Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bunyevácz Zsuzsa

22 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Ahogy arról a bevezetőben is szót ejtettünk, minden olyan kezdeményezés üdvözölendő, amely a Petőfi-ügy megoldásához vezet. Természetesen bárki alakíthat Petőfi Bizottságot, kutathatja költőnk életét és halálát, hangoztathatja eltemetésének szükségességét……..
Folytassuk az MVSZ és Morvaiék együttműködésével, és térjünk vissza Kiszelyre, akit az MVSZ nemcsak kizárt az együttműködők köréből, hanem ráadásul írásaikban úgy állítják be, mintha miatta jutott volna holtpontra az ügy.  Az MVSZ egyik sajtóanyaga szerint Kiszely…..
A MVSZ tehát az elmúlt négy évben semmi olyan új információval nem szolgált, ami előmozdítaná az ügyet. De legalább a közös cél érdekében maximálisan együttműködnek a Morvai Petőfi Bizottság tagjaival és mindenben segítik őket? Ahogy a továbbiakban látni fogjuk, ma már…..
Ahogy az az előzőekből is kiderült, az MVSZ Petőfi Bizottsága megalakulása, 2011 januárja óta semmilyen “nagy durranással” nem tudott előrukkolni, ami az Akadémiát arra késztette volna, hogy felülvizsgálja korábbi véleményét. Aztán 2014 júniusában a Leleplező című…..
Ahogy az az eddigiekből kiderült, az MVSZ Petőfi Bizottsága megalakulásától, 2011 januárjától kezdve 2013 márciusáig gyakorlatilag semmi olyan új bizonyítékot nem tudott felmutatni, ami előbbre vitte volna az ügyet. Nézzük, a későbbiekben jutottak-e valamire!  Az MVSZ…..
2014. július 17. a 25. évfordulója annak, hogy a szibériai Barguzinban vélhetőleg Petőfi Sándor földi maradványaira bukkantak a Megamorv expedíció tagjai. Tavaly tavasszal egy öt részből álló sorozatban próbáltunk utánajárni a fellelt csontváz további sorsának, azóta újabb…..
Bunyevácz Zsuzsa 2014.07.22 09:58:14
@Pierr Kardán:

Szíves figyelmébe ajánlom egyrészt tavalyi ezzel kapcsolatos írásaimat,valamint Kéri Edit és Borzák Tibor az üggyel kapcsolatos könyveit, amelyekből elég nyilvánvalóan kiderül, hogy "valakik" szinte titkosszolgálati módszerekkel mindent megtettek azért, hogy ne derüljön ki, hogy feltételezhetőleg költőnk csontvázára bukkantak. Az események láncolatából kénytelenek voltak arra a következtetésre jutni, hogy akár még a csontváz megsemmisítésének veszélye is fennállhat. Kiszelyék úgy gondolták, hogy ha a politikai viharok elülnek,és csupán a tudomány fog dönteni a kérdésben, akkor természetesen előkerül a csontváz is. Ez az idő máig nem jött el. Egyébként Kiszely 2012-ben - miután minden lehetséges úton meghurcolták, elhunyt.
Bunyevácz Zsuzsa 2014.07.22 10:12:53
@58múltam:

