Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nitrites_pácsó

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A témát mindig is nagy érdeklődés övezte és napjainkban számtalan honlap, blog, szaklap szeret foglalkozni az emberiség históriájának nagy hadseregeivel. Kérdés azonban: mi alapján lehet kiválasztani a legjelentősebbeket? Ha végigtekintünk az emberi krónika elmúlt 5 ezer évén (az írásbeliség…..
A Fidesz tekintélyes Európa-parlamenti képviselője interjút adott a Magyar Hírlapnak. A tegnap megjelent beszélgetésben ezt mondta Szájer József: „A polgári oldal az elmúlt 25 évben óriási erőfeszítésekkel hozta létre azt a médiát, amelyet még Medgyessy Péter javasolt nekünk, amikor kifogásoltuk,…..
nitrites_pácsó 2018.08.21 10:49:45
@maxval balcán bircaman: Buta birka vagy, mint mindig. Ha tudnál olvasni a cikkben is benne van, hogy Medgyessy azt támogatta volna, ha a politika kivonul a közmédiából. "Akinek saját tévére van szüksége, az vegyen magának." - egy kereskedelmit. Vagyis a nagy eszeddel elismerted, hogy jelenleg a TELJES közmédia a kezetekben van. (Mondjuk elég hülye, aki nem veszi észre, de nem szoktátok elismerni...)
Az Aston Martin leleplezte új DBS Superleggerát. A 715 lóerős brit szuperautó turbófeltöltésű, V12-es motorral fut és simán versenyre kel a Ferrari 812 Superfasttal. Lehet, hogy a következő James Bond már ezzel fog száguldozni?..
nitrites_pácsó 2018.07.18 11:05:15
@Jadeite: Sőt, akár a negyede is.
Újságcímlapokon keresztül gúnyolódnak a már alakulóban lévő Új Világ sajtóján, amikor minden, de minden kormánypropaganda lesz. 2022-ben a Nők Lapja Kövér Lászlót hozza címlapon, a Rubicon Dózsa Lászlót, az ÉS meg Bayer lovagot, Németh Szilit és Schmidt Mariskát. És persze még a Buci Maciból is dőlt…..
Nem bírok leszállni a témáról. Viktor annyira sokoldalú, hogy arról beszélni kell. Múlt héten éppen komikusi hajlamait csillantotta meg. Ami az alattvalókra nézve mégis tragédia. Először is az történt, hogy a miniszterelnök úr bevágtatott egy fővárosi rendelőintézetbe testőrei körében, majd üres…..
nitrites_pácsó 2018.06.20 13:31:27
@Willkommenskultur: "biztos kifizetnek 300ezer eurot a kotvenyert amikor ingyen behajozzak oket az olaszok, spanyolok, gorogok" Látod mekkora sötét vagy és még reklámozod is? A KÖTVÉNY-ért miért ne fizetnének, ha megvan rá a zsé? Bejönnek repcsi, első osztályon, nem lélekvesztőben nyomorogva. Felrobbantják, amit akarnak. Majd 5 év múlva KAMATOSTUL vissza is kapják a befektetett pénzüket. Ugye még MINDIG nem érted az egész lényegét? De csak égesd magad, mint a többi fityisznyalonc, akinek mindegy mi történik ebben a szerencsétlen országban, csak az ő istenüknek lehet igaza. Bármit is mond/tesz, mégha az a tegnapelőtti bármittel homlokegyenest ellentétes is...
nitrites_pácsó 2018.06.20 13:53:32
@antiinternáci: Igen? És Európa "számos országában" is rogántóni-közeli offshore-cégek keresik magukat gennyesre belőle, miként a dicső orbanisztánban? Te is csak pont a lényeget nem látod. Egyébként honnan tudjátok ti hívők ilyen biztosan, hogy a kötvényesek mind szentéletű Teréz Anyák egytől-egyig.

