Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Habitat for Humanity Magyarország

131 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A múlt héten szavazta meg az országgyűlés azt az alaptörvény-módosítást, amely többek közt tiltja az életvitelszerű közterületen tartózkodást. A cikk szerzői szerint a kiszolgáltatott emberek büntetése és ellehetetlenítése helyett valódi megoldásokra, hajléktalanságot megelőző szakpolitikai…..
Ma Magyarországon csaknem 700 ezer ember nem tudja anyagi okok miatt megfelelően melegen tartani a lakását. Évente több százan halnak meg a nagy hideg miatt, az elhunytak többsége azonban nem az utcán, hanem a hideg otthonában hűl ki. Hatalmas különbségek vannak az épületek energetikai állapota…..
Soha nem látott munkaerőhiánnyal küzdenek az építőipari vállalatok Magyarországon. Bár az elmúlt években nőtt a termelés, sok megrendelést a szakemberhiány miatt nem tudnak teljesíteni a cégek. Hosszabb távon se látszik megoldódni a probléma, hiszen a szakképzés többszöri átalakítása után sincs több…..
Még idén beköltözhet János és családja a felújított önkormányzati bérlakásba, ahol kényelmesen elfér majd a négy fős család, a tervek szerint a gyerekek is külön szobát kapnak, és a szülőknek is saját hálószobájuk lesz. Ehhez még sok minden hátravan, várunk még az önkormányzat döntésére, de addig is…..
Napjainkban közel 122 ezer olyan család van Magyarországon, akiket hiteltörlesztésük elmaradása miatt fenyeget lakhatásuk elvesztése és a hajléktalanság. Otthonuk elvesztése után ők azok, akik ismerősöknél, rokonoknál, albérletben vagy rövidebb időre családok átmeneti otthonaiban húzzák meg magukat,…..
Örömmel adunk hírt arról, hogy a Habitat for Humanity Magyarország is bekerült az idei Ugródeszka programba, mely a BADUR Alapítvány és partnere, a NESsT Magyarország társadalmi vállalkozásfejlesztő projektje. A program keretében szeretnénk megvizsgálni, hogy a több országban már nagy sikereket…..
Az Országgyűlés leszavazta a kilakoltatási moratórium meghosszabbításának javaslatát, miközben 900 ezer végrehajtási ügy van folyamatban. Milyen alternatívái vannak az adósságrendezésnek? Hány embert érint ma Magyarországon a kilakoltatás kockázata? Szakpolitikai munkatársunk, Kováts Bence a Klub…..
Idén áprilisban is rajthoz álltak a Habitat for Humanity jótékonysági futói a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson. A kétnapos eseményen négy távon rendeztek versenyt, amit az edzés mellett adománygyűjtő kampány előzött meg. A 20 jótékonysági futó több mint 830 ezer forintot gyűjtött össze,…..
Ma Magyarországon csaknem 700 ezer ember nem tudja anyagi okok miatt megfelelően melegen tartani a lakását. A 2011-ben bevezetett szociális tüzelőanyag-támogatási program jelenleg az alacsony jövedelmű háztartások egyetlen központi lakásfenntartási célú támogatása, melyre tavaly több mint 180 ezer…..
A Miskolc külterületi részére épült Baráthegy tetején álló Majorságba kanyargós út vezet fel a városból. A Szimbiózis Alapítvány által üzemeltetett major már tizenöt éve rehabilitációs farmként működik, változatos tevékenységekkel:: kertészet mellett állattartás és sajtkészítés is zajlik a közel öt…..
Az idén nagykorúvá váló, tizennyolc éve alakult Egyenlő Esélyekért Alapítvány mára hat lakóotthonában összesen száztizenegy fogyatékkal élő embernek ad otthont. Ezek az otthonok a lakók különböző igényeinek megfelelően igen széles körű szolgáltatásokkal rendelkeznek. A legtöbb figyelmet igénylő…..
A fűtött, meleg otthonában gyógyul megfázásából József, amikor pár hónappal lakása felújítása után meglátogatjuk. A tea a tűzhelyen forr a konyhában, a tűzifa pedig bekészítve az udvaron, miközben beszélgetünk. Évtizedeket küzdött lakhatási problémákkal József, a Habitat for Humanity segítségével…..
„Az lesz az első dolgom az új lakásban, hogy főzök egy jót és egy jó nagyot alszom” – mondta Irma, amikor elkészült új otthona a Habitat for Humanity segítségével és végre beköltözhetett a felújított lakásba. Hosszú út áll Irma mögött. Még a kilencvenes évek elején érkezett a fővárosba vidékről,…..
