyon szépen kiolvasható, hogy a tíz legmagasabb magyarországi hegycsúcs a Mátrában és a Bükkben található. És igaz, hogy hazánk legmagasabb csúcsával a Mátra büszkélkedhet, de ne felejtsük el, hogy a legnagyobb átlagmagassággal…..
Múlt-kor 10 tény a Moszadról 2014.01.24 15:04:53
1. Izrael titkosszolgálata, az 1949-ben megalapított Moszad a világ egyik leghatékonyabban működő állambiztonsági szervezete, ám módszerei miatt sokan bírálják a testületet. 2. Egyes becslések szerint a Moszad világszerte jelenleg 35 ezer ügynököt irányít, ebből 20 ezer…..
na_majd_én megmondom 2014.01.27 08:25:31
EnergiaGorilla Viktor goes shopping 2014.01.15 12:19:39
- Te már megint hovamész a cimboráiddal? - Kiugrunk Moszkvába, csak olyan rutinszerű izé, átbeszélünk ezt-azt, semmi különleges. - De nem vesztek atomerőművet? - Frászt, hova gondolsz… - Nézz a szemembe, és úgy ígérd meg!   - Drágám, hazajöttem! - Mi az ott…..
na_majd_én megmondom 2014.01.15 19:45:06
na_majd_én megmondom 2014.01.15 19:52:25
@zsg?: igen, igen, igen

Nem igaz, hogy ezt senki se látja!
Miközben egyre több a kérdés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) 3 milliárdos somogyi napelem-tendere körül, az uniós pénzt osztó szervezet továbbra is titkolja az adatokat, amelyekből kiderülhetne hogy kik a felelősök azért, hogy egy KEOP-os pályázaton csak olyan cégek…..
„A hőszivattyú az olyan, mint egy kifordított hűtőszekrény.” - Hangzik az ismert hasonlat. Szerintem pont annyi hasonlóság van köztük, mint egy benzines láncfűrész és egy Harley-Davidson között.  A közös pont a két berendezésben az úgynevezett Carnot-körfolyamat. A…..
na_majd_én megmondom 2013.02.23 11:43:49
Bár javasolták, hogy ne szóljak, hozzá, csak nem tudom megállni ennyi baromság elolvasása után.
Tehát:
Először is 4-es COP levegős hőszivattyúnál nem létezik, hacsak nem +15 fokos külső hőmérsékletnél, de ezt nem illik pl.: gépkönyveb leírni.
-15-nél 3-as COP még annyira sincs. Tapasztalatom szerint azok a gyártók, akik ezt hazudják általában még a 2-t se érik el. Na ilyenkor jönnek azok a tapasztalatok amit többen írnak, hogy több a villanyszámla mint a gáz lenne.
Igen a hőszivattyú drága. Az olcsó hőszivattyú, ugyanúgy mint bármely más terméknél szar. A klíma nem hőszivattyú. A klímás cégek által gyártott gyanúsan olcsó készülékek sem azok, még akkor sem ha azt írják rá.
1-nél vagy 100%-nál nagyobb hatásfok nincs. A 108%-os hatásfokú kondenzációs kazán és a többi baromság szimpla csalás. Aki nem érti üljön újra iskolapadba. A 4,5-ös COP-val rendelkező hőszivattyúra se írjuk, hogy 450%-os hatásfokú, mert az baromság. Ha nem érted olvasd el újra a cikket. A CTC egy szar. Így jártál, legközelebb vegyél normális készüléket. A legdrágább döntés mindig az, ha rossz terméket választunk. Az épületek és szekunder rendszer hibáit nem kell a hőszivattyúra kenni. Ha valaki radiátorral akar hőszivattyús rendszert üzemeltetni, az rossz lesz. Nem kezdem el magyarázni, hogy miért mert ez egy tudomány. Ez nem foci amihez mindenki ért. Ne akarjunk barkácsolni és internetes fórumokból szerzett tudásból kitalálni a világmegváltó új fűtési rendszert ,mert úgyse fog sikerülni. Ha nem hiszitek, vegyetek ilyen orosz ilyonkazánt ( vagy egyébb ilyen baromságokat ) és csodálkozzatok rá hogy "...már megint átbasztak az oroszok!"
na_majd_én megmondom 2013.02.23 12:57:58
@Kőmíves Kelemen:
Még egyszer és utoljára. 100% feletti hatásfok nincs. A 108%-os "hatásfokú" kondenzációs gázkazán hatásfoka kb. 90-95%. Azért jön ki a 108%, mert hibás fűtőértékkel számolnak.
Ez egyszerű csalás. Amit írtál, abból az az igaz, hogy valóban sokkal jobbak ezek a készülékek mint a korábbi 85-90%-osak, mert valójában azok is csak 75-85%-ot tudnak mivel ugyanúgy hibás (elavult) fűtőértékkel számolnak.
Az egész évre számított COP értéket JAZ-nak hívják és nem számítják bele a hűtési jóságfokot (nem hatásfokot!) mert az egy másik mérőszám, az ún.: EER.

És igen, a levegős hőszivattyú (nem a Zubadan, meg az Altherma meg a többi klímából épített csoda) valóban teljesen versenyképes a gázfűtéssel.