Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lovaszeni

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erősen ajánlott, bár tudományosan egyelőre nem bizonyított, hogy a D-vitamin segít megelőzni a 2-es típusú cukorbetegséget is, illetve már bebizonyosodott, hogy a diabéteszt képes a ellenőrzése alatt tartani. 2-es típusú cukorbetegségről bővebben A 2-es típusú cukorbetegség…..
Nagyon nagy problémát jelent, hogy az emberek nagy része nem jut hozzá elegendő mennyiségű energiához, aminek leginkább az oka, hogy nem töltenek elegendő időt a napon. Azonban nagyon sok módja van annak, hogy ezen az állapoton javítsunk és hozzájussunk elegendő mennyiségű…..
A D-vitamin bizonyos esetekben segíthet a depresszió kezelésében is, hiszen az alacsony dózisú D-vitaminszint okozhat hangulatingadozásokat, negatív gondolatokat, tehát ennek pótlása hozhat javulást. Mi is pontosan a depresszió? Mindannyiunkkal előfordul, hogy elegünk van a…..
Ma már nagyon sok embert érint a D-vitamin hiány, mivel egyre kevesebbet tartózkodunk a napon és ha mégis kimennénk a szabadba, akkor is nagyon erős fényvédőket használunk, így sokszor ezeken keresztül nem jutnak át az UV sugarak, amik fontosak lennének a D-vitamin szintetizálásához. Vannak olyan…..
Egy, a Mother & Child Nutrition című folyóiratban megjelent tanulmány azt találta, hogy ha a terhes nők nem fogyasztanak elegendő D-vitamint a terhességük alatt, akkor a csecsemőknél megnövekszik a kockázata a koponya deformációinak. A pozicionális koponya deformáció lehet felelős a lapos vagy…..
Egy új tanulmány szerint a D-vitamin hiány szorosan összefüggésbe hozható a kutyáknál jelen levő pangásos szívelégtelenség kialakulásával. A Journal of Veterinary Internal Medicine kutatói megállapították, hogy az alacsony D-vitamin szintje is kockázati tényező a kutyák szívelégtelensége esetében.…..
A mellrák egy rosszindulatú daganat, amit a mell és környéke körül elszaporodott rákos sejtek generálnak. A veszélyessége a tumor méretétől függ és attól, hogy átterjedhet.e a szervezet más részeire. Sok olyan dolog van, ami növeli a mellrák kialakulásának esélyét, néhányon nem lehet változtatni, de…..
A D-vitamin nagyon hatékonyan képes csökkenteni az idegrendszeri problémák tüneteit, így a Parkinson-kór esetében is hatékony szer lehet. Ha a beteg D-vitamin szintje megfelelő, akkor ritkábban jelentkeznek nála a Parkinsonos tünetek. De hogyan lehet kezelni a Parkinson-kórt a D-vitaminnal és milyen…..
A D-vitamin mérgezés komoly, bár ritka állapot, ami során a kalcium felhalmozódik a vérben. Ezt az állapotot nevezik hypercalcaemiának és a tünetek akutak és krónikusak is lehetnek, de szerencsére a D-vitamin mérgezés jól kezelhető. Okok A D-vitamint a szervezet természetes állapotban is…..
A túlzott alkoholfogyasztás hozzájárulhat a D-vitamin hiányhoz. A D-vitamin hiány pedig komoly egészségügyi problémákat okozhat, amik még a csontok egészségét is befolyásolják. Az egészséges étrend, ami magában foglalja a D-vitaminban gazdag ételek fogyasztását, megakadályozza ezen problémák…..
Több millió ember szenved migrénben az egész világon. A nőknél háromszor nagyobb valószínűséggel jelentkezik ez a probléma és a kutatók úgy gondolják, hogy a D-vitamin hiány és a migrén között szoros kapcsolat lelhető fel. Ráadásul a népesség 30%-a D3-vitamin hiányban szenved, mivel nem tartózkodik…..
Azt már mindannyian tudjuk, hogy a D-vitamin elengedhetetlen az egészséghez: ez a vitamin szükséges a csontok egészségéhez, de bizonyos betegségeket is megelőzhetünk a fogyasztásával, így például a vastagbél- és prosztatarákot vagy más autoimmunbetegségeket is. Sokan azonban zavarba jönnek, ha a D…..
Szinte mindenki megtapasztalja a fáradtság érzését időről-időre, mivel mai rohanó világunkban sokszor túl hajszoljuk magunkat, aggódunk vagy nem alszunk eleget. Ezek a tünetek azonban kiválóan kezelhetőek D3-vitaminnak. A D3-vitamin igen sok formában előfordul a természetben és a bőr is képes…..
A vitaminok és az ásványi anyagok, így a szelén és a D-vitamin is fontos szerepet játszanak a szervezetben. A szelén védi a sejteket a károsodástól, a D-vitamin pedig elősegíti a sejtnövekedést. Ha nem megfelelő mennyiségben szedjük be ezeket az anyagokat, akkor a szervezet működése, egészségi…..