Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tameva

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
OKJ tanfolyamok OKJ felnőtt fejjel 2014.06.13 16:15:34
Az OKJ tanfolyamok azoknak is nagy segítséget nyújthatnak, akik épp elveszítették az állásukat, mivel ezzel átképezhetik magukat és esélyt szerezhetnek arra, hogy egy jobb munkát találjanak maguknak, megbecsült pozícióval és fizetéssel persze. Az első lépés az, hogy az illető…..
Ez az OKJ tanfolyam azoknak ajánlott, akik szeretnének professzionális tudást szerezni az animációk világában, akik egyedülálló prezentációkat, játékokat készítenének és fejlesztenének, illetve, akik betekintést szeretnének kapni a kreatív videó anyagok, reklámok…..
Ezek az OKJ-s képzések olyan szakembereket képeznek, akik a vállalkozás létesítésével, működésével kapcsolatos döntések előkészítésében, valamint pénzügyi és számviteli alapfeladatokban professzionális munkával vesznek részt, továbbá képesek ügyviteli feladatokat…..
Az alkalmazott grafikusi OKJ képzések leginkább azoknak a személyeknek ideálisak, akik kreatívak, fiatalok, nyitottak az újra, viszont ötleteik megvalósításához szükség van a képzésre, a támogatásra.  Az OKJ tnafolyam célja, hogy olyan szakembereket képezzenek, akik az…..
A következőkben közzéteszünk egy listát, amelyen jól látszik, hogy 2012-ben milyen képzésekre hányan jelentkeztek. Persze ez nem jelenti azt, hogy a lista elején álló OKJ tanfolyamok a legnépszerűbbek, de az egészen biztos, hogy őket választják szívesebben, persze ettől még a…..
Ez az OKJ-s szakma arra készít fel, hogy az egészségügy keretei között segíthess az újszülötteken, gyermekeken. Akkor lehet jó választás, ha gyerekközpontú vagy, ha nagyfokú empátiával rendelkezel, illetve, ha fontosnak tartod a gyerekek ápolását. Ilyen emberekből ma már igen…..
Ma már egész Európában hiány mutatkozik azokból a szakemberekből, akik képesek az informatikai feladatokat ellátni, a legújabb szoftverek fejlesztését megvalósítani. Az OKJ-s szoftverfejlesztői képesítéssel tehát gyorsan és jól el lehet helyezkedni.   Az OKJ-s tanfolyamokon…..
A virágkötő OKJ-s szakma egy igen szép hivatás, hiszen nemcsak kellemes munkakörnyezetben és rugalmas munkaidőben dolgozhatunk, hanem szabadon használhatjuk kreatív energiáinkat és mindig alkothatunk valami eredetit. A virágkötő tanfolyamok éppen ezért leginkább azoknak az…..
Az már bizonyos, hogy a gyermeknevelés nagyon sokat változott az elmúlt években is és ma már a legtöbb kultúrában kiemelten fontos és közhasznú tevékenységnek tartják, ami sokszorosan megéri a bekeftetést. A gyermek- és ifjúságfelügyelőnek ebben a folyamatban kiemelt szerep…..
Gyakorló kozmetikusként a legfontosabb feladataink közé tartozik az arc-, a nyak-, a dekoltázs és az egész test szépítése és állapotának masszázzsal történő fenntartása. Ezenfelül ezzel az OKJ végzettséggel képesek leszünk tartós szempilla- és szemöldökfestés…..
A mai világban egyre fontosabbá válik a külső megjelenés: az emberek igyekeznek a lehető legjobban eltüntetni az öregedés jeleit és nagyon odafigyelnek arra, hogy kinézetük mindig tökéletes legyen. Ehhez persze hozzátartozik a mindig rendezett frizura is, tehát az OKJ…..
Ma már cukrász képesítés is szerezhető egy rövid OKJ tanfolyam keretében, így ha ezt a szakmát szeretnénk választani, akkor az alapokat a tanfolyamokon is elsajátíthatjuk. De milyen feladatai vannak az OKJ-s cukrásznak? Az OKJ tanfolyamokon végzett személyek képesek az…..