1. Ahhoz, hogy ekkora összeget be tudjanak forgatni, valamiből meg kellett gazdagodniuk.
2. Furcsa mód épp Magyarországra akarnak "letelepedni". Miért is? Gond, ha néhányan hátsó szándékot gyanítunk?

A több millió, eddig Európába érkezett menekült között volt 1-2 tucat gazember terrorista. Talán több is. Talán még egy csomó "alvó ügynök" is van. Nem vitatható. De ezek valszeg' akkor is bejönnének, ha robbantani/késelni akarnak, ha konkrétan nincs menekült válság.
nitrites_pácsó 2018.06.20 14:29:07
@0dzsud0: A jelenlegi kormányt legkevésbé az általad említett oknak köszönhetjük. Leginkább a kétbites, "a rádió is bemondta, hát miért ne volna igaz?", kétszavas jelszavakkal sakkban tartható (pl: Stop Soros!) agyhalottaknak, valamint a furfangos Nyeszterka által kifundált választási rendszernek. De ezt ti is tudjátok. Csak kényelmetlen lenne elismerni, hogy milyen magas szellemi körökkel kell megosztoznotok a hatalomban maradásért. A budai elit 70-80%-ban már elfordult tőletek. És ezt nem nekem kell elhinnetek. Elég megnézni az április 8-i fővárosi eredményeket.
Szerző: Horváth Zoltán A média hatalmi ág. Közhelyes, de tényleg igaz. Ha pedig igaz, akkor el kell fogadni, hogy nemcsak a média viszonyul a politikához, hanem a politika is viszonyul a médiához. Egy demokratikus közegben egyértelmű, hogy a sajtó ellenőrzi, kontrollálja, befolyásolja a politikát,…..
nitrites_pácsó 2018.06.13 07:37:04
Sokféle számadatot szoktunk hallani hazánk világnézeti összetételéről. Van, aki kerek-perec kijelenti, keresztény ország vagyunk, van, aki szerint az ország többsége ateista, van, aki szerint ez csak a fiatalokra igaz. Ha kicsit utánakeresünk, azonban az jön ki, ez a terület nincs is olyan jól…..
A kormánylap Figyelő friss listája cikke szerint Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet Balog Zoltán távozó humáncsúcsminiszter utódja az Emmi élén. A református lelkészt ezzel egy olyan katolikus professzor váltaná, akinek voltak érdekes mondatai az elmúlt években. Az…..
Egy váratlanul feltárult időkapun keresztül a Ritkán látható történelem egy 2038-ban megjelenő Napi érdekesét mentettem le hogy már ma megnézhessétek... :) Ezek mennek majd a jövőben. HIHETETLEN! Viccet félretéve: válogatás közelmúltunk érdekes eseményeiből. 1997. június 30. éjfél. A britek…..
nitrites_pácsó 2018.04.24 10:28:42
@tapangász: Miért? gintonic.azigazi is leírta, hogy így nem ő, hanem a "muvelt orosz" mondja... ;-)
Gyerekek, megvan. Kétharmaddal. Nem kell fullba tolni a kretént tovább, tessék rendes újságot írni. Ja, hogy az nem megy? ..
nitrites_pácsó 2018.04.14 09:29:52
@A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!!:
A többi szokásos fideszes megmondóember most távol van, mert valszeg' látják, hogy ez a téma védhetetlen. Csak te vagy egyedül akkora barom, hogy még ezt se látod. A valódi neved nem Kósa Lajos véletlenül? Kb. vele vagy ugyanis egy szinten jóbarát.
Bemutatkozás, magyarázat, célok Kísérleti jelleggel regisztráltam fel Facebookra egy álprofillal, nem kisebb céllal, mint feltérképezni és megfigyelni a vérfideszes egyedek közösségét, egyéni kompetenciáit, és pszichológiáját. Nem vagyok sem író, sem újságíró, sem politikus, csak egy huszonéves,…..
nitrites_pácsó 2018.04.13 08:33:39
Mennyire kell ahhoz hülyének lenni, hogy az alább felsoroltak ellenére elhiggye bárki, hogy a fidesznek valós 2/3-a van?