A "tudatlanokról" ennyit: Kiszely a barguzini feltárásig szaktekintélynek számított, aki a világhírű antropológustól, Bartucz Lajostól tanult. Az MTA Régészeti Intézetében dolgozott, 1990-ig ő volt ott az egyetlen antropológus 27 éven át! Tehát 27 éven át kiváló szakember, aki részt vett többek között a mohácsi tömegsír feltárásában. Megállapításait a szakma nem vonta kétségbe. Az akadémiai intézet szinte minden ásatásán előkerült emberi csontokat ő vizsgálta. Még ekkor is jó szakember. Közben rendszeresen publikált, például A longobárd ember című német és angol nyelvű munkájával nemzetközi hírnevet szerzett, két kiadást ért meg Oxfordban. Ekkor a szakma sem idehaza, sem külföldön még mindig nem vonta kétségbe tudását. Könyveit lefordították angolra, németre, nemzetközi díjakat nyer – még mindig kiváló szaktekintély. Nevéhez fűződik a budavári nádori család kriptájában lévők agnoszkálása, a Batthyány Lajos kripta halottainak vizsgálata – nem merültek fel kétségek megállapításaival kapcsolatban. Részt vett a babenbergi uralkodócsalád azonosításában, Franciaországban azonosított egy Capeting királynői csontvázat, Olaszországban ugyanezt tette árpád-házi Szent Erzsébet koponyájának egy részével – és még mindig nem vonta kétségbe senki se szakértelmét. Sőt! A moszkvai tudományos akadémia fő antropológusa A.V. Alexejev a Gondolat Kiadónál 1976-ban megjelentetett egy könyvet Az emberi rasszok földrajza címmel. A könyvet „szakmailag ellenőrizte Kiszely István” – áll benne. Alexejev tehát nyilvánvalóan tisztában volt Kiszely felkészültségével!

De folytathatjuk Clyde Simpson amerikai antropológussal és matematikussal, Latimer amerikai antropológussal, A. V. Tyivanyenko orosz régész-történész akadémiai kutatóval... mind mind azt állították, hogy Petőfi maradványait tárták fel.

Tény, voltak köztük amatőrök, például Kéri Edit, aki több nyelven beszél, életéből több évtizedet szánt levéltári kutatásokra, amelyek eredményeként több könyvet is írt, és nem egy olyan levéltári adatra is bukkant, ami "hivatalos" történészeink figyelmét elkerülte.

Dr. Straub Imre orvos, aki a Petőfi kortársainak írásos emlékei alapján költőnk több mint 20 olyan testi jellegzetességét gyűjtötte össze, ami alapján azonosítani lehetett a csontvázat... a sor folytatható...

A női csontvázzal kapcsolatban ajánlom egy korábbi megjegyzésemet...

