Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lotté

69 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerző: LotteAz otthonok talán legintimebb pontja, a mégoly szívesen látott vendégek tekintete elől is zárva tartott szekrények világa. Szekrénye, de legalább néhány polca mindenkinek van, lakásmérettől és anyagi helyzettől függetlenül.S ahány ember, annyi szekrény! Amennyire…..
Szerző: Filoszofi  Van egy szutykos kis sarkunk a gangon, ahova naponta néhányszor odakacsint a nap. Ez az én "udvarom". Évről évre elgondolkodom, hogyan varázsolhatnám romantikus lugassá ezt az omladozó oldalfolyosó bejáratot, de még nem találtam meg, hol árulják a sötétben…..
Szerző: FakirmaMegzizzent a világ, boldog-(de inkább) boldogtalan válik körülöttem, esetleg megcsal, vagy megcsalatik, én meg csak bután pislogok harmadik házasságom biztonságos kuckójából. Nem lenne túl hiteles az én számból a  mivé lett ez a világ-rinya, ezért meg sem…..
Lotté 2012.04.15 20:15:00
Szerző: FiloSzofi    (Ez a poszt nem jöhetett volna létre agyrágóbogár nélkül, akinél a következő inspiráló receptet találtam, ezer köszönet neki!) Még nem láttam halat belülről, mert kifejezetten kerülöm ennek a lehetőségét, de azért elég jól tudom,…..
Lotté 2012.03.29 13:24:00
Szerző: Lotte   A friss Válaszban Élő Anita tollából olvasni egy összeállítást Öreg anyáink címmel a bosszantóan lassacskán beérkező 2011-es népszámlálási adatok eredményeiről. A cikkben Vukovich Gabriella, a KSH elnöke kommentálja az adatokból…..
Szerző: Fakirma Ha egy anya pihenni megy a családdal, hirtelen rengeteg idő szakad a nyakába. Álomszép, egyszersmind ijesztő elveszíteni a háziasszonyi mankókat, s egész nap minden kibúvó nélkül a gyerekekkel együtt lenni. Így jártam én is a négy napos síelésünk alatt.…..
Szerző: FiloSzofi  hol gurulhat mosta nyolc éve ellopottkempingbiciklim (Zsille Péter: Haiku) Nem futunk már együtt közös utakon...Ellopták a biciklimet. ( Hogy száradjon le a keze..)Előbb-utóbb, ha lesz pénzem,  majd veszek másikat, de én SZERETTEM ezt a Biciklit, és…..
Szerző: Lotte Ha ki kéne fejeznem egyetlen szóban, mi az, ami legkevésbé tetszik ebben a világban, s amit legjobban sajnálok, hogy menthetetlenül belenőnek a gyerekeim, valahogy mindig ugyanoda lyukadok ki. Ez a "valami" az uralkodó korszellem szülötte, annak önkifejeződése: a…..
Lotté 2012.03.19 22:05:00
Szerző: FiloSzofi  Irodalmi játékra hívlak benneteket. Egy ismert irodalmi mű alapján készített álinterjúból kell kitalálnotok az eredeti mű címét, és ha tudjátok, a szöveghelyet, ami alapján a parafrázis készült. Az álinterjúk minden esetben a házassághoz…..
Lotté 2012.03.19 17:47:00
onleány társasblog Napsugaram 2012.03.18 08:31:00
Szerző: LotteÉpp olyan, mint ez a mai reggel. Napsugaras és derűs. Nézem őt, a spalettán átszűrődő napfényben, ahogy a párnán fekszik, borzos haja keretezi ennivalóan bájos, beteg arcocskáját. Szívet melengető öröm ránézni. Minden kulisszában más és más, és persze minden…..
Lotté 2012.03.18 08:31:00
Szerző: FakirmaNem tudom, akad-e az olvasók között olyan oktondi, aki ne tudná, hogy ma van a Varga Tamás Matematika Verseny országos döntője. A világhírű (gondolom) matematikus nevével fémjelzett szellemi szpartakiád a matematika tagozatos osztályok életében olyan jelentőséggel…..
onleány társasblog Tolerancia 2012.03.11 15:12:00
Szerző: Lotte  Beteg fetrengésemben a Nők Lapja szezonális magazinjának, az Évszakoknak a tavaszi számát olvasgattam.Nyugatias küllem, kellemes interjúk, gusztusos képek, tökéletesre retusált nők, extravagáns ruhakollekciók (potom százezres táskákkal, ezt sosem értem,…..
Lotté 2012.03.11 15:12:00
Elolvastam Kristóf lélekkel teli, szép írását a két férfi, egy mózeskosár témában. Megható, szép gondolatok, de továbbra is azt állítom, hogy egy gyerek nem szolgálhat eszközül. Semmihez. Mert nem világbékés kitűző, akivel az izraeli-palesztin válság megoldására kellene buzdítani. Az ilyen lángolásra más eszközt is találni, támogatni lehet palesztin gyerekeket, tüntetni lehet a békéért, segélykoncertet szervezni, bármi, de bevonni két férfi szerelmi kapcsolatába nem lehet. És nem tartom szerencsésnek az összes defektes férfi-nő alapon szerveződő - igenis, nem tudok rá jobb szót, mégha nem is píszí - "normális", hagyományos családot szembeállítani a szeretettől csordult meleg párokkal. (Lassan az a kép rajzolódik ki, mintha a hetero párok csak önző, alkoholista, agresszorok lehetnének, szemben a meleg(szívűekkel. Nem az emberi minőségről van ugyanis szó: homo- és heteroszexuálisok között is lehetnek kedves, rendes és undok, gonosz emberek. De igenis nagy kockázat egy fejlődő személyiség számára az azonos nemű nevelőpár. Az örökbefogadó személyével kapcsolatban nem véletlenül preferálja a jogszabály a gyermek érdekében elsősorban a házasságban élő örökbefogadók által történő örökbefogadást. Mert mai tudásunk szerint igenis még mindig ez az avíttként kezelt életforma nyújtja a legnagyobb biztonságot egy gyerek számára. Különösen olyan kicsinek, aki eleve sérülékeny, mert vér szerinti szülei eldobták vagy más okból őket elveszítette. És akármennyire is maradinak tűnhet, maradnék az Este jó, este jó biztonságánál.
Szerző: Lotte Elkapott az influenza, hiba volt nem beoltatni magam, de így legalább most van időm egyik lázas állapotból a másikba fordulva az ágyban töprengeni: beírassuk-e Tüskebökit iskolába?Bátyjánál fel sem merült a kérdés, egyértelmű volt, hogy érett az iskolai…..
Szerző: Lotte Ha olvastátok Szabó Magda 1987-es önéletrajzi ihletésű regényét, Az ajtót, bizonyára mély nyomokat hagyott bennetek is. Különös, megrázó és helyenként abszurd mű, amely szinte fájdalmasan kínos őszinteségével akarva-akaratlanul belemarja magát olvasója…..
Szerző: Lotte                   Hónapok óta csak a kocsibeállóig caplattam át az alvó kerten, a tél csúnyán ellustított és beszippantott a házba. De az első napsugarakkal újra megkezdődött a kerti idény. Előkerült a…..
Szerző: FakirmaElkezdtem a lányokkal kimenni a játszótérre, de észrevettem, hogy Királykisasszony belázasodott.Elkezdtem megmosni a hajamat, de elfogyott a sampon. Elkezdtem kiteregetni a ruhákat, de ma kiderült, hogy  a nagy része belebüdösödött a mosógépbe.Elkezdtem a…..
Szerző: LotteA PannonArts Galéria idén is meghirdette az ÉvÉkszere pályázatot. A klasszikus ékszer alapanyagokon kívül újrahasznosított anyagokból, betonból, papírból, műanyagból, textilből is készültek gyönyörű ékszerek.  Ötvenöt alkotó több mint száz…..
Szerző: FakirmaLelkileg elég ramaty állapotba vagyok ahhoz, hogy eszembe se jusson elolvasni a Patikában a kezembe nyomott baba magazin cikkeit. Külső inspiráció nélkül is tudom, mi történhet a gyerekkel, ha síelni megy, nem táplálkozik rendesen és nem/halabasza módon fejlesztjük a…..
Szerző: Lotte  Sajtot venni hétköznapi dolog. Ehető sajtot találni a hűtőpultban ünnep-számba megy. Ugyanakkor sajtot bevásárlókosárba tenni meggondolandó aktus. Hisz még egy akciós trapistát venni sem olcsó mulatság, pedig a sajtnak csúfolt massza, amit szeletelni…..
Szerző: Fakirma Némi nagyképű túlzás volt a múlt heti Munícióban magamat olyan szuper nőcinek feltüntetni, aki még négy gyerek után is vigyáz az alakjára. A Túró rudi fogyókúra meghirdetése óta két kiló plusszal csatlakoztam a Lotte-féle tél végi nagy lepukkanáshoz. Ennek…..
Szerző: FakirmaKíváncsi lennék, hogy egy átlagos elég jó anya naponta mennyit játszik a gyerekeivel. Én már megbarátkoztam az állandó bűntudattal, rendszerint a töredékét se sikerül teljesíteni a tervezett játék adagnak. A fő vesztesek nem a kicsik, velük ilyen szempontból…..
Szerző: LotteFotó: Juhász AttilaNemcsak szép, de valóban tehetséges is! E két tulajdonság ritkán jár párban, legújabb riportalanyunk esetén azonban szerencsésen adta ki a sztárrá vált személyiség elegyét. A héten Miklósa Erikával,  a magyar és a világ nagy…..