Nagy probléma van azzal, hogy az OKJ képzések sokáig nem reagáltak a munkaerőpiac igényeire, így bizonyos területek hiány van az egyes szakmákból, míg máshol a túlképzéssel küzdenek. Kulcsprobléma az, hogy, a munkaerőpiac nem volt képes megfelelő rugalmassággal reagálni a…..
Mi az a lifelong learning (LLL) Az élethosszig tartó tanulás ma már egyre divatosabb kifejezés. A lényege annyi, hogy egy szakma vagy diploa után sem elégedünk meg a helyzetünkkel, hiszen ahhoz, hogy jól helyezkedhessünk a munkaerő piacon, egész életünkben képezni kell magunkat,…..
Ma már Magyarországon is egyre inkább begyűrűzik a lifelong learning modell, aminek lényege, hogy az ember élete végéig tanul, így gyakran az idősebbeknek is át kell képezniük magukat, hogy egy stabilabb és jobb állást szerezhessenek meg. Az egész életen át tartó tanulás (más…..
Ma már a nők egyre többet költenek a megjelenésükre: már nemcsak a haj és a ruha az, ami számít, hanem a kéz ápoltsága és a köröm szépsége is sokat elárul az adott személyről. Éppen ezért egyre nagyopbb népszerűségre tesznek szert a kézápoló és műkörömépítő…..
Sokan még ma is kételkednek az OKJ-s tanfolyamok piacképességében, de emiatt nem kellene aggódni, hiszen bármelyik munkáltatónak köteles elfogadnia ezeket a papírokat. Ennek ellenére persze nem garantált, hogy az adott képzőből kilépve, a friss OKJ-s képesítéssel a kezünkben…..
Már csak alig néhány hét és teljesen megváltozik az OKJ rendszere. Azt már tudjuk, hogy a változást az eredményezte, hogy az OKJ tanfolyamok meglehetősen felhígultak és a törvényhozó szerint mélyebb és alaposabb tudást kell megszerezni ahhoz, hogy megfelelően lássák el a…..
OKJ tanfolyamra szeretnél jelentkezni? Akkor bizonyára tudod, hogy milyen sokat jelent annak kiválasztása, hogy melyik intézményben kívánod elvégezni az adott képzést. De mi alapján is érdemes választani? Sajnos sok képző a felmondhatatlan szerződésektől a rejtett költségekig…..
OKJ tanfolyamok Az átalakuló OKJ 2013.05.28 16:52:46
A kormány szeptembertől kiveszi a felsőfokú szakképzéseket az OKJ rendszeréből és a felsőoktatásba olvasztja majd be. Tehát most szeptembertől indultak el az utolsó felsőfokú szakképesítések, melyeken közel 3500 hallgató tanulhat ingyen. E változtatás miatt több tanácsadó…..
Manapság egy egész életen át tanulunk és képezzük magunkat, tehát nem elegendő egy diploma megszerzése vagy egy OKJ-s tanfolyam elvégzése. Az egész életen át tartó tanulás elve szerint ismereteink bővítése során a formális keretek között megszerzett tudás mellett jelentős…..
Az új OKJ megjelenése óta egyre több kétségbeesett hír lát napvilágot. Többen úgy vélik, hogy összeomlik a felnőttképzési piac, mivel nem lesznek jelentkezők az OKJ-s tanfolyamokra. A Magyar Oktatásiu Tájékoztató igyekezett utánajárni az igazságoknak. Tanfolyam néhány…..
Már világszerte egyre nagyobb a kínálat az online kurzusukból. Az Ace Online Schools azokkal a bizarr szakmákkal ismertet meg, amiket otthon, a számítógéped előtt ülve is elvégezhetsz. Már laptopról is megtanulható a kutyakozmetika, hiszen a Groomadog Academy a világ bármely…..
Sokan használjuk az OKJ mozaikszót, de nem biztos, hogy tisztában is vagyunk jelentésével: az OKJ az Országos Képzési Jegyzék rövidítése és azokat a szakképzésben megszerezhető képesítéseket takarja, amik országosan érvényesek és elismertek. Ezeket a képesítéseket…..