Regisztráció Blogot indítok
Adatok
benktomi

39 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
OKJ képzések Mire jó az OKJ? 2015.05.20 10:02:43
Ma már a legtöbbünknek nem is igazán világos, hogy mi értelme van egy OKJ-s képzés elvégzésének. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy néhány kérdésre választ adjunk, így kiderülhet mindenki számára, hogy mennyit ér egy OKJ-s papír. Elsőként a legfontosabb inkább azt…..
A pontszámok növekedése miatt ma már meglehetősen nehéz bekerülni egy általunk áhított alapképzésre. De ha ez megtörténik, akkor mi a teendő? És egyáltalán: egy felnőttképzés OKJ-val vagy egy diplomával tudok jobban elheyezkedni? A szakértők úgy látják, hogy mindig…..
Meddig is ingyenes az OKJ képzés? mindenkinek ingyenes az első szakképesítés vagy csak bizonyos életkorig nem kell fizentünk az OKJ-s tanfolyamokért? Kell fizetni az esti és a levelező munkarendű oktatásért? Sokn kérdezik, hogy valóban igaz-e, hogy most már huszonkettő éves kor…..
Ma már a világunk folyamatosan változik, ezért rá vagyunk kényszerítve arra, hogy minden nap megújuljunk, mert csak így leszünk, csak így válunk versenyképesség a munkaerőpiacon. De hogyan is vehetjük rá magunkat felnőttként, hogy belekezdjünk egy teljesen új OKJ tanfolyamba?…..
Tavaly új OKJ-t vagyis új Országos Képzési Jegyzéket dolgozott ki a kormány, ami sok szakmacsoport esetében komoly változást hozott. De mit is jelent ez az szociális szakmák területéhez sorolható képzések esetében? Hogyan változtak ezek a képzések? Milyen OKJ-k közül…..
Ma már igen nehéz 18 évesen eldönteni, hogy milyen pályát válasszunk: már nemcsak az egyetemi szakok, hanem számtalan OKJ képzés is a rendelkezésünkre áll. A statisztikák szerint a műszaki és közgazdasági terület számít keresettnek és jól fizetőnek az álláspiacon, de ha az…..
A munkaügyi központ az OKJ tanfolyamok támogatásával is arra törekszik, hogy hozzájáruljon, hogy a felnőttképzési lehetőségekekhez minél szélesebb társadalmi rétegek férjenek hozzá, illetve, hogy az OKJ tanfolyamok támogatását összehangolja a piaci igényekkel. A munkaügyi…..
Ma már azoknak sem kell elkeseredni, akiket nem vettek fel elsőként egy egyetemi vagy főiskolai szakra, nem kell kihagyni egy évet az újrapróbálkozás előtt, hiszen még akár egy OKJ-s szakmát is elsajátíthatunk. Ebben az esetben számtalan ingyenes nappali képzési lehetőség áll…..
Amikor tánctanfolyamot választunk, akkor soksor nem is gondolunk arra, hogy ezzel együtt életformát és gyakran baráti kört is választunk, ugyanis sok tánciskola esetében vannak táborok, bulik, közös programok, ahol csoporttársainkkal együtt élvezhetjük az órán begyakorolt…..
Ma már nagyon sok helyen találkozunk azokkal a kérdésekkel, amelyek azt firtatják, hogy melyik OKJ-s képzést érdemes választani, amivel a későbbiekben jól lehet elhelyezkedni, könnyen lehet munkát találni. Egy továbbtanulás előtt álló gyermek számára ez komoly dilemmákat…..
A kulturális rendezvényszervező ma egy igen keresett OKJ-s képzés, pontosan azért, mert egyre több olyan program, esemény történik itthon is, amelyek kivitelezéséhez az ő segítségüket kell igénybe venni. Ezek az OKJ-s tanfolyamok tehát meglehetősen népszerűek (a  kulturális…..
Ma már igen nehéz 18 évesen eldönteni, hogy milyen pályát válasszunk: már nemcsak az egyetemi szakok, hanem számtalan OKJ képzés is a rendelkezésünkre áll. A statisztikák szerint a műszaki és közgazdasági terület számít keresettnek és jól fizetőnek az álláspiacon, de ha az…..
Nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy az első szakképesítés, legyen az bármilyen OKJ képzés vagy tanfolyam mindenkinek ingyenes és ez a tény nem függ attól, hogy az illetőnek van-e már diplomája vagy nincs. Tehát az is részt vehet ingyenes OKJ tanfolyamokon, akik már egy…..
OKJ képzések Az új OKJ célja 2015.01.02 10:51:29
Szeptember 1-jétől a kormány teljesen átalakította az OKJ rendszerét, aminek számos oka volt. Most sorra vesszük azokat az indokokat, melyek végül elvezettek az OKJ rendszerének átszabásához. Az eredeti Országos Képzési Jegyzéket 1993-ban hozták létre, ami nagyjából évente…..
Az első álláskeresés kudarca, a pályamódosítás terve vagy egyszerűen önmagunk továbbképzése is indokot szolgáltathat arra, hogy frissdiplomásként beíratkozzunk egy OKJ képzésre. Nyilvánvalóan ilyen esetben is nagyon sokféle lehetőség közül válogathatunk, persze azzal is…..
Tisztában kell lennünk azzal, hogy az első OKJ szakképesítés megszerzése ma már a legtöbb esetben nem egy egész életre szóló pályáz jelöl ki, de még mindig jónéhány évre meg fogja határozni az életünket, éppen ezért nagyn fontos már itt is, hogy jó döntést hozzunk. Az…..
Ezek az OKJ képzések igazán azoknak ajánlottak, akiket érdekel a hagyományos és digitális animáció, a hang és a mozgás közötti viszony, a zenei klipek és a 3D-s programok világa.   Ezeken az OKJ tanfolyamokon el lehet sajátítani többféle kompetenciát, többek között grafikai…..
Ma már a könyvelőnek áll a világ, hiszen ezek a szakemberek a legtöbb ember adózási gondját képesek megoldani, sőt a cégek működésében is fontos szerepük van abban, hogy minden rendben menjen. A könyvelővé válásnak iskolarendszeren kívüli OKJ-s képzéseken is van…..
A levéltárokat kezelő emberekre nagy szükség van ahhoz, hogy a különféle archívumok, könyvtárak rendszerei átláthatóak lehetnek. Már érettségivel elkezdhetőek ezek az OKJ tanfolyamok és a képzés végén hagyományos OKJ képesítést lehet szerezni. AAZ OKJ képesítés pontos…..
Az ápoló egy igen kiemelkedő jelentőségű hivatás, hiszen ezeknek az OKJ-s szakembereknek a legkiszolgáltatottabb betegeket is el kell látniuk. Az ápolók tehát fontos szereplői az egészségügynek, a páciens legtöbbször velük találkozik, ők járulnak hozzá a gyógyulási folyamat…..
A pénzügyi termékértékesítő OKJ képzések ma már igen keresettek, hiszen a tanulói komoly banki, befektetési és biztosítási szakismeretekkel látja el, ami a mai világban több területen is igen jól hasznosítható. Az OKJ képzéseken átfogó gazdasági ismereteket lehet…..
A CNC forgácsoló egy szellemi és fizikai részekből álló, összetett fizikai munka. Ezzel az OKJ-s képesítéssel a fémmegmunkálásnál sokkal tisztább és kultúráltabb környezetben van lehetőségünk dolgozni. Az OKJ-s CNC forgácsoló tulajdonképpen nagyértékű gépekkel,…..
Életünk legfontosabb kincse a gyermek, ők a mi folytatásaink, életünk meghosszabításának ígérvényei, ezért nagyon fontos szerepe van a megfelelő nevelésnek és fejlesztésnek. A szülők egyértelműen azt akarják, hogy gyermekeik jobban csinálják, amit ők csináltak és, hogy…..
Ma már a szállodai recepciós OKJ végzettség is egy társadalmilag megbecsült poziíció, hiszen a vendégekkel való kacsolattartás kiemelkedően fontos lett a legtöbb hotel számára. Éppen ezért a szállodák recepcióin már csak komoly szaktudással és megfelelő kompetenciákkal,…..
Az általános asszisztens egy olyan OKJ képzés, aminek elvégzésével egy igazán széleskörű szakmai végzettséget szerethetünk. Ma már tudjuk, hogy az egészségügy világszerte a legdinamikusabban fejlődő ágazat, így általános asszisztensként egy piacképes szakmát…..