Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rosalia alpina

3 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az augusztus huszadikai beszámolóban jeleztem, hogy a felvonultak közt számomra a legszebb hajó a Sopron vontató motoros volt. Annak idején laikusként eltöltöttem rajta pár napot, mondhatni bejártam minden zugát, de nem dokumentáltam eléggé. Augusztus végén végre pótolhattam ezt a hiányosságot  -…..
Ők a sas-hegyi nyár hófehér ernyőcskéi, a gurgolyák. A gurgolya fajok közül talán a Magyar gurgolya (Seseli leucospermum) határozható meg legkönnyebben, ő egy kicsit kitűnik tömött ernyőcskéivel a többi közül (első és második kép). Igazi bennszülött növényről van szó, pannon-endemikus flóraelem.…..
A kassai repteret már többször láttam a vasgyári gyorsvillamos vagy a kocsi ablakából, de sose volt idő bekanyarodni oda. Most egy kedves meghívásnak köszönhetően végre eljutottam az ott működő repülőmúzeumba, ahol az ismerős dolgok az egzotikusakkal keverednek: vannak MiG-jeik, van Tu-154-esük, még…..
A Börzsöny gerinceit és árnyas völgyeit évszázadokon át az itt élő, a tájat intenzíven vagy csak külterjesen használó ember nevezte el. A helynevek öröklődtek, fennmaradtak, s szálltak apáról fiúra. A XVIII. századtól megjelentek a térképészek, uradalmi földmérők és ezeket az elnevezéseket saját…..
Rosalia alpina 2020.04.09 13:08:50
Ilyentájt a tavaszt várva kevesen gondolják, hogy a február utolsó napjával fejeződik be a vadászati év és március első napján kezdődik az új. Érzelmi és racionális alapon mindenkinek van véleménye erről a tevékenységről, tényként azonban meg kell állapítani, hogy sokkal-sokkal korábban volt/van,…..
Rosalia alpina 2020.02.28 12:52:48
A lakótelep egy hosszú térből áll. Lakótelep... panel, elidegenedés, szociális feszültségek. Pedig a háború előtt is épültek lakótelepek Magyarországon. A győri "Ágyúgyáriról" már volt itt szó, de hasonló a Wekerle, a MÁV megannyi tisztviselő és…..
Kranenburg (a XX század elejéig használatos írásmóddal Cranenburg) a Rajna alsó folyása mentén található, mintegy két kilométerre a folyótól, közvetlenül a holland határnál. A várost a XIII. században alapították, első temploma is ekkor épült. ..
Egy kedves ismerősömnek köszönhetően jutottam el a Bükk egyik parányi foltjára, a Kerek-dombra. Mivel turistaút nem vezet oda, a Google Earth térképét hívtam segítségül, a kinyomtatott térképpel a zsebemben könnyen ráleltem az oda vezető földútra. Távolról első pillantásra nem látszott semmi…..
A természet kincsesládája 2017.10.01 13:18:26
Izgalmas kalandra hívok mindenkit: fedezzük fel együtt Budapest rejtett szépségeit! Keressék velem együtt Budapest legszebb helyeit és a város csodáit! Készen állnak? Most bemutatok 12 érdekességet a kedvenceim közül. Szeretném, ha Önök megírnák, mivel lehetne még bővíteni a listát! 1. A Zugligeti…..
A magyar reformok működnek! Így, egyszerűen. Még külön oldala is van ennek az ősi igazságnak, aminek (figyelem!) az a címe, hogy A Magyar Reformok Működnek. És tényleg! Néhány napja a magyar egészségügyi rendszer keretein belül bevezettük a csináld magad mozgalmat. Ugyanis egy…..
Rosalia alpina 2015.08.03 09:03:24
@dingó29: Ne haragudj, hogy ezt mondom, de a jelek szerint rohadtul tájékozatlan vagy.
  Imádom a magasból szemlélni Budapestet. Muszáj néha kiszakadnunk a megszokott, mindennapi környezetünkből és kicsit felülről figyelni azt. Szó szerint. Ebben a jó időben pedig vétek otthon ülni. Elárulom Önöknek, hol szeretek a panorámában gyönyörködni, akár nappal, akár éjszaka. Szárnyaink…..
Rosalia alpina 2015.06.06 22:00:28
@vmaast: Maximálisan egyetértünk! -))))
Különleges helyek a templomok. Belsejükben művészet és misztikum egyszerre élhető át, s mindezt a csend ajándéka koronázza meg. Történelmi jelentőségük sem elhanyagolható: több száz év kiemelkedő eseményeinek voltak szemtanúi, miközben újra és újra átalakultak az uralkodó viszonyok és stílusok…..
Rosalia alpina 2015.04.08 07:45:02
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó blogolást!A blog.hu csapata..
Hollókő minden kétséget kizáróan szép múzeumfalu, de bármilyen kicsi is ez az ország, aki szeretne felfedezni valami újat, simán megteheti. Jósvafő az egyik kedvenc falum, és olyan Ófalu résszel dicsekedhet, amely számomra vetekszik Hollókőével. Persze ehhez hozzájárul a…..
A ’80-as években, a különböző gyártók távolsági és turista buszai, egyre magasabb kényelmi felszereltséggel gördültek ki a gyárakból. Mivel az Ikarus is igyekezett a piacon megjelenő magasabb igényeknek a kielégítésére, egy új típuscsalád fejlesztésébe kezdett. Ezen…..
Rosalia alpina 2014.08.04 18:22:22