- Egy fordulós választási rendszer kialakítása, mely lehetetlenné teszi az esélyesebb ellenzéki jelöltek javára történő második fordulós visszalépéseket;
- Választási körzethatárok önkényes átrajzolása kizárólag fideszes érdekek alapján (maga kövér elvtárs ismerte el);
- Kamupártok tömeges indulása;
- Szavazati jog megadása (könnyített módon, levélben) határon túliaknak;
- Ugyanakkor levélben szavazás MEGTAGADÁSA a külföldön tartózkodó/dolgozó, ám MAGYAR lakcímmel is rendelkező állampolgárainktól;
- Disznóólba, ravatalozóba, száz éve üresen álló, összedőlés határán álló parasztházakba bejelentett több ezer külföldi szavazó;
- A külföldi, fideszre szavazók szervezett, tömeges buszoztatása a választásokra (akik akár már levélben is leszavazhattak korábban);
- roma polgártársaink megfizetése a fideszre szavazás esetén (saját fülemmel hallottam tegnap este, kutyasétáltatás közben, egy roma csoport mellett elhaladva, hogy Farkas X. nem kapott pénzt, mert a jobbikra szavazott. Egyébként a szomszéd faluban is találtak egy darab üres szavazó borítékot, ami láncszavazásra utal);
- fura módon elromló választási szerver, NVI rendőrök általi körbevétele;
- fura mód eltűnő 11 ezer jegyzőkönyv;
- gyanúsan sok érvénytelen szavazat;
- trükközések a szavazatszámláló bizottságoknál (volt kollégám ellenzéki delegáltként említette, hogy a vérfideszes bizottsági elnök és a fideszes bizottsági tagok még úgy is trükközni próbáltak, hogy 3 fő ellenzéki delegált volt jelen. Ők egymást váltva, folyamatosan figyelve ezt ugyan megakadályozták, de elképzelni sem lehet mi lehetett olyan körzetekben, ahol ellenzéki felügyelő egyáltalán nem vett részt.)
- extra bözsijeggyel és "a rendkívül elhúzódó téli hideg" miatt kiutalt 12 ezer Ft-os "téli rezsicsökkentéssel" megvásárolt nyugdíjasok, szegények;
- aljas, Goebbels-i propaganda a nem létező migránsveszéllyel, démonizált Soros Györggyel, gyakorlatilag bármilyen érdemi választási programpont nélkül;
- a többi párt lejáratása, miszerint mind Soros emberei, nemzethalál és migránsország leszünk, ha hatalomra kerülnek (mintha bárki is ezt akarná);
- mérhetetlen kampánypénz, zsebre tett "közszolgálati" média;
- stb, stb.

Ez a választás a fideszes elit részére élet-halál kérdése volt, hisz eléggé börtönszagot éreztek az elmúlt 8 évükben elkövetett rengeteg disznóságok miatt. Tehát mindent megtettek, amit csak lehetett a hatalomban maradásért. Hofit idézve: "Aki nem ezt mondja, az valami egész mást mond". Ráadásul így folytatódhat az ipari méretű szabadrablás. Európa és a modern nyugati kultúrkör szégyene vagyunk.
Egy hete ért véget a Pumpedék második évada, egy hete tanakodom az utolsó részen, mármint nem úgy, mint egy tudományos értekezésen, hanem úgy, mint egy 24 részes műsorfolyamból kilógó félórán, amiről ugyan nem tudhatom, mennyi volt belőle a kamu és mennyi nem, de legalább annyira felültetett az…..
nitrites_pácsó 2017.11.14 11:53:48
@Aureliano Buendía: De jó volt Neked! Legalább kivittek a levegőre. Engem csak a penészes pincében gázosítottak el...
  Egy valakire bizton számíthat a Fidesz-KDNP, ha be kell biztosítani a választási győzelmet. Ő Gyurcsány Ferenc. Az idők során azt lehetett észrevenni, hogy a Demokratikus Koalíció elnökének mindig van egy olyan váratlan húzása, ami egy kicsit megtolja a Fidesz szekerét.   Gyurcsány Ferencnek a…..
nitrites_pácsó 2017.11.02 08:38:52
Semmi, semmi, csak a szokásos lmp-s, fidesz-t háttérből támogató, Gyurcsány fóbiás csúsztató szösszenet.

