Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anibodri

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Attila garanciális laptopja úgy járta meg az Extrem Digital-on keresztül a HP márkaszervizét, hogy a hibát ugyan kijavították, de csináltak helyette egy másikat, nehogy hiányérzete legyen. Ezek után Attila úgy pattant le az EDigital ügyfélszolgálatáról, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Az…..
Bajnaiék nemrég napvilágot látott gazdasági programja a többi ellenzéki pártéhoz hasonlóan előveszi a többkulcsos adórendszer bevezetését. Ezzel alapvetően nem kívánok vitatkozni, hiszen szükséges lépés lehet rövid- és középtávon a költségvetés egyensúlyba…..
Anibodri 2013.02.28 23:29:52
@gazdelemző:
Ha szerinted "az hogy csökkentik a gazdagok adóját, egyáltalán nem növeli sem a megtakarítást sem a vásárlást", akkor mondd csak, hova lesz a "gazdagoknál" maradt pénz? Merthogy a pénzt csak vagy megtakarítani, vagy elkölteni lehet. Nincs harmadik út.
Amúgy fentebb már leírtam: 100%-os hülyeség az egykulcsos kapcsán "gazdagokat" emlegetni. A "gazdagok" nem SZJA-t, hanem forrásadót fizetnek, mert nem bérként, hanem osztalékként vagy kamatként veszik fel a jövedelmüket. Tessék már egyszer megérteni, hogy a progresszív SZJA csak a saját kezük vagy agyuk munkájából élő, szorgalmas és/vagy tehetséges alkalmazottakat sújtja, és NEM a "gazdagokat"!
Anibodri 2013.03.05 23:04:36
@Gazdelemző:

1. Azt mondtam "gazdagok" nem SZJA-n keresztül adóznak. Nem ezt mondtam hogy az SZJA-val adózók közt nincsenek magasabb és alacsonyabb jövedelműek, képességtől, szorgalomtól, munkakörtől, lakhelytől, stb függően. A nagy vagyonok azonban nem bérből keletkeznek, és forrásadóval adóznak, nem SZJA-val, már ha egyáltalán adóznak.

2. Az egykulcsos által felszabadított megtakarítások -ez tény- tömegesen áramlanak az állampapírpiacra, ahol külföldi finanszírozást váltanak ki, ezzel csökkentve az ország sebezhetőségét. Az ilyen papírokra fizetett kamat ugyanis idehaza marad, nem külföldiek élnek jól belőle hanem magyarok. Jobban szereted ha külföldiek finanszírozzák az országot, és ezzel sakkban tartanak minket?

3. Kevered a szezont a fazonnal. Aki "felívelő céget vezet", az ha a cég nem a sajátja, akkor alkalmazott, SZJA-zik, de akkor nem "veszi ki a pénzt a cégéből" nem "forgat vissza a vállalkozásába" merthogy nem az övé a cég. A cég tulajdonosa az aki kiveheti a pénzt, ill. visszaforgathat, és ő nem SZJA-zik, hanem forrásadót fizet.
Továbbá: Az én környezetemben beosztotti státuszú, magasan kvalifikált alkalmazottak vannak, és mindegyikük alig-alig 50% alatti SZJA terhet viselt, hogy az ország csaló harmada a bejelentett minimálbére után ne kelljen hogy adózzon. Nonszensz. A yachtokat, tengerparti villákat, csodaautókat birtokló valóban gazdag réteg pedig bizony nem SZJA-val adózik. Lehet hogy neked a havi 500 rugót megkereső ember sarcolnivalóan gazdag, de valójában csak az osztrák középosztály alja.

4. Az irígység bizony könnyen felülírja a tisztánlátást. Nem arról van itt szó, hogy a szegényektől el kell venni, hanem arról, hogy a talpára kell állítani a világot: Aki kétszer annyit keres, fizessen kétszer annyit a köz kasszájába is! Ja, hogy ezt hívják egykulcsosnak?

Az átlag magyar persze irígy, és azt mondja a szorgalmasnak és/vagy tehetségesnek és/vagy szerencsésnek: Te jól élsz, én rosszul, elveszem a te pénzed nagy részét, és szétosztom a szegények közt.
A szorgalmas és/vagy tehetséges pedig azt: OK, én tudok idegen nyelveket, és a munkámra külföldön is szükség van. Elmegyek hát, és azt a pedagógust, akit eddig az egykulcsos adómból eltartottam, most tartsátok el ti, igazság bajnokai.

Ezt szeretnéd?