Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dejódiópótló

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az energiatudatosságnak az előnyei egyértelműen a környezetünk kímélése és a rezsiköltségek csökkentése. A hatékony energiatudatos beruházásokhoz nem árt tudni minden beépítendő rendszer előnyeit és hátrányait. Előnyként az alacsonyabb beruházási összeg jól hangzik, de az üzemeltetési költségeken…..
  A Poli-Farbe ügyvezető igazgatója közölte: a cég a jövőben emelni akarja az értékesítésen belül a jelenleg 6 százalékos export arányt, és egy új, a lakások fűtésére alkalmas falfestékkel is piacra kíván lépni, várhatóan 2020-tól. A Poli-Farbe társaság ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy a…..
Kis ismétlés: az úgy volt, hogy nyáron elbontattam egy cserépkályhát és egy konvektort. Így az óra ketyegett, hogy a hideg beálltáig valami legyen helyettük. Gázkandallót akartam, de az elszállni látszó költségek lebeszéltek róla, úgyhogy kikötöttem a klímával való fűtés mellett. Nézzük, jól…..
dejódiópótló 2017.01.25 06:22:30
@@Nand: ARYG 18 LLTB / AOYG 18 LALL 5,2 (0,9-5,9) 6,0 (0,9-7,5) R410A 479 000 Ft
ARYG 18 LHTBP/AOYG 18 LBCA 5,2 (0,9-6,5) 6,0 (0,9-8,0) R410A 565 000 Ft
Viszont a sonoflex Isoflex felülete belülről is olyan mint kívül azaz nem sima amin elég nagy a nyomásesés ezzel számol ni kell.
dejódiópótló 2017.01.25 06:28:06
@Nand: Ez így igaz. a szoftver meg általában a hőmérséklet termisztorok adataira támaszkodva állítgatja az adagolót(ami mp-ént 30-50 de akár több pulzálás is lehet hasonlóan a common rail dízelek befecskendezéséhez) a drágább rendszerekben ehhez a nyomástáűvadók is adnak adatokat.
Az EEV viszont sarkallatos pont, mechanikai hiba esetén nagyon gonosz tréfát úz és a hiba igen nehezen hatáárolható be, legtöbbször csak diagnosztikával hibakiolvasás és állapot monitorozással üzem közben. Ritka de nagyon szívatós hiba.
*UPDATE: újabb cikk ebben a témában - tapasztalatok, költségek Zajlik az ősz és kezdődik a fűtési időszak is. Ám én csak most dőlhettem hátra, mert eddig versenyt futottam az idővel, hogy még 20 fok fölött kiépüljön az új fűtésem. Dőlj hátra, vegyél magadhoz kávét, mert hosszú lesz, de a végére…..
Vendégposzt neofrix baszmacs-tól A bélszínroló mindig rejtély volt számomra. Gyerekkoromban azért, mert nem tudtam, mi a bélszín. Ezek megeszik az állat belét? - gondoltam émelyegve, és nem jutott eszembe, hogy én is megeszem a hurkát. Később pedig azt…..
A császárfával kapcsolatban mindig sok kérdés merül fel, sokan megváltó csodafaként üdvözlik, elsősorban energetikai értelemben, másokat a szépsége ragad meg, ezért szeretnének róla többet tudni, míg egyesek szerint magyarországi jelenléte veszélyt hordoz, és invazív fajként tekintenek rá. Egyetemes…..
„A hőszivattyú az olyan, mint egy kifordított hűtőszekrény.” - Hangzik az ismert hasonlat. Szerintem pont annyi hasonlóság van köztük, mint egy benzines láncfűrész és egy Harley-Davidson között.  A közös pont a két berendezésben az úgynevezett Carnot-körfolyamat. A…..
dejódiópótló 2013.02.23 13:06:18
@Kőmíves Kelemen:
A hűtési hatásfokot EER-el jelzik a szezonális hatásfokot meg SEER SCOP stb rövidítésekkel.
Nagy energiazabáló a HMV ellőállítás a nagy delta T miatt.
Ha belenézünk valamelyik levegő.víz hőszivattyú adataiba(itt az LG ThermaV van kéznél pl nálam) akkor a 3-as COP-t leolvasztási veszteség nélkül pl padlófűtésbe 30C fokos előremenő hőmérsékletnél
LG
AH-W096A0/H09SNE esetén (ennek rendes normál inverter klíma kültérije van azzal csereszabatos)
így alakul: 8.84 KW fűtési telj 2.93kw elektromos telj felv. külső hőm -6c ezalatt kevesebb mint 3 a cop illetve efelett meg több de nem lineárisan.

A HMV előállítása persze belerondít a dologba az olyan időben kell(ene) tárolóba előállítani amikor a hatásfok jobb.

Viszont akinek van pénze és a levegő-víz hőszivattyú valamint egy hálózatra tápláló napelemrendszer is belefér annak jobb a helyzete.

De ez a mai magyar helyzetben azért nem jellemző.
dejódiópótló 2013.02.23 13:17:47
@na_majd_én megmondom:
Szerintem a klíma is hőszivattyú.Csak mindkét oldalon levegő van:)
A COP viszonyszám az adott pillanatnyi állapotot tükrözi.
Az említett LG ThermaV levegő-víz hőszivattyú -15C foknál 30C fokos előremenő vízzel lead 7,09KW teljesítményt ehhez igényel 2,85KW elektromos teljesítményt (leolvasztási tájolási és technikai hibákból eredő veszteség nélkül) ami cca 2,5 COP
Az adatok innen származnak:P/No.: 3828A20892S szervízkönyv.
Remélhetően hitelesek.
Ahol áó a teljesítmény nem csökken a külső hőmérséklet csökkenésével ott a COP rovására megy a dolog(PL Panasonic T-Cap vagy Mitsubishi Zubadan)

Ezek nominál terheléses adatok a frekvenciaváltó/inverter vezérlés miatt lehetnek rosszabbak és jobbak is.
dejódiópótló 2013.02.23 13:28:19
@dejódiópótló:

Most nézem a Panasonic T-Cap WH-SXC09D3E5 WH-UX09DE5 anyagát a 4-es COP-t 30C előremenő víznél tudja kb 0C külső hőmérséklet esetén.

HMV gyártás esetén ha 50C fokot kérünk(vagy kisméretű hőleadók esetén) mint az összes ilyen gépnél itt is a COP drasztikusan romlik.

9.00kw telj 2.80 kw elektromos 7C külső hőm COP 3,21

adatok:
No. PHAAM1104117C2