1. "Gyurcsány Ferencnek a minősíthetetlen kormányzati teljesítményen túl két történelmi bűne volt. Az egyik az őszödi beszéd, melynek hosszabb távú hozadéka az a fideszes gőg és arrogancia, amit manapság tapasztalunk hatalmi részről. A Fidesz azt tanulta meg Gyurcsánytól, hogy nagyipari méretekben szabad hazudni."

Az Őszödi Beszéd pontosan az ADDIG folytatott ipari méretű hazudozás ELLEN szólt. Mégpedig, hogy azt be kell fejezni. Ezt felfogni nem nehéz, ha bárki elolvassa a teljes beszéd szövegét. Persze egyszerűbb a fidesz által gyártott, kiragadott félmondatokkal operálni.

2. Mikola úr emlékezetes 2006-os felszólalása, nevezetesen:
"...Ha négy évre nyerni tudnánk, és (...) utána mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, húsz évre minden megoldódna..."
után Gyurcsány persze, hogy ellenérzéssel viseltetett a határon túliak szavazati jagával kapcsolatban. Hisz már akkor látni lehetett, az egésznek csak fideszes politikai haszonszerzés - extra szavazatok begyűjtése - a célja.

A jelenleg érvényben lévő szavazati jogokkal kapcsolatos szabályozás jelentős mértékben növeli a pártok esélyegyenlőségének csorbulását. A fidesznek lejt a pálya. Ez ellen szólalt fel a DK. Lehet bármit belemagyarázni, de ez van.
Szijjártó – és a kormány általában – azzal hárítja el a korrupcióról szóló vádakat, hogy ha ellopnák a közpénzt, nem fejlődne ilyen szépen a gazdaság. Azt most hagyjuk is, mennyire szép ez a fejlődés, inkább mutatjuk, hogy működik a NER-korrupció...
A Roast az a műfaj, amit a magyar közélet, vagy inkább tévénézői kör elég nehezen emészt meg, ráadásul nem is egyszerű megfelelő alanyt találni hozzá. Az egész Amerikából indult, 1910-ben volt az első olyan rendezvény, amikor egy ismert embert több ismert ember, pályatárs, haver és humorista…..
A Liget Projektben elbukott Fotómúzeum terveit használják fel a felcsúti komplexumhoz, amely saját vasútmegállót és lanovkát is kap...
"Aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság" - szólt szívemből nemrég Geszti Péter a menekültügy kapcsán. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az egész világ a menekültekről beszél.…..
nitrites_pácsó 2015.09.19 12:12:48
1.) Magyarországon nincsenek, és nem is voltak menekültek, csak gazdasági bevándorlók - általánosító kijelentés. Nekem viszont meggyőződésem, hogy jelentős részük menekül. Menekül a háború, a menekülttáborok nyomora elől. Gyermekeinek jobb életet szeretne. Én is ezt tenném a helyükben. Meggyőződésem, hogy többségük legszívesebben haza menne, hisz azt a tájat, azokat az embereket, azt a kultúrát ismeri. De nem teheti.

2.) Az Európába özönlő gazdasági bevándorlók nem fogadják el a törvényeinket - Megint csak egy Rád nem jellemző, általánosító kijelentés. Vannak ilyenek is, meg olyanok is. A magyarok között is vannak egyetemi tanárok, meg focihuligánok. Egyébként a csordaszellem mindenhol érvényesül, sajnos.

