Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chanij

130 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 - A Kép és képtelenséget a Capa Központban. Oculus Rift, Google Glass. Hallunk róluk, látjuk a hírekben, de hogy mik ezek az eszközök pontosan, és mire is jók, odáig tényleg csak a legérdeklődőbbek jutnak el. Pedig ahogy a 3D nyomtatás, úgy ezek az újítások egyik…..
Amennyiben jól érezted magad az első TimePass Meetupon - vagy végre megnéznéd, hogy milyen -, itt a remek lehetőség, hogy ismét eltölts egy estét a fantasztikum jegyében. Február 20-án, pénetken 17:00-kor kezdődik a második meetup a Ferencvárosi Művelődési Központban. Új…..
Lego TARDIS? Lego Doktor? Lego Dalek? Igen!!! Andrew Clark lego és Doctor Who fanatikus készítette el a szettet. Van benne TARDIS, több különböző Doktor és kísérőik, illetve egy-két ikonikus főgonosz is. Talán a legjobb a  készletben a Dalek-figura. Exterminate! Sajnos még…..
Nem csak a Doktor alakul át folyamatosan, de a szónikus csavarhúzója is. Azért ahogy a gazdája, úgy a csavarhúzó is komoly változásokon ment keresztül az évadok során. Vajon milyen lesz a következő, talán háromágú? ..
A tizedik Doktort alakító színész az A.K.A. Jessica Jones című Marvel-adaptációban fogja Kilgrave, vagyis a Purple Man karakterét játszani. Úgyhogy viszlát szívmelengető mosolyok, David Tennant most a rosszfiúk oldalán fog harcolni.  ..
Egy képen minden, amit tudunk kell, ha szembetaláljuk magunkat egy xenomorffal. Különböző fejlődési szakaszok, gyenge pontok - és persze a leghatásosabb fegyverek ellenük. Az alapos útmutatót Ryan Brinkerhoff készítette, ezúton is köszönjük! Ismerd meg az ellenséged! ..
A TimePass Meetup egy havonta megrendezésre kerülő díjmentes rendezvény, amely fantasy és sci-fi témákkal foglalkozik és a Ferencvárosi Művelődési Központ ad otthont neki. A rendezvényeken három-négy, harminc perces előadással kedveskednek Nektek a szervezők, közben pedig…..
December 18.! December 18.! Ekkor érkezik a mozikba A hobbit: Az öt sereg csatája. Ezért most íme egy kép, ahogy Bilbó és Frodó lazítanak. Plusz egy csomó iszonyatosan menő Empire-borító. ..
Szeretnéd ugye? Mi is. Bár lehet, hogy nem akarnánk inkább rálépni. Nem baj, faliszőnyegnek is jó lesz. forrás: geekologie.com..
Idén is megrendezésre kerül az Animekarácsony a Millenárison! Nézzük meg először, hogy milyen pályázatokra tudtok írásokat küldeni! Novellaverseny A verseny mostani témája a fantasztikum, ennek értelmezését rátok bízzuk, írhattok vérbeli fantasyt, vagy Scrooge…..
 Hugh Jackman, Sigourney Weaver, Dev Patel és a Die Antwoord nevű zenekar tagjainak (!) a főszereplésével érkezik a mozikba a Chappie, Neill Blomkamp legújabb filmje. A trailer kicsit hatásvadász, de a District 9 után mi ismét egy remek filmre számítunk! ..
(borítókép innen)  Minisorozat készül Arthur C. Clarke 3001. Végső űrodisszeia című regényéből, amely a híres tetralógia bejező kötete volt. Az adaptációt a SyFy csatorna rendelte meg, és Ridley Scott is a producerek között lesz. A rendezőzseni saját bevallása szerint…..
SF.blog Serenity plüsshajó 2014.11.03 17:42:49
Ölelgethető Serenity - azt hiszem, erre mondja a művelt angol, hogy "shut up and take my money!" Malcolm Reynolds kedvenc űrhajóját most az ágyba viheted magaddal!   A Firefly űrhajója szemből Szupercukiság Kettő van belőle!!! Kell! Hátsó világítás rendben!   ..
Jó hír: Benedict Cumberbatch fogja alakítani a Marvel Studios legújabb filmjében a Föld Legfőbb Varázslóját, Doctor Strange-et. Rossz hír: erre 2016-ig még várnunk kell. Rajongói plakát viszont már készült hozzá. Korábban pletykálták már Tom Hardyt és Johnny Deppet is, de…..