A "gyolcsba csavart zsidó holttesttel" kapcsolatban pedig a következőkre hívnám fel a figyelmet: Amint azt egy ortodox rabbi is elmondta a kutatások során, kizárt, hogy egy zsidó embert egy másik, nem zsidó holttestre temessenek. A temetésének módja sokkal inkább azt a gyanút igazolta, hogy Petőfi nem Barguzinban, hanem Eliszunban halt meg, és holttestét csupán "átcsempészték" Barguzinba, ahogy arról több helyen is olvashat...
Bunyevácz Zsuzsa 2014.07.22 10:13:57
@gigabursch:
Igazat adok Önnek...
Ahogy az az eddigiekből kitűnik, 1989-ben Kiszelyék vélhetően Petőfi földi maradványait találták meg, azonban hosszú pereskedések után sem engedélyezték Petőfi édesanyja, Hrúz Mária csontjából a DNS-vizsgálat elvégzését, ami alapján egyértelműen azonosítani lehetett…..
2013. június 21-én a magyar országgyűlés megszavazta a földforgalmi törvényt (és most tekintsünk el attól, hogy milyen körülmények között). Ahogy az egyébként várható volt. Azt gondolhatnánk, e törvény a magyarok, a magyar gazdák, a magyar föld magyar kézben történő…..
Ismert, hogy 1920. június 4-én a Versailles-hez tartozó Nagy-Trianon kastélyban kimondták halálos ítéletünket. És mivel a számok kiáltóbban beszélnek a tényekről, mint a szavak, álljon itt néhány adat e tragédiával kapcsolatban! A háború előtti Magyarország területre…..
Hazánk ismét az uniós támadások céltáblája. De nézzük, kik osztják az észt nekünk! Vessünk most egy pillantást az EU, az IMF, és más hasonló intézmények néhány emblematikus figurájára! Kezdjük Angela Merkel asszonnyal! A wikipédia szerint 1954-ben született Hamburgban,…..
Hétfőn, április 15-én a világ két pontján is szörnyű merényletek történtek. Az egyik az Egyesült Államokban, a bostoni maraton helyszínén, a cél közelében. Legkevesebb három halott és több mint száz sebesült volt az áldozatok között. Voltak, akik életveszélyesen…..
A „Ki jött előbb?” című játék folytatódik? A finnugor nyelvrokon népek napjává nyilvánította minden év októberének harmadik szombatját hétfőn elfogadott határozatával az Országgyűlés. A finnugor nyelvrokonság elmélete azt mondja, hogy az e nyelvcsaládba tartozó…..
Petőfi Sándor kontra MTA – avagy kinek hihetünk? 4. rész Nos, ahogy az az eddigiekből is kiderül, az ügynek három kardinális pontja van: a bécsi miniszterelnöki határozat, a feltételezett csontváz és hajtincs, és az orosz nyelvű versek. Érdekes módon azokra, akik kiálltak az…..
Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?    3. rész  Az Akadémia Petőfi-ügyhöz való viszonyát jól jelzi a következő is. Az Egyesült Államokban a csontvázat több szakember is megvizsgálta külső alakzata alapján. A vizsgálat…..
Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?  2. rész  Miután a barguzini expedíció antropológusai a 24 azonos jel alapján arra a megállapításra jutottak, hogy 300 millió:1 a valószínűsége annak,  hogy az 1989-ben Barguzinban fellelt…..
 Mi teljesült a 1848-as 12 pontból? 1848. márciusában a pesti fiatalok 12 pontban foglalták össze azokat a feltételeket, amelyek egy szabad és független ország létrejöttéhez szerintük nélkülözhetetlenek. Nézzük, 165 évvel a forradalom után, mi teljesült…..
Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?  1. rész: Annak a valószínűsége, hogy Petőfi maradványaira bukkantak: 300 000 000 :1  Március 15. felé közeledve az embernek óhatatlanul is eszébe jut az immáron 24 éve tisztázatlan…..
Gondolatok  a Szentatya távozásával kapcsolatban 2. XVI. pápa lemondásával kapcsolatban felmerült nemzetközi pénzvilág és a Vatikán kapcsolatával. De mi a helyzet idehaza? Mire utalnak az egyes események, a katolikus egyház magyarok, a nemzeti érdekek, a kisemberek, vagy inkább a…..
A kommunizmus áldozatainak emléknapján érdemes elgondolkodni azon, hogy megállja-e a helyét az, amit a  magyar és a nemzetközi média jelentős része sugall, nevezetesen, hogy a jobboldalinak mondott, konzervatív értékrendet vallók, a nemzet érdekét szem előtt tartók …..
Bunyevácz Zsuzsa írásai 2013.02.28 12:10:07
Gondolatok a Szentatya távozásával kapcsolatban - avagy a Vatikán és a pénzvilág kapcsolata Volt-e, lehetett-e, van-e kapcsolat a nemzetközi bankárok és a pénzoligarchia között?  A Rothschildok és a Vatikán között?  Gyaníthatjuk, ugyanis nem is olyan régen XVI. Benedek…..
A FIFA döntés margójára 1.  A tavaly augusztusi Magyarország-Izrael barátságos válogatott mérkőzésen száz-kétszáz szurkoló nem a lelátóra illő viselkedést tanúsított. A mérkőzésen más botrány, rendzavarás, személyi sérülés szerencsére nem történt, a FIFA…..
A FIFA döntés margójára 2. A FIFA nem régiben hozott döntése alapján úgy látszik, csak a magyarok „bűnösök,  kirekesztők, rasszisták”. Nézzünk hát körül a „művelt Nyugaton! Vagy talán kezdjük Izraelben, ahol egy friss hír szerint a palesztinok csak elkülönített…..