3.) A bevándorlók nem akarnak beilleszkedni - szerintem a legsúlyosabb általánosító kijelentésed, nem ismerek Rád. Csak azért, mert nem adják az ujjlenyomatukat szívesen? Te szívesen adnád egy vadidegen tájon, menekültként, amikor számodra a legsötétebb gondolatokat ébreszti ujjlenyomatod levétele? Próbálta nekik valaki higgadtan elmagyarázni miért van erre szükség, mi célt szolgál?

4.) Támogatom, hogy tiltsák be a nők elfátyolozását Európában - nehéz ügy. Ha ők az ezer éves kultúrájukban ezt nem kényszerként élik meg, akkor miért ne tehetnék? Viszont nálunk senki sem kényszeríti ezt rájuk, s ha akarják, itt levehetik.

5.) Európának nem befogadnia kell a nagy számban beilleszkedni képtelen tömegeket, hanem erős közösségként fellépni feldúlt országaik stabilizálása érdekében - teljesen egyetértek.

6.) Orbánnak nincs miért szégyenkeznie, sőt - ha nem ismernénk Orbán eddigi "munkásságát", akkor akár igazad is lenne. Viszont ismerjük. Ő a Nagy Magyar Megosztó, az örökös ellenség-kereső (és sajnos mindig találó). Neki úgy kellett már egy új ellenség, mint a falat kenyér. Ellenzéke gyakorlatilag nincs, viszont a Nagy Nemzeti Lerablás eredményeként szavazótábora jelentősen lecsökkent. Ezért rakta tele az országot idegenellenes táblákkal (ja, egyiken se az szerepelt, hogy: Ha hozzánk jössz, mi nem fogadunk ám majd be bármit is tennél!) Egyébként valóban könnyebb egy ilyen helyzetet egy diktatórikus hatalommal megoldani. Egyszer tanult barátom azt mondta - látva a rossz utakat - egy középkori király (vagy egy modern diktátor) kéne ide, aki az ilyen kivitelezést látva másnap mindenkit, aki részt vett az építésben kivégeztetne. Utána csak sztráda minőségben készülne út mindenhol. Mégsem biztos, hogy ezt akarnánk, nem igaz?

7.) Orbánt egyre nehezebb lesz támadni a kérdésben - csakis a további módszereitől függ.

8.) Elkerülhetetlen és szörnyű terrorakciók várnak Európára - sajnos ez a jelenlegi migráns-válság nélkül is 99,9 %.

Csak arra kívántam rávilágítani, hogy a világ nem fekete és fehér. Minden a nézőpontunktól függ. A megoldás szerintem csakis a válság gócokban a helyzet normalizálódása lehet. A szépségkirálynők szlogenjével szólva: Világbéke. :)
nitrites_pácsó 2015.09.19 13:05:31
@dunántúli gyerek: 1. Akkor miért várod el, hogy őket érdekelje a miénk? Akkor hogyan képzeled el a megoldást?

2. Szerintem most éppen azt tesszük.

3. Mert félnek. Egyébként, szinte biztosan van beszivárgó terrorista közöttük, aki meg azért. Habár én, ha beépülni vágyó terrorista lennék, majd b@sznék trappolni százkilométereket menekültnek álcázva. Ellenben bejönnék repülővel első osztályon.

4. Kipipálva.

5. Mint 4.

6. Orbán egy gazember. Fiatal rendőrpalántákat dob be a mélyvízbe, nem érdekli mi lesz velük. Életeleme a konfrontálódás, az "oszd meg és uralkodj" elv. Minden létező szomszédunkat és szövetségesünket lehülyéz, ellenséggé tesz. Vegyük már észre, nem a békét keresi, csakis az állandó "harcban" érdekelt. Legkevésbé sem érdekli mi az ország érdeke, csak a saját politikai túlélése, a tábor növelése. Mivel a gyűlölködés jóval könnyebb út, s mindenhol (értsd: nem csak a magyarok körében) sokkal több egyszerű, befolyásolható ember van , mint gondolkodó humanista, így nyert ügye van.