SF.blog Makettek a világűrből 2014.10.27 10:03:17
Ebben a hónapban került megrendezésre a Bolyai Makettkiállítás és Verseny a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Zrinyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campusán. Az eseményen rendkívül erős volt a sci-fi kontent, legközelebb mindenkinek ajánljuk, hogy ha teheti, látogasson el…..
Nézd meg az Existence eredeti könyvtrailerét - nem fogod megbánni! Alap angoltudás szükséges, de egyébként a képek és a hangulat is magukért beszélnek... Existence - A létezés csapdája mától a Galaktikaboltban! Az aggodalmaskodóknak pedig egy jó hír: hamarosan jön a második…..
William Hartnell, Patrick Troughton, Jon Pertwee, Tom Baker, Peter Davison, Colin Baker, Sylvester McCoy, Paul McGann, John Hurt, Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith. Egy vérbeli Doctor Who rajongó nagyon jól ismeri ezeket a neveket. Ők azok a színészek, akik a sorozat…..
chanij 2014.10.07 14:17:57
@DBL: (A cikket nem én írtam, csak felraktam.) Az észrevétel jogos, mi is nagyra becsüljük Az idő urait, bár én nem gondolom, hogy manapság olyan sokan ismerik. De akkor engedj meg te is egy észrevételt: nem Dr. Who, mert nem foglalkozást jelöl a szó.
SF.blog A hétvégén MondoCon! 2014.10.03 12:44:17
Október 4-én és 5-én kerül megrendezésre a 2014-es Őszi MondoCon. A helyszín szokás szerint a Hungexpo. A programok között lesznek cosplay bemutatók, karaokeverseny, táncpados játékok és workshopok. A Konzol Kornerben egész nap modern és retró konzolos programok, szusibár és…..
A kerék a barlanglakó ősemberek technológiai szintjének tipikus példája, mégis csak i. e. 3500 táján, a bronzkorban találták fel. Mi tartott ennyi ideig?   A bronzkorban az emberiség már ismerte bizonyos fémötvözetek előállításának módját, csatornákat és…..
chanij 2014.09.29 15:38:45
@BySys: Hú, erre nem számítottunk így két és fél év távlatából, de nagyon köszönjük az észrevételeket!
Hamarosan végre magyarul is megjelenik George B. Marwell sikerkönyve, a Világok útvesztője! Titokzatos sorozatgyilkos szedi áldozatait Londonban. A halottak feje hátracsavarodva, homlokukon késsel belekarcolt, nyomtatott I betű. A Scotland Yard Hampton felügyelőt rendeli ki az eset…..
SF.blog Futurama 3D-ben 2014.09.22 17:53:21
Egy moszkvai művész, Alekszej Zaharov megalkotta a Futurama főcímét 3D-ben. Az eredmény egyszerűen hihetetlen.   ..
Folytatódik az új Doctor Who széria körüli megállíthatatlan hype. Úgy tűnik, hogy az ötletekben és variációkban nincs határ: most épp egy TARDIS WC bukkant fel egy angol bicikliút mentén. A jellegzetes kék rendőrségi telefonfülke egy kávézóhoz tartozik, és a belsejében…..
SF.blog Űrfotók a 9/11 emlékére 2014.09.11 15:30:10
9/11 - ahogy a NASA emlékezik rá. A Nemzetközi Űrállomás Expedition 3 legénysége így észlelte a füstöt - akkor még nem lehetett tudni, hogy mi ez. Ez pedig a Landsat 7 képe másnap - a füst nem lett kisebb.  A Landsat 5 műhold készítette ezt a képet, két nappal a…..
Megérkezett a Galaktika 294-es, szeptemberi száma és a legújabb Galaktika XL! A Galaktika magazin szeptemberi számát Dale Bailey kisregényének első része nyitja, melyben egy művészcsoport öngyilkos partikon várja a világvégét. Carrie Vaughn írása szerint a mértékletesség a…..
Már kapható a legújabb Inkvizítor-kötet! Valerio Evangelisti: Örökké élj, Inkvizítor! Az Indulj, Inkvizítor folytatása! Nicolas Eymerich, Aragónia főinkvizítora 1365-ben száműzetését tölti Avignonban, V. Orbán pápa azonban különös küldetést bíz rá: föl kell…..