Ha kell, falakat bontanak, süteményt sütnek vagy tíz kilométert futnak egy jó ügyért - idén második éve működik együtt a MetLife és a Habitat for Humanity Magyarország. A partnerség eddig az első önkéntes napok kalapácsütéseitől a jótékonysági sütisütésen át egészen az idei október SPAR Maratonon…..
  Néhány hónappal ezelőtt botlottam bele egy cikkbe, amely a rövid távú (1-2 hetes) nemzetközi önkéntesprogramok* hatékonyságát és őszinteségét kérdőjelezte meg. A cikk olyan nemzetközi önkéntesprogramokról ír, amelyek keretében nyugati (jellemzően észak-amerikai) önkéntesek saját költségükön egy…..
Tímea és Lajos évekig albérletről albérletre vándoroltak gyermekeikkel, majd más lehetőség hiányában családok átmeneti otthonába költöztek. Az ő otthonkeresési történetük végül jó véget ért a Habitat Második Esély programjának köszönhetően. Látogatásunkkor zsibongó gyerekek, biciklik és színes falak…..
Az otthon sokszínűségének, illetve hiányának bemutatására indított fotópályázatot a Habitat for Humanity Magyarország és a Phoo kortárs fotográfiai magazin. Az őszig tartó pályázati időszak alatt a szervezők olyan alkotásokat várnak, amelyek tematizálják a magyar lakhatási helyzetet, illetve a…..
Öt és félezer ember támogatta aláírásával a Habitat for Humanity online petícióját, amely átfogó kormányzati reformot sürget a hazai bérlakásszektor rendbetételére. Az ezzel kapcsolatban kidolgozott szakmai javaslatcsomagját a Habitat a napokban mutatta be a kormányzat képviselőinek. A hazai…..
A legszegényebb réteg van kiszolgáltatva leginkább a jelenlegi, szabályozatlan bérlakáspiaci körülményeknek, a több százezer embert érintő helyzet pedig teljes régiók leszakadásához, sőt törvényen kívüli állapothoz is vezet – derült ki az ingatlanjogászokat és kutatókat tömörítő kerekasztal…..
Önkormányzati lakásba költözhetett végre Mónika és három gyereke, akik évek óta családok átmeneti otthonában éltek, kiszorulva az albérletpiacról. A lakásokat a zuglói önkormányzat bocsátotta az átmeneti otthonban élő család rendelkezésére, akik a Habitat for Humanity Magyarország segítségével…..
Anett és Géza kilenc éve ismerkedett meg egymással, ekkor Anett még a szüleivel lakott, Géza pedig egy albérletben a külvárosban. Sajnos ez az albérlet valójában inkább ágybérlet volt: több bérlő és a főbérlő is együtt lakott. Ennek ellenére egy évig éltek itt együtt, de végül a sok vita miatt…..
  A kormánynak a helyben élők hosszútávú, megfizethető lakhatását kell elősegítenie, egyben megoldást kell kínálnia a rohamos ütemben növekvő albérletárak megállítására a Habitat for Humanity Magyarország álláspontja szerint. Ezzel szemben a költségvetéshez kapcsolódó adótörvény-módosítás az…..
Hazánkban a lakáshelyzet válságtünetei több százezer családot érintenek. Több mint 300 ezer családnak lenne szüksége megfizethető bérlakásra, több mint 100 ezer családnál kikapcsoltak valamilyen közművet, több mint 160 ezer családnak van egy évet is meghaladó rezsi vagy lakáshitel tartozása, több…..
A hazai lakosság majdnem tíz százaléka nem tudja kifűteni az otthonát, sokan szeméttel kénytelenek tüzelni és a legtöbb érintett pedig a társadalom peremére szorul. A napokban Brüsszelben zajló energiahatékonysággal és az energiaszegénység visszaszorításával foglalkozó régiós Habitat konferenciához…..
  Oké, hogy hócipőd tele van már nemesnél nemesebb ügyekkel, Oké, hogy nem tudod, hol áll a fejed, és melyik ruhádat vegyed fel, Oké, hogy csip-csup ügyek miatt nyakadon az adóhatóság, Oké, hogy a trágya tévében a műsorok mind tök ócskák, Oké, hogy a szutykos korrupció bűze már fojtogat, Oké, hogy…..