Még valami. Én sem akarok iszlám Európát. Szerintem is mindenkinek otthon kellene élnie, félelem nélkül. Mindenkinek tisztességben meg kellene öregedni és szeretettől övezve, békességben, végelgyengülésben meghalni. Sajnos azonban a Terminátorral szólva "véretekben van az önpusztítás", így erre semmi remény. Én sem tudom a megoldást, nincs nálam a bölcsek köve. De a legkevésbé sincs szükségünk sem az arab népek, sem Európa magunkra haragítására. "Tedd azt bajban lévő embertársaiddal, amit szeretnél, hogy Veled tegyenek, ha bajba kerülsz."
nitrites_pácsó 2015.09.19 13:50:58
@ipartelep: A kissé személyeskedő hangvételedtől eltekintve (pl. "barátocskám", "félidióták") - minden szavad arany. Ne feledd, egy vitában MINDIG a halkabb félnek van igaza. Fűszerezd meg inkább egy kis iróniával (félidióták??? - ne nevezzük őket félnek :) ) Bár ezt ők nem fogják érteni, de mi jobban mulatunk...
Mai kis okosságunként folytassuk egy, a tegnapinál egyszerűbb Excel-kérdés megválaszolásával, amely nagyon sok helyzetben, sokféle táblázatnál hasznos lehet számunkra, ráadásul tökéletesen megmutatja, hogy a SUBSTITUTE függvény milyen széles skálán alkalmazható problémák…..
nitrites_pácsó 2015.08.23 12:40:39
@droid_: Szép megoldás, bár az utolsó két lépés - elegánsabban - összefogható a "KÖZÉP" függvénnyel valahogy így: =KÖZÉP(A2;SZÖVEG.KERES("#";HELYETTE(A2;" ";"#";HOSSZ(A2)-HOSSZ(HELYETTE(A2;" ";""))))+1;100) Ezáltal nincs szükség a külön pozicionálásra. Meg kell azonban jegyezni, hogy OfficeGuru megoldása annyival jobb (ugye mindig ki kell zárni az összes hibalehetőséget), hogy ha pl nagy mennyiségű cellával dolgozunk, és akár csak egyben is előfordul a "spec. karakterünk" az eredeti szövegben, akkor ott bizony hibás megoldást kapunk.
nitrites_pácsó 2015.09.05 20:26:16
@droid_: Igazad van. Íme tehát javítva: =KÖZÉP(A2;SZÖVEG.KERES("#";HELYETTE(A2;" ";"#";HOSSZ(A2)-HOSSZ(HELYETTE(A2;" ";""))))+1;HOSSZ(A2)) Így nekem is jobban tetszik, és a 100 karakternél hosszabb szavaknál sem lesz gond :) , de a varázskarakterrel akkor is vigyázni kell!
„A hőszivattyú az olyan, mint egy kifordított hűtőszekrény.” - Hangzik az ismert hasonlat. Szerintem pont annyi hasonlóság van köztük, mint egy benzines láncfűrész és egy Harley-Davidson között.  A közös pont a két berendezésben az úgynevezett Carnot-körfolyamat. A…..
nitrites_pácsó 2013.02.22 19:39:13
@Kőmíves Kelemen: Elnézést, nem szándékoztam "kamuzni". Az ionkazánról (orosz) csak reklám anyagot olvastam, működés közben nem láttam, nem ismerek senkit, aki azt használ. A leírás alapján tűnt jó megoldásnak. (Állítólag a forgalmazó bemutató házat is fenntart...) Ha átverés, úgy elnézést kérek, ebben az esetben marad a kondenzációs gázkazán... A problémám mindenesetre valós és nem látok kiutat.

Egyébként a hőszivattyúm CTC gyártmány, az egyik legrégebbi ilyen jellegű berendezésekkel foglalkozó svéd